IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

    Тъй де... Ама самолетът се движи. А и разсейването на енергията от земната атмосфера е огромно. Така че подобни идеи са безсмислени.
    Фатмашки глупости на търкалета. От 1365 W/кв.м. в космоса до земята достигат 1000W/кв.м. Да, има загуби, но не са толкова огромни, колкото са ви учили във фатмашкия ПУЦ. За самолет на 10 километра височина загубите от земята до него ще са по-малко от 10%.

    Колкото до мощността - как ти звучи 10MW мощност, концентрирана в 3-4 квадратни метра площ? Направих изчисления - ако трябва да загреем 1 тон метал (носа на самолета или по-скоро част от едното крило), то тогава при нагряване с мощност 10 MW за всяка една секунда от нагряването температурата ще се повишава с около 6 градуса. Стопяване на настъпи след 2-3 минути, но загиване на екипажа на самолета може да настъпи за по-малко от минута (просто ще бъдат опечени за броени секунди). При това съм изчислявал за цял тон плътен метал, но тънкия алуминиев профил на крилете е с много по-малка маса (говорим за 4 кв.м. слънчево зайче), така че най-вероятно повреда и запалване на горивото в крилете може да се случи за по-малко от минута..

    Иначе движението на самолета не е проблем - компютъра, който отговаря за фокусирането на огледалата, лесно би могъл да проследи и движеща се цел. Да, това вече е военен софтуер, но ти можеш ли да се закълнеш, че военните са пропуснали да го сложат в компютъра и са пропуснали да си осигурят дистанционен достъп?

    Иначе при лазерите е още по-лесно, защото същата тази енергия може да се фокусира на много по-малка площ и така за секунда да направи дупка в произволен метал. Говорим обаче за стационарни лазери, монтирани например на самолетоносач, и захранвани от ядрен реактор.
    Last edited by Mateev; 08.04.2023, 13:48.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
      Гледам и слушам някакви идиоти, които с огромна радост ни съобщават как 40 000 украински войници били готови за контраофанзива, как били въоръжени... колко бързо щели да победят....

      Трябва да си тъп като планинска гъба за да си въобразиш, че Украйна може да победи. Че ще си върне дори и Крим с военна сила!
      Абе тъпаци, Путин ви го каза ЯСНО! Русия ще употреби ядрено оръжие, ако целостта на държавата бъде застрашена. И ще го употреби.
      Продължаването на въоръжаването на Украйна води само до смъртта на повече украински и руски войници. Колко още трябва да загинат, двеста хиляди? Или два милиона? Или 10 милиона? Кога ще бъде удовлетворен американският Молох? Щото единствена, които имат нужда от тази война, е американската империя. Само тя. САЩ и подопечните им европейски мижитурки поклаждат войната. Те обричат на смърт все повече и повече украински и руски мъже, жени и деца. Това е истината. Това е американски геноцид спрямо Украйна и Русия.
      Вече и за самите украинци е ясно, че Зелето извършва геноцид над собствения си народ, изпращайки ги на заколение и на сигурна смърт.

      Вчера имаше видео от протестиращи весеушници, които се оплакваха, че командирите им буквално ги използват за пушечно месо, зарязват ги на фронта да се оправят както могат, и че политиката на украинските виши военни изобщо не е опазване на личния състав, а точно обратното...
      Щом вече и самите войници го виждат, отказват да се бият за корумпираните украински политици, и протестират, значи положението им е свръх-критично...

      Носят се слухове, че геноцида на Зеля над украинците е умишлен - може би целтта му е колкото се може повече боеспособни украинци да загинат на бойното поле, за да няма възможност за масови протести, възстания, бунтове и безредици, после в един момент остатъците от Украйна може да бъдат погълнати от Полша...

      Зеленский заявил об объединении с Польшей: что останется от Украины

      Президент Украины Владимир Зеленский прибыл в Польшу впервые после начала СВО
      6 апреля 2023 в 10:20
      Автор: Олег Кусов



      Европа


      Фото: president.gov.ua

      Анджей Дуда, Владимир Зеленский

      https://news.ru/europe/zelenskij-hoc...dfxnl454903716
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

      Коментар


      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        .......от моите познати които отидоха там никой няма да се върне жив, ........
        Аха - призна си, че си руснак и живееш в Русия. И сигурно тролиш толкова активно в този форум от СТРАХ, че ако не го правиш, и тебе ще те пратят на фронта.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Добре Слънцето не е заковано, само си стои на едно и също място от доста дълго за нас време..Все нещо стои на едно място обаче и това са твоите оскъдни познания.
          Нищо не стои на едно и също място. Всичко се движи, ама ти за Теорията на относителността на Аинщайн сигурно не си чувал. То и други неща е открил Айнщайн, като например че единственото безкрайно нещо в тази вселена е човешката глупост. За вселената дали е безкрайна не е сигурен, но за глупостта е 100% сигурен.

