IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • livret, украинците в момента ядат един голям Х.., стига с тези някакви граници, Хрушчов им бил дал, Сталин бил прехвърлил на хартия, хората няма да си изоставят домовете и да тръгнат немили..недрги заради международните им признати простотии..Запада няма никакъв шанс да се сдобие с това оръжие което е руско и ще си остане такова завинаги..Те нали имат климатично и веднага са хукнали да го използват срещу хората, ако имат такива бомби сигурно ще избомбят половината Свят, а Русия не го прави..Затова е дадено на лошите, изостанали руснаци и при тях ще си остане.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin;n411799..координира украинските операции в посока Бахмут.

      ,,благодарение на сателитното разузнаване”.[/I
      ТО И ЗА СССР ТАКА СЕ. ГОВОРЕШЕ
      Ама кво стана? Уйде у рЯката!!


      Украинците е ясно какво искат да постигнат. Те си имат там някакви граници признати. И искат до там да стигнат. А путинофилите

      какво иска да постигне Русия. Те нямат никаква идея ,,,.


      Ще почнат да ти говорят че нещо изцедили ресурсите на щатите и европа. Така ще разбереш за колко ограничени индивиди става дума.



      Last edited by X_Y; 05.10.2023, 15:18.

      Коментар


      • livret, те да не избомбят Киев с голяма бомба и ако на САЩ не им пука ще пернат и Варшава..ще отстъпят с оръжие което е толкова мощно на Запада и САЩ които въобще нямат такова оръжие. Ако го изпалзват срещу САЩ нито едно американско оръжие няма да работи в него момент и после няма и да заработят..Крим населението му е руско, руснаци..теб някой гони ли те от къщи ?
        Last edited by supertrader; 05.10.2023, 14:46.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • Първоначално изпратено от livret Разгледай мнение
          Ледът се пука господа съдебни заседатели!!
          The Wall Street Journal съобщи, че Русия е оттеглила по -голямата част от черноморския си флот от основната си база в приложената Крим заради украински атаки!

          Това е знак, че се готвят за сценарий където губят Крим. Единственото им друго пристанище на Черно море е Новоросийск.
          a кога хохлите ще превземат крим, сега разбира се да не се затормозяваме с часове и дни, поне годината, тази или другата
          Last edited by X_Y; 05.10.2023, 14:34.

          Коментар


          • Ледът се пука господа съдебни заседатели!!

            Русия планира военноморска база на Черноморското крайбрежие на откъснатия грузински регион Абхазия, лидерът на региона беше цитиран в четвъртък, който се казва от вестник „Изввия“, ден след като се срещна с президента Владимир Путин.

            Аслан Бжания, стайният президент на подкрепяния от русия регион, заяви, че е подписано споразумение за постоянна военноморска база в района на Охамчира.

            „Подписахме споразумение и в близко бъдеще ще има постоянна база на руския флот в района на Охамчира“, каза Бжания пред Известия.

            „Всичко това е насочено към повишаване на нивото на отбранителна способност както на Русия, така и на Абхазия и този вид взаимодействие ще продължи“, каза той.

            "Има и неща, за които не мога да говоря."

            Русия призна Абхазия и друг регион, Южна Осетия, като независими държави през 2008 г., след като руските войски отблъснаха опита на грузински сили да завземат Южна Осетия в петдневна война, която приключи на 12 август 2008 г.


            The Wall Street Journal съобщи, че Русия е оттеглила по -голямата част от черноморския си флот от основната си база в приложената Крим заради украински атаки!

            Това е знак, че се готвят за сценарий където губят Крим. Единственото им друго пристанище на Черно море е Новоросийск.

            Коментар


            • Симонян предлага да се хвърли атомна бомба в Сибир.



              Това е много важно да се изгледа. Пoказва точно техния начин на "мислене".

              При тях всичко е лъжа и подмяна. Ако шойгу каже, че на Украйна и свършват мунициите - това означава, че на орките им свършвват (той затова след това си изказване беше при "братския севернокорейски народ" да проси оръжия).

              Ако конят лавров, който е по-скоро камила, каже, че у тях било демокрация - значи навсякъде другаде е по-голяма демокрация, отколкото при тях.
              Ако обвинят някого в нещо - значи те точно това са извършили.

