IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    То в този форум само за корупция се говори, та чак започвам да ви завиждам колко лесно я намирате под път и над път. А аз се чудя по дърветата ли расте, по поляните ли да я търся, или отнякъде си я купувате запечатана в буркани. Дайте ми малко и на мене, иначе така и ще си умра без да я видя тази корупция яде ли се, пие ли се, или се лови с въдица в реката.
    Ами ти изложи схемите, по които депутатите могат да подпомагат даден бизнес. Откъде си наясно за тях?А и оправдаваш корупцията като необходимо зло.Така че човек почва да си прави изводи.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      Питай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.
      То в този форум само за корупция се говори, та чак започвам да ви завиждам колко лесно я намирате под път и над път. А аз се чудя по дърветата ли расте, по поляните ли да я търся, или отнякъде си я купувате запечатана в буркани. Дайте ми малко и на мене, иначе така и ще си умра без да я видя тази корупция яде ли се, пие ли се, или се лови с въдица в реката.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scotty Разгледай мнение

Вергилчо, ти ли си?
        Похвално, че не си бил корумпирано ченге, но пък е пълно с такива. В случая даже не става дума само за ченгетата, говоря за целия държавен апарат.
        Аз такива не съм срещал, но като гледам някои от известните случаи явно в София е разпространено.Щото във всички случаи корумпираните полицаи бяха от София. И ги хващат случайно или след голяма издънка.В тоя град морала е на съвсем друго ниво.
        Та ако говориш за София е така,извън София е рядко явление.Отнася се за всички държавни служители-аз за 50 години с корупция не съм се сблъсквал,нито някой от роднините ми.Естествено говоря за обикновените служители, ако става въпрос за държавни поръчки там е друга история, ама аз контакт с такива не съм имал.
        Питай Матейко-той е бизнесмен и е запознат.
        Last edited by mirodes; Днес, 13:13.

Коментар

Вергилчо, ти ли си?
          Похвално, че не си бил корумпирано ченге, но пък е пълно с такива. В случая даже не става дума само за ченгетата, говоря за целия държавен апарат.
          Ако питаш народа и неуспелите в живота, които са мнозинство, то всеки един полицай е корупиран, всеки един депутат, всеки един властимаш, всеки един бизнесмен, всеки един забогатял и всеки един държавен служител - всичките те са корумпирани. На фона на това ако някой от този списък се бие в гърдите, че не е корумпиран, това меко казано звучи смешно.

Коментар

Това са пълни глупости. 20 години съм бил разследващ полицай и не съм взел и една стотинка подкуп, нито пък съм чул някои от колегите ми да го е правил.Не само това,но съм водел поне 20 дела за предлагане на подкуп на полицаи.Общо са стотици.Нито пък като съм ползвал някакви услуги от държавата ми е искан подкуп.Естествено,че има корупция, ама изобщо не е толкова разпространена,колкото се твърди, с изключение на политиците.
            Вергилчо, ти ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от dmm Разгледай мнение
              България ще загуби половината от населението си до 2100 г.

Актуално
              28.03.2025
              Автор:Обективно Прогнозни данни за населението на Европа до 2100 г. Графика: Visual Capitalist
              Последните данни за населението, публикувани от ООН, изчисляват, че Европа е заплашена от голям спад на населението през този века. Пет от осемте европейски държави, които ще загубят половината от населението си до 2100 г., са в Източна Европа. България е деветата европейска държава, чието население също ще намалее почти наполовина с -47%.

Докато населението на почти всяка страна ще намалее до 2100 г., Източна и Южна Европа ще отчетат най-голям спад спрямо сегашното им население.

Това е комбинация от два фактора: спад на раждаемостта и миграция извън региона.

След падането на комунизма източноевропейците напускат бившите страни от съветската епоха и мигрират масово, показват данните на ООН. Липсата на работа и възможности за увеличаване на доходите и богатството прави много от тях икономически мигранти.

Поради намаляващите коефициенти на раждаемост във всяка европейска страна смъртните случаи ще надхвърлят ражданията до 2100 г.

Въпреки това Източна и Южна Европа ще имат най-голям спад спрямо сегашното им население.

Тази група се ръководи от Украйна. ООН прогнозира, че страната ще загуби 61% от населението си през следващите 75 години, следвана от Албания и Литва с – 57%, Босна и Херцеговина – 56% и Северна Македония – 52%. Беларус ще загуби 52% от населението си. След нея се нареждат Латвия и Молдова с -50%, Полша – с -49%, Черна гора – 48% и България – 47%. След нас са Сърбия с -45% и Хърватия и Румъния с – 43%.

