IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Моля, аз също благодаря за хубавата дискусия, която искаш да приключим (и я приключвам) Основната разлика в моето и твоето мислене се свежда до:
    - ти искаш разпад на Русия, докато аз нямам нищо против разпад на Русия, просто не го виждам като как ще стане, без да има главоломни промени, за които аз не съм готов и не ги искам
    - ти считаш, че Украйна ни пази, аз считам, че те са същите орки като другите и няма никакъв смисъл да се наливат пари в каца без дъно
    - ти считаш, че падне ли Украйна, Путин (или наследникът му) ще нареди атака по държава от НАТО, докато аз съм убеден, че това е невъзможно, защото ако имаше и секунда мисъл в тази насока, щеше да е ударил трите джуджета на Балтийско море, които може да прегази само с гарнизаона на Санкт Петербург. Само че те са в НАТО и не може
    - ти считаш, че е чудесно Украйна да е в ЕС и НАТО, аз съм твърдо убеден, че подобна нереформирана кочина не трябва никога да влиза в ЕС, а за НАТО ми е все тая
    - ти мислиш със сърцето си и през призмата на омразата ти към Русия, докато аз мисля хладнокръвно и разглеждам нещата откъм изгодата за България, а не за Русия, Украйна, САЩ или Китай

та най-общо е това, сигурно има и още, но това са основните разлики. За мен е безумно да се наливат пари в Украйна, а още по-безумно е да се приема въпросната в ЕС (за НАТО отново да повторя, че ми е все тая). И моята позиция напълно съвпада с тази на Ванс - имаме си предостатъчно вътрешни проблеми в ЕС, за да се занимаваме с жусуи простии зад граница. Нищо лично, просто моите деца са ми по-важни от тези в Украйна, Русия, Долна Танганайка или Горна Титикака и аз искам те да живеят в един силен и богат ЕС!
    Украйна не ни пази, но бави и изтощава орките завоеватели. Не се лъжи - овладеят ли украинското ченоморие следват Румъния и България.
    Ще кажеш в НАТО сме, ядрен чадър и дъра-бъра, но обърни внимание колко луди кинти се наливат във всеки сепартатистки (от НАТО и ЕС) проект. Нашият Радев е 'техен човек'. а в Румъния почти успяха да си сложат техен човек. Достатъчно е да овладеят временно политическата върхушка ,че да спретнат едно излизане от НАТО референдумче - това го умеят. Не забравяй какво е в основата на 'освободителната' руско турска война(и).

Стига да ни организират по модела Беларус и сме готови.. найс а?

ПП питай някой от кръжеца около Путин какво мисли за Варна - "Ами те са наши - там живеят предимно руснаци"
    Last edited by bertram; 14.03.2025, 11:40.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Благодаря за отговора, макар че все някога и някъде тази размяна трябва да спре.

.........

Хубаво искаш войната да спре, и аз искам, ама на теб не ти пука при каква ситуация, а на мен ми пука точно защото правилата и редът са ми важни. Ако искаше войната да свърши, нямаше да заемаш позицията, че сме дали много на Украйна. Нищо няма да свърши с капитулацията на Киев, напротив. Ще свърши само и единствено с нова берлинска-донбаска стена и с демилитаризирана зона на Изток от нея.
      Моля, аз също благодаря за хубавата дискусия, която искаш да приключим (и я приключвам) Основната разлика в моето и твоето мислене се свежда до:
      - ти искаш разпад на Русия, докато аз нямам нищо против разпад на Русия, просто не го виждам като как ще стане, без да има главоломни промени, за които аз не съм готов и не ги искам
      - ти считаш, че Украйна ни пази, аз считам, че те са същите орки като другите и няма никакъв смисъл да се наливат пари в каца без дъно
      - ти считаш, че падне ли Украйна, Путин (или наследникът му) ще нареди атака по държава от НАТО, докато аз съм убеден, че това е невъзможно, защото ако имаше и секунда мисъл в тази насока, щеше да е ударил трите джуджета на Балтийско море, които може да прегази само с гарнизаона на Санкт Петербург. Само че те са в НАТО и не може
      - ти считаш, че е чудесно Украйна да е в ЕС и НАТО, аз съм твърдо убеден, че подобна нереформирана кочина не трябва никога да влиза в ЕС, а за НАТО ми е все тая
      - ти мислиш със сърцето си и през призмата на омразата ти към Русия, докато аз мисля хладнокръвно и разглеждам нещата откъм изгодата за България, а не за Русия, Украйна, САЩ или Китай

