IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение



    Since the start of U.S. military operations through to April this year, 2,448 American service members have been killed in Afghanistan, according to data from Linda Bilmes
    An additional 3,846 U.S. contractors also lost their lives.
    More than 20,000 soldiers were wounded from the conflict, many of whom now live with permanent disabilities, according to the U.S. Department of Defense Casualty Status report.
    https://www.newsweek.com/number-us-s...an-war-1619685

    Разпад ли да чакаме Герчо?!
    Пурко ТЕМАТА изтърваш
    за Украйна е
    Капиш?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

      Свършиха ми пуканките да ти слушам глупостите ! Последно,кога е разпада ?
      Голям залък лапни ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ
      ще те изкривя ,
      ​​​​​​​Скоро е раZZпада.готвиш ли се?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
        В Афганистанската война загинаха общо 14,500 войници за 10 години, и СССР се разпадна, а демографските травми се усещаха цяло поколение.

        В Украйна за 1 година им избиха над 150,000 мъже, т.е. разходната норма в жива сила у 100 ПЪТИ по-висока, отколкото в Афганистан.

        Какви ли ще са последиците за Русия, която е много по-слаба военно от СССР?


        Since the start of U.S. military operations through to April this year, 2,448 American service members have been killed in Afghanistan, according to data from Linda Bilmes
        An additional 3,846 U.S. contractors also lost their lives.
        More than 20,000 soldiers were wounded from the conflict, many of whom now live with permanent disabilities, according to the U.S. Department of Defense Casualty Status report.
        https://www.newsweek.com/number-us-s...an-war-1619685

        Разпад ли да чакаме Герчо?!

        Коментар


        • ЦРУ изпраща американски войници, представени като контрактори, в Украйна, за да помогнат на въоръжените сили на тази страна да управляват оборудването на НАТО, каза бившият съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър.

          „Ние набираме възможно най-много наемници. Те са спонсорирани от ЦРУ чрез фалшиви организации. Това показва колко сме отчаяни“, каза той и добави, че контракторите са хора, които до вчера са носили американски униформи, а сега ги изпращат в Украйна за изпълнение на поставени задачи.

          Според него без тяхна помощ бойците на въоръжените сили на Украйна не могат самостоятелно да използват по-голямата част от оборудването, доставено от Запада, както и да управляват новите танкове, които страните от НАТО скоро ще доставят, поради което планират да изпратят европейски инструктори от такива страни като Чехия, Германия, Латвия до Украйна, Литва, Норвегия и Обединеното кралство.

          „Украйна е под наш пълен контрол, включително правителството и армията....... Решихме да управляваме тази лодка докрай, без значение колко айсберги има по пътя си. И мисля, че тя вече се е сблъскала с такъв и отива към дъното “, каза Макгрегър.

          А фактът, че американски наемници, включително не само "сиви гъски", но и военнослужещи, присъстват в Украйна, не е новина. Но тук се оказва цял конвейер. И защо ЦРУ прави това, а не Пентагона?

          „Тъй като това са разузнавателни и подривни операции и чуждото разузнаване е отговорно за тяхното провеждане“, обяснява професорът от Московския държавен университет на името на М.В. Ломоносов, доктор по политически Андрей Манойло.

          Според вас по-голямата част от американските наемници все още ли са военни, организирани от властите на САЩ? Или самотници - авантюристи?

          - Може да има различен контингент. Повечето от тях са професионални наемници и авантюристи. Отървавайки се от тях, правителството на САЩ използва в Украйна тъкмо този елемент, който е много опасен и за американците: в края на краищата наемникът не се интересува за кого да се бие, стига клиентът да е платежоспособен. Ако не загинат в Украйна, ще се присъединят към бойците на наркокартелите.

          Но има и отделна категория действащи американски военни, които са в командировки там.

          Според вас само САЩ правят това организирано? Ами другите страни от НАТО?