          Коментар


          • gigow, като кажат 50 хилядна армия се разбира 5 хилядна. Кой луд ще отиде в тая лаболатория за тестване на оръжие и простотия. 90% не оцеляват и не се връщат. На това войниче бед един крак за което писах по долу в коментарите на клипа някой пишеше - ти си щастливец все пак, не се отчайвай, от моите познати които отидоха там никой няма да се върне жив, а ти си жив и живота е хубав, може да доживееш и до 90г. възраст.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

              По принцип може но ако тялото не се движи или се движи така че да може да се задържи във фокуса на концентратора. Другото е че атмосферата ще разсея тази енергия, както разсейва и лазерния лъч.
              Тъй де... Ама самолетът се движи. А и разсейването на енергията от земната атмосфера е огромно. Така че подобни идеи са безсмислени.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Глупости. Това възможно точно толкова, колкото ТВОЯТА идея с рентгенови лъчи да се прави рентгенова смимка на планетата Земя и да се проучва за изкопаеми.
                А бе ти откъде си купи диплома за инженер. С лъчи от слънчева централа щял да сваля самолети.... Гений, истински гений...
                Още Архимед е палил корабите на противника с огледала, при това с малко на брой огледала, ама това явно не сте го учили във фатмашкия ПУЦ.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  Днес сутринта изглежда всички ростролеи яко са се напушили и бълват простотия след простотия. Особенно това със закованото в небето слънце направо ме шокира. Това с падащите сателити също. То бива наркомани бива, ама невежи наркомани с мания за величие вече ми идват в повече.
                  Не четеш и не си в крак с новостите. Излязъл си от кондиция. Боравиш със стари концепции, невидели никога реализация. Тези стари концепции ги имаше навремето в ТНТМ-то, но изчезнаха заедно с парите. С тях се направиха кошери, къщички за птици и огради за хасиенди.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от pinoccio

                    Ти да мълчиш, защото така яко си нажилен от тия пчели, че човек да се чуди как дърт пергиш като теб плещи такива щуротии безспир.
                    като каза пчели.

                    Боян Цонев
                    Тя събира Мед за него...
                    Аз направих подобен експеримент и я питах:
                    Пчеличке ти за кого събираш Мед?
                    И тя ми разказа, че го събира за Рода си, за да оцелеят.
                    И единствения субект, за когото тя НЕ събира Мед е Пчеларя.
                    Но и ми разказа, че Пчеларя е най наглият от всички субекти и просто ги ограбва, като български политик народа си!
                    След това продължи:
                    Не стига, че ни ограбва ценният Мед, ами и ни слага на негово място най големите боклуци от пазара - Инвертен сироп, от когото децата ни се разболяват, защото е химия и няма нищо общо с нашия богат на витамини и минерали Медец...
                    И после завърши с думите:
                    Каквото горе, такова и долу..., но един ден ще се научите!
                    И аз я попитах:
                    Ти наистина ли оСъзнаваш пчеларя?
                    Защо тогава му робуваш и не направиш нещо?
                    Отговора и ме порази:
                    А вие като оСъзнавате, че вашите политици ви ограбват, защо още им робувате?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Днес сутринта изглежда всички ростролеи яко са се напушили и бълват простотия след простотия. Особенно това със закованото в небето слънце направо ме шокира. Това с падащите сателити също. То бива наркомани бива, ама невежи наркомани с мания за величие вече ми идват в повече.
                      Добре Слънцето не е заковано, само си стои на едно и също място от доста дълго за нас време..Все нещо стои на едно място обаче и това са твоите оскъдни познания.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        Глупости. Това възможно точно толкова, колкото ТВОЯТА идея с рентгенови лъчи да се прави рентгенова смимка на планетата Земя и да се проучва за изкопаеми.
                        А бе ти откъде си купи диплома за инженер. С лъчи от слънчева централа щял да сваля самолети.... Гений, истински гений...
                        По принцип може но ако тялото не се движи или се движи така че да може да се задържи във фокуса на концентратора. Другото е че атмосферата ще разсея тази енергия, както разсейва и лазерния лъч.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Днес сутринта изглежда всички ростролеи яко са се напушили и бълват простотия след простотия. Особенно това със закованото в небето слънце направо ме шокира. Това с падащите сателити също. То бива наркомани бива, ама невежи наркомани с мания за величие вече ми идват в повече.

                          Коментар


                          • gigow, тези бойни глави в Русия не са под разпореждането нито на военните и, нито на цивилната власт в страната. Ако се употребят такива не може да се каже че Русия ги употребява. Навремето като правят такова оръжие е било лесно да създадат и организацията която да се занимава с него, никой не знае кои са тези хора, военните само могат да поискат оръжието, но дали ще го получат само господ знае. Въпроса е дали вече са получили бойни глави, дали са ги инсталирали..може и стационарно да се поставят където е решено че трябва. Сложно е. Все пак добри хора, това оръжие е от след 72 година някъде и до сега не е използвано - 50 години.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от wild at heart Разгледай мнение

                              Копейкин, я се успокой малко и отивай да надъхваш съпартийците си, а не да ръсиш путлеристка пропаганда във форума!
                              Още един американски гъзолизач, който е готов да се бие с Русия до последния украинец.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                Още един НЕВЕЖА - абе да не ходите на специални курсове за изтриване на паметта и интелекта?

                                За да се концентрира слънчевата светлина, тя трябва да се събере от голяма площ и след това да се концентрира в малка. Това с химикалка няма как да стане, защото науката все още не се е научила да прави магии. Иначе наистина има концентратори с огромна площ, и това са слънчевите централи с огледала, които събират слънчевата енергия от много декари площ и я концентрират в една малка точка метър на метър.

                                И да, всяка една от тези огледални централи всъщност се явява и мощно топлинно оръжите, защото с едно чукване на мишката фокуса на всички огледала може да се насочи в коя да е точка от небето. Тоест никакъв проблем летящ самолет или ракета за секунда да бъдат превърнати в топка разтопен метал. При хубаво време могат да разтопяват дори и сателити в космоса, но поради огромното разстояние лъча се разфокусира и интензитета му вече не е толкова голям.
                                Глупости. Това възможно точно толкова, колкото ТВОЯТА идея с рентгенови лъчи да се прави рентгенова смимка на планетата Земя и да се проучва за изкопаеми.
                                А бе ти откъде си купи диплома за инженер. С лъчи от слънчева централа щял да сваля самолети.... Гений, истински гений...
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X