IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • КОЛКО Е СМЕШНО, ЧЕ НАРИЧАШ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ КОМУНИСТИ..НАЛИ ЗНАЕШ , ЧЕ Е НА ГЕРМАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО..
    Щом е за комунистите лъжци,то пак първи е мутрокомуниста Борисов..Даже и Германия е известен с лъжите си.. Небивалици и откровени лъжи: какво говори Борисов


    Напоследък в творчеството на Борисов все по-отчетливо преобладава нов жанр: взима реални факти и събития, обръща ги на 180 градуса и се държи така, сякаш току-що е паднал от небето. Ето примери - кой от кой по-нагъл.


    https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D0%B5%D...%B2/a-58078827
    Last edited by Kiro; 02.07.2021, 14:07.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Те не са я фалирали , но я ограбиха-50-60 милиарда от кражби и корупция..Все повече ще се знае за далаверите им..Все комунисти крадци..

      Системата, изградена в последните години в България, често бива сравнявана с феодализма. И това май не е само метафора. Как, освен с груба сила, се управлява държава, в която си унищожил собствеността, правото, морала?

      Това е другата черта на комунистите че винаги лъжат и че винаги преписват нещата на другите.

      Комунистическите лъжи вървят още от времето когато Жельо Желев (лека му пръст) беше президент.

      Сещаш ли се за проф. Чирков (лека му пръст и на него) като стана депутат от СДС и комунягите веднага пуснаха слуха че бил циганин.

      После за Костов и Мистър 10% (лека му пръст и на него) колко лъжи се изприказваха - нещо имаше ли вярно.

      После същите почнаха да леят помия и върху Царя (даже и Костов и той се включи). Че Царя бил проект на ДС и КГБ. И още сума ти лъжи се изприказваха за него. Ама той ни вкара в НАТО и ЕС.

      По всеки управляващ се лее помия - и тя все идва от комунистическите кръгове. Напоследък ДВ, Свободна Европа и сие взеха да им пригласят - щото и те станаха модерни западни комунисти. То там работят български журналисти де - модерни леви както се казва. От същите дето рушат морала и си мислят че България преди 1945 е била супер задръстена и варварска държава. Те и сега я смятат за варварска в сравнение с "либералния" Запад.

      Как може да сме станали феодална държава като може да пътуваш и работиш из цяла Европа свободно. Как може да сме феодална държава като БВП, заплати растат. А безработицата е на рекордно ниски нива.

      Разбирам от 1945 до 2000 да кажеш че сме били феодална държава. Ама след това неща почнаха лека полека да се нормализират. С малки изключения кога комунистите се връщаха на власт.


      Коментар


      • Те не са я фалирали , но я ограбиха-50-60 милиарда от кражби и корупция..Все повече ще се знае за далаверите им..Все комунисти крадци..

        Системата, изградена в последните години в България, често бива сравнявана с феодализма. И това май не е само метафора. Как, освен с груба сила, се управлява държава, в която си унищожил собствеността, правото, морала? https://p.dw.com/p/3vtYf

















        dw.com
        Като във феодализма: как се управляваше България
        Системата, изградена в последните години в България, често бива сравнявана с феодализма. И това май не е само метафора. Как, освен с груба сила, се управлява държава, ...










        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Пак забрави БКП..ГЕРБ и мутрокомунисти Борисов,който се гордее ,че е ученик на Живков и го надмина..
          Те поне не са фалирали България като Луканов и Виденов.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Blagovest Разгледай мнение
            БСП винаги се проваля в управлението. Затова никой не трябва да гласува за БСП и никой не трябва да гласува за формацията на Мая Манолова.

            Препоръчвам на всички да гласуват на предстоящите парламентарни избори в България с номер 5 в бюлетината за Герб-СДС.
            объркал си сайта бе
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Пак забрави БКП..ГЕРБ и мутрокомунисти Борисов,който се гордее ,че е ученик на Живков и го надмина..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                ЕВГЕНИ КЪНЕВ

                За да се сдобие младото поколение у нас с представа за мащаба на моралния упадък е добре да знае какви са били българите преди 1944 г.

                И дойдоха комунистите с помощта на руснаците и ...............................на всичко това.

                Сега 30 годни още не може да се отърсим от тях. Още БСП има сериозни проценти. Имат си президент даже. Мая Манолова и компания са отделна партия (като че ли преди 2 години на бяха от БСП) и те даже събират гласове и влизат.

                За капак има едни нови лилави дето залитат много сериозно по западния комунизъм.

                Та да няма учудени що се въртим на едно и също място.

