IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
    ... дронците - ако ги изловиш правилно и облъчиш, както трябва - могат и да оглупеят и да се забият в нещо непредвидено...
    Заставаш пред огледалото, сменяш "дронците" с "хората" и се замисляш ...
    Не е препоръка за каквото и да било.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      В Европа пък имат произведено достатъчно количество антиматерия ...
      Руските синтетични наркотици са станали много добри
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Окупираната Германия и законодателната подготовка на атлантиДците за война през януари 2022...
        Интересно ти чий го дириш в "окупирана" Германия?

        Last edited by GiRo; 05.03.2023, 06:55.
        Не е препоръка за каквото и да било.

        Коментар


        • Набутват си старите оръжия в Украйна и си измислят че струват милиарди, а те са си чист железен опадък - метали за претопяване. Сега някакви бронирани коли които са за полицейски нужди при разгонване на демонстранти им закарали, калкото да не ги изхвърлят. Тези камиони са много високи, с много високи гуми, които ако бъдат простреляни не могат да се допомпват в движение и камиона спира, въпреки че имат възможност да се помпят в движение. После отзад има една единственна врата, един от камионите които били там няколко в колона го ударили или го обърнала мина и легнал настрани. Този от ВСУ който го разказва това е бил в тези бронирани коли и са се чудили как да обърнат на колела тази машина, защото вратата и е блокирала от това че е легнала настрани, някакво осукване от собствената тежест. Много трудно успели да я обърнат и да измъкнат войниците от нея. Та той питаше в коментара си под един клип за тези подарени бронирани машини - защо на ВСУ не са осигурени БМП4 украинско производство и истинска бойна машина с много люкове, която може да продължи да се движи и с пробити гуми..И казва ако Зеленски и Залужни мислят че това е оръжие с което може да се воюва просто да отидат те лично на фронта. Ето затова е войната в Украйна, да се продаде оръжие което трябва да се хвърли на някой който няма да плаща за него и няма и да го боли за парите и да се плати с парите на тези които плащат данъци в САЩ.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • https://www.facebook.com/watch?v=1303634926863314 Окупираната Германия и законодателната подготовка на атлантиДците за война през януари 2022...
            0:15 / 2:19

            Коментар


            • В Европа пък имат произведено достатъчно количество антиматерия, капсулата за да се подържа за да не взаимодейства с материя харчи доста енергия..капсулите. Те ако видят зора, че няма да могат да я поддържат със сигурност ще предпочетат да я разредят на другия край на Света и да могат да генерират по този начин силен електромагнитен импулс и после неповредила се електроника просто няма да има.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Ти добре ли си, те тези оръжия ги имат за да не дойде някои да ги бие с шамари и мислиш че може да търпят да не ги използват а да си подлагат и другата страна като ги удрят. Едва ли ще съхранят дълго библейската си чистота, просто в един момент ще решат че не си заслужава. Също ако не си разбрал че никакви ракети няма да използват, защото отдавна са идентифицирали кой може да им причини нещо за което ще им се наложи да реагират по този начин, те са го обмисляли и премисляли многократно.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                  Птиците се засичат от военните радари, просто нямат средствата за противодействие на такива дребни твари и не защото такива лазери и има и още поне 2 вида средства за противодействие не съществуват. В крайна сметка се получава така че се принуждават хората да си харчат парите за глупости и нищо повече. А това нещо е точно тероризъм в какъвто е обвинявана Русия и затова има опасност Великобритания тежко да пострада. Русия си е потрошила подводниците да пренасят разни неща, които са истинско оръжие и дори проблема на САЩ с Мексико ще се реши - ще граничат през океан.
                  И ти ли започна да заплашваш с ядрено оръжие? Всички русороби сте едни и същи психопати - знаете само да убивате хора и се радвате на човешкото нещастие.

                  Аз пък ще ти кажа, че Путин няма да посмее да употреби ядрено оръжие, защото това ще е еквивалентно на самоубийство. А това че със само една бомба могат да унищожат цяла Англия са брътвежи на болни мозъци от руската пропаганда, в които брътвежи явно вярваш и ти. Не цяла Англия, дори и целия Лондон не могат да унищожат с една единствена бомба. Ще са необходими поне 10-20 такива.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Дори и с ИИ, дронците - ако ги изловиш правилно и облъчиш, както трябва - могат и да оглупеят и да се забият в нещо непредвидено. А десетките фирми за дронове, без някои дреболии като захранване, суровини и логистика, стават студени и безполезни гаражи. Въпрос на време е.и на малко старание.
                    Това че са десетки е хубава новина, защото ще има десетки различни технически решения, сред които определено ще има лоши, но ще има и добри такива. Ти нали видя от снимките по социалните мрежи - дроновете са били различни модели в различни конфигурации. Буквално изглежда че ВСУ е направила конкурс кой дрон ще се справи най-добре, щото да си поръчат от него.

