IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
    Другари - защо така се карат братушките по националната пропаганда?
    ..]
    Водещият обяснява, че лично е бил на погребение свързано с невойната

    междувременно, започват офисялните сълзи за договорняк:

    ""Президентът беше, е и ще бъде отворен за всякакви контакти, за да постигнем изпълнението на нашите задачи с други средства, различни от СВО. Ако е възможно, това ще бъде за предпочитане“, е заявил говорителят на Кремъл""

    еххх къде отидоха: "Никой да не си помисля да се намесва!! Сега ще ви покажем!!!"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
      "За эвакуацию детей из приграничных районов белгородской области власти берут по 3 тыс. руб.
      Как раз дыру в бюджете смогут закрыть, если эвакуируют 140 млн дорогих россиян."
      Когато родителите са платили за евакуацията на децата си, не може после да се каже че са били отвлечени както се каза за евакуираните преди това деца.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Gerasim_Burgaski, писал съм каква стана с газта, ситуацият каква е, ти ми пишеш за Пригожин. За неговата армия нещата са ясни по закон. Тя и Украйна не би трябвало да получи никаква подкрепа от никой по закон защото използваха затворници за войници от втория ден на ...
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • "За эвакуацию детей из приграничных районов белгородской области власти берут по 3 тыс. руб.
          Как раз дыру в бюджете смогут закрыть, если эвакуируют 140 млн дорогих россиян."

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Тя Русия се изтегли от Европа като за пазар за нейните суровини. Газ за Европа ще е от САЩ втечнен ще ни го карат. Азия пък не купува американски и той се освобождава да дойде насам. Не знам какви са количествата, но мисля че САЩ могат да снабдяват Европа и като се похарчи тапата която запуши пазара от газ на свръх цена ще почне да върви американския втечнен газ. Ако до тогава Европа не открие някав друг източник на енергия. Така че енергийната карта е променена, размениха се САЩ и Русия. Сега европейците май не искат да потребяват газ, защото има въглероден отпечатък ще кажат. И да нали щяхме да минаваме на безвъглеродна енергетика.
            Разглобяването продължава. Пригожин обвини руското министерство на отбраната в миниране на пътищата за бягство на бандата на Вагнер
            Пригожин каза, че пътищата за бягство на наемниците от Бахмут са минирани от руското министерство на отбраната.
            „Към днешна дата няма провокации срещу нас от страна на въоръжените сили на Украйна, но трябва да се отбележи, че ни очакваха изненади от другата страна ... Когато напуснахме Бахмут, намерихме около дузина места, където са поставени различни взривни устройства, вариращи от стотици противотанкови мини до тонове пластид - заряд от така наречените "Змии на Горинич", - съобщи предния ден лидерът на "Вагнер".
            Когато наемниците открили „подозрителна дейност“, каза Пригожин, те се обадили на органите на реда. Твърди се, че сега тече разследване.
            „Тези, които поставиха тези обвинения, бяха представители на Министерството на отбраната. На въпроса защо сте го направили, те сочат пръсти нагоре. Те все още не са отговорили на въпроси… Може да се предположи, че са искали да срещнат настъпващите части на ЧВК „Вагнер“ с тези обвинения, въпреки че ние не вървим в колони“, каза Пригожин.
            Лидерът на бандата каза още, че почти 99% от наемниците са напуснали Бахмут, град, който Русия се опитва да окупира от август миналата година. Руините на селището са предадени на руската армия.
            Вагнеровците започнаха да напускат Бахмут на 25 май. Според Пригожин наемниците са отишли ​​в тила „за почивка и преквалификация“.

            Коментар


            • Click image for larger version

Name:	FxuRX6LWIAEF3_u.jpg
Views:	1
Size:	53.1 КБ
ID:	4072194

              Коментар


              • Коментар


                • За навременното откриване на дронове е необходимо да се организира дежурство на покривите на къщите и да се привлече цивилното население, пенсионирани военни и ветерани от въоръжените сили, Сергей Хатилев, бивш началник на зенитно-ракетните сили на руския въздушен транспорт Командването на специалните сили на силите , каза пред Daily Storm.

                  „Ръководителите на администрации трябва да организират местното население: дежурство по ПВО, дежурство на постове за визуално наблюдение, дежурство по покривите на къщи. Това трябва да се направи от цивилни. Точно това трябва да се използва от ветерани от въоръжените сили, пенсионери, които могат да разкажат, научат, покажат и отговарят за тази работа в градски и регионални мащаби“, каза експертът.