              Ако ти говорят за мир - значи воюват и бомбят цивилни.

              Те взимат дадена истина и задължително променят подлога в изречението!

              По песковски.

              Така и тая пача казва много правилно "това ще свърши, когато им бъде ясно показано, че ще ги заболи".
              Следователно това ще приключи, когато орките проумеят, че ей сега ще ги заболи.


              И не се отчита, че това е признание за технологичната изостаналост на орките, щом да направиш ядрен взрив на своя територия, ще попречи повече на комуникациите на врага, който дори не е на твоя територия.


              Ръководителят на Руската окупационна администрация , Евгений Балицки, заяви, че целта на Русия е да заема не само Украйна, но и балтийските страни, Полша и Финландия.Защото тези държави са „историческите земи на Русия“.


              Това са нехора. Както един техен фен в началото много добре ги определи - "живи същества". Тoва са некви деволюции.
              Всякакво замразяване на войната ще доведе само до повече окопаване и въоръжаване на тия орки, които ще направят всяка мизерия, която е по силите им, но няма да вложат никакво усилие те да си подобрят стандарта на живот.
              Защото те мразят всеки, който е по-добре от тях. Тоест - целия свят.

              Коментар


              • Приятелски огън: Руското ПВО край Токмак свали най-модерния руски изтребител / 04 октомври 2023



                За да няма недоразумения, да напомня че най-модерният съветски изтребител е съвсем точния термин, въпреки че на теория фашистите имат и СУ-57, чието съществуване очевидно е изцяло на нивото на юбер танка Армата.

                Несъществуването на работеща бойна бройка от супер самолета е потвърдено от три независими източника - ТАСС, РИА Новости, и лично от Суровикин, бивш генерал, настоящ бежанец с алергия към чай и прозорци.

                Коментар


                • Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                    Мто искаме, ама молим да съобразите новините си с факта, че днес сме 5-ти, а не първи окт.

                    Ето спрял тока в Курск и още 67 насерени места в Русия - разкажете какъв е Плана, пък и фронта къде е...
                    И във владивосток е спрял тока да знаеш, и там има фронт, ама къде е - никой не знае. А пък за софия на колко места спират водата - не е истина, ама кой го интересува

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      ..
                      А бе забравих да попитам- още новини от фронта искате ли
                      Мто искаме, ама молим да съобразите новините си с факта, че днес сме 5-ти, а не първи окт.

                      Ето спрял тока в Курск и още 67 насерени места в Русия - разкажете какъв е Плана, пък и фронта къде е...

                      Коментар


                      • Руснаци: Леопардите "горят много хубаво" - Всички 10, които Швеция даде на Киев, бяха унищожени (vid)

                        А бе забравих да попитам- още новини от фронта искате ли

                        Коментар


                        • Американците признаха слабостта на НАТО, като дадоха "зелена светлина" за атака срещу балтийските държави и дори Полша, коментират руски анализатори доклада на института RAND.

                          Според руските мотиви, ако това се случи, член 5 ще се разпадне за една нощ и основата на НАТО ще престане да съществува...

                          Руснаците вярват, че САЩ наистина, в опита си да избегнат ядрен Армагедон, ще „преглътнат“ всеки руски военен ход, който не застрашава пряко САЩ и Великобритания.

                          Разбира се, има и контрааргумент: Докладът на мозъчния тръст RAND е провокация Москва да ескалира рязко и да включи НАТО за спасяването на Украйна. уски анализатори: Никой няма да воюва за Балтийските държави и Полша!

                          Блокът на НАТО трябва да бъде разделен на САЩ и Великобритания и всички останали техни съюзници, смята Александър Михайлов, ръководител на Бюрото за военно-политически анализи.

                          Той е сигурен, че за пълен военен отговор от страна на Алианса може да се говори само ако Русия по някаква причина нанесе удар, който застрашава оцеляването на Америка. Във всеки друг случай Вашингтон няма да реагира заради съдържанието на руската военна доктрина.

                          „Ако симулираме ситуация, в която Русия нанася удари по Полша, тогава военните самолети излитат от Полша и отвръщат на удара на Русия.

                          В този случай ние имаме право да използваме поне тактически ядрени оръжия на полска земя. Щетите са сериозни, но не катастрофални. Има много жертви, но не толкова много, че да е краят на цивилизацията”, каза Михайлов.

