IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

    И поляците ще си отхапят територия. Само гледай, колко елегантно ще стане.
    Аз лично чакам с интерес. Ама не уния Полша-Украйна като нова Жечпосполита, а Полша да си вземе Западна Украйна.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение

      Колко елегатно може да стане ? Украинците и срещу тях ще рипнат, неизбежно е. Те са с развито чувство за съхранение на земята - територията, за разлика от човешкия живот.
      Заблуждението не решава проблема

      Коментар


      • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

        Нещо сериозно намери ли за забраната ,че аз не открих !?
        https://fakti.bg/bulgaria/715106-rus...pirana-ukraina - проф. Владимир Милчев, декан на Историческия факултет в Запорожкия университет.

        https://dariknews.bg/novini/bylgarii...itorii-2334182 - Николай Милков, служебен МВнР

        https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo...na_791763.html - Райна Манджукова, директор на Агенцията за българите в чужбина

        Коментар


        • Украински войник: "В Бахмут живеем в невиждан ад" - Киев изпраща допълнително 2500 войници - Колосални загуби

          Украинското военно командване прехвърля нови подкрепления към Бахмут, за да компенсира понесените до момента загуби. Градът е превърнат в бойно поле с картечници, разположени в сградите, окопи и засади из целия град (основната снимка в статията).

          Според руснаците след посещението на Зеленски украинското командване изпраща 2,5 хил. военнослужещи в Бахмутската "Креатакомба", както и голям брой бронирани машини и антибалистични артилерийски системи.

          През изминалата седмица въоръжените сили на Украйна направиха няколко опита за контраатака, но не успяха. Сега те се надяват, че с новите подкрепления ще успеят да разбият задушаващата сила, която руснаците създават около града.

          Към момента е известно, че два батальона от полка "Азов", както и един батальон от въоръжените сили на Украйна ще бъдат изтласкани към Бахмут. Освен това снимки, направени в Бахмут, показват, че в града вече са докарани поне 20 танка и бронирани бойни машини.

          В Бахмут се водят ожесточени сблъсъци. Това се дължи на факта, че въоръжените сили на Украйна успяват да формират силни отбранителни позиции, което не позволява на частите на ЧВК "Вагнер" да напредват лесно.


          -Руските войски унищожават украински позиции в Сватово, Купянск, Донецк и Угледар. Украинците имат стотици загинали и ранени.

          -Корпоративните тактически самолети, ракетните войски и артилерията на Въоръжените сили на Руската федерация удариха 63 артилерийски подразделения на Въоръжените сили на Украйна по огневи позиции, човешки ресурси и военно оборудване в 87 района за един ден.

          -В района на Белозерка в Херсон е унищожена система "Бук-М1".

          В района на Андреевка в Донецката народна република е унищожена радарна станция на украинската противовъздушна система С-300.

          -В Херсонска и Донецка област са унищожени три системи М-777, произведени в САЩ.

          -В Запорожие и Бахмут са унищожени два хангара с оръжие и чуждестранно военно оборудване.

          -В Харковски и Веселянски район на Запорожие са унищожени два склада за боеприпаси на украинската артилерия.

          -В района на Водяное на Донецката народна република е унищожен автомобил от системата "Град".

          -Изтребители на Въздушно-космическите сили на Русия свалят самолет Су-25 на украинските военновъздушни сили в района на Красногоровка. В Артемовска област е свален украински хеликоптер Ми-8.

          -През деня системите за противовъздушна отбрана свалиха два украински безпилотни летателни апарата в района на селищата Княз-Григоровка в Херсонска и Николаевска област в Донецката народна република. Две ракети от системата за залпов огън HIMARS бяха прехванати и в района на Н. Новокраснянка в Луганската народна република.

          Видео.
          https://warnews247.gr/oukranos-strat...aies-apoleies/

          Коментар


          • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Нещо мълчите за забранения от руснаците български език?
            Българин ли сте?
            Защо се мъчите да пишете на български език?
            Нещо сериозно намери ли за забраната ,че аз не открих !?

            Коментар


            • Украинците и американците да се оправят, но тази работа с горивото за АЕЦ Козлодуй, за България никак не е на добре. Това означава касети в които вместо цирконий се използва мед и прътите се изкривявали понякога, имали проблеми при изваждането им, касетата може да засече. После отпадналото гориво като украинците ли ще го слагат в бетонни тръби и ще го бетонират ? По добре е атомната централа направо да се спре, няма да имаме атомна централа и това е.

              Коментар


              • Всички налични системи за противовъздушна отбрана на Москва са в огневи позиции!- Руски медии: "Конфликтът между Русия и НАТО е неизбежен - силите на НАТО ще бъдат ударени" (vid)
                "Сухопътни сили на НАТО ще влязат в Украйна", твърдят руснаци


                За първи път от началото на войната в Украйна Русия разположи противовъздушни системи около столицата на страната Москва. Руските медии съобщават, че до сблъсъка с НАТО остават само седмици.

