IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тинче ма, съдбата на Кочината виси на акъла на Медведев. Представяш ли си, 140 милиона крепостни висят на акъла на един Медведев.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
      През изминалото денонощие войници от ВСУ масово се предават в плен на руските сили...

      https://ok.ru/video/5392117074560
      Получовеците си измислят подобни новини от 480 дни и още си вярват. А какво стана, стигнаха ли за 3 дни в Киев?

      Коментар


      • Съдбата на Великобритания виси на два косъма

        18.06.2023, 05:17 Сергей Савчук 46994 /IMG] коментараЕвропа
        /Поглед.инфо/ Британските и американските медии буквално гръмнаха с десетки подобни тревожни, а на места и откровено панически публикации. Причината за тях беше запис в официалния канал на Дмитрий Медведев. Заместник-председателят на Съвета за сигурност написа: тъй като участието на западните страни във взривяването на трите разклонения на Северен поток е почти безспорен факт, Русия не трябва да се измъчва от излишен морал и е време да се помисли за поразяване на подводни комуникационни кабели, свързващи вражеските държави.

        С изявлението си Дмитрий Медведев плисна бензин върху вече ярко пламналия огън на атлантическите страхове.

        Западните медии изстрелват залпове статии, публикации и схеми, които разглеждат вероятността от подобен удар, както и възможните последици от него. Британският министър на отбраната Бен Уолъс, на вълна от паника, изпрати военни кораби в Северно море по своя лична заповед, за да предотврати евентуални атаки на руските специални сили и да попречи на Москва да потопи острова в реалностите отпреди един век. Без телефонни и мобилни комуникации, електронно банкиране, интернет и други технологии, които неусетно оформят съвременния живот.

        В същото време британските депутати поискаха най-задълбочено изследване на всички подводни комуникации, влизащи на острова от сушата, било то тръбопроводи за ресурси или комуникационни кабели. Министрите се притесняват, че руските кораби, кръстосващи в този регион, може вече да са поставили подводни мини или да са се подготвили за различни видове саботаж. Най-вероятните варианти за атака са десант на бойни водолази от подводница или изстрелване на безпилотен подводен апарат от борда на изследователския кораб "Янтар", който сега е в Северно море на научна експедиция.

        Ето как едно изречение от социалната мрежа може да доведе до паническо мятане и конвулсивни маневри на цяла формация бойни кораби.

        И ако оставим шегите настрана, то случващото се ясно показва, че западните страни прекрасно знаят чия котка е изяла сметаната, в смисъл кой е организирал терористичната атака срещу тръбопроводите в Балтика. В британския английски има израз guilty mind is never at ease, който буквално се превежда като „виновният ум винаги живее в напрежение“. Сегашната истерия в Лондон трябва да бъде включена във всички тълковни речници като визуална визуализация на поговорката.

        Да добавим, че британският естаблишмънт с право е притеснен.

        Днес всички някак са свикнали с факта, че земното кълбо е отесняло, границите са станали много произволни и всеки ученик може да разговаря с връстниците си от другата страна на света чрез видео с два пръста. Съвременните технологии обаче не повлияха по никакъв начин на физическата география - и Великобритания, каквато беше, остана голям остров, критично зависим от морските пътища и мрежата от кабели и тръби, които лежат невидимо под водния стълб и осигуряват газ, електричество и способността да търгува денонощно било с Макао, било с Австралия.

        Пишем и четем много за транспортните маршрути, по които се изпомпват нефт и газ, но незаслужено рядко мислим за комуникационните линии, благодарение на наличието и постоянното усъвършенстване на които съществува съвременният виртуален електронен свят.

        Великобритания в това отношение е слънчев сплит, откъдето нишките на подводните кабели се разклоняват във всички посоки. Според западни експерти по дъното на океана са прокарани 800 000 мили оптични маршрути, което се равнява на три полета до Луната. Ежедневно те осигуряват 97 процента от целия обмен на данни в света, а обемът на финансовите транзакции се оценява на десет трилиона долара. Всекидневно.

        Ако погледнем маршрута на подводниците, виждаме, че един брой линии влизат директно във Великобритания, за да се втурнат по-нататък от западния ѝ бряг към Америка в широка ветрилообразна вълна. Тоест, Мъгливият Албион също е център за информация и съхранение, база за трансбордиране в Интернет. И ако счупите моста под Ламанша, цялата информационна инфраструктура на запад от Дюнкерк ще легне да си почине.

        Но не само кабелите поддържат Великобритания жива.