та най-общо е това, сигурно има и още, но това са основните разлики. За мен е безумно да се наливат пари в Украйна, а още по-безумно е да се приема въпросната в ЕС (за НАТО отново да повторя, че ми е все тая). И моята позиция напълно съвпада с тази на Ванс - имаме си предостатъчно вътрешни проблеми в ЕС, за да се занимаваме с жусуи простии зад граница. Нищо лично, просто моите деца са ми по-важни от тези в Украйна, Русия, Долна Танганайка или Горна Титикака и аз искам те да живеят в един силен и богат ЕС!

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• 08:47 - En position de force, Poutine "joue la montre"
        08:23 - Des pressions américaines sur la Russie ?
        08:10 - Zelensky dénonce les "propos manipulateurs" de Poutine
        08:04 - Des indices sur une rencontre entre Poutine et un émissaire américaine dans la nuit
        ...
        --------------
        08:47 - Путин играе за време в силна позиция
        На военния фронт в Украйна Владимир Путин е в силна позиция. Руският президент изглежда има предимство и в преговорите след някои от позициите на Доналд Тръмп. Следователно той не е длъжен да приеме примирие и може да си позволи да изчака, докато получи по-благоприятни условия в американското предложение. Такъв е анализът на бившия външен министър Юбер Ведрин за RMC. Владимир Путин „от самото начало играе на време, изчаквайки Съединените щати. Безсмислено е да се ослушваме; трябва да преминем отвъд оплакванията (...). Ние не разполагаме с елементите в преговорите между Тръмп и Путин. Тръмп не може просто да остави всичко да се случи“.

08:23 - Натиск от страна на САЩ върху Русия?
        Ден след изявлението на Владимир Путин относно предложеното примирие, САЩ решиха да не подновяват разрешението, дадено на руски банки, което им позволява да използват американски платежни системи за операции в руската петролна индустрия, както разкрива АФП. САЩ представят това като допълнителен натиск върху Русия да приеме споразумението за прекратяване на огъня:
        „Това е част от желанието на президента Тръмп да създаде необходимите условия за успешни преговори. Той е готов да окаже максимален натиск и върху двете страни“, заяви в четвъртък вечерта министърът на финансите Скот Бесент.

08:10 - Зеленски осъди „манипулативните забележки“ на Путин
        Украинският президент Володимир Зеленски осъди вчера „манипулативните коментари“ на Владимир Путин относно американското предложение за прекратяване на огъня и го обвини, че иска да „протака нещата“, за да продължи войната в Украйна. „Всички чухме много предвидимите и манипулативни думи на Путин в отговор на идеята“ за примирие, заяви Володимир Зеленски в ежедневното си обръщение, излъчено в социалните мрежи. Той призова за по-строги санкции срещу Москва.

08:04 - Намеци за среща между Путин и пратеника на САЩ през нощта
        Вчера в Русия бяха американски преговарящи, сред които и близкият приятел на Стив Виткоф. Този човек е трябвало да се срещне с Владимир Путин и тази среща може да се е състояла в четвъртък вечерта. Автомобилът на американския пратеник е бил видян в Кремъл, преди да се отправи към летището много рано тази сутрин - знак, че е имало размяна на мнения през нощта? Ако това е така, съдържанието на размяната не е разкрито. Според Franceinfo целта на срещата е била да се подготви предстоящото обсъждане между двамата държавни глави на условията на мирното споразумение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          най-големия
          препоръка е

Коментар

• А тук някакви "парчета" от свалени от руските пво дронове са ударили рафинерията в Туапсе
            https://youtu.be/rUDxWfrwkug?si=s6Pd6gVqZWOZ4vd4