                    Иначе ИИ е необходим само в последния етап от полета, когато най-вероятно може да се наложи визуално разпознаване на целта. През останалата част от полета е достатъчна и най-обикновена електроника и някакъв софтуер, събиращ информация от всички датчици, щото да прецени точния маршрут, по който да премине. Всички съвременни дронове са натъпкани с такива датчици, дори и най-евтините. Например Mavic 3 има 12 камери, от всички страни, освен основните 2 отпред. Има и 2 инфрачервени датчика, 2 ултразвукови, има 2 компаса, 2 акселерометра и 2 жироскопа, както и 1 за налягане (за височината) и да не говорим за GPS-а.

                    Да ти кажа и за ИИ, ако случайно не знаеш. Започвам да си мисля, че вече го има в чипове, които се продават по 1 долар. Причината - ами имат го дори и дроновете-играчки от по 50 лв. Всичките имат така наречената функция Gesture Recognition (разпознаване на жестове). Дрона те гледа, разпознава че си човек, разпознава ти ръцете и след това започва да ги следи. И например командата за направа на снимка е разтваряне на 2 пръста като буквата V. Командата за старт на видео е изправяне на длан, обърната към дрона, с прибрани пръсти. С махане на ръка наляво, надасно, нагоре и надолу можеш да накараш дрона да се премести в съответната посока. А по-скъпите дронове можеш да ги накараш да следят произволен обект - кола, животно, човек, лодка и т.н., и ако това си ти, дрона припка като вярно кученце зад и над тебе или встрани от тебе. Можеш да се скриеш в гората, но дрона ще започне да те преследва, и интелигентно ще заобикаля клони или дънери на дървета. Въобще чудо на техниката, което само ИИ може да го реализира.

                    А сега си представи, че това ИИ го обучиш да разпознава танкове и БТР-и и да не ги бърка с леки копи. Просто пускаш дрона в посока Русия и му казваш да си търси танк, за да го унищожи. Може дори ИИ да бъде обучен първо да провери има ли буквата Z или V и чак тогава да се взривява. Нещо повече - този дрон ще може да преследва дори и подвижни цели и да ги унищожи дори и когато се опитат да се скрият в гора например.

                    Звучи почти като фантастика, но съвременните дронове ги могат тези неща. И освен това този ИИ е толкова поевтинял, щото го слагат вече и в дронове-играчки за 50 лв.

                    Коментар


                    • Птиците се засичат от военните радари, просто нямат средствата за противодействие на такива дребни твари и не защото такива лазери и има и още поне 2 вида средства за противодействие не съществуват. В крайна сметка се получава така че се принуждават хората да си харчат парите за глупости и нищо повече. А това нещо е точно тероризъм в какъвто е обвинявана Русия и затова има опасност Великобритания тежко да пострада. Русия си е потрошила подводниците да пренасят разни неща, които са истинско оръжие и дори проблема на САЩ с Мексико ще се реши - ще граничат през океан.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Нямам претенцията за добър руски, ама това клипче не е ли камък във вашата градина?

                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/shorts/iA1mqdNihqc Za kakwo e войната

                          Коментар


                          • Дори и с ИИ, дронците - ако ги изловиш правилно и облъчиш, както трябва - могат и да оглупеят и да се забият в нещо непредвидено. А десетките фирми за дронове, без някои дреболии като захранване, суровини и логистика, стават студени и безполезни гаражи. Въпрос на време е.и на малко старание.

                            Коментар


                            • Ако източника на енергия е ДВГ, наистина дрона ще има топлинна следа, но много слаба и недостатъчна по нея да се прицели някоя ракета. Колкото до пропелерите - правят се по-дълги, с по-малък ъгъл на атака, с по-голяма площ и с подвити върхове и освен това мотора се върти на по-ниски обороти. И ефекта е, че нивото на шума пада до 42-45dB на един метър от тях. Това е еквивалентно на тих разговор между двама човека. От 2 метра може и да ги чуеш, но от 10 метра в никакъв случай.

                              Иначе по шумозаглушаването имам и практически опит. Ако някога си чувал колко силно вият ASIC копачките на биткойн, ще ме разбереш за какво говоря. От близо сигурно имат 100dB шум. Та седнах и измислих един елементарен шумозаглушител, направен от фибран, че лесно се реже. Не ми се занимаваше да го правя физически, но публикувах във форума неговата схема. Други хора го направиха и казаха, че са получили впечатляващи резултати. ASIC-ите са станали почти безшумни, буквално да не можеш да ги чуеш от 2 метра. Та от тука мога смело да твърдя, че обезшумяването на един дрон с ДВГ е лесна, почти детска задача.

                              Просто преди да ги пуснеш навън, звуковите вълни трябва да ги отразиш 2 или 3 пъти от някаква шумопоглъщаща повърхност - в случая фибран. Тоест правиш тунел с формата на буквата S и шумния двигател се слага в центъра на тази буква. Въздухът преминава безпрепятствено, за да охлажда мотора, но звуковите вълни трябва да се отразят 2 пъти, преди да излязат навън. Та това е принципа на работа.
                              Last edited by Mateev; 04.03.2023, 23:34.

                              Коментар

                              Working...
                              X