Още по темата: Населението на България намалява с един град на година
              Така е - виновни за демографската криза са ЕМИГРАНТИТЕ !!!

Те откраднаха от държавата не само пари, но и нейното бъдеще.
              Буквално тяхна ще е и вината за затриването на България като държава.

Коментар

• Ще стане точно обратното - 50% ще намалее на запад а на изток ще се запази. И ще стане МНООГО ПО БЪРЗО - до 2050 година. Повечето ще имаме шанса да го изживеем (не само видим)
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• България ще загуби половината от населението си до 2100 г.

Актуално
                  28.03.2025
                  Автор:Обективно Прогнозни данни за населението на Европа до 2100 г. Графика: Visual Capitalist
                  Последните данни за населението, публикувани от ООН, изчисляват, че Европа е заплашена от голям спад на населението през този века. Пет от осемте европейски държави, които ще загубят половината от населението си до 2100 г., са в Източна Европа. България е деветата европейска държава, чието население също ще намалее почти наполовина с -47%.

Докато населението на почти всяка страна ще намалее до 2100 г., Източна и Южна Европа ще отчетат най-голям спад спрямо сегашното им население.

Това е комбинация от два фактора: спад на раждаемостта и миграция извън региона.

След падането на комунизма източноевропейците напускат бившите страни от съветската епоха и мигрират масово, показват данните на ООН. Липсата на работа и възможности за увеличаване на доходите и богатството прави много от тях икономически мигранти.

Поради намаляващите коефициенти на раждаемост във всяка европейска страна смъртните случаи ще надхвърлят ражданията до 2100 г.

Въпреки това Източна и Южна Европа ще имат най-голям спад спрямо сегашното им население.

Тази група се ръководи от Украйна. ООН прогнозира, че страната ще загуби 61% от населението си през следващите 75 години, следвана от Албания и Литва с – 57%, Босна и Херцеговина – 56% и Северна Македония – 52%. Беларус ще загуби 52% от населението си. След нея се нареждат Латвия и Молдова с -50%, Полша – с -49%, Черна гора – 48% и България – 47%. След нас са Сърбия с -45% и Хърватия и Румъния с – 43%.

Още по темата: Населението на България намалява с един град на година

Коментар

• Разследващ журналист извади гнусната роля на прокурор Теодора Георгиева при ареста на Бойко Борисов! Мъжът й – назначен от Кирил Петков

Коя е европрокурорката Теодора Георгиева от записа в „Осемте джуджета“?
                    Георгиева бе една от двете европрокурорки, ангажирани от премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков,в нарушение на закона, да разпитват укриващия се в Дубай тогава Васил Божков и да уреждат кампанията срещу бившия премиер Бойко Борисов при незаконния му арест през март 2022 година.

Като по този начин поддържат лъжата, че европейската прокуратура разследва лидера на ГЕРБ.

Според публикации в различни медии именно Теодора Георгиева е замесила името на своята шефка Лаура Кьовеши в първоначално разпространената от МВР информация за задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.
                    Кьовеши научава за това, докато пътува за Киев, където имаше среща с украинската главна прокурорка Ирина Венедиктова.

След незабавна реакция от Европейската прокуратура, още докато се претърсваха домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, МВР бе принудено да изтрие собственото си съобщение, обвързващо ареста на тримата със 120 дела, които европейските делегирани прокурори наблюдават у нас.

Теодора Георгиева придружаваше Лаура Кьовеши при визитата й в София, макар това да не бе публично оповестено от домакините – кабинета на министър-председателя Кирил Петков.

Причината – налице е недопустим конфликт на интереси между българския представител в Европейската прокуратура и член на българското правителство, назначен със заповед на премиера.

Теодора Георгиева е съпруга на бизнесмена Васил Георгиев, назначен с подписа на Кирил Петков за заместник-министър на външните работи.

Сред основните правомощия на европрокурорите е да разследват злоупотреби с европейски средства, извършвани от представители на изпълнителната и други национални власти. С други думи – Теодора Георгиева има достъп до информация за всички разследвания, които институцията на Лаура Кьовеши провежда спрямо представители на българското правителство, част от което бе и нейният съпруг.

Васил Георгиев има минимален опит като български дипломат в съседна Турция.
                    В миналото е бил митничар, но напуска Агенция „Митници“ след разследване, свързано с внос на злато именно от съседна Турция.

