IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Мунчо, а ти знаеш ли кой е соросоида Джефри Сакс?

През 1989 г. Джефри Сакс е назначен за икономически съветник на полското движение „Солидарност“, което току-що се е превърнало от подкрепяна от Запада опозиция в новото полско правителство. А САЩ не криеха намеренията си да превърнат Полша във витрина на новия източноевропейски капитализъм.

Но тази демонстрация не се оказа толкова добра. Джефри Сакс и Джордж Сорос, които работеха в тясно сътрудничество заедно, бяха основните вдъхновители на така наречения „План Лешек Балцерович“. Това беше програма за шокови икономически реформи, която беше наречена на името на тогавашния полски финансов министър и доведе до разорение на милиони хора в декомунизирана Полша.

Същността на реформата беше много проста: плановата икономика беше премахната в полза на неконтролируемия хаос на валутния пазар, където печелеха всякакви спекуланти. Инфлацията на злотата изяде всички спестявания наведнъж и доста конкурентоспособни полски фабрики бяха затворени като нерентабилни, а полският пазар беше незабавно залят от германски и американски продукти.
    И въпреки че за тези си постижения Сакс получи Командирския кръст на Ордена на полското възраждане, полската икономика се възстанови от последиците на това поражение едва преди няколко години. И то за сметка на съвсем други икономически методи.
    Човек се учи доде е жив, Бабалата. Да не мислиш, че всичко се развива по мед и масло у Големите винаги? После,.сам.показваш, че си е имал "помощници" като Сорос, нали така? А последният, къде не е минал, там не е правил бели. Накратко, отговорът ти е от вида
    - Авие защо биете негрите?

Коментар

• sosi, нищо не са спрели в Украйна, влезе много малка армия и спряха далеч от Киев..само Зеленски лъга че са влезли, ВСУ заради неговите лъжи стреляха едни по други, има тежко инвалидизирани живи от тези битки. Ако ти се търси в интернет все ще намериш нещо.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Ей ви тук нещо с Джефри Сакс : https://youtu.be/vivEWTJaO7I?si=1k7_TOM5mEebI66W
        Мунчо, а ти знаеш ли кой е соросоида Джефри Сакс?

През 1989 г. Джефри Сакс е назначен за икономически съветник на полското движение „Солидарност“, което току-що се е превърнало от подкрепяна от Запада опозиция в новото полско правителство. А САЩ не криеха намеренията си да превърнат Полша във витрина на новия източноевропейски капитализъм.

Но тази демонстрация не се оказа толкова добра. Джефри Сакс и Джордж Сорос, които работеха в тясно сътрудничество заедно, бяха основните вдъхновители на така наречения „План Лешек Балцерович“. Това беше програма за шокови икономически реформи, която беше наречена на името на тогавашния полски финансов министър и доведе до разорение на милиони хора в декомунизирана Полша.

Същността на реформата беше много проста: плановата икономика беше премахната в полза на неконтролируемия хаос на валутния пазар, където печелеха всякакви спекуланти. Инфлацията на злотата изяде всички спестявания наведнъж и доста конкурентоспособни полски фабрики бяха затворени като нерентабилни, а полският пазар беше незабавно залят от германски и американски продукти.
        И въпреки че за тези си постижения Сакс получи Командирския кръст на Ордена на полското възраждане, полската икономика се възстанови от последиците на това поражение едва преди няколко години. И то за сметка на съвсем други икономически методи.

Коментар

Вижда се, не знаеш нищо за звободата на украинците. Сега ги издирват извън Украйна, за да ги хвърлят в огъня на войната, а ти ми хортуваш за "путя". Не знам, дали да припомняме, къде избягаха близо 5 милиона украинци и колко още живеят е Русия откак се помнят. Пък и чии зъби кой кога и как избива...Дай да се разберем така: След година, пак да ми разкажеш същото, става ли?
          Такава тъпня и ИИ не би написал, с формално мислене. В Украйна живееха много украински граждани с руско самосъзнание. Само, че пропагандата на Путя ни дрънкаше как те са 90% и ще посрещнат руската армия с цветя, пък да не обяснявам какво беше посрещането. 4 пъти по-малка Украйна спря крепостните и те много добре знаят кое се нарича "свобода" и кое не.
          Last edited by sosi; 12.10.2024, 19:48.

