IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение

    Голямо съсредоточаване на РУСКИ сили има около Купянск ... Това ще е втория Бахмут..



    Click image for larger version

Name:	bozpomoskwa.jpg
Views:	1
Size:	48.9 КБ
ID:	4109446



    Click image for larger version

Name:	peterbug.jpg
Views:	2
Size:	62.6 КБ
ID:	4109448

    Коментар


    • Абсолютна „атомна бомба“ в неолиберализма пусна носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц. Той обяви, че Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС.
      С това жестоко се удря най-големия успех на глобализма и неолиберализма – създаването на най-голямата единна икономика в света, състояща се от 28 отделни държави, част от които с обща валута.
      „Източна Европа“ е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна, и основно на Германия“ – обясни Стиглиц.
      Според учения, който освен наградата, е известен и, че предвиди срива на „дотком балона“, както и кризата през 2008 г., та според него, Източна Европа е в типична „хватка на доминионите“, известна още от Римската империя.
      Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът и. „Римляните не са завладявали само с легиони. Много повече земи са присъединили мирно. Отиват, подкупват местните вождове и те от вождове стават управители на Римски провинции.
      Империята ти е зад гърба, и с нея заедно можеш да събереш много повече данъци от преди. Т.е. това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците. Системата е работела с векове. Прилагана е и от Англия в Индия например – там провъзгласявали махараджи от името на кралицата. И после заедно изсмуквали обикновения народ“ – обясни Стиглиц.
      „В момента ЕС е точно това. Западът, но основно Германия, подкупва местния елит чрез еврофондовете. Елитът вкарва държавата в ЕС, и превръща членството в абсолютна религия, включително с репресии срещу който е против.
      Излизането се превръща в ерес. А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми – изкупуват местни монополи, търговски вериги, сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта и пр.“ – поясни Стиглиц.
      Още преди време писахме за анализ на ЦРУ, според който Източна Европа бива брутално изсмуквана, докато ръкопляска, „благодарна“ за еврофондовете.
      Сега ученият потвърждава тази информация. Еврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници, са „подкупът“, платен на елита. В замяна се завзема пазарът на съответната страна и той се дои в полза на западните корпорации.
      Това става чрез електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация, чрез западните стоки монополно налагани в търговските вериги, чрез далеч по-големи и недостижими за местния бизнес бюджети за реклама, маркетинг, чрез изкупуване на медии и пр. Съотношението между фондове и източени пазари е по-лошо от 1:10.
      „Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум.
      Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането.“ – завърши Нобеловият лауреат.








      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Генерал Сирски няма сили да задържи Купянск

        /Поглед.инфо/ Въоръжените сили на Украйна нямат време да преброят руските подкрепления, постъпващи източно от Харковска област

        Тежестта на боевете в Ореховското тактическо направление постепенно се измества от Работино към Вербовое. Сега украинските разузнавателни звена се опитват да действат тук. Американски експерти от Института за изследване на войната (ISW), използвайки геолокация, откриха диверсанти в северозападните покрайнини на селото. Въпреки че може би това беше една от операциите на ЦИПСО, за да убеди обществеността за пробива на отбранителната линия около Вербовое.

        Освен това прессекретарят на украинския Генерален щаб Андрий Ковальов говори само за успехи в двата тактически сектора Новоданиловка-Новокроповка (4-15 км южно от Орехов) и Мала Токмачка-Върбове (7-18 км югоизточно от Орехов). Но дори американците от ISW не намериха обективни доказателства за тези "успехи".

        Междувременно Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна не съобщава нищо за ситуацията на границата на ЛНР и Харковска област. Все пак украинците няма с какво да се хвалят тук. Вместо това, резюмето е изготвено от експерти от Drive WarZone. Сега се водят ожесточени боеве на изток от Сватово, на източния бряг на река Жеребец. В района на Райгородок и Коваливка руски десантни части се опитват да пробият украинската отбрана. Задействани са бронирани машини и друга техника.

        OSW: между Конка и Токмачка руснаците са създали брилянтна отбранителна система

        Арена на най-тежките боеве в Запорожие беше северната част на Надазовското възвишение между реките Конка и Токмачка, пише Полският център за източноевропейски изследвания (OSW).

        Този район се характеризира с множество долини и дерета, които силно ограничават движението на войските. Отчитайки числеността на групировката и терена, въоръжените сили на Украйна могат да предприемат настъпление срещу Токмок само в участък с ширина не повече от 20 километра.

