IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
    Рекох да напиша и аз нещо тук. По повод пенсиите, понеже някои не са наясно. Правителството с тези средно 64 лева не е предложило преизчисляване, някаква актуализация. Това става с вдигане на коефициента от 1,25 на 1,35. Така всички пенсионери ще получат увеличение. Някои повече, други - по-малко.
    Преизчисляване имаме, когато пенсията се осъвремени през средния осигурителен доход за 2020, да кажем. Това се прави с цел отстраняване на несправедливостта за един и същ вид труд, полаган с еднаква продължителност, пенсиите да са различни за пенсиониралите се в различни години. Последно преизчисление май е правено 2008 г. Още мога да пиша, но няма смисъл.
    Аз, например, недоумявам, как е възможно да внидгнеш на бедния пенсията (мин. пенсия с 40 и няколко лева), а максималната пенсия със 60. Не ми звучи много социално. Все пак, повечето са под прага на бедността. Защо трябваше да приложат еднакъв процент?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


      А какво пречи - ако не е легитимна - да я направят легитимна (кандидатурата)?
      Ами това, че са подходили лежерно към ситуацията. Казано накратко.....подир дъжд качулка. Но, това е при условия, че Хаджигенов е прав.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


        А какво пречи - ако не е легитимна - да я направят легитимна (кандидатурата)?
        ...или дипломата му за доктор по всичкология...
        Щото в документите на ВАК я няма, в НАЦИД не е вписан, от СУ мълчат кът партизани на разпит.....
        Май единствената връзка с миналото му е в Шоуто на Слави..( бахти падението...да си търсиш мин председател по словоблудствата от некакво тъпо предаване....)
        Оплюха Асен и Кирил, за да нарисуват точките на некаква калинка.....

        Коментар


        • Рекох да напиша и аз нещо тук. По повод пенсиите, понеже някои не са наясно. Правителството с тези средно 64 лева не е предложило преизчисляване, някаква актуализация. Това става с вдигане на коефициента от 1,25 на 1,35. Така всички пенсионери ще получат увеличение. Някои повече, други - по-малко.
          Преизчисляване имаме, когато пенсията се осъвремени през средния осигурителен доход за 2020, да кажем. Това се прави с цел отстраняване на несправедливостта за един и същ вид труд, полаган с еднаква продължителност, пенсиите да са различни за пенсиониралите се в различни години. Последно преизчисление май е правено 2008 г. Още мога да пиша, но няма смисъл.
          Партия была, есть и будет есть!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от econo_miss Разгледай мнение

            Наскоро четох изказване на Хаджигенов, че не била легитимна кандидатурата. Ако е вярно, този и за философия на правото не става, или.....не е принципен и е абсолютна кукла на конци.

            А какво пречи - ако не е легитимна - да я направят легитимна (кандидатурата)?

            Коментар


            • Tatiana Christy :

              Кратък анализ на видеото на мутрата слави във Фейсбук:
              • Все едно гледаме и слушаме бойко борисов – начин на държане, на говорене, на мимикрия, на арогантност, на делюзия, на простащина и т.н. трифонов е решил да управлява от Фейсбук както двойника си борисов. тошку (с малка буква!) е новата севдаТВ!
              • Хвърляне на елементарни мантри – от рода – всички ни мразят, не им даваме постове, ние сме най-великите затова ще управляваме сами. Най-голям враг – отново Христо Иванов и Демократична България
              • Искал да си върши работата без да се показва в публичното пространство, не се смятал за политик. Сори, а какво си тогава? Дрънкаш години наред политичска пропаганда, правиш глупав референдум, промиваш мозъци с простотии (без никой да те цензурира от властта! Що тъй? Нали се броиш за дисидент!) Правиш партия, агитираш нон стоп от тъпия си телевизор, избират те, гласуват за теб – не влизаш в парламента. Пак ходиш на избори, пак агитираш, пък после не поемаш отговорност да управляваш и почваш да се криеш! Не става така – или ще се занимаваш с политика или няма, а ако го правиш, дължиш отговори на обществото! Не се прави на глупав!
              • С Николай Василев – си търсил хора с опит. Бравос! И защо точно с него никой не разбра. С човека с плавниците си търсил човек без опит…
              • Христо Иванов като какъв предлагал министри? Божеее, ами като депутат в парламента и съпредседател на коалиция! Къде пише, че не може?!
              • Българите имали нужда от спокойствие! Не, българите имаме нужда от изриване на мутрите от политиката и корупцията, започвайки с главния прокурор! Нито дума за това, естествено.
              • А ето слави в цялата си просташка прелест към Асен Василев от Харвард, служебен министър на финансите: “Ти няма да бъдеш министър! Много си ми ляв! Много ляво гледаш! Искаш да теглиш заеми! Аз съм по бизнес ориентиран!“ поучи слави министъра, който вкара в хазната 2 милиарда лева от несъбрани данъци за три месеца!
              Добре дошли отново в изродената, извратеняшка мутренска реалност! Но имам лоша новина за слави. Той може би мисли, че ще се изживява като доган, скрит в дупката си и че ще управлява чрез тошку и подобни поне десетилетие. Няма да се получи. Не всички са тъпаци. Един и същ номер с подмяна и подставени клоуни, които да управляват, няма как да минава вечно.
              Най-вероятно
              ИТН ще направят правителство с мутри обединени,
              защото нови избори въобще не са полезен ход за тях.
              Но лошата новина за мутричките от
              ИТН , е че хората няма им търпят номерата дълго!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                Това че Слави не ламти за власт кой ти го каза? Една жена на пазара ли?
                Като гледам как се държат неговите ПОДЧИНЕНИ, те искат ЦЯЛАТА власт под предлог, че ще носят цялата отговорност. Само дето любимият на Слави СУВЕРЕН не е им е дал цялата власт, ами само малко повече от една четвърт.