                Коментар


                • Досега се говореше предимно за светлото и тъмното минало на Бойко Борисов. Светлото се изтъкваше пред населението - каратист, пожарникар, внук на убит от комунистите дядо, легендата за филията с мас, човек от народа... Тъмната част от биографията му бе предимно в грамите на чужди посолства и в разговорите на маса - човек от СИК, замесен в престъпления, трафик на коли и дрога, продукт на кръгове от ДС и пр.

















                  mobile.frognews.bg
                  Светлото и тъмното бъдеще на Борисов
                  Досега се говореше предимно за светлото и тъмното минало на Б








                  Коментар


                  • БСП винаги се проваля в управлението. Затова никой не трябва да гласува за БСП и никой не трябва да гласува за формацията на Мая Манолова.

                    Препоръчвам на всички да гласуват на предстоящите парламентарни избори в България с номер 5 в бюлетината за Герб-СДС.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      ЕВГЕНИ КЪНЕВ

                      За да се сдобие младото поколение у нас с представа за мащаба на моралния упадък е добре да знае какви са били българите преди 1944 г.

                      Ето откъс от книгата "Meet Bulgaria" на един американец, издадена през 1931 година. Авторът Рубен Маркъм е живял в България през 1912 до 1933 година. Назаем от Daniela Gortcheva

                      Meet Bulgaria, 1931

                      България – това е огромно количество вкусна храна. България е здраве и бодрост, усилен труд и действено забавление. България има чисто небе и ярко слънце. В нея господстват сурови, заплашителни планини, има дълбоки, тъмни гори, в които можеш да бродиш, бурно море, което шепне на нежния бряг, дълбоки дерета, в които разпенени потоци ви примамват да се изкъпете в диво, самотно уединение.

                      България е безброй малки ниви във всички разцветки; поляни с маргаритки, танцуващи в подножието на тревисти хълмове; морета от пламтящи макове, разлети в широки равнини; зелени и лилави лозя, маршируващи в редици нагоре по слънчеви склонове; зелени градини, струпани около мудни потоци; хиляди срамежливи села с червени керемидени покриви, увенчали хълмовете, сгушени в долините, просекли горите, скупчени около изворите и разпрострени покрай реките.

                      Българите са икономични. Пестеливостта им е пословична. Да живееш с малко е основна добродетел. Да пилееш е едновременно глупаво и грешно. Скромността е национален идеал. Полезността и практичността са неговите резултати. Целият народ пътува в трета класа. В други страни по-видните представители на интелигенцията биха се чувствали неудобно да пътуват в трета класа, но следвайки психологията на своя народ, тук дори ако си народен представител или университетски професор, ще се чувстваш неудобно да дадеш пари за втора класа, когато ще стигнеш също толкова бързо и в трета класа.

                      В България се продава по-малко козметика от съседните страни. Тук има по-малко лукс, по-малко пари за веселие, по-малко забавления. Няма бели нощи, нощният живот е ограничен. Хората си лягат рано и стават рано. Има много малко луксозни автомобили. Няма титли, няма висше общество. Има богати хора, но богатството не се демонстрира. Хората шият дрехите си за всички сезони. Хранят се просто и дават под наем излишните стаи в къщите си. Лишават се от излишното. Но не и от важните неща.

                      Те са солиден народ и инвестират парите си. Имат страст да притежават собственост. Всички се стремят да купят малко земя и да построят къща. Държат да поделят ползите. Имат общи пасбища. Общи гори. Билетите за влака и за трамвая са евтини. Националната банка е в услуга на обикновените хора. Земеделската банка е за селяните. Кооперативната банка обслужва притежателите на малки магазини и занаятчиите. Така държавата служи на всички. Цялото подземно богаство, където и да е открито, принадлежи на държавата.
                      Съкровищата, скрити в продължение на две хилядолетия от бегълци от нашественици, по закон са собственост на цялата нация.

                      България е като едно голямо семейство, в което всеки член знае, че има правото на равен дял от всичко и не се колебае да го изисква. Но за този дял той желае да работи.

                      България е селска нация. Главната дейност на практически всички хора е да произвеждат от земята. И те го правят с гордост. Земята, която обработват, е тяхна собственост, както и добитъка и инвентара. И българите са страстно привързани към земята си. Те са я наследили от родителите си и се подчиняват на традиционното разбиране, че е грях да я продават. Селото гледа осъдително на човек, който пропилява имота си и всяко българско семейство смята за катастрофа да загуби нивата си. Дори когато един селянин напусне селото и отиде в града, той продължава да обработва градината си и да гледа прасе и крава. И вероятно любовта на българина към земята го кара да я обработва толкова добре. Той е превърнал страната си в градина, направил е равнините и долините си най-красивите и плодородните в тази част на света, покрил е страната си с добри пътища и е преобразил бедните села със схлупени колиби в модерни градове. Той отива на работа много рано сутрин, връща се късно вечерта и се труди с енергия и умение. Селянинът и неговото семейство ходят на църква, почиват по празниците и спазват постите. Той изпраща децата си на училище, участва в селския кооператив и е член на Земеделската партия. Въпреки че не е имал привилегията да се учи на модерно земеделие от поземлената аристокрация като селяните в Унгария, Полша и Румъния, и въпреки че последен се е освободил от турското владичество, той е надминал всички свои съседи в много отношения и е горд с това. Той е прословут с усърдието си и в чужбина ще чуете израза „да работиш като българин”.





