IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Ахаа . ти ще се извиниш ли лично ако твоите хора не открият нищо по тоя случай.

    Коментар


    • Лекари с пoдпиcкa в Aлeкcaндрoвcкa бoлницa.

      Бoлницaтa нe ce упрaвлявa cъглacнo уcтaвa, твърди дoц. д-р Aлeкcaндър Ocкaр, члeн нa Упрaвитeлния cъвeт нa бoлницaтa. Cпoрeд нeгo имa дoкумeнтнa измaмa. Кaктo тoй твърди нa 26 aприл e призoвaн дa пoдпишe 14 прoтoкoлa oт 14 нeпрoвeдeни зaceдaния нa Cъвeтa нa дирeктoритe, зa кoитo нe e бил увeдoмявaн. Тoй oбяcни, чe във вceки прoтoкoл имa рeшeния зa изрaзхoдвaнe нa някaквa cумa пaри, кaтo oбщo зa тeзи 14 прoтoкoлa cрeдcтвaтa ca oкoлo 30 милиoнa лeвa.
      ..........................
      Припомняме, че Александровска болница е здравното заведение, на което директор бе именно проф. Костадин Ангелов. Преди година обаче той бе назначен за здравен министър от тошавашния премиер Бойко Борисов
      Ахаа... Скоро ще се установи, че в тази болница под ръководството на гербераста министър на Тиквата са откраднати трийсетина милиона. И гербераста поема към ареста и от там в затвора.
      След него и друг ще поеме по този път. И ще отведат там и банкянския престъпник.

      То и с лястовичките е така. Кацне една на жицата, после втора, после няколко и скоро отлитат на юг.

      Ама Тиквите няма да отлетят по-далече от затвора.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Не че ми е особено симпатичен БогоБ, ама...

        Сега разбрахте ли кои са мутренските кадри в МВР?
        Които са в неплатен отпуск и болнични.
        Внезапно болни.
        В ДАНС е същото. И при псевдоразузнавачите.
        Както в цялата администрация.
        Чистка до дъно! Никакъв компромис!
        Всички те са нарушили изискването за деполитизация.
        И това предполага, че са извършили престъпления в полза на мутрите.
        А разбрахте ли кои са журналистите на мутрите?
        Тези, които сега се загрижиха за уволнените мутри.

        Коментар


        • Айде наште на доматите Заедно с колците

          Коментар


          • В социалните мрежи бе показана снимка от лекциите в Британското UCL, където студентите вече изучават в курса по политическа икономика управлението на Бойко Борисов като пример за корупционно управление.

            Ето какво пише по този повод анализаторът Николай Слатински:

            „Славата му дивна!

            Постепенно преминаваме към фаза 3.

            Първата фаза бяха анекдотите, които когато релаксират от високоотговорната си дейност, европейските лидери си разказват за него – той в Брюксел е, както се казва, притча во язицех с поведението, манталитета, възпитанието и езика си…

            Втората фаза бяха залпове от публикации в западните медии за скандалите около него, произхода му, речника му, кюлчетата, пачките, пистолетите и Мата Хари-те.

            Третата фаза е влизането му в студентските помагала за корупция и конфликти на интереси при управлението в условията на демокрация.

            Рано или късно, а по-скоро рано, отколкото късно, ще се премине към Четвъртата фаза – когато Той ще влезе в учебниците по политически наука като case study как в условията на фиктивна, формална, фасадна и fakenews демокрация един харизматичен популист с ниска политическа култура, ценностни деформации, авторитарни нагласи и психологически дефицити може цяло десетилетие да води за носа обществото в държава-членка на Европейския съюз, възползвайки се от двойните стандарти, користните политически нагласи, безразличието и слабостта на европейските лидери.“