                Според руснаците сухопътните сили на НАТО се готвят да влязат в Западна Украйна, за да предпазят украинската армия от пълно унищожение.

                Според Москва този ход няма да попречи на руската армия да навлезе в Западна Украйна. Когато това се случи, силите на НАТО и Русия ще се сблъскат.

                Прочетете също: Медведев на извънредно посещение в Китай - Той предаде "посланието" на Кремъл - Путин: "Ние се борим с цялото НАТО"

                В този контекст пътниците в крайградски влак, пътуващ за Москва, бяха смаяни, когато разбраха за внезапното разполагане на противовъздушни системи край Москва.

                Пътниците са успели да запишат видео на мобилен телефон, на което се виждат няколко противовъздушни системи, разположени в района на Верея, на 95 км югозападно от столицата на страната.

                Информацията се отнася до няколко системи Pantsir S-1 и други системи S-300, S-400...

                Целият противовъздушен чадър на руската столица е в готовност.


                Припомняме, че руските власти оборудват убежища в жилищни сгради и търговски центрове в района на Москва. Това заяви на пленарното заседание на Думата на Московска област ръководителят на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации Сергей Полетикин.

                Депутатът Олег Емилянов попита Полетикин по време на пленарното заседание за състоянието на приютите в Рамежкия район, тъй като той заяви, че някои приюти са в "катастрофално състояние".

                В отговор Полетикин заяви, че "укритията в жилищните сгради" във връзка със събитията, които се случват в момента в Украйна, "осигуряват защита на населението от ракети, бомби и артилерийски удари.

                Официално изявление.

                "Пряката конфронтация между Русия и НАТО е въпрос на седмици"
                Борис Карпов, режисьор на документални филми и автор на известния канал Telegram Chronicles of Russia, заяви:

                "НАТО се опасява, че Русия ще започне "генерална офанзива", която ще унищожи украинската армия не само в Донбас, но и в териториите, които остават под контрола на Киев.

                Ръководството на НАТО дори не се съмнява, че руските части, разположени в близост до беларуско-украинската граница, ще нанесат удар по тези територии от самото начало.

                НАТО винаги са били наясно,че Украйна няма да успее. Тогава единственото решение за Вашингтон е да разположи войски в Украйна с надеждата, че това ще спре руското настъпление.

                Те се надяват, че Владимир Путин няма да иска да се конфронтира директно с НАТО предвид възможните (ядрени) последици и затова ще се отдръпне."

                Какво казват за французите
                Понастоящем френската армия е разделена на три групи:

                Офицери, които никога не са виждали война на живо.
                Тези, които искат да запазят неутралитет, защото смятат, че за френската армия е по-добре да защитава интересите на Франция.
                Тези, които смятат, че този конфликт не засяга французите и че те не трябва да се включват в него.
                Междувременно от март насам във Франция се провеждат учения за подготовка за война с висока интензивност. Първоначално те се провеждат в Централна Франция във военни бази в слабо населени райони. Сега френските военни тренират в градски условия.

                Що се отнася до изявленията на президента Макрон, че би искал да сложи край на конфликта чрез мирни преговори, френските офицери смятат, че това е само претекст, за да дадат на САЩ и ЕС време да попълнят оръжейните си запаси.

                Всъщност неотдавнашните признания на Ангела Меркел вече ясно показаха на всички, че НАТО не се интересува от мирни преговори. Путин няма да се хване отново на същата стръв.

                Като цяло, независимо от плановете на политиците, френската армия не е готова да се бие срещу Русия.

                Напротив, правителствата на Европа и Съединените щати искат да се включат във войната, тъй като икономическата криза в западните страни набира скорост.

                Военното положение би довело до въвеждане на военно положение и пълен контрол над населението.

                Защо говорим за война между Русия и НАТО?
                Анализаторите имат две теории по този въпрос:

                Влизането на НАТО във войната незабавно ще принуди Москва да капитулира от страх. Тогава западните държави ще получат достъп до ресурсите на отслабена Русия, а президентът Путин ще изчезне от международната сцена.

                Алиансът се опасява от предстояща обща атака на Русия срещу Украйна и затова се опитва да я предотврати.
                Това е много смъртоносен сценарий и командването на НАТО е наясно с него", заключават руснаците...

                https://warnews247.gr/ektakto-ochyro...i-rosias-nato/

                Коментар


                • Водещ на "Фокс Нюз": Зеленски се появи в Конгреса като мениджър на стриптийз клуб

                  Следвайте "Гласове" в Телеграм.

                  Посещението на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон има за цел да изпомпва пари от американската икономика, вместо да укрепва световната стабилност, това е унизителен сценарий за Съединените щати. Това коментира снощи водещият на "Фокс Нюз" Тъкър Карлсън.