                          Според всички вътрешни разпоредби целият Алианс трябва да се събере и да нанесе удар с всички налични стратегически нападателни ядрени оръжия срещу Русия.

                          Но на практика няма да има асиметричен отговор, особено стратегически, подчертава Александър Михайлов. "НАТО няма да защитава балтийските страни"

                          Няма да има отговор от страна на НАТО, дори ако Русия свали американски дрон или друг самолет в Черно море , подчертава полковникът от оставка Виктор Литовкин.

                          „Американски БПЛА вече паднаха в Черно море, какво от това? Вдигнаха някакъв шум, викаха и нищо. Ако пак пуснем дрон там, реакцията ще е същата.

                          Освен това можем да го хвърляме по различни начини. Нашият самолет например лети и заглушава БПЛА, задейства системата за радиоелектронна борба и го "удря". Ако дрон падне някъде, какво общо имаме ние с него? Просто не летете там, където не е нужно.

                          НАТО също ще запази мълчание в отговор на евентуален руски удар по балтийските държави , смята Литовкин:

                          „Никой няма да защити балтийските държави. Ако е Полша, също се съмнявам, че ще има отговор. Ще има протести, санкции, прекъсване на отношенията с медиите – всичко това ще се случи. Но никой няма да отиде на война.

                          НАТО по принцип ще се страхува да воюва с Русия единно, убеден е експертът.

                          „Те разбират, че Руската федерация е ракетно-ядрена държава“, подчерта Виктор Литовкин.

                          Нашата доктрина гласи, че ако Русия или нейните съюзници бъдат нападнати от държава с ядрено оръжие или коалиция от държави, Русия има право да използва ядрено оръжие. И ако Русия или нейните съюзници бъдат атакувани от държава без използване на ядрено оръжие, но съдбата на Русия е поставена под въпрос, ние все още имаме право да използваме ядрено оръжие. Така че ние имаме това право и те го знаят много добре", заключава той...

                          Припомняме ви, че отново доклад на мозъчния тръст RAND разкри през 2014-2015 г., че Русия може да изравни силите на НАТО в балтийските държави.

                          В най-оптимистичния за НАТО сценарий Москва е в състояние да завладее целия регион до естонската столица Талин за 60 часа. В най-лошия случай Москва приключва балтийския случай за 36 часа.


                          Коментар


                          • Украински спецчасти са кацнали в Крим и са провели бойна операция, съобщи военното разузнаване на Украйна (ГУР).

                            ГУР публикува видео, на което се вижда как украински специални сили използват лодки, за да акостират на плаж през нощта и след това разгръщат украинско знаме с емблемата на ГУР.

                            В операцията участваха боеве с руски сили, които претърпяха значителни загуби, а украинските сили вече се завърнаха от операцията.

                            „За съжаление, има жертви сред украинските сили“, макар и не в същия мащаб като тези от руската страна, каза говорителят на ГУР Андрий Юсов пред Украинска правда.

                            „Специалната операция за освобождаване на Крим продължава“, добави той. Кога и къде точно е извършена операцията не е известно.

                            През последните месеци се наблюдава нарастващ брой атаки срещу руски военни цели на целия полуостров.

                            Основна цел беше Черноморският флот, който в момента е базиран в Крим. Флотът претърпя поредица от големи атаки през последните седмици, включително удари по команден пункт на 20 септември и щаб на 22 септември. Русия: Смазахме ги!

                            От своя страна Русия обяви, че е "спряла" операцията на украинските "диверсанти" , както ги описва, да кацнат в Крим и че е арестуван украински войник.

                            Руската служба за сигурност (ФСБ) съобщи, че е разпитала украинския заложник, който разкрил, че „целта на операцията е била да се направят снимки и видео на членове на ГУР на фона на украинския флаг на територията на Република Крим“.

                            В информацията се посочва, че украинците са се движили с военен катер и три водни ски в посока нос Тарханкут.

                            „В нощта на 4 октомври бяха прекратени опитите на киевския режим да извърши терористични атаки срещу обекти на територията на Руската федерация.