          - Няма точни данни за други страни от НАТО, но се знае, че в радиопрехватите на фронтовата линия се чува не украински, а полски и английски. Много полски наемници бяха унищожени. Някак си стигнаха до там.

          Ако беше възможно да заловим поне един от тях жив, и той да да даде показания. Това щеше ли да промени нещо?

          - Вече имаме доста пленени наемници, както имигранти от европейски страни, така и американци. Всички са разпитани. Всички свидетелстват. За мен е загадка защо не се показват на широката публика.

          Ако се показват такива наемници по телевизията ще е много по-полезно от сегашните мизерни антифейкове. Съединените щати със сигурност биха имали контрааргументи срещу това, но щяхме да видим как се държат, когато ги хванат за ръка.

          Макгрегър е ясен фен на "хайпа" ... Може ли да му се вярва?

          - Дори не личността на Макгрегър ме обърква, а фактът, че той е единственият. Никой не излъчва в едно и също платно. Той е маргинал, за който по някаква причина нашите медии се хванаха конвулсивно, забравяйки, че той може би ни подхлъзва. Американците нямат никакво отчаяние, но има много сериозна борба, в която "наемници, возещи се подводници" е само един от епизодите.

          Танковете на НАТО са сложно оборудване“, убеден е политологът Владимир Можегов.

          - За тях се учи да се управляват от шест месеца до две години. Разбира се, че вместо да учиш украинци, по-лесно е да изпратиш хора, които вече знаят как се прави.

          Фактът, че ЦРУ прави това е нормално за тях. ЦРУ всъщност е държава в държавата. Повечето от операциите, които Съединените щати провеждат в чужбина след Втората световна война, са поверени на ЦРУ.

          Тук все още трябва да разберете каква е Украйна днес. Това е такава дойна крава, която госпожа Нюланд, съпругът й, Блинкен и други доят - целият този неоконсерваториален екип, който е свързан с Украйна не само чрез бизнес стратегии, но и чрез семейни връзки - всички те са потомци на първите емигранти от Украйна и Източна Европа.

          Трябва да се разбере, че дори разкриването на информация за участието на ЦРУ няма да повлияе на нищо. Това са неофициални класации. Те не минават през Министерството на правосъдието. В същото време се опитват да съдят Тръмп за събитията около щурма на Капитолия, но се мълчи за делата на екипа на Байдън!

          Украинците са същите руснаци и затова бързо се научават как да работят с всякакво оборудване“, казва Владимир Лепехин, директор на Института на ЕАЕС.

          Но все още има нужда от инструктори. Например, за да превеждат команди и инструкции от английски на руски.

          Това нормална практика ли е за САЩ? Имаше ли нещо друго подобно?

          - Във всяка прокси война американците или НАТО се държат така. Например през 2008 г. инструктори от САЩ и НАТО придружаваха грузинските войски в Грузия.

          Преди това имаше нещо подобно в Югославия, когато обслужваха косовските албанци например. Ами в Сирия, Ирак, Афганистан американците воюваха и воюват основно чрез проксита. И защо да не воюват, ако има повече от достатъчно хора, които искат да пролеят кръв за една стотинка?

          Защо ЦРУ прави това, а не, да речем, Министерството на отбраната?

          - Най-вече ЦРУ прави това, но понякога Министерството на отбраната. ЦРУ е намесено по-често, защото се изисква да държи САЩ въвлечени инкогнито, за да създаде впечатлението, че има само вътрешен конфликт и САЩ нямат нищо общо с него.

          Смятате ли, че само САЩ или други страни от НАТО правят това? Какъв според вас като цяло е процентът на наемниците - организирани групи, изпратени от техните държави?

          „Разбира се, не само САЩ, но и Великобритания, понякога и Франция, правят това. Те имат собствена школа, добре координирана система, бюджети и технологии.

          Напоследък американците активно привличат в специалните си операции представители на разузнаванията на други страни – Германия, Норвегия, Полша, балтийските страни и др., за да ги омърсят с кръв. Например тайните служби на Холандия вероятно са участвали в организацията на катастрофата на Боинга в Донбас, а датчаните и норвежците също са участвали в организирането на експлозиите на газопроводите „Северен поток“.