        Украинският генерален щаб вероятно е предприел атака от изходни позиции, разположени в една от речните долини. Всички те обаче са били под наблюдението и огневия контрол на руските войски, окопани в съседните хълмове, пише OSW. Освен това полевите коридори, минаващи в долините, бяха плътно минирани, осигурявайки се от възможното настъпление на десантните сили на Въоръжените сили на Украйна.

        Руснаците много умело подбраха позициите си и отлично подготвиха отбраната в инженерно отношение. Това дава много предимства на руснаците и е най-важният фактор за бавното напредване на украинците през първите месеци на офанзивата ”, пишат полските експерти Якуб Бер и Яцек Тарочински.

        Сблъсъците в района на селата Работино, Новопрокоповка и Вербовое ще бъдат от ключово значение за по-нататъшния ход на кампанията в Запорожка област, прогнозира OSW. Те се дължат на характеристиките на релефа. Боевете се водят зад редица хълмове, издигащи се на 140-160 метра над морското равнище и извисяващи се над цялата околност.

        На юг има наклон: Токмак, разположен на около 20 км южно от Работино, се намира на надморска височина от 40–50 м. Ако линията на хълмовете бъде превзета от украинците, те ще имат шанс да надградят успеха и да започнат настъпление с по-големи сили на широк участък от фронта.

        Резервите на 5-та и 36-та армии трябва да смажат въоръжените сили на Украйна при опит за пробив южно от Работино

        Руските войски в Запорожие вече са в по-изгодна позиция, пишат експертите на OSW. 5-та и 36-та армии, защитаващи Ореховското направление, имат силни резерви (вероятно най-малко 4 механизирани бригади).

        Тази групировка може да предприеме контраатака, ако въоръжените сили на Украйна все пак се опитат да пробият „линията Суровикин“ между Работино и Токмак. Освен това са необходими резервни подразделения за прикриване на фланговете от евентуални атаки на въоръжените сили на Украйна (например към Угледар или Волноваха).

        Валерий Залужный получи ясна заповед от командването на НАТО: всички сили да бъдат съсредоточени в едно тактическо направление. Така шансът за разпръскване на силите е все по-малък. Това се използва от руските войски, засилвайки натиска върху врага в Купянското и Краснолиманското направление.

        Дори командирът на украинските сухопътни войски генерал-полковник Александър Сирски признава, че в района на Купянск, Кременная и Красни лиман руските войски „се прегрупират и въвеждат нови части от територията на Руската федерация с цел увеличаване тяхната численост и бойна ефективност”.

        Може би Сирски се нуждае от подобни тревожни изявления, за да може по-късно да обясни срива на линията на съприкосновение.

        Марк Кансиан: всяко настъпление на въоръжените сили на РФ срещу Купянск е провал на ВСУ в Запорожие

        Всеки руски успех в посоките на Купянск и Краснолиманск ще създаде „политически изгоден контраст“ с бавното настъпление на украинските въоръжени сили в района на Запорожие, пише американският военен журналист Брад Дрес в изданието Hill.

        Кулминацията на зимното настъпление на руските въоръжени сили беше в края на март и оттогава войските се съсредоточиха върху отбраната. Въпреки това Русия никога не е спирала напълно настъпателните операции, продължавайки поредица от ограничени, но постоянни атаки в целия Донбас, се отбелязва от Hill.

        Офанзивата на границата на ЛНР и Харковска област набра скорост от средата на юли. Освен това боевете, както и в Запорожие, се водят главно в селските райони, в степта.

        Ако руснаците продължат напред в момент, когато украинското „контранастъпление“ е трайно заседнало в отбранителната зона, това ще бъде много сериозен провал за Киев“, каза Марк Кансиан , старши съветник в Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS). „И това ще бъде силно обезкуражаващо за Запада.“
        Голямо съсредоточаване на РУСКИ сили има около Купянск ... Това ще е втория Бахмут..

        Коментар


        • накратко:

          Click image for larger version

Name:	gagaga.jpg
Views:	1
Size:	69.1 КБ
ID:	4109434

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
            Бръснарю, с какво се занимаваш в реалния живот? Стигат ли ти копейките от постовете да се издържаш?
            В Европа някъде е на социал

            Коментар




            • 30:31NOW PLAYING
              Беспредел Кадырова в Чечне. В эфир выдали правду о войне. Россияне беднеют - Ваши деньги

              32K views53 minutes ago


              9:57NOW PLAYING
              Госдума открыто умоляет о переговорах. Москва заговорила об окончании войны

              29K views1 hour ago


              3:57NOW PLAYING
              Ударный кулак ВСУ. Танковый бой у Бахмута попал на видео. Трофейные Т-80 в деле

              25K views1 hour ago


              4:53NOW PLAYING
              Терпение США лопнуло. Полсотни ядерных самолетов в Европе. Градус растет

              24K views2 hours ago


              8:25NOW PLAYING
              Соловьев издевается над Путиным прямо в студии. Помет орет и зеленеет. Что случилось?