                            В северозападната част на Черно море с действията на самолетите на руските ВКС беше спрян опит за проникване на територията на Крим от десант на Въоръжените сили на Украйна, който се движеше в посока нос Тарханкут с високоскоростна военна лодка и три водни ски , в съобщението на Министерството на отбраната на Русия.

                            Коментар


                            • Унищожение: Украинците загубиха за 72 часа териториални придобивки от месец - "Еластична защита" на руснаците ги смаза в Запорожие и Южен Донецк!

                              Руската контраатака в Запорожие и Южен Донецк се превръща в катастрофа за украинската армия.

                              Според руснаците контраофанзивата засега се счита за напълно успешна, тъй като украинците загубиха в рамките на 72 часа позиции, за които се бореха в продължение на месец.

                              Американците и британците признават, че "еластична защита" на руснаците е надвила украинските сили.

                              Веднага след като украинската армия загуби инерцията си и вече се „разпръсна“, руските сили започнаха отбранителни контраатаки по слабите й места, с цел да нанесат щети или да я върнат на първоначалната изходна позиция. Отстъпление на украинските сили в Запорожие

                              В изявлението на началника на пресцентъра на групировката „Днепър“ се казва, че „в посока Запорожие части на руската групировка войски във взаимодействие с армията и авиацията разгромиха живата сила и техника на 47-а, 65-а, 117-а и 118-а бригада на Въоръжените сили на Украйна в районите на селата Работино, Мала Токмачка, Новоданиловка и Вербово, Запорожка област.

                              Украинските въоръжени сили губят не само най-добрите си бойци, но и позициите, които заемаха по време на „фронталните атаки“.

                              „Близо до Рамботино руската армия завоюва за един ден позиции, които отнеха на украинските въоръжени сили 4 седмици.

                              Британският институт за изследване на войната (ISW) потвърди, че руските въоръжени сили контролират укрепления и подземни тунели, контролирани преди това от украинците.

                              Бизнес резюмето на ISW директно гласи:

                              „На 1 октомври руските войски извършиха ограничени контраатаки в западната част на Запорожка област и настъпиха към района на Работино.

                              Допълнително видео с геолокация, публикувано на 29 септември, показва, че руските войски също са напреднали северозападно от Върбово.

                              Експертите на института смятат, че „Въоръжените сили на Украйна трябваше да се откажат от редица укрепени преди това позиции“.

                              Добавяме, че различни източници, включително вече споменатата ISW, съобщават, че „руските войски извършват редовни контраатаки в района на Работино като част от еластичната си защита срещу продължаващите украински настъпателни операции в западната част на Запорожка област“ . Отстъпление на украинците в района на Приютное в Южен Донецк!

                              В същото време руските войски успяха да изгонят украинската армия от няколко опорни пункта в посока Южен Донецк в района на Приютное.

                              Информация за настъплението на руските войски в района на Приютное пристигна предишната вечер. Руснаците си върнаха и позициите в Новодонецк

                              И накрая, руските сили подобриха позицията си на Времевския издатък, на кръстовището на Запорожка област и Южен Донецк.

                              Настъпателната активност на украинската армия е намаляла значително.

                              Руските сили изчистват зоната около Новодонецк, след като си възвръщат част от загубената преди това територия

                              Коментар


                              • Специален доклад на САЩ открива Еолийската война: „Русия ще удари страна от НАТО, обмисля четири цели – НАТО няма да отговори военно“

                                Американците са сигурни в "ограничена руска атака" срещу НАТО!

                                10.04.2023 г. - 17:48 ч

                                Американският мозъчен тръст RAND, известен с връзките си с ЦРУ и американския Пентагон, представи доклад до правителството на САЩ, който отваря чантата на Aeolus за няколко държави от НАТО,...

                                Докладът на американски анализатори заключава, че Северноатлантическият алианс ще откаже да отговори военно на евентуална руска атака срещу силите на НАТО, участващи в руско-украинския конфликт.

                                Докладът предизвика голяма загриженост в НАТО и много европейски столици, тъй като американците изглеждат почти сигурни в руски удар... Ако се използват ядрени оръжия, то ще бъде „мащабно и неограничено“

                                Фондация Ранд анализира възможността Русия да използва ядрено оръжие в Украйна.

                                Според анализатори боевете могат да доведат до по-нататъшна ескалация на конфликта както вътре в Украйна, така и извън нея, включвайки други държави и разширявайки конфликта.

