Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПитай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение
Вергилчо, ти ли си?
Похвално, че не си бил корумпирано ченге, но пък е пълно с такива. В случая даже не става дума само за ченгетата, говоря за целия държавен апарат.
Та ако говориш за София е така,извън София е рядко явление.Отнася се за всички държавни служители-аз за 50 години с корупция не съм се сблъсквал,нито някой от роднините ми.Естествено говоря за обикновените служители, ако става въпрос за държавни поръчки там е друга история, ама аз контакт с такива не съм имал.
Питай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.Last edited by mirodes; Днес, 13:13.
- 1 like
Коментар
-
Вергилчо, ти ли си?
Похвално, че не си бил корумпирано ченге, но пък е пълно с такива. В случая даже не става дума само за ченгетата, говоря за целия държавен апарат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Това са пълни глупости. 20 години съм бил разследващ полицай и не съм взел и една стотинка подкуп, нито пък съм чул някои от колегите ми да го е правил.Не само това,но съм водел поне 20 дела за предлагане на подкуп на полицаи.Общо са стотици.Нито пък като съм ползвал някакви услуги от държавата ми е искан подкуп.Естествено,че има корупция, ама изобщо не е толкова разпространена,колкото се твърди, с изключение на политиците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнениеБългария ще загуби половината от населението си до 2100 г.
Актуално
28.03.2025
Автор:ОбективноПрогнозни данни за населението на Европа до 2100 г. Графика: Visual Capitalist
Последните данни за населението, публикувани от ООН, изчисляват, че Европа е заплашена от голям спад на населението през този века. Пет от осемте европейски държави, които ще загубят половината от населението си до 2100 г., са в Източна Европа. България е деветата европейска държава, чието население също ще намалее почти наполовина с -47%.
Докато населението на почти всяка страна ще намалее до 2100 г., Източна и Южна Европа ще отчетат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Това е комбинация от два фактора: спад на раждаемостта и миграция извън региона.
След падането на комунизма източноевропейците напускат бившите страни от съветската епоха и мигрират масово, показват данните на ООН. Липсата на работа и възможности за увеличаване на доходите и богатството прави много от тях икономически мигранти.
Поради намаляващите коефициенти на раждаемост във всяка европейска страна смъртните случаи ще надхвърлят ражданията до 2100 г.
Въпреки това Източна и Южна Европа ще имат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Тази група се ръководи от Украйна. ООН прогнозира, че страната ще загуби 61% от населението си през следващите 75 години, следвана от Албания и Литва с – 57%, Босна и Херцеговина – 56% и Северна Македония – 52%. Беларус ще загуби 52% от населението си. След нея се нареждат Латвия и Молдова с -50%, Полша – с -49%, Черна гора – 48% и България – 47%. След нас са Сърбия с -45% и Хърватия и Румъния с – 43%.
Още по темата: Населението на България намалява с един град на година
Те откраднаха от държавата не само пари, но и нейното бъдеще.
Буквално тяхна ще е и вината за затриването на България като държава.
Коментар
-
България ще загуби половината от населението си до 2100 г.
Актуално
28.03.2025
Автор:ОбективноПрогнозни данни за населението на Европа до 2100 г. Графика: Visual Capitalist
Последните данни за населението, публикувани от ООН, изчисляват, че Европа е заплашена от голям спад на населението през този века. Пет от осемте европейски държави, които ще загубят половината от населението си до 2100 г., са в Източна Европа. България е деветата европейска държава, чието население също ще намалее почти наполовина с -47%.
Докато населението на почти всяка страна ще намалее до 2100 г., Източна и Южна Европа ще отчетат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Това е комбинация от два фактора: спад на раждаемостта и миграция извън региона.
След падането на комунизма източноевропейците напускат бившите страни от съветската епоха и мигрират масово, показват данните на ООН. Липсата на работа и възможности за увеличаване на доходите и богатството прави много от тях икономически мигранти.
Поради намаляващите коефициенти на раждаемост във всяка европейска страна смъртните случаи ще надхвърлят ражданията до 2100 г.
Въпреки това Източна и Южна Европа ще имат най-голям спад спрямо сегашното им население.
Тази група се ръководи от Украйна. ООН прогнозира, че страната ще загуби 61% от населението си през следващите 75 години, следвана от Албания и Литва с – 57%, Босна и Херцеговина – 56% и Северна Македония – 52%. Беларус ще загуби 52% от населението си. След нея се нареждат Латвия и Молдова с -50%, Полша – с -49%, Черна гора – 48% и България – 47%. След нас са Сърбия с -45% и Хърватия и Румъния с – 43%.
Още по темата: Населението на България намалява с един град на година
Коментар
-
Разследващ журналист извади гнусната роля на прокурор Теодора Георгиева при ареста на Бойко Борисов! Мъжът й – назначен от Кирил Петков
Коя е европрокурорката Теодора Георгиева от записа в „Осемте джуджета“?
Георгиева бе една от двете европрокурорки, ангажирани от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков,в нарушение на закона, да разпитват укриващия се в Дубай тогава Васил Божков и да уреждат кампанията срещу бившия премиер Бойко Борисов при незаконния му арест през март 2022 година.
