IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Главата на МАГАТЕ, който е от квотата за гендерно равновесие в тази организация се оказа, че така си е маал гащи из Запорожието

    Глава МАГАТЭ не может определить, кто обстреливает Запорожскую АЭС
    https://ria.ru/20220906/grossi-1814971561.html

    МОСКВА, 6 сен — РИА Новости. Глава МАГАТЭ Рафаэль Гросси заявил в эфире телеканала CNN, что не способен установить, кто обстреливает Запорожскую АЭС.

    Запорожская АЭС расположена на левом берегу Днепра рядом с городом Энергодар. Это самая крупная по числу блоков и установленной мощности АЭС в Европе — на станции насчитывается шесть энергоблоков мощностью по одному гигаватту. Украинские военные продолжают регулярно обстреливать Энергодар и прилегающую к городу территорию объекта.

    Коментар


    • Еще один кирпич в стене от Роджер Уотерс,

      Pink Floyd - The Wall 1980 Another Brick in The Wall
      https://www.youtube.com/watch?v=d5IkJz7WH7M

      който днес става на 79години е обръщение към жената на Зеленски

      Independent: основатель Pink Floyd призвал Зеленскую добиться от мужа мира на Украине

      Основатель Pink Floyd Роджер Уотерс написал открытое письмо первой леди Украины Елене Зеленской. Он призвал её убедить мужа в необходимости прекратить кровопролитие, пишет The Independent.

      Издание напоминает, что накануне жена Владимира Зеленского дала интервью британским СМИ. В нём она среди прочего заявила, что «если поддержка Украины будет увереннее, то кризис будет короче».

      Эта фраза вызвала сомнение у Уотерса. «Если под «поддержкой Украины» вы подразумеваете, что Запад должен продолжать поставлять оружие армиям киевского правительства, то боюсь, вы, возможно, совершаете трагическую ошибку», — отметил он в своём сообщении

      По словам музыканта, в прошлом поставки вооружений никогда не приводили к скорому завершению войн. Напротив, они всегда выступают в качестве топлива, которое лишь сильнее распаляет конфликт.


      Оригинал новости ИноТВ:
      https://russian.rt.com/inotv/2022-09...-Floyd-prizval

      Коментар


      • Русия е изправена пред недостиг на високотехнологични чипове, произведени в чужбина, на които разчита от години при производството на оръжия. Сега страната отчаяно се опитва да попълни запасите си.
        (https://bit.ly/3TYkTvV)
        Както отбелязва Politico, Кремъл е съставил списъци за покупки на полупроводници, трансформатори, съединители, корпуси, транзистори, изолатори и други компоненти, от които се нуждае.

        От 25-те артикула, които Русия търси най-отчаяно, почти всички са микрочипове, произведени от американски фирми.

        Коментар



        • Как да не им завидиш на руските деца и родителите им !!!

          Приказките за бандеровци и другите глупости за Украйна, които се леят от руските телевизии и тв канали, бледнеят в сравнение с това, което сега се случва в руските училища, където се възпитава новата путлеристка младеж

          Най-добрият вариант за малкото руснаци, които не са се поддали на пропагандата, е или да превключат децата си на онлайн обучение, или изобщо да не раждат деца в такава държава.

          Коментар


          • А и проблемите идват от Китай, от бесния му темп на развитие с който е изпреварил другите много. Днес четох че вече правят 7 нанометра чипове, на нивото на Тайванската фабрика са вече, само за две години след като казаха че трябва да ги направят. Същото ще стане и с технологиите които имат американците в момента , но китайците нямат..и тогава ще се разбере Китай дали няма да почнат да бият този или онзи и дали наистина са миролюбиви както се представят. На мен ми е ясно че не са миролюбиви и ще спечелят всяка война която започнат, но на янките трябва да им бъдат пробити главите и да им се налее тази истина, че най после да се светнат.