            Коментар


            • Grigor Lilov

              11 ч ·
              ТРИМА ПРЕЗИДЕНТИ, МОЖЕ БИ И ЧЕТВЪРТИ,
              ЕДИН ПРЕМИЕР, КОНТРОЛЬОРЪТ МУ И НЯКОЛКО МИНИСТРИ ЗАД КУЛТУРИСТА – ШЕФ НА НАП!?
              ~~~ Сензационно разследване за сензацията ~~~ Незаконен ли е конфликтът на интереси: едновременно бизнесмен и данъчен служител?~~~Имало ли е пране на пари по фирмите, прехвърлени после на Бушон?~~~ Как и кога Върхът на държавата си хареса лицето и съответно години по-късно го назначи за шеф на НАП?
              .
              След сензацията на колегите от BIRD, че новият шеф на НАП е имал фирма-бушон, последва опровержение от НАП, че тя е станала такава, едва след като той я бил продал.
              ***НАП посочи следните факти:
              1. Румeн Cпeцoв придoбивa фирмaтa “Грaнeкc Трeйдър” EOOД cлeд нaпуcкaнe нa cиcтeмaтa нa НAП прeз 2015 г.
              2. Дoтoгaвa нe e имaл дялoви учacтия във фирми.
              3. Oт придoбивaнeтo нa кoмпaниятa “Грaнeкc Трeйдър” EOOД дo мoмeнтa нa прoдaжбaтa ѝ прeз aприл 2016 г., фирмaтa нe e имaлa зaдължeния към фиcкa.
              ***В опит за опровержение на опровержението колегите от BIRD отговориха така:
              „НАП явно работи и в събота, за да очисти името на шефа Румен Спецов. Но не благоволиха да ни отговорят на съвсем конкретни въпроси за фирмата Гранекс Трейдър ЕИК 202283606:
              (1) на коя дата г-н Румен Спецов напуска агенцията през 2015 г.? (2) кога са извършвани данъчни проверки на фирмата Гранекс Трейдър и какъв период от време на дейността на фирмата е проверяван? (3) кога са констатирани данъчните задължения на Гранекс Трейдър? Номер и дата на ревизионен акт? (4) за какво са задълженията, натрупани от фирмата? ДДС? Осигуровки? Друго? (5) фирмата е в списък по чл.182, ал.3, т.2 във връзка с §5, ал.3 от ДОПК и следователно е имала имущество, върху което е наложен запор от НАП. Кога е наложен запор и върху какво имущество? Предприети ли са действия за събирането на задълженията чрез публична продажба на имуществото?”
              .
              Явно вече се разчита на отговорите на държавните институции, а не на собствено проучване..
              От тези въпроси съществените са въпрос 2 и 4 – какъв период от дейността е проверяван и от какво са задълженията. Аз не знам дали има искане за достъп до обществена информация и кога е изпратено то – дали преди сензацията или още заедно с нея. По моя информация засега такова няма и дискусията в публичното пространство още не е стигнала до използване на правните инструменти.
              Но и да стигне, личното ми мнение е, че такова искане е безпредметно – НАП никога няма да каже истината. Никакви въпроси нищо не значат.
              В едно професионално разследване, когато питаш отговорните лица, задължително трябва да имаш и отговорите на въпросите, които задаваш. Понеже когато трябва нещо да се скрие или обратното – да се извади бухалка срещу неудобни хора, НАП, а и държавните институции са способни на всичко, вкл. и на брутални фалшификации и лъжи.
              .
              Така сензацията с фирмата-бушон на Румен Спецов в крайна сметка заглъхвайки с неотговорени въпроси, успешно изпра имиджа на новия шеф на НАП.
              Затова се наложи да направя свое разследване, за да коригирам и помогна на моите колеги от BIRD.
              .
              ******ЛЪЖИТЕ НА НАП,
              АГЕНЦИЯТА ПО ВПИСВАНИЯТА
              И ВЛАСТНИЦИТЕ*************
              .
              Например сега се занимавам със случай, в който НАП в наши дни е създал фалшиви документи – изпълнително дело и наложен запор, по които е формирал задължения по изпълнителен лист, за да притисне определено лице. Освен това е антидатирал със задна дата както изпълнителното дело, така и наложения запор (лек автомобил) малко над пет години назад. Направил го е, за да заобиколи давност върху посочените от него задължения, които са от години, за които давността вече е изтекла.