        Животът на острова се гарантира от няколко нефтопровода и газопровода, които минават от Европа само до две точки - село Сейнт Фъргюс в северната част на Шотландия и село Бактън в графство Норфолк. И ако те, подобно на тръбопроводите „Северен поток“, бъдат случайно атакувани от неизвестни терористи, тогава кралството внезапно ще открие, че половината от цялата произведена електроенергия в страната е изчезнала, а горивото е изсъхнало на бензиностанциите.

        Но има и по-интересни опции.

        Например два енергийни моста (IFA и IFA2) с общ капацитет от три гигавата влизат във Великобритания от Франция, което е сравнимо с три ядрени реактора. Има и енергийният мост “Немо” от Белгия и аналогаа му “БритНед” от Холандия, това са още два гигавата. И ако изведнъж раците на Северно море им обявят война, тогава по принцип можете и да не си спомняте за комуникационните кабели. Компютрите, сървърите и центровете за данни не работят много добре без електричество.
        Last edited by v_tin; 18.06.2023, 20:06.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
          През изминалото денонощие войници от ВСУ масово се предават в плен на руските сили...

          https://ok.ru/video/5392117074560
          Не всички се предават, ще има такива които ще тръгнат към Киев, отдавна пускат видеа в които се канят на крадливата пасмина там.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            През изминалото денонощие войници от ВСУ масово се предават в плен на руските сили...

            https://ok.ru/video/5392117074560
            Click image for larger version

Name:	FxtiXYWXoAITohw.jpg
Views:	6
Size:	80.8 КБ
ID:	4079154

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

              Да бе , затова си влюбен в тях и мозъка ти пулсира по теми за тях от момента на събуждането , но трудно заспива ....

              РУСИЯ , РУСИЯ , РУСИЯ ....
              Украинският народ воюва за своята свободна Украйна, шахтьорите са на привършване, а тия дето се пънеха да бутат Украйна, за година и 4 месеца, един областен град още не могат да вземат.

              Коментар


              • През изминалото денонощие войници от ВСУ масово се предават в плен на руските сили...

                https://ok.ru/video/5392117074560
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  В ЕС, Циркът продължава с пълна пара: https://www.vesti.bg/sviat/breton-po...oveche-6170867

                  Иха ! Ти си могъщ медум бе блатна птицо.


                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    В ЕС, Циркът продължава с пълна пара: https://www.vesti.bg/sviat/breton-po...oveche-6170867


                    'Oceania has always been at war with Eastasia. Since the beginning of your life, since the beginning of the Party, since the beginning of history, the war has continued without a break, always the same war. Do you remember that?'

                    'Yes.'

                    Коментар


                    • В ЕС, Циркът продължава с пълна пара: https://www.vesti.bg/sviat/breton-po...oveche-6170867
                      Бретон: Европа ще ускори доставките на оръжие за Украйна Vesti.bg - последни новини от България и света, пари, развлечения, технологии

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                        Gejрасима и още един са ми в игнора, така че ми е все едно какво отговаря
                        Ох. Не знам, случаят в клиничен.

                        Коментар


                        • Friedliche Proteste gegen Bahntrasse schlagen in Gewalt um | Watch (msn.com) - барби так ли бе, ей няма седмица да не се сбиете, ако бяхте и такива войници, сигурно света щеше да бъде ваш

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            А аз съм щедър, затуй ще ти предложа да прочетеш поста на Валентий. Ей така, да се светнеш. С цел вразумителна.
                            Gejрасима и още един са ми в игнора, така че ми е все едно какво отговаря

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                              Войната ще продължи до пълна победа над фашистка роССия !

                              Тоз път прошка за азиатците няма да има

                              Ние ще си вземем Волжка България и едно нефтено сибирско поле,

                              Като репарации за 45 години съветско робство
                              И що се бавят санитарите?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

                                Украйнските пилоти се нуждаят от 4 месеца обучение за да летят на Ф16
                                А обучението започна преди три месеца
                                Слава на Украйна
                                Голям смях. Работата е там че, все по-малко пилоти и годни да бъдат такива, остават за ПРЕобучение. Няма начин хора, изобщо никога нелетяли, с всякакви проблеми, вкл.вестибуларни, психически и т.н., да се обучат ПЪЛНОЦЕННО за Ф-16 и да противостоят на опитни стари кучета с МИНИМУМ Миг-29. Говориш за война с прашки.
                                Ако искаш пример, предлагам ти къде по-елементарен пример за изграждане на рефлекси: Опитай сам да научиш от нулата морзовия код и да покриеш изисквания за първи клас. Да те видим.
                                Last edited by Pyramid; 18.06.2023, 19:36.

                                Коментар

                                Working...
                                X