            Коментар


            • Pyramid, добре руснаците очевидно разчитаха много на това да захранват Европа със суровини, газ, петрол. Тази добивна индустрия която е изградена е на гърба на хората в Русия, защото е разчитано че в един момент ще почне да носи приходи и техния живот от това ще се промени. Сега от Европа откровенно им казват - Ние сме готови да взем вашите суровини, но без пари. Ако бях на мястото на Путин отдавна да съм ги избомбил тези търбопроводи и кладенци в Сибир, поне ненормалниците ще си седнат на гъза, те няма да тръгнат да мизерстват за да изградят такава индустрия дори да превземат тези територии след разпад на РФ. Има решение, което е лесно изпълнимо и е в техните ръце контрола за него.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение

                Примера за честността и реален живот не може да е Русия. Казвам го, защото балдъз ми е щастливо влюбен в рускиня и от 5 години е там. Неговите думи за живота в Москва е рушвети, рушвети и пак рушвети, невероятна корупция и фалшив "нормален" живот налаган с години.
                Москва е В но, НЕ Е Русия. Обикновените хора, са основно порядъчни. И в Америка е така, и по цял свят.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                  briko, Китай си е опропастил вече 80% от водите, замърсени са химически от индустрията, няма да имат питейна вода. Проблемите са повсеместни. САЩ знаеш ли какви проблеми имат, всъщност живеят доста бедно и трупат дългове които нямат изплащане.
                  Имам двама приятели в щатите, ветеринарен лекар и тираджия.......

                  Коментар


                  • briko, Китай си е опропастил вече 80% от водите, замърсени са химически от индустрията, няма да имат питейна вода. Проблемите са повсеместни. САЩ знаеш ли какви проблеми имат, всъщност живеят доста бедно и трупат дългове които нямат изплащане.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Глупости. Откровени глупости. Винаги има варианти. Друг въпрос, как е свикнал човек - дали честно да се труди, или да паразитира върху някого а, защо не, и върху мнозина, едновременно. И именно настоящата система, е в дълбока, принципна закъсвация.
                      Примера за честността и реален живот не може да е Русия. Казвам го, защото балдъз ми е щастливо влюбен в рускиня и от 5 години е там. Неговите думи за живота в Москва е рушвети, рушвети и пак рушвети, невероятна корупция и фалшив "нормален" живот налаган с години.

                      Коментар


                      • briko, този вариант на демокрация сега вече не е единственната възможност, може и пряка демокрация с много референдуми - питания до хората за всяко едно решение, вече това нещо става много бързо. Като се спре този вариант на демокрация от телевизора или СМИ, после ще дойде другия, чрез мрежите за обмен на информация. Вярно че много лесно се размазва всичко в тях, но като се мине през варианта без демокрация както е в Украйна сега, може и да стане нещо такова. Варианти има, включително и еднопартийно управление както в Украйна, Китай и отчасти Русия.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                          За нищо вече няма гаранция, освен за две неща - света вече няма да е, какъвто беше, но и няма да е съвършено нов.
                          От една страна има азиатски градове, чиято инфраструктура и управление са по-добри от редица европейски и американски, от друга - жителите на тези градове все още пълнят Тик-Ток, Инстаграм и Фейсбук с въздишки и сърчица по Тоскана и Прованса.

                          Европа е четирисезонна, в умерения климатичен пояс, без урагани, цунамита и торнадота, с хилядолетна история, ненадмината архитектура (дори сравнена със съюзническа Япония) и благоприятни почви за отглеждане на всевъзможни култури - от картофи и домати до грозде и слънчоглед.

                          Всичко, това комбинирано с финансовата мощ и интелекта в структурите на САЩ, правят стабилна комбинация.

                          Комбинация, която не стои никак лошо срещу ресурсния колос, но икономическо джудже Русия с полудеградирало общество от роболепни колхозници с империалистически комплекс, индустриалната свръхсила Китай, в чиято провинция се живее беден живот насред мъгливи оризища и Индия, която преди 10 години трябваше да е подчинила ИТ сектора със своята сериозна математическа и информационна школа, но реално продължава да изумява света с проблемите сред населението.
                          ЮАР отдавна е много повече повод за тревога, отколкото бъдеща звезда, а отскоро подобни сигнали идват и от към Бразилия.

                          БРИКС има своите сериозни проблеми и неуредици и преди да посегне към западната геополитическа корона, е хубаво да си ги оправи, че съвсем ще го закъсаме на глобално ниво.