Коментар

Ей ви тук нещо с Джефри Сакс : https://youtu.be/vivEWTJaO7I?si=1k7_TOM5mEebI66W
            Евреите без американците просто са изчезнали. Това ще бъде драма с неясни последици. Както я сътвориха, така и ще я затрият еврейската държава по една и съща причина - по неизбежност.

Коментар

Добре, че лично си свидетел.
              https://youtube.com/shorts/SIU0qaZs8...e95KE0EI0oK14-

Коментар

• Трайдъре, много те моля да не коментираш моите коментари! За мен е обида да влизам в спор с теб и не ми се четат твоите глупости. Нещо не се получава с игнора, продължаваш да ми излизаш. Като човек те моля!

Коментар

Вижда се, не знаеш нищо за звободата на украинците. Сега ги издирват извън Украйна, за да ги хвърлят в огъня на войната, а ти ми хортуваш за "путя". Не знам, дали да припомняме, къде избягаха близо 5 милиона украинци и колко още живеят е Русия откак се помнят. Пък и чии зъби кой кога и как избива...Дай да се разберем така: След година, пак да ми разкажеш същото, става ли?

Коментар

• Агро, пълно в Русия с украинци и никой не ги мобилизира на сила !!! Там насилствена мобилизация няма и няма и да има, това не е режима в Киев. Ще ти се да ги е страх че ако минат към Русия и заминават на война, обаче такъв страх няма. В момента много пленници от тези които са били мобилизирани на сила са на Свобода в Русия, намерили са си работа. Те не са войници.
                    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Точно, така направиха и с " освободените" ЛНР и ДНР - там вече не останаха мъже- всички са мобилизирани да се бият с довчерашните си съседи от украинската армия, огромната част вече са загинали. Та с 2 думи това е " руското освобождение"- идват, ограбват те и те мобилизират да воюваш с довчерашните ти съседи- просперитет отвсякъде

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

Това както много добре знаеш е една от най-тъпите опорки които използвате. Много добре знаеш, че на путя му трябва пушечно месо за войните му. Ако украинците не се бият сега за свободата си, то ще бъдат първите които дядя ти путя ще прати на фронта в следващата си война. Русия винаги е използвала украинците за войните си, на първа линия и в най-горещите точки. Украинците винаги са били най-добрите войни от всички националности, които е използвала Русия във войните си. Това ги очаква украинските мъже при една капитулация. Всички го знаят и за това всички путлиристи така отчаяно искат да капитулира. Ама няма да стане тоя път. Путлерчо е гризнал дървото и това дърво ще му избие всичките зъби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Агро Разгледай мнение

Това както много добре знаеш е една от най-тъпите опорки които използвате. Много добре знаеш, че на путя му трябва пушечно месо за войните му. Ако украинците не се бият сега за свободата си, то ще бъдат първите които дядя ти путя ще прати на фронта в следващата си война. Русия винаги е използвала украинците за войните си, на първа линия и в най-горещите точки. Украинците винаги са били най-добрите войни от всички националности, които е използвала Русия във войните си. Това ги очаква украинските мъже при една капитулация. Всички го знаят и за това всички путлиристи така отчаяно искат да капитулира. Ама няма да стане тоя път. Путлерчо е гризнал дървото и това дърво ще му избие всичките зъби.
                          Точно, така направиха и с " освободените" ЛНР и ДНР - там вече не останаха мъже- всички са мобилизирани да се бият с довчерашните си съседи от украинската армия, огромната част вече са загинали. Та с 2 думи това е " руското освобождение"- идват, ограбват те и те мобилизират да воюваш с довчерашните ти съседи- просперитет отвсякъде

Коментар

Аз не знам, какво се кефите. Вашият наркоманчик Зеля уби Украйна и тя агонизира. Иначе да, може да убиват още руски войници (както и да гинат още украински) и това, сигурно ще е до окончателното приключване на бойните действия. Пак се фиксирате в моментни състояния и не виждате глобалната картина. Лошо, момци. Лошо.

Коментар

• Ей ви тук нещо с Джефри Сакс : https://youtu.be/vivEWTJaO7I?si=1k7_TOM5mEebI66W

Коментар

• Аз не знам, какво се кефите. Вашият наркоманчик Зеля уби Украйна и тя агонизира. Иначе да, може да убиват още руски войници (както и да гинат още украински) и това, сигурно ще е до окончателното приключване на бойните действия. Пак се фиксирате в моментни състояния и не виждате глобалната картина. Лошо, момци. Лошо.

Коментар

Working...
                                X