              36K views2 hours ago


              18:26NOW PLAYING
              РФ под прицелом, Путина устранит Ротенберг, начинается гражданская война - Подоляк

              53K views3 hours ago


              4:38NOW PLAYING
              Лукашенко допрыгался. Ультиматум вагнерам. Европа готовит разрушительный удар

              18K views3 hours ago


              4:48NOW PLAYING
              Уникальные кадры. ВСУ прорвали оборону орков. Штурм на Донбассе глазами танкистов

              42K views4 hours ago


              9:42NOW PLAYING
              Запад заговорил о конце войны: Украине дадут все для победы - Подоляк

              112K views4 hours ago


              3:39NOW PLAYING
              Назревает новая "война". США вмешались: Индию жестко наказали за дружбу с Путиным

              38K views14 hours ago


              11:10NOW PLAYING
              РФ настигла карма: сбылся кошмар Путина. Россияне бьют тревогу - Тизенгаузен

              70K views14 hours ago


              10:43NOW PLAYING
              Пригожин "вернулся". Путина отстраняют от власти: Кремль готовится к капитуляции

              76K views15 hours ago


              14:57NOW PLAYING
              В арсенале ВСУ пополнение. Новые украинские дроны разорвут ПВО Кремля на куски

              10K views15 hours ago


              4:19NOW PLAYING
              Вот это позор! Секретная ракета Путина - хлам. РФ провалила испытание "Сармат"

              34K views16 hours ago


              5:13NOW PLAYING
              "Вагнер" списали: замена ЧВК найдена. Раскрыта главная причина ликвидации Пригожина

              21K views16 hours ago


              5:09NOW PLAYING
              Токаев добил Путина. Казахстан меняет курс: сильный удар в сердце Кремля

              162K views17 hours ago

              Коментар


              • Кратък и накъсан разказ на Американски наемник за Украйна

                https://www.facebook.com/10001110567...67841838887325

                Коментар


                • Киевският режим, който потвърждавайки истинската си същност, твърдеше, че украйна има ползи в случай на пълноценна гражданска война в РУСИЯ , сега изглежда много разочарован и обезсърчен. Русия отново доказа най-високата си гражданска зрялост и съзнание.



                  Коментар


                  • Кедми: "У ВСУ лучше артиллерия,


                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                      пак Тинче се обърка,
                      те ти днешна фотка от Петербург
                      пп
                      бръснарю, това на снимката ти не е Сармат, ама хич не те уважават у фризьорския салон
                      На клипчето което изпратих ти беше с булчинската рокля нали? И да ти кажа снощи има гръмнал бойлер във варна, дали украинците или путин са го взривили. Голям си смотаняк, а бе щом си с булчинската рокля всичко е ясно

                      Коментар


                      • пак Тинче се обърка,
                        те ти днешна фотка от Петербург
                        Click image for larger version

Name:	pakpiter.jpg
Views:	1
Size:	63.6 КБ
ID:	4109423


                        пп
                        бръснарю, това на снимката ти не е Сармат, ама хич не те уважават у фризьорския салон

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          рЭбятки, мъцнете нещо за Клинбургската коса може и за Лисичанск, а може и за Старомлиновка...
                          голямо мъцкане ви чака, просихте си контранаступ, па те ви го,

                          сЯ кво млъкнахте?
                          Ами ето ти за контранаступа https://www.facebook.com/10005537494...48631919460688, ще бъде интересно и други да го гледат

                          Коментар


                          • Протестиращи щурмуваха френската военна база в Нигер!

                            Не без помощта , разбира се , ... на ''Вагнер'' .



                            https://twitter.com/i/status/1698064962059485273

                            Коментар


                            • Русия разположи междуконтинентални балистични ракети "Сармат", готови за бойно дежурство.
                              Европа се прави на глупава, а нейният господар, САЩ, е арогантен.
                              Империалистите наистина няма да отстъпят, докато не ги ритнат по топките.
                              Всеки Сармат носи 10-15 ядрени бойни глави и се движи с 26 000 мили в час.


                              Коментар

                              Working...
                              X