              За капак и тези брадясали задължения са посочени фалшиво, както са фалшиви изпълнителното дело и запора. За щипка сол отгоре запорът е неидентифициран като за какъв точно модел автомобил става дума (посочена е само марката). А на върха е мерудията, понеже съответният автомобил не фигурира в правния свят – отдавна е предаден на вторични суровини.
              Административния съд отсъди при гледането на делото, че случилото се трябва да е предмет на ново дело. Защото на това дело НАП коригира част от сумата надолу и Темида счете, че е достатъчно, за да го прекрати, понеже основанието за иска срещу НАП - размерът на сумата, се е променил.
              .
              Така че документите у нас, а особено при голям политически скандал нищо не значат. Ако е необходимо, ще те изкарат убиец, ако потрябва – ще те направят светец. Според случая, човека и политическите и бизнес ветрове.
              .
              Има ли такава фалшификация в случая с Румен Спецов?
              Да!
              1. Според НАП и техния официален отговор Румeн Cпeцoв придoбивa дял във фирмaтa “Грaнeкc Трeйдър” EOOД cлeд нaпуcкaнe нa cиcтeмaтa нa НAП.
              2. Агенцията по вписванията и Търговския регистър чрез техните документи потвърждават, че Румен Спецов става съдружник във фирмата на 16 юни 2015 г.
              Т.е. документално всичко е в ред – започва да се занимава с бизнес след приключването на държавната му кариера.
              .
              Ама не!
              Защото Румен Спецов е подписвал отчети и документи на фирмата още преди да стане какъвто и да е в нея, още преди да я помирисал, така да са каже.
              Затова не можем да се доверим на официалното изявление на НАП и на документите на Агенцията по вписванията.
              Колкото и да не ви се вярва, че държавни институции така нагло лъжат, така е!
              Давам един от тези документи - подписания от него на 28 февруари 2015 отчет на фирмата за 2014 г. (скрийншот) при условия, че е станал съдружник месеци по-късно - през юни, както сочат държавните фактори и справки.
              Никакъв свестен отговор не могат да дадат нито НАП, нито Агенцията по вписванията: защо регистрираните и вписани от тях данни за статуса на фирмата и промените в нея не кореспондират с други документи, на които уж се основават.
              .
              _____________________________
              Това е крещящо закононарушение не само с тази фирма. Такова е и с "ЕЛИТ ФИТНЕС КОНСУЛТ", в което също е подвизавал нападжията Румен Спецов, и с фирма „Агро Сълюшънс”, където фигурира, и в... Данъчните служители нямат право на частна дейност – нито като собственици, нито като управители, нито дори като обикновени служители.
              ____________________________
              .
              Истината може да се види не само у нас и чрез разследване в чужбина.
              По света има компании с бази данни и регистри, които регистрират в реално време всяка промяна в Търговските регистри на различните държави, когато тя е извършена. Така че следите остават, госпожи и господа родни калинки, които управлявате държавата, дори и да подправите цялата документация до последната й точка и запетайка. И в резултат се компрометирате и пред онзи свят, на чиито пари вашата власт и България разчитат за оцеляването си.
              .
              Румен Спецов е работил в НАП от 2001 до 2006 г. После няма фиксирана работа и пак започва в НАП от 2009 г. Та каква е причината да напусне държавната агенция през 2006 г.? Това е моя въпрос! Трябва ли и това да разказвам или отговорните фактори най-сетне ще си седнат на едни части и ще започнат да спазват закони, правила и морал при подбора на най-отговорните държавни служители?
              Няма отговор как културиста от ключово място в Североизточна България (зърното в Добричка област и пристанище Балчик) започва отново в НАП на още по-ключово място като държавен експерт не къде и да е, а в нейното разследващо звено за големите данъчни измами. Ако се наложи, ако аферите в НАП продължат, ще дам и тези отговори.
              .
              ************** И ОЩЕ НЯКОИ „ОБСТОЯТЕЛСТВА”***************
              .