                      Ееее, това все едно писано от бай Пешо.

                      Коментар


                      • ЕВГЕНИ КЪНЕВ

                        За да се сдобие младото поколение у нас с представа за мащаба на моралния упадък е добре да знае какви са били българите преди 1944 г.

                        Ето откъс от книгата "Meet Bulgaria" на един американец, издадена през 1931 година. Авторът Рубен Маркъм е живял в България през 1912 до 1933 година. Назаем от Daniela Gortcheva

                        Meet Bulgaria, 1931

                        България – това е огромно количество вкусна храна. България е здраве и бодрост, усилен труд и действено забавление. България има чисто небе и ярко слънце. В нея господстват сурови, заплашителни планини, има дълбоки, тъмни гори, в които можеш да бродиш, бурно море, което шепне на нежния бряг, дълбоки дерета, в които разпенени потоци ви примамват да се изкъпете в диво, самотно уединение.

                        България е безброй малки ниви във всички разцветки; поляни с маргаритки, танцуващи в подножието на тревисти хълмове; морета от пламтящи макове, разлети в широки равнини; зелени и лилави лозя, маршируващи в редици нагоре по слънчеви склонове; зелени градини, струпани около мудни потоци; хиляди срамежливи села с червени керемидени покриви, увенчали хълмовете, сгушени в долините, просекли горите, скупчени около изворите и разпрострени покрай реките.

                        Българите са икономични. Пестеливостта им е пословична. Да живееш с малко е основна добродетел. Да пилееш е едновременно глупаво и грешно. Скромността е национален идеал. Полезността и практичността са неговите резултати. Целият народ пътува в трета класа. В други страни по-видните представители на интелигенцията биха се чувствали неудобно да пътуват в трета класа, но следвайки психологията на своя народ, тук дори ако си народен представител или университетски професор, ще се чувстваш неудобно да дадеш пари за втора класа, когато ще стигнеш също толкова бързо и в трета класа.

                        В България се продава по-малко козметика от съседните страни. Тук има по-малко лукс, по-малко пари за веселие, по-малко забавления. Няма бели нощи, нощният живот е ограничен. Хората си лягат рано и стават рано. Има много малко луксозни автомобили. Няма титли, няма висше общество. Има богати хора, но богатството не се демонстрира. Хората шият дрехите си за всички сезони. Хранят се просто и дават под наем излишните стаи в къщите си. Лишават се от излишното. Но не и от важните неща.

                        Те са солиден народ и инвестират парите си. Имат страст да притежават собственост. Всички се стремят да купят малко земя и да построят къща. Държат да поделят ползите. Имат общи пасбища. Общи гори. Билетите за влака и за трамвая са евтини. Националната банка е в услуга на обикновените хора. Земеделската банка е за селяните. Кооперативната банка обслужва притежателите на малки магазини и занаятчиите. Така държавата служи на всички. Цялото подземно богаство, където и да е открито, принадлежи на държавата.
                        Съкровищата, скрити в продължение на две хилядолетия от бегълци от нашественици, по закон са собственост на цялата нация.

                        България е като едно голямо семейство, в което всеки член знае, че има правото на равен дял от всичко и не се колебае да го изисква. Но за този дял той желае да работи.

                        България е селска нация. Главната дейност на практически всички хора е да произвеждат от земята. И те го правят с гордост. Земята, която обработват, е тяхна собственост, както и добитъка и инвентара. И българите са страстно привързани към земята си. Те са я наследили от родителите си и се подчиняват на традиционното разбиране, че е грях да я продават. Селото гледа осъдително на човек, който пропилява имота си и всяко българско семейство смята за катастрофа да загуби нивата си. Дори когато един селянин напусне селото и отиде в града, той продължава да обработва градината си и да гледа прасе и крава. И вероятно любовта на българина към земята го кара да я обработва толкова добре. Той е превърнал страната си в градина, направил е равнините и долините си най-красивите и плодородните в тази част на света, покрил е страната си с добри пътища и е преобразил бедните села със схлупени колиби в модерни градове. Той отива на работа много рано сутрин, връща се късно вечерта и се труди с енергия и умение. Селянинът и неговото семейство ходят на църква, почиват по празниците и спазват постите. Той изпраща децата си на училище, участва в селския кооператив и е член на Земеделската партия. Въпреки че не е имал привилегията да се учи на модерно земеделие от поземлената аристокрация като селяните в Унгария, Полша и Румъния, и въпреки че последен се е освободил от турското владичество, той е надминал всички свои съседи в много отношения и е горд с това. Той е прословут с усърдието си и в чужбина ще чуете израза „да работиш като българин”.