Коментар

• За добро утро " малко" санкции от Дончо за другаря Путин, че не му влиза в положението( все пак Дони е " единствения човек на планетата, който може да спре войната за 24 часа" или поне така казва)
              https://news.bg/int-economics/sasht-...na-rusiya.html

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
                  https://www.facebook.com/reel/1673124613608142 матейко с аудито, няма дупки, няма кал, газ до ламарината
                  Да, такива са Audi-тата. В толкова кал не съм го пробвал, но в неразринат сняг до колене няма проблем. Няма проблем и когато пътят е полиран от хлъзгав лед на наклонен път и има една камара завъртели се насам-натам коли. Та в такава обстановка спокойно спирам, спокойно тръгвам, промушвам се покрай всичките и продължавам нагоре по баира. Това по реални случаи.

Коментар

• Най добрия вариант е не Русия да притискат да спре войната, а САЩ да го направят. Изнасяне на военните им бази от Европа, извиняват се за стореното, забравят думичката санкции, забравят за разширяване на НАТО, започват разговори за нов военен съюз в който ще влезе и Русия. Контролирана девалвация на долара, акциите излитат. Махат се данъците и се свеждат до минимум в целия нов бъдещ съюз. Не ни трябва Украйна, трябва ни цяла Русия да е с нас. Много е зле положението, в Азия откачат. И имайте предвид че се крадат огромни суми сега и под предтекст че Русия ще ни нападне, тези откраднати милиарди се набиват в Азия, финансира се тяхната милитаризация. Натрупат ли се оръжия, те няма да стоят и войната е сигурна.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Най-лошия двойник на Путин отиде в Курск. Само дето не успели да му боядисат добре косата.

Click image for larger version

Name:	photo_2025-03-13_22-20-59.jpg
Views:	1
Size:	77.3 КБ
ID:	4256899

Коментар

• bertram, като паднат акциите 2 и 8 се завръща, икономическа депресия, дефлация. Банките хубаво ще ги оберат пак, а имат право ако са купили акции и са загубили много по съдебен път да изискват компаниите да им покрият загубите. Съдят компаниите че са манипулирали данните за състоянието си и после си искат парите. Най лошото е че може да са купили акциите на много по ниски цени и да си ги завъртят вътре между клонингите и хоп документално излиза че примерно имат средна цена 300. Съда казва - върнете им парите и компанията не може да спечели и да ги изплати следващите 300 години.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
                          https://www.facebook.com/reel/1673124613608142 матейко с аудито, няма дупки, няма кал, газ до ламарината
                          Хорх, те първи сглобяват в Света четирицилиндров двигател, съединител и скоростна кутия в конфигурацията, която после всички произвеждат за автомобили със задно задвижване. Другите, включително американците тогава правят още някакви измислици. После стават след години Ауди. Германците могат да правят коли, руснаците го казват, също и военната им техника през ВСВ е на светлинни години преди тази на американците според руснаците с които се бият. Войните ги правят само да не се обединят Русия и Германия, в Сащ се страхуват от подобен съюз, защото ще доминират, а те минават към Южна Америка.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

Всеизвестно е , че каквото кажеш ......става на обратно.....

Така че да се позиционираме с леки покупки в Тесла
                            ....

А БлекРок и Вангард вече са притеснени и се наблюдава нервно суетене .....след твоя пост и прогноза .....
                            ама той и в акциите ли е така? Защото в темата за имотите берджо е еталон за антииндикатор.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Не, не, има цяла макроикономика зад цялата тази работа. Учил ли си нещо по икономика? Знаеш ли какво е това - макроикономика?
                              Може ли аз. Навремето учих.

Този Хазин. Има логика ако всичко което описва е точно така, както го описва. Имам две съмнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

Всеизвестно е , че каквото кажеш ......става на обратно.....

Така че да се позиционираме с леки покупки в Тесла
                                ....

А БлекРок и Вангард вече са притеснени и се наблюдава нервно суетене .....след твоя пост и прогноза .....
                                Граби, че ще свършат
                                На БлекРок и Вангард знаеш ли колко им е средната? Бъди сигурен доста под 100$

ама давай,че Теслите ще литнат към 500
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X