Влиза в политиката преди година, когато е избран два пъти за депутат от „Има такъв народ“.

Допреди това, в продължение на 15 години, е управител на търговски дружества, които са собственост на бизнесмените Пламен и Атанас Бобокови.
                    Двамата братя са специални гости на сватбата на Васил и Теодора Георгиеви. Познанството между Бобокови и Георгиеви датира от Русе, градът, в който бизнесмените имат сериозни инвестиции.

През 2021 година Комисията по граждански свободи и вътрешен ред (LIBE) на Европейския парламент повдигна въпроса за начина, по който са излъчени националните представители в Европейската прокуратура на три държави – България, Белгия и Португалия.
                    Тогава бе избрана и Теодора Георгиева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Наясно ли си, КАКВО ТОЧНО ни казваш с подчертаното?
                      ...иначе, похвално е, че не си корумпиран. И аз не съм.
                      Казвам, че много хора в България си мислят, че могат да подкупят полицаи и им предлагат подкуп и така извършват престъпление. Така че не съветвам никой да тръгне да предлага подкуп.Предлагането на подкуп също е престъпление, не само вземането.
                      Last edited by mirodes; Вчера, 18:56.

Коментар

• Всички са един дол дренки

Коментар

Това са пълни глупости. 20 години съм бил разследващ полицай и не съм взел и една стотинка подкуп, нито пък съм чул някои от колегите ми да го е правил.Не само това,но съм водел поне 20 дела за предлагане на подкуп на полицаи.Общо са стотици.Нито пък като съм ползвал някакви услуги от държавата ми е искан подкуп.Естествено,че има корупция, ама изобщо не е толкова разпространена,колкото се твърди, с изключение на политиците.
                          Наясно ли си, КАКВО ТОЧНО ни казваш с подчертаното?
                          ...иначе, похвално е, че не си корумпиран. И аз не съм.

Коментар

Нали всички сме наясно, че политиците ни са просто отражение на народа? Буквално всеки, който се докопа в държавните институции да има малко повечко власт и нещо да зависи от него, започва да изнудва и да прибира пари под масата. То това се е превърнало в национален спорт. Политиците ни са хора като хора, просто с дадена им повече власт и веднага им лъсва манталитета.
                            Last edited by mirodes; Вчера, 17:01.

Коментар

• Прокуратурата повдигна обвинение на Кирил Петков!!!

https://demokrat.bg/archives/48783?f...m1iV9PWfbNVAqg

Кирил Петков си тръгна ухилен от сградата на Софийска градска прокуратура на ул. „Черковна“, след като научи обвинението срещу него и мярката за неотклонение от 10 000 лева.

До повдигане на обвинения срещу Петков се стигна, след като държавното обвинение събра достатъчно доказателства за това, че той е извършил принуда спрямо бившия министър на електронното управление Александър Йоловски, а колегата му в парламента Божидар Божанов – престъпление по служба във връзка с обществена поръчка. Става дума за разследването за заплаха над Александър Йоловски от октомври 2023 г. в нощен клуб срещу дома на председателя на “Продължаваме промяната”. Тогава министърът се оплака, че е бил подложен на натиск във връзка с обществени поръчки за 650 млн. лева

На настоящия зам.-министър на електронното управление беше назначена охрана, тъй като, по думите му, са му били отправени и вербални заплахи. Една от тях била реплика към Йоловски: Ти деца имаш ли? Важното е да ти растат живи и здрави, че…
                              Last edited by Mateev; Вчера, 15:54.

Коментар

Наясно ли си защо именно протестантските държави и държави като Китай, Япония, Южна Корея, Сингапур са най-развитите в света?Ами щото допреди няколко десетилетия в първите масово се е ходело на църква, където пастора е проповядвал морални ценности, а в другите от деца ги учат на подобни ценности. Не опира работата само до знания и умения, а и до морал.Основната причина България да изостава от другите държави в ЕС от Източна Европа е,че нашите политици нямат морал. Не че са по-некадърни,но използват своя ум да крадат.
                                Нали всички сме наясно, че политиците ни са просто отражение на народа? Буквално всеки, който се докопа в държавните институции да има малко повечко власт и нещо да зависи от него, започва да изнудва и да прибира пари под масата. То това се е превърнало в национален спорт. Политиците ни са хора като хора, просто с дадена им повече власт и веднага им лъсва манталитета.

Коментар

Working...
                                X