                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Слави Трифонов е инструмент за отстраняване на ГЕРБ

                          "Има такъв народ" печели от отсъствието на политика в посланията си. Хората са емоционални и често вземат не рационални решения. Понякога гласуваме за някого, не защото много ни харесва, а защото не харесваме опонента. След няколко месеца ще установим, че много хора са гласували за ИТН, не защото толкова харесват Слави Трифонов, а виждат в негово лице инструмент за отстраняване на ГЕРБ, коментира политологът Димитър Аврамов в предаването "(О)позиция" на "Сега".

                          Според Аврамов "Слави Трифонов е успешен вече 20 години в развлекателната индустрия. Той сменя попрището, но няма причина да сменя начина си на поведение, който досега е бил успешен само защото вече е обект на вниманието на политолозите и социолозите. Успешните хора - както и да се казват, Елън Мъск, Бил Гейтс, нямат причина да сменят модела си на поведение, който им носи успех".

                          Аврамов отбеляза, че в крайна сметка политиката в голяма степен е шоу и заместваща реалност. "Дори само ако погледнем годините управление на ГЕРБ. В този смисъл "Има такъв народ" вероятно ще се справят по-добре от ГЕРБ, те са професионалисти в правенето на шоу. ИТН създават впечатление, че са си самодостатъчни и не вярват на никого. Тяхната идея е да предложат правителство, а останалите - щат, не щат да ги подкрепят. Ако не извървят пътя да създадат партньори, означава, че от ден първи тръгват по стъпките на ГЕРБ.", заключи Аврамов.



                          Източник: в. "Сега"





                          Слави Трифонов ще вкара канибала от Банкя в затвора!

                          Коментар


                          • Слави Трифонов е инструмент за отстраняване на ГЕРБ

                            "Има такъв народ" печели от отсъствието на политика в посланията си. Хората са емоционални и често вземат не рационални решения. Понякога гласуваме за някого, не защото много ни харесва, а защото не харесваме опонента. След няколко месеца ще установим, че много хора са гласували за ИТН, не защото толкова харесват Слави Трифонов, а виждат в негово лице инструмент за отстраняване на ГЕРБ, коментира политологът Димитър Аврамов в предаването "(О)позиция" на "Сега".

                            Според Аврамов "Слави Трифонов е успешен вече 20 години в развлекателната индустрия. Той сменя попрището, но няма причина да сменя начина си на поведение, който досега е бил успешен само защото вече е обект на вниманието на политолозите и социолозите. Успешните хора - както и да се казват, Елън Мъск, Бил Гейтс, нямат причина да сменят модела си на поведение, който им носи успех".

                            Аврамов отбеляза, че в крайна сметка политиката в голяма степен е шоу и заместваща реалност. "Дори само ако погледнем годините управление на ГЕРБ. В този смисъл "Има такъв народ" вероятно ще се справят по-добре от ГЕРБ, те са професионалисти в правенето на шоу. ИТН създават впечатление, че са си самодостатъчни и не вярват на никого. Тяхната идея е да предложат правителство, а останалите - щат, не щат да ги подкрепят. Ако не извървят пътя да създадат партньори, означава, че от ден първи тръгват по стъпките на ГЕРБ.", заключи Аврамов.



                            Източник: в. "Сега"






                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение






                              frognews.bg

                              Системата категорична: Целият кордон на Борисов без винетки и гражданска

                              Управлението на Борисов се върти около джипа му, или джиповете му. Мистерията е точно колко са на брой. Интересно е, че системите за проверка показват, че нито една о....


                              https://frognews.bg/novini/sistemata...ZB_pV1ziC4XPio


                              НСО си имат собствени номера и уж им е платено всичко. Не се водят в системите, плащат се на бройка не на конкретен номер (това по думи на бивш шофьор от системата)
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                Kiro, 15.5 милиарда шв.франка, това е доста сериозно.
                                ЗА 30 години 15млрд-а? По половин на година. Е той тиквата повече крадеше ЛИЧНО
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                                Коментар

                                Working...
                                X