IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
    Като не щат мира, има секира.Писна ми тия цървули да ни наричат татари.
    Да бяха достоен опонент, да се засягам. Аз имам приятел от техникума, истински татарин. Не мога да се оплача по никакъв начин, абсолютно читав човек е. Сега, като се замисля...май той би трябвало - ако влиза тук - да се засяга от идиотски изявления като твоето.
    Last edited by Pyramid; Днес, 22:20.

Коментар

Естествено. Те добротата я приемат за слабост.
      Добре, че не зависи от теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Аха. И, като действаш враждебно, казваш, ше победиш?
        Естествено. Те добротата я приемат за слабост.

Коментар

Аха. И, като действаш враждебно, казваш, ше победиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Магистрала в България: 50 млн лв/км
            В Канада: само 7.5 млн лв/км
            85% КРАЖБА !!!
            Ще посочиш ли първоизточници на тази информация?

Ето какво казва ИИ:

​Цената за изграждане на 1 километър магистрала в България варира значително в зависимост от фактори като терен, сложност на проекта и използваните технологии. Според данни от 2021 г., средната цена е около 16 милиона лева на километър. Въпреки това, има проекти, при които стойността достига до 20 милиона лева на километър. Наскоро беше обявена обществена поръчка за участък от магистралата Русе – Велико Търново с прогнозна стойност от 3 милиарда лева за 60 километра, което прави по 50 милиона лева на километър. ​

Тоест такива пари досега не са давани, така че постинга е просто популизъм. А ако някой участък наистина струва толкова много по прогнозна стойност, може би има защо.

Ако една магистрала е просто равен участък, който трябва да се асвалтира е едно, и съвсем друго е магистрала по пресечена местност със десетки насипи, изкопи, тунели или мостове. Например сещам се за последния участък след Правец - ами че те там изкопаха цели баири и преместиха милиони тонове камънак, за да върви магистралата гладко, а не нагоре-надолу като вълните на едно море. Ами Витиня - та там само тези 2-3 километра мостове с височина 200-300 метра струваха няколко милиарда. Ами надолу по Струма - там също помня как изкопаха огромни баири с милиони кубици камънак.
            Last edited by Mateev; Днес, 22:06.

Коментар

Ти определено не разбираш: Докато не си сключил договор, в който страната е посочена като враг или противник, ти не си враг на всички. Сключиш ли го, автоматично, заставаш срещу всички в държавата. Грешно е това, не е редно.

Коментар

Ще се сключи договор, който е неприемлив за държавата Македония ,не за обикновените македонци. Щото се е видяло, че те само от натиск разбират.
                Ти определено не разбираш: Докато не си сключил договор, в който страната е посочена като враг или противник, ти не си враг на всички. Сключиш ли го, автоматично, заставаш срещу всички в държавата. Грешно е това, не е редно.

Коментар

Едва ли. Нали ги виждаш, що за "стока" са: България ПЪРВА ги призна, нали? Е, за "благодарност", ни праеят мръсно редовно, НЕ изпълняват Преспанския договор, позволяват си всякакви отвратителни изцепки и т.н. Според мен, НИКАКВИ ходове насреща не трябва да видят, докато не впишат българите в конституцията си (както сме се договорили, уж). Ако ли не - навсякъде ВЕТО, ВЕТО, ВЕТО ! НА ВСИЧКИ желания и искания и каквото се сетиш, НО, никакво съюзяване срещу тях с техния етнически конкурент. Щото ще стане все едно, се съюзяваме срещу себе си, пък искаме да ни уважават. НЕ. Подкрепа, северномакедонската държава трябва да види от нас единствено, когато си изпълни ДОКРАЙ всички договори, ала срещу нашия по кръв народ, не бива да се прегръщам с трета страна.
                  Ще се сключи договор, който е неприемлив за държавата Македония ,не за обикновените македонци. Щото се е видяло, че те само от натиск разбират.

Коментар

• Магистрала в България: 50 млн лв/км
                    В Канада: само 7.5 млн лв/км
                    85% КРАЖБА !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Аз не го познавам този момък. И -вече съм казвал и другаде, нека повторя и тук - нещо интуицията ми говори че, дори пп "Меч" са американски проект. Някак много простичко и лъскаво е всичко, някак твърде лесни за асимилиране са позициите на Радостин, някак прекалено положителен PR си направи и т.н. Прекалено хубаво и напудрено е всичко, за да е истина. Имаше една книжка преди време "Създай марка-трепач и разбий конкуренцията". Е,точно по въпросната логика се върви. Само като си спомня, колко подобни марки извадиха напоследък, само колко донре звучат като словосъчетания...и колко Боклуци се извъртяха през тях.
                      Last edited by Pyramid; Днес, 15:39.

Коментар

Фиромците трябва да разберат,че не може да продължават с антибългарската политика.А ако сме в съюз с Албания и Косово ще започнат да се замислят.
                        Едва ли. Нали ги виждаш, що за "стока" са: България ПЪРВА ги призна, нали? Е, за "благодарност", ни праеят мръсно редовно, НЕ изпълняват Преспанския договор, позволяват си всякакви отвратителни изцепки и т.н. Според мен, НИКАКВИ ходове насреща не трябва да видят, докато не впишат българите в конституцията си (както сме се договорили, уж). Ако ли не - навсякъде ВЕТО, ВЕТО, ВЕТО ! НА ВСИЧКИ желания и искания и каквото се сетиш, НО, никакво съюзяване срещу тях с техния етнически конкурент. Щото ще стане все едно, се съюзяваме срещу себе си, пък искаме да ни уважават. НЕ. Подкрепа, северномакедонската държава трябва да види от нас единствено, когато си изпълни ДОКРАЙ всички договори, ала срещу нашия по кръв народ, не бива да се прегръщам с трета страна.

Коментар

Аз вярвам че, помотношение на Балканите, България е добре са пази неутралитет и да не се съюзява срещу когото и да е. Всеки ще настроение, когато комшиите му, започнат да се обединяват срещу него. По-добре би било да си възродим армията, пък и нали сме в НАТО, уж.
                          Фиромците трябва да разберат,че не може да продължават с антибългарската политика.А ако сме в съюз с Албания и Косово ще започнат да се замислят.

Коментар

• Коментар

• „Зад всяко голямо богатство има голямо престъпление“
                              (на френски: Derrière chaque grande fortune il ya un grand crime)
                              е крилата фраза на Оноре дьо Балзак, изказана в „Човешка комедия“ през 1843 г.

Крилатата фраза е мото на романаКръстникът“,
                              по сценарий на който е сниман едноименния култов филм на 20 век – „Кръстникът“.

Коментар

Хърватия, Косово и Албания подписаха договор за военен съюз.България също трябва да се присъедини, щото фиромците си показват рогата, а Сърбия си остава с амбициите за лидер на Балканите.
                                Аз вярвам че, по отношение на Балканите, за България е добре да пазим неутралитет и да не се съюзяваме срещу когото и да е. Всеки ще настръхне, когато комшиите му започнат да се обединяват срещу него. По-добре би било да си възродим армията, пък и нали сме в НАТО, уж.
                                Last edited by Pyramid; Днес, 15:09.

Коментар

Working...
                                X