Като по този начин поддържат лъжата, че европейската прокуратура разследва лидера на ГЕРБ.
Според публикации в различни медии именно Теодора Георгиева е замесила името на своята шефка Лаура Кьовеши в първоначално разпространената от МВР информация за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
Кьовеши научава за това, докато пътува за Киев, където имаше среща с украинската главна прокурорка Ирина Венедиктова.
След незабавна реакция от Европейската прокуратура, още докато се претърсваха домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, МВР бе принудено да изтрие собственото си съобщение, обвързващо ареста на тримата със 120 дела, които европейските делегирани прокурори наблюдават у нас.
Теодора Георгиева придружаваше Лаура Кьовеши при визитата й в София, макар това да не бе публично оповестено от домакините – кабинета на министър-председателя Кирил Петков.
Причината – налице е недопустим конфликт на интереси между българския представител в Европейската прокуратура и член на българското правителство, назначен със заповед на премиера.
Теодора Георгиева е съпруга на бизнесмена Васил Георгиев, назначен с подписа на Кирил Петков за заместник-министър на външните работи.
Сред основните правомощия на европрокурорите е да разследват злоупотреби с европейски средства, извършвани от представители на изпълнителната и други национални власти. С други думи – Теодора Георгиева има достъп до информация за всички разследвания, които институцията на Лаура Кьовеши провежда спрямо представители на българското правителство, част от което бе и нейният съпруг.
Васил Георгиев има минимален опит като български дипломат в съседна Турция.
В миналото е бил митничар, но напуска Агенция „Митници“ след разследване, свързано с внос на злато именно от съседна Турция.
Влиза в политиката преди година, когато е избран два пъти за депутат от „Има такъв народ“.
Допреди това, в продължение на 15 години, е управител на търговски дружества, които са собственост на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови.
Двамата братя са специални гости на сватбата на Васил и Теодора Георгиеви. Познанството между Бобокови и Георгиеви датира от Русе, градът, в който бизнесмените имат сериозни инвестиции.
През 2021 година Комисията по граждански свободи и вътрешен ред (LIBE) на Европейския парламент повдигна въпроса за начина, по който са излъчени националните представители в Европейската прокуратура на три държави – България, Белгия и Португалия.
Тогава бе избрана и Теодора Георгиева.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Наясно ли си, КАКВО ТОЧНО ни казваш с подчертаното?
...иначе, похвално е, че не си корумпиран. И аз не съм.Last edited by mirodes; Вчера, 18:56.
- 1 like
Коментар
-
Това са пълни глупости. 20 години съм бил разследващ полицай и не съм взел и една стотинка подкуп, нито пък съм чул някои от колегите ми да го е правил.Не само това,но съм водел поне 20 дела за предлагане на подкуп на полицаи.Общо са стотици.Нито пък като съм ползвал някакви услуги от държавата ми е искан подкуп.Естествено,че има корупция, ама изобщо не е толкова разпространена,колкото се твърди, с изключение на политиците.
...иначе, похвално е, че не си корумпиран. И аз не съм.
Коментар
-
Нали всички сме наясно, че политиците ни са просто отражение на народа? Буквално всеки, който се докопа в държавните институции да има малко повечко власт и нещо да зависи от него, започва да изнудва и да прибира пари под масата. То това се е превърнало в национален спорт. Политиците ни са хора като хора, просто с дадена им повече власт и веднага им лъсва манталитета.Last edited by mirodes; Вчера, 17:01.
Коментар
-
Прокуратурата повдигна обвинение на Кирил Петков!!!
https://demokrat.bg/archives/48783?f...m1iV9PWfbNVAqg
Кирил Петков си тръгна ухилен от сградата на Софийска градска прокуратура на ул. „Черковна“, след като научи обвинението срещу него и мярката за неотклонение от 10 000 лева.
До повдигане на обвинения срещу Петков се стигна, след като държавното обвинение събра достатъчно доказателства за това, че той е извършил принуда спрямо бившия министър на електронното управление Александър Йоловски, а колегата му в парламента Божидар Божанов – престъпление по служба във връзка с обществена поръчка. Става дума за разследването за заплаха над Александър Йоловски от октомври 2023 г. в нощен клуб срещу дома на председателя на “Продължаваме промяната”. Тогава министърът се оплака, че е бил подложен на натиск във връзка с обществени поръчки за 650 млн. лева
На настоящия зам.-министър на електронното управление беше назначена охрана, тъй като, по думите му, са му били отправени и вербални заплахи. Една от тях била реплика към Йоловски: Ти деца имаш ли? Важното е да ти растат живи и здрави, че…
Last edited by Mateev; Вчера, 15:54.
- 1 like
Коментар
-
Наясно ли си защо именно протестантските държави и държави като Китай, Япония, Южна Корея, Сингапур са най-развитите в света?Ами щото допреди няколко десетилетия в първите масово се е ходело на църква, където пастора е проповядвал морални ценности, а в другите от деца ги учат на подобни ценности. Не опира работата само до знания и умения, а и до морал.Основната причина България да изостава от другите държави в ЕС от Източна Европа е,че нашите политици нямат морал. Не че са по-некадърни,но използват своя ум да крадат.
- 1 like
Коментар
Коментар