          Какво променя намесата на ЦРУ? Ако е възможно да се получат доказателства за тяхното участие, тогава как да се използват?

          - Първо, не е лесно да се набавят такива доказателства, защото винаги се носят легенди за участието на спецслужби в непристойни дела. В резултат на това е трудно да се разграничи свободен наемник от обикновен служител на ЦРУ.

          Но дори нещо да може да се потвърди, това не променя нищо. Русия е виновна за това, че САЩ искат да ядат. Информационните и външнополитически ресурси все още са на американска страна. И освен това нито една държава не се стреми към сериозна конфронтация между специалните служби. Дори Китай днес не се намесва в това, да не говорим за Русия.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
            В Афганистанската война загинаха общо 14,500 войници за 10 години, и СССР се разпадна, а демографските травми се усещаха цяло поколение.

            В Украйна за 1 година им избиха над 150,000 мъже, т.е. разходната норма в жива сила у 100 ПЪТИ по-висока, отколкото в Афганистан.

            Какви ли ще са последиците за Русия, която е много по-слаба военно от СССР?
            Блядките ще са две - за 5лв

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

              май предусещате РАZZпада който предстои?
              А?
              А?
              А?
              Свършиха ми пуканките да ти слушам глупостите ! ​​​​​​​ Последно,кога е разпада ?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение



                Този ли е украинеца?

                май предусещате РАZZпада който предстои?
                А?
                А?
                ​​​​​​​А?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение



                  Този ли е украинеца?

                  Не. ТОЗИ, е един ущърбен несретник, на когото, все някой му е виновен. Ами да не беше ходил да учи там.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                    Само в България има хора толкова наивни , да вярват че една империя е дошла да ни освобождава от някаква "братска обич". На един украинец за 15 мин му е светнало за какво иде реч.
                    Санстефанска България не е съществувала дори и на хартия. В Санстефанския договор изобщо не се споменава официално името България. Говори се за "областта" или "Балканската област". Това е една територия, която Русия вече е считала за своя, но Великите сили са й объркали сметките.
                    https://zonanews.bg/bulgaria/ukraine...a-i-nezavisima


                    Този ли е украинеца? ​​​​​​​

                    Коментар


                    • Не знам дали и доколко си даваме сметка, но ние живеем в съдбовно и преломно за човечеството време. Време, което има потенциала да прекърши рутинният ход на човешката цивилизация и да я препрати в прегръдките на масовото самоунищожение. Стремежът за икономическо превземане на световните ресурси и управлението на света от една шепа олигарси намери своята материална форма в един конфликт, който в началото се възприемаше основно, като регионален, но той все повече дава индикации, че може би ще прерастне в глобален такъв.

                      Става въпрос за войната в Украйна.

                      Всеки, който подхожда аналитично и безпристрастно към този конфликт, е наясно, че това е ПРОДУЦИРАН конфликт и в основата му стои геополитическата идея за световно господство на малък супер богат световен елит. Процеса най-вероятно е двустранен. Може и да е многостранен.

                      Този конфликт е подготвян с години, зад него стоят милиарди, разпределени чрез различни механизми, довели накрая до реализацията на т.н. Майдан, разбунил гражданската война в Украйна.

                      И разбира се и за този конфликт можем да кажем, че в НАЧАЛОТО БЕШЕ СЛОВОТО.

                      Словото на противопоставяне и омраза.

                      Когато имаш план да създадеш един конфликт, първо трябва да имаш план как да създадеш слово на омраза и противопоставяне, което е в темела на всяка една война.

                      А този, който има ресурси и средства винаги може да продуцира Слово на омраза и противопоставяне, защото в този свят парите са движещата сила за обществата.

                      Парите, които стоят в основата на манипулирането с така наречените ценности, които за съжаление са се превърнали в техен заложник.

