IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Причината за взривяването на Каховската водноелектрическа централа от руските окупатори е паниката преди украинската контраатака.

    Това заяви Олександър Коваленко, военен експерт от групата "Информационна съпротива", в информационен телетон, като отбеляза, че в момента Силите за отбрана водят разузнавателна битка в няколко направления в Запорожка област, което може да накара противника да помисли, че украинските защитници могат да форсират Днепър.

    "Действително това може по някакъв начин да е предизвикало хаос в руското командване и то да е решило да действа по левия бряг на Днепър, за да се предпази от възможността украинските Отбранителни сили да форсират Днепър и да открият друго направление за настъпателни действия. Не изключвам възможността именно поради паника, неразбиране на ситуацията или поради хаоса, който е настъпил в тяхното командване и на терен, да е била дадена заповед за извършване на този терористичен акт", каза той.

    Коваленко изтъкна, че е трудно да се оценят по някакъв начин действията на руснаците, тъй като напоследък те се държат неадекватно, а взривяването на ВЕЦ-а не би имало мащабно въздействие на тактическо или стратегическо ниво в зоната на военните действия.

    "Точно като екоцид, като геноцид на населението, живеещо на десния и левия бряг, то със сигурност ще има въздействие за години напред. В същото време дяснобрежната част на Херсонска област ще има по-малко въздействие, отколкото левия бряг, който сега е временно контролиран от руските окупатори, т.е. те умишлено влошиха територията, където са техните части, защото тя е в низините", каза той.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
      ...

      Русия е терористична държава, а бездействието на ООН само показва, че тази организация трябва да бъде разформирована още днес.
      Правото на вето само им се отнема на рашистите и сините каски ще идат на руско-украинската граница
      и толкоз.
      Ще посмеят на стрелят срещу тях, колкото посмяха да стрелят по натовски конвой

      Коментар


      • Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
        Тъкмо се чудех каква ще бъде опорката за местните русороби. Мдааам, без "половин стена" рашистите са събирали вода цяла пролет. Много орки ще наторят земите на източния бряг на Днепър, а това военно престъпление няма да забави изхода кой знае колко много.
        Русия е терористична държава, а бездействието на ООН само показва, че тази организация трябва да бъде разформирована още днес.
        Не изхвърляй бебето с мръсната вода
        Мръсната вода е присъствието на терористична русия
        в ООН и в Съвета за сигурност на ООН
        ===========================================
        Рашистите вече са започнали да изнудват с храна

        Постоянният представител на Русия в ООН Небензя заявява, че "няма изгледи" за "зърнено споразумение".

        Е, очакваме реакцията на Близкия изток и Африка. В крайна сметка сега един постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, Русия, е готов да подложи на глад населението на гореспоменатите страни.

        Още едно категорично доказателство, че Русия няма място в ООН!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Винаги съм бил на мнение че ако Украйна, украинците искат да живеят добре това не зависи от друг освен от тях. Не зависи и от членството им в НАТО, нито от членството им в ЕС. Защото ако не беше така в България хората щяха да живеят добре, щяха да се се раждат много деца защо би ги очаквало добро бъдеще.
          В българия хората не живеят добре, защото от 1944 г та до днес малоумни "трейдъри" вярват на червената русоробска сган и гласуват за руски пРезиденти, бсп, дпс, лудото яне, бареков, сидеров, костя копейкин и вся осталная сволоч

          Коментар


          • САЩ не могат ли да им помогнат да се извади горивото от този реактор в запорожката централа, ще и изнърват охлаждането и ще гръмни..после много хора ще починат от рак на белия дроб из цяла Европа ? Очевидно има проблем и не могат да го спрат, но ако се помъчат заедно да успеят. Няма да са го взривили като гръмне, той реактора ще я свърши тази работа. Там положението е пред авария.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Взривяването на Каховската водноелектрическа централа от путлеристките рашисти
              е принципно нов етап от руската агресия,заяви
              секретарят на Украинския съвет за национална сигурност и отбрана Данилов

              Той отбеляза, че е извършен пълен и окончателен демонтаж на цялата лъжлива идеологическа конструкция на Кремъл: "освобождението на Украйна", "борбата срещу нацистите", "поражението на изключително военни цели" и други глупости.