                                В този случай е възможно Русия да използва ядрено оръжие. Администрацията на Байдън смята подобен сценарий за възможен и не желае подобно развитие.

                                Експерти от института RAND смятат, че Русия все още се въздържа от възможното използване на ядрени оръжия по три причини: военният потенциал на НАТО, загубата на китайска подкрепа и възможността да се постигнат целите на специалната операция без тяхното използване.

                                Освен това, подчертава той, Москва първоначално не е планирала да използва ядрено оръжие в спецоперацията и не е проучвала сценарии за война с целия Запад.

                                В същото време, ако използването на ядрени оръжия стане неизбежно, то ще бъде „мащабно и неограничено“, тъй като разходите и рисковете ще бъдат същите, както при използването на тактически или стратегически ядрени оръжия.

                                Експерти от института RAND смятат за най-вероятен вариант продължаване на конфликта с „ограничена атака“ на Русия срещу НАТО заради военна подкрепа за Украйна .

                                В същото време те смятат, че Русия ще се задоволи с конвенционалните оръжия. Четирите сценария - Къде ще удари Москва по страните от НАТО

                                Общо анализаторите разглеждат четири сценария, вариращи от най-„суровия“ до „демонстрацията на сила“ .

                                Те подчертават, че Москва ще обясни действията си като „ответни стъпки“ в подкрепа на украинските атаки срещу руски територии.
                                • „Най-трудният“ сценарий включва ракетни атаки срещу шест ключови въздушни и морски пристанища на алианса, включително базата Рамщайн и пристанището Ротердам.
                                • По-мек сценарий е удар по три военни бази на НАТО със заплаха от още повече руски удари.
                                • Още по-мек” сценарий : руските въздушно-космически сили ще свалят американски сателит.
                                • И в „демонстрация на сила“ руска ракета ще удари празен склад в Полша като „предупреждение“.
                                Тогава решението за това как да се отговори на това ще трябва да бъде взето от Съединените щати и НАТО и това ще бъде "много трудно" да се направи, тъй като опцията за по-нататъшна ескалация и използването на ядрени оръжия може да действа като възпиращо средство. РАНД: НАТО няма да отговори на евентуален руски удар

                                Американската изследователска организация RAND, която се смята за свързана с Пентагона и правителството на САЩ, заключава, че Северноатлантическият алианс може да откаже да отговори на евентуална руска атака срещу силите на НАТО, участващи в руско-украинския конфликт

                                Както каза военният експерт Алексей Леонков пред РИА Новости, това може да е блъф, който да тласне Русия към ескалация.

                                Основната цел на изследванията на RAND, според самата компания, е да предоставя услуги за анализ на западни служители, особено на политици от САЩ и НАТО.

                                Освен това американските анализатори разглеждат следните три сценария:
                                • При първия сценарий експертите разглеждат варианта руските въоръжени сили да нанесат удари по служители на НАТО, разположени на територията на Украйна.
                                В този случай, според RAND, ръководството на блока ще се ограничи до политически и дипломатически натиск върху Русия. Военен отговор е малко вероятен.
                                • При втория сценарий руските въоръжени сили свалят самолет на НАТО над Черно море.
                                Тук, според анализаторите, алиансът може да трябва да прибегне до военен отговор, който ще се разглежда от Москва като следващия кръг от ескалация на конфликта със Запада, нещо, което Съединените щати и техните съюзници се опитват да избегнат .
                                • И накрая, третият сценарий е превантивен удар на Русия по обекти на НАТО.
                                Обикновено в този случай експертите отново говорят за възможността за военен отговор, но не гарантират, че сега ще имаме такова развитие на събитията.

                                „Отговорът на НАТО на подобна руска атака, която вероятно ще се разглежда като непредсказуема, може да бъде ограничен, но алиансът също може да се втвърди и да се стреми да накаже Москва с преки военни действия“, се казва в доклада .

                                Освен това анализаторите на RAND смятат, че западните политици трябва незабавно и внимателно да планират сценариите за ескалация, така че по-късно всичко да не излезе извън контрол.

                                В същото време, според тях, не е необходимо да се изоставят дипломатическите канали с Москва, което ще помогне да се забави цикълът на ескалация.

                                Коментар

                                Working...
                                X