                      Знам какво говоря. Осъзнал съм го, за съжаление човешката природа е двойнствена и по-лошото й лице е свързаното с власттта.

                      И ето виждате ли как се стига от словото на омраза до реален конфликт?

                      А, нима в нашето общество не виждаме слово на омраза и противопоставяне, които минават нормалните граници?

                      Всяко нещо е допустимо, когато е в определени граници.

                      А задаваме ли си въпроса КАКВО СТОИ ЗАД МАЙДАННИТЕ ПРОЦЕСИ У НАС И ДО КАКВО МОГАТ ДА ДОВЕДАТ?

                      КАКВО СТОИ ЗАД МАЙДАННИТЕ ПРОЦЕСИ В ГЕОПОЛИТИЧЕСКА БЛИЗОСТ И ДО КАКВО МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ КОМУЛАТИВНИЯ ИМ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕФЕКТ?

                      Не мисля, че вчерашните думи на Президента по случай националния празник бяха случайни.

                      Те са ясен знак, че живеем в съдбовно време и от нас зависи да не подпалим собствена си черга с военнолюбска риторика.

                      Ще завърша с това, че на плещите на политическият елит на страната в момента стои огромна историческа и национална тежест.

                      Отговорността му пред бъдещето на нацията е колосална.

                      Историята няма сантимент към ценностно прикрити користни интереси. Тя следва своя ход.

                      Нека отговорността на тези, които вземат решения бъде на равнището на националния интерес на страната и на интереса на българските граждани.

                      А на всички останали ще кажа – БДЕТЕ, вие сте във времето, но и времето е във вас!


                      Ерджан Ебатин

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение

                        Ти сега на неразбиращ ли се правиш? Въпросът е защо руснаците са дошли тук заради вековната си мечта за излаз на топлите морета, а в учебниците по история на 10 годишни българчета се преподава още, след 45 години съветска окупация, че били дошли да пилеят кръвта си от "братска обич" към нас. Отделно те са използвали за целта си основно чужда кръв - тази на българи, украинци, молдовци, румънци, поляци, финландци, сърби, черногорци...., а руснаците са пазели императора в Масква. И добре, че Великите сили са ги изгонили на Берлинския конгрес, иначе никога нямаше да има отново България. Чисто еничарство в 2023г.


                        Каква вопиюща неграмотност !
                        Руският император Александър ІІ с гвардията си при обсадата на Плевен, 1877 г.





                        https://impressio.dir.bg/gallery/rus...-v-snimki?i=32

                        Коментар


                        • В Афганистанската война загинаха общо 14,500 войници за 10 години, и СССР се разпадна, а демографските травми се усещаха цяло поколение.

                          В Украйна за 1 година им избиха над 150,000 мъже, т.е. разходната норма в жива сила у 100 ПЪТИ по-висока, отколкото в Афганистан.

                          Какви ли ще са последиците за Русия, която е много по-слаба военно от СССР?

                          Коментар


                          • satz, Русия няма да изнася много газ към Китай, той има индустрия която може да произвежда соларни централи буквално без пари, ветрогенератори и в момента работят над огромни системи за съхранение на енергия. Китай е друг свят, другите какво ще правят че са абсолютно некадърни да ги правят, а Китай им ги продава на десеторна цена.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Какви антени, тази техника която им дават украинците трябва да я плащат, а и без това имат дълг който не могат да изплащат. Ако минат в Русия няма да си плащат дълга и тази техника също. Това е цялата работа. САЩ се загрижиха за тях защото са взели много пари в заем от кредитори които са американски, ако не бяха взели тези пари на САЩ въобще нямаше да им пука. Това е истината. Но дори да нападнат със сила Украйна, тя няма пари да си прати дълга и те затова въртят и сучат да замесят Русия.
                              D.Y.F-091066

                              Коментар




                              • ватинчо, вижте тука дали ще правите повечко от 33333км. годишно

                                Коментар

                                Working...
                                X