              "Русия навлезе в етапа на пълно изоставяне на всякакви соловьовско-симонянски "смокинови листа" и открито обявяване на истинската си цел - да унищожи Украйна, да избие украинците, да разруши икономиката и структурите за поддържане на живота на населението", пише той.

              Данилов направи и кратка равносметка на резултатите от заседанието на съвета:
              нищо и никой, нито един руснак
              няма да спре освобождението на Украйна, чието време е дошло.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Поне погледнахте ли за какво става въпрос, няма какво да са затворили защото половината стена я няма отдавна там и пишат че Украйна я е взривила.
                Тъкмо се чудех каква ще бъде опорката за местните русороби. Мдааам, без "половин стена" рашистите са събирали вода цяла пролет. Много орки ще наторят земите на източния бряг на Днепър, а това военно престъпление няма да забави изхода кой знае колко много.

                Русия е терористична държава, а бездействието на ООН само показва, че тази организация трябва да бъде разформирована още днес.

                Коментар


                • Поне погледнахте ли за какво става въпрос, няма какво да са затворили защото половината стена я няма отдавна там и пишат че Украйна я е взривила.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Тея руски шимпназета са държали затворени шлюзовете нарочно за да достигне 17метра водата и тогава са го взривили с цел по-голямо наводнение
                    Огромно военно престъпление срещу човечеството,за което ще си платят прескъпо.
                    След този варварски акт трябва да им се дадат всякакви оръжия на украинците и да им позволят да атакуват каквото искат в русия.


                    Last edited by petrg5s; 06.06.2023, 13:32.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                      ruZZia се опасява, че една икономически просперираща, демократична Украйна може да предложи на населението на ruZZia перспективата за алтернативна политическа и икономическа система, различна от авторитарно управлявана клептокрация.
                      Ето защо Путлер се нуждае от унищожаване на Украйна.
                      +1000
                      Точно това е най-големият страх на Путлер и на неговия фашистки режим. Една просперираща Украйна ще е нагледно доказателство за всички други републики и области в състава на РФ, че животът може да бъде много по-добър и много по-хубав ако напуснат състава на РФ. Няма начин това да не довете до непрекъснати бунтове тук или там дотогава, докато РФ се разпадне на 1000 парченца, които впоследствие ще се обединят срещу РФ. Ще отнеме време, но крайният резултат (разпада на РФ) е 100% сигурен.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
                        Руските " освободители" са взривили Каховската хидроелектроцентрала с което освен екологична катастрофа предизвикват и огромно наводнение най- вече на левия( контролиран от тях) бряг на Днепър. Ето ви " русский мир" и " освобождение " в цялата му прелест.
                        Явно държат Крим да остане без вода. Демек - отписали са го

                        Тинчето как ше превзема Одеса е големият смях...

                        Коментар


                        • Винаги съм бил на мнение че ако Украйна, украинците искат да живеят добре това не зависи от друг освен от тях. Не зависи и от членството им в НАТО, нито от членството им в ЕС. Защото ако не беше така в България хората щяха да живеят добре, щяха да се се раждат много деца защо би ги очаквало добро бъдеще. Да демографския срив тук е катастрофален и хората живеят в максимална липса на сигурност за бъдещето си. По образованите, тези които четат повече за да са информирани - масово нямат деца. Също и семействата не са стабилни, разводите и разведените хора са масово явление, мисля че повече от тези които са с един брак и деца.
                          - За мен това е чиста дементност - НАТО и ЕС ти осигуряват просперитет..не няма такова нещо, не се наблюдава просперитет за всички които са във въпросните два съюза.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • ruZZia се опасява, че една икономически просперираща, демократична Украйна може да предложи на населението на ruZZia перспективата за алтернативна политическа и икономическа система, различна от авторитарно управлявана клептокрация.
                            Ето защо Путлер се нуждае от унищожаване на Украйна.

                            Коментар


                            • Gerasim_Burgaski, точно пък аз нямам нищо общо с руския мир. Познай защо ?
                              D.Y.F-091066

                              Коментар

                              Working...
                              X