                  Според него, за да се бори с безпилотните самолети, руското ръководство трябва да прибегне до опита, натрупан през Великата отечествена война - да използва народни дружини, балони, а също и да монтира модерни звукозаписващи апарати, заменили слуховите апарати през 1914-1945 г.

                  Особено полезен тук ще бъде „В памет на пенсионираните генерали и полковници“, смята Хатилев. Той припомни, че през съветската епоха силите за противовъздушна отбрана „участваха във всички конфликти във всички страни по света: в Китай, Корея, Близкия изток, Африка“: „Имаме огромен опит, той трябва да се използва“.

                  Според Хатилев можете също да разгледате по-отблизо модерните конструкторски бюра и младите професионалисти, които „предлагат ефективни начини за борба с дроновете“. Той посочи като пример проект, който включва използването на водни струи със силно налягане на водоснабдяването до 50 метра. „Те просто събарят тези дронове и ги унищожават“, увери Хатилев.

                  По-рано Държавната дума заяви , че ако бъде намерен дрон, руснаците трябва да се обадят на 112 и да съобщят точните му координати. „Нищо повече не трябва да се прави“, каза Андрей Гурулев, член на комисията по отбрана на долната камара на парламента. Той също така обяви закон, криминализиращ заснемането с дронове и системите за противовъздушна отбрана.

                  Генералният директор на Центъра за интегрирани безпилотни решения Дмитрий Кузякин предложи да се пусне приложение за граждани, в което ще има „точно един бутон със съобщение „Над мен прелетя дрон““. При натискане услугата ще предаде координатите на мястото, където това се е случило, до центъра за реагиране.

                  През изминалата седмица Украйна атакува Краснодар и Москва с дронове. В Краснодар възможна цел за безпилотни самолети беше телевизионна кула, която осигурява мобилна комуникация не само на града, но и на Южния окръг. Дроновете са ударили и петролните рафинерии Афипски и Илски.

                  На 30 май тази година дронове атакуваха Московска област и Москва. Техните цели бяха резиденцията на президента Владимир Путин и именията на неговия антураж на Рубльовка. Продължиха и нападенията на граничните Белгородска, Курска и Брянска области. Край Калуга паднаха още няколко дрона.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                    sosi, то и нямаше и да има, ако САЩ бяха казали че не им дреме тези области населени с хора които мислят на руски език бяха минали съм Русия, я те да кажат че не им дреме и им е през онова с трите букви оттатък. Украйна в НАТО ли беше ? - Не ! Те тръгнаха да я присъединяват, защото си въобразяват глупости.

                    Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                      Германия трябва да изгони от страната всички руснаци, които живеят там и подкрепят войната срещу Украйна. В крайна сметка след като са такива големи путинисти да си ходят при червеният фашист.

                      Коментар


                      • Другари - защо така се карат братушките по националната пропаганда?


                        Коментар


                        • https://www.youtube.com/shorts/rudpeW6ew-8
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • https://www.youtube.com/watch?v=Vla8528bNPw , много злоба има в тези хора. Показват това видео с жилището което е ограбено а то явно е постановъчно, защото тоя който се прави на актьор преиграва - откраднали му всичките натрупани пари. Не показват видеа как са запалени покривите на сгради явно с гадните дровчета и сега освободителния легион били обкръжили, а руснаците стреляли със снаряди по населеното място да го разрушат. Прехвърлят така снарядите над обсадителите. Кой освобождава с обсада ? Щом обсаждаш значи не те искат, не те пускат да влезеш. Просто ВСУ влизат на територията на Русия с цел да превземат руска област, никакви легиони няма, те не са хора загрижени за Русия.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Крепостните поизтрезняват. "Не постигнахме нито една цел в Украйна"
                              https://www.actualno.com/europe/viss...s_1984015.html

                              Не само не постигнахте, ами съвсем ще изчезнете.

                              Коментар


                              • Тя Русия се изтегли от Европа като за пазар за нейните суровини. Газ за Европа ще е от САЩ втечнен ще ни го карат. Азия пък не купува американски и той се освобождава да дойде насам. Не знам какви са количествата, но мисля че САЩ могат да снабдяват Европа и като се похарчи тапата която запуши пазара от газ на свръх цена ще почне да върви американския втечнен газ. Ако до тогава Европа не открие някав друг източник на енергия. Така че енергийната карта е променена, размениха се САЩ и Русия. Сега европейците май не искат да потребяват газ, защото има въглероден отпечатък ще кажат. И да нали щяхме да минаваме на безвъглеродна енергетика.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X