Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Каква беше логиката, Русия да си причини това което си причини Февруари'2022 ?
Не можеш да прогнозираш чужди решения на база собствената си логика. Точно поради това Западна Европа допусна войната (не казвам САЩ, защото според мен, те си я целяха....) - прогнозираха действията на Путин на база собствените си разбирания какво е добре и зле в едно действие.
Та и конкретно за тактическото използване на ядрено оръжие - факт е, че политически и икономически Русия ще понесе ТЕЖКИ загуби, но можеш ли да разчиташ, че един лидер с ограничение във входящите информационни потоци и заровен в бункера си (айде да не спекулирам и с предположение за "под влияние от опиати и/или алкохол") ще вземе "правилното" за света решение ?!?
Не знам защо света разчита на това, че и даже предизвиква диктатора ?
Същата работа беше и в навечерието на войната - още края на 2021 г., Путин поиска някакви решения за Украйна (че няма да влиза в НАТО), а Американците и Европа буквално му се присмяха, разчитайки че Русия ще е пагубно да направи военна авантюра с катастрофални за нея последици.... Но Путин не прие добре, че не вземат насериозно заплахите му и издаде заповедта за атака....
Аз лично изобщо не разчитам, че Путин ще решава по целесъобразност дали да прибегне до ядрения арсенал....
Коментар