              Коментар


              • Първоначално изпратено от totenkopf Разгледай мнение
                на сърбия им ПОДАРЯВАТ още модернинизари мигове от 4.5 поколение, вече 14 на брой, а нас ни изрекетираха с 3 милиарда долара за 8 кенЕФ-16 с отложена доставка 10 години... дори се оказа, че накрая американците се изплюли в лицето на бойко българоубиеца и отказали да му платят договорения рушвет в размер на 15% от цената, според Илчовски https://fakti.bg/world/579922-sarbia...moleta-mig-29-

                Сърбия вече изпреварва гербария икономически без да получила и един евроцент.. строят японски завод за 2 милиарда за двигатели за електромобили в нови сад, а на нас и за 1млд не пожелаха немците. До 2023та Сърбия ще има по-висок бвп от гербария по данни на Световната банка! А вие се надявайте бойко българоубиеца да станел за 4ти път премиер и да ви закопае докрай...
                А бе малко не е така- оказа се че са получили пари за магистралите от ес- разбира се не колкото бг, но са получили, иначе който е минал през сърбия и след това бг винаги си е помислил че в сърбия е райската градина в сравнение с бг

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                  Май шси честитите БХ за четвърти път премиер
                  По скоро ще си го честитят при бай ставри

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    А ето и първа изява:

                    "Ми що пък да не е от Божков" отговаря Кутев на въпрос по какви критерии е назначена за шеф на кабинета на министъра на МВР Елена Фичерова - Караиванова.
                    Същата е учредителка на "Българско лято" и кандидат-депутатка от партията на Божков.
                    Явно Кутев не вижда проблем че в службите са активирани хора на укриващ се от закона олигарх с 19 обвинения включително за убийство.
                    И какъв е проблема с назначаването на дамата- това че се е записала някога в някаква партия, която не е влязла в парламента. Относно обвиненията- там пък е още по смешно- има ли някой осъден по тези обвинения? Когато има осъдителна присъда тогава се признава човека за виновен

                    Или да кажа нещо за сестра ти

                    Коментар


                    • Бърза помощ явно пал няма достатъчно линейки

                      Коментар


                      • Стар крадец си бойкоо, крал си кво ли нее научиме боойкоо да крада фондоове. Че едно кюлче все ми е в съня, цяло нощ препуска как да го ловя?

                        За крадец не ставаш бойко, ти си будалааааа, щом на каишка те е взелаа херо мустафааа.

                        Стар крадец си бойкоо, крал си сто милиардаа, научиме боойкоо, от магистрали да краада. Схема ще направяя за далаверкатаа, ако мее хваанат ще се беся самм.
                        Last edited by totenkopf; 18.05.2021, 07:10.

                        Коментар


                        • на сърбия им ПОДАРЯВАТ още модернинизари мигове от 4.5 поколение, вече 14 на брой, а нас ни изрекетираха с 3 милиарда долара за 8 кенЕФ-16 с отложена доставка 10 години... дори се оказа, че накрая американците се изплюли в лицето на бойко българоубиеца и отказали да му платят договорения рушвет в размер на 15% от цената, според Илчовски https://fakti.bg/world/579922-sarbia...moleta-mig-29-

                          Сърбия вече изпреварва гербария икономически без да получила и един евроцент.. строят японски завод за 2 милиарда за двигатели за електромобили в нови сад, а на нас и за 1млд не пожелаха немците. До 2023та Сърбия ще има по-висок бвп от гербария по данни на Световната банка! А вие се надявайте бойко българоубиеца да станел за 4ти път премиер и да ви закопае докрай...
                          Last edited by totenkopf; 18.05.2021, 08:03.

                          Коментар


                          • 44та вкарахме 300 000 фашисти в белене, а сега ще вкараме 300 000 гербави пак там предният народен съд ще ви се види като детска игра на стражари и апаши в сравнение с това, което този път ще ви сторим

                            Коментар


                            • така както герб ни рекетираха и турчин не ни е рекетирал!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                                Май шси честитите БХ за четвърти път премиер
                                ще си го честитите за премиер на белене

                                Коментар

                                Working...
                                X