                          Без ресурси не става, ама и само с тях - хич.
                          Именно за ресурси, е драмата в момента. Ако беше само за пари, Западът, да е решил въпроса.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от briko Разгледай мнение

                            Не, не сме устроени така, искаме да имаме избор, а в бъдещето, което промотираш не съществува подобен вариант!
                            Глупости. Откровени глупости. Винаги има варианти. Друг въпрос, как е свикнал човек - дали честно да се труди, или да паразитира върху някого а, защо не, и върху мнозина, едновременно. И именно настоящата система, е в дълбока, принципна закъсвация.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                              За нищо вече няма гаранция, освен за две неща - света вече няма да е, какъвто беше, но и няма да е съвършено нов.
                              От една страна има азиатски градове, чиято инфраструктура и управление са по-добри от редица европейски и американски, от друга - жителите на тези градове все още пълнят Тик-Ток, Инстаграм и Фейсбук с въздишки и сърчица по Тоскана и Прованса.

                              Европа е четирисезонна, в умерения климатичен пояс, без урагани, цунамита и торнадота, с хилядолетна история, ненадмината архитектура (дори сравнена със съюзническа Япония) и благоприятни почви за отглеждане на всевъзможни култури - от картофи и домати до грозде и слънчоглед.

                              Всичко, това комбинирано с финансовата мощ и интелекта в структурите на САЩ, правят стабилна комбинация.

                              Комбинация, която не стои никак лошо срещу ресурсния колос, но икономическо джудже Русия с полудеградирало общество от роболепни колхозници с империалистически комплекс, индустриалната свръхсила Китай, в чиято провинция се живее беден живот насред мъгливи оризища и Индия, която преди 10 години трябваше да е подчинила ИТ сектора със своята сериозна математическа и информационна школа, но реално продължава да изумява света с проблемите сред населението.
                              ЮАР отдавна е много повече повод за тревога, отколкото бъдеща звезда, а отскоро подобни сигнали идват и от към Бразилия.

                              БРИКС има своите сериозни проблеми и неуредици и преди да посегне към западната геополитическа корона, е хубаво да си ги оправи, че съвсем ще го закъсаме на глобално ниво.

                              Без ресурси не става, ама и само с тях - хич.
                              Разкажи я таз приказка на европейските производителин аавтомобили. Или американските потребители на чипове.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                                Tepix, каква е гарнцията че Путин няма да реши да си подаде оставката и там ще имат съвсем други хора, които ще водят някаква политика, която може да не е въобще на доминация на някого.Те виждат че орташката им кобила със САЩ толкова е изпосталяла, че всеки момент ще се спомине. Няма и гаранция че тези хора ще са видими, техните имена ще са публично известни, това нещо започва да се случва между другото. Ще кажеш какво ще стане с демокрацията, как ще бъдат избирани..ами временно демокрация няма да има, Украйна е добър пример за това.
                                За нищо вече няма гаранция, освен за две неща - света вече няма да е, какъвто беше, но и няма да е съвършено нов.
                                От една страна има азиатски градове, чиято инфраструктура и управление са по-добри от редица европейски и американски, от друга - жителите на тези градове все още пълнят Тик-Ток, Инстаграм и Фейсбук с въздишки и сърчица по Тоскана и Прованса.

                                Европа е четирисезонна, в умерения климатичен пояс, без урагани, цунамита и торнадота, с хилядолетна история, ненадмината архитектура (дори сравнена със съюзническа Япония) и благоприятни почви за отглеждане на всевъзможни култури - от картофи и домати до грозде и слънчоглед.

                                Всичко, това комбинирано с финансовата мощ и интелекта в структурите на САЩ, правят стабилна комбинация.

                                Комбинация, която не стои никак лошо срещу ресурсния колос, но икономическо джудже Русия с полудеградирало общество от роболепни колхозници с империалистически комплекс, индустриалната свръхсила Китай, в чиято провинция се живее беден живот насред мъгливи оризища и Индия, която преди 10 години трябваше да е подчинила ИТ сектора със своята сериозна математическа и информационна школа, но реално продължава да изумява света с проблемите сред населението.
                                ЮАР отдавна е много повече повод за тревога, отколкото бъдеща звезда, а отскоро подобни сигнали идват и от към Бразилия.

                                БРИКС има своите сериозни проблеми и неуредици и преди да посегне към западната геополитическа корона, е хубаво да си ги оправи, че съвсем ще го закъсаме на глобално ниво.

                                Без ресурси не става, ама и само с тях - хич.

                                Коментар

                                Working...
                                X