                  Той се възмути от появата на украинския президент, който дойде на съвместното заседание на двете камари на Конгреса с пуловер в цвят каки и армейски панталон. Карлсън сравни това облекло с образа на "мениджър на стриптийз клуб".

                  „Смисълът на днешното посещение (на Зеленски) във Вашингтон не беше да се установи стабилност в света или да се вземат мъдри решения и още по-малко да се помогне на Америка, този елемент винаги е в дъното на списъка. Същността беше умилкването пред украинския мениджър на стриптийз клуб и отпускането му на милиарди долари от нашата разпадаща се икономика", каза Карлсън. "Трудно е, ако не и невъзможно, да си представим по-унизителен сценарий за най-великата страна в света", каза популярният американски телевизионен водещ.

                  Карлсън подчерта, че Съединените щати позволяват на Зеленски, застанал на трибуната на Конгреса, да иска от Вашингтон милиарди долари и да нарича това „инвестиция“. „Чуждестранен лидер, облечен в пуловер, влиза в Конгреса на САЩ и започва да иска пари, а след това има дързостта да каже на хората пред себе си, които са му дали десетки от вашите (на американците - бел. ред.) милиарди долари, че това не е благотворителност, а инвестиция. Наистина и каква е възвръщаемостта, смисълът, оправданието за това? Имаме ли исторически дълг към Украйна или историческа вражда с постсъветска Русия? Не и не", каза телевизионният водещ.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                    И поляците ще си отхапят територия. Само гледай, колко елегантно ще стане.
                    Колко елегатно може да стане ? Украинците и срещу тях ще рипнат, неизбежно е. Те са с развито чувство за съхранение на земята - територията, за разлика от човешкия живот.
                    Last edited by DS66; 22.12.2022, 21:16.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                      fortiss, Украйна ще има проблеми не само с областите в които живеят руснаци, тя ще има проблем и с поляците и с молдовците..също както бивша Югославия, синптомите са същите и в Украйна се появиха едни хора които се поздравяват със - Слава на Украйна ! В Сърбия също със - Слава на Сърбия ! Това не е случайно. Днес проблема е с руснаците, утре ще е с поляците и те ще искат да минат към Полша. Нищо ново под слънцето.
                      И поляците ще си отхапят територия. Само гледай, колко елегантно ще стане.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                        Шизофренията е пълна ДС 6ти от 6то. След като сума ти време плещи, че АЕЦ "Козлодуй" не може да работи с уран от Уестингхаус, сега плещиш, че урана на същите е руски. Е, няма такава трол фабрика. Баси аматьорите
                        Сега, сладур, ти явно си толкова компетентен, че НЕ правиш разлика между уран и гориво за АЕЦ. А разликата, е голяма: Едното, е химическият елемент, ядрата на който се делят а другото, е КОМПЛЕКСНО ИЗДЕЛИЕ. Понеже не знаел, нека те светна че, в горивото за АЕЦ, самият делим изотоп, съставлява в новото 4,4%, а в отработеното - около 2,2%. Та, да поставяш знак за равенство, е меко казано, знак за тежка некомпетентност. Гледам, и от други неща толкова разбираш и се плаша, да не работиш в някоя от сферите. Щото, тогава, нямаме нужда от война, за да закъсаме още.

                        Коментар


                        • Сащ в крайна сметка ще ги изоставят.

                          Коментар


                          • fortiss, Украйна ще има проблеми не само с областите в които живеят руснаци, тя ще има проблем и с поляците и с молдовците..също както бивша Югославия, синптомите са същите и в Украйна се появиха едни хора които се поздравяват със - Слава на Украйна ! В Сърбия също със - Слава на Сърбия ! Това не е случайно. Днес проблема е с руснаците, утре ще е с поляците и те ще искат да минат към Полша. Нищо ново под слънцето.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                              Старшинка, знаеш ли откъде идва думичката русороб? Това си е обикновен русофил с фетиш към диктатори от типа на Сталин/Путлер. Такъв човек не може да мисли. Разбирай има робско мислене. Затова му трябва диктатор, за да го направлява в живота.
                              Бреййй, ама вярно ли? И това, кой може, а кой не да мисли, го решавате няколкото русофоби тук? Дай да си запиша, да не го забравям.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от fortiss. Разгледай мнение

                                Пишеш се за по-умен от всички американци? Те не могат да преценят ли, че ти вместо тях???
                                Русия страни напада, ти пишеш за намеса в политика!!!
                                През 2024г американците може да си изберат и друг президент, напълно възможно и. НО РУСНАЦИТЕ НЯМА КАК ДА НЕ ИЗБЕРАТ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПУТИН АКО СУЛАЙЧНО Е ЖИВ ДО ТОГАВА !!!
                                А може и да е, поне от половината. Пък кого точно ще изберат руснаците, е тяхна, а не твоя работа. СЕди мирен.

                                Коментар

                                Working...
                                X