                И за какъв шибан парламентарен контрол ни говориш? Че те не искат да бъдат контролирани дори от потенциалните си партньори, камо ли от цялото Народно събрание.

                Слави и неговите хора се държат като малолетни диктаторчета, току що получили цялата власт и още незнаещи какво да правят с нея. Те са опиянени от властта като български Калигула.

                п.п. Впрочем какъв ЕКСПЕРТ е издигнатият за премиер, че нещо не се сещам? Психология на правото и бизнеса или някаква подобна абракадабра.... Ебати експерта по шнорхели и плавници.
                Наскоро четох изказване на Хаджигенов, че не била легитимна кандидатурата. Ако е вярно, този и за философия на правото не става, или.....не е принципен и е абсолютна кукла на конци.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Атаките срещу автентичните борци с корупционното статукво
                  Член първи: Ние сме тези дето казваме кой се бори срещу корупцията.

                  п.п. остана да го запишат в конституцията и после да не се чудят що никой не им вярва

                  Коментар


                  • Прочетено в Мрежата
                    "Ганю отново се хлъзна, една и съща мотика настъпва трети път. Повярва на подлогата на Мултигруп, която венцехвалеше Доган и Гоце и реши, че този гнусен мазник ще свърши нещо…Не може да се случи това, Славуча е един от тях, гнусна КДСарска подлога…."

                    Коментар


                    • Hristo Ivanov :

                      "Този парламент можеше да реши една стратегическа национална задача: реално да отстраним ДПС от властта. Само тогава можем не просто да “изчегъртаме Борисов”, а да разградим в дълбочина модела на корупционното задкулисие. Тази задача е изключително сериозна и не може да бъде реализирана с шоу с импровизации, лансиране за лидерски позиции на случайни бушончета и съмнителни подставени лица, а най-малко, с оформяне на ново задкулисие.
                      Единствено в името на откъсване на управлението от
                      корупционния картел около Сараите, ние бяхме готови да обмисляме подкрепа за мандат на ИТН, въпреки всичките ни различия. Но, понеже знаем добре срещу какво се изправяме, настоявахме за три принципни положения:
                      • Валиден ангажимент с подробна програма от конкретни действия за борба с корупцията и отвоюване на институциите;
                      • Оформяне на ясна парламентарна конфигурация, чиято формула да гарантира, че управлението и решенията в парламента няма да зависят от ДПС и ГЕРБ, и
                      • Излъчване на силен екип от доказани бойци, на които може да се има доверие да реализират тази огромна задача.
                      Третото е най-важно: хората са решаващи.

                      Повтаряхме тази позиция постоянно преди и след изборите. За известно време бяхме просто игнорирани с презумпцията, че накрая ще бъдем принудени да гласуваме каквото ни се предложи под заплахата да бъдем обявени за виновни за провала на мандата и под димката на закъснели имитации на “диалог”. Виждайки ясно тази стратегия на поставяне пред свършени факти и особено, когато започнахме да научаваме какви
                      хора се готвят за правителството, парламентарната ни група реши да действаме публично, преди да е станало необратимо късно.

                      Поставихме ребром горните принципни въпроси и предложихме единствено възможното решение за ключовия персонален въпрос: привличане на успешните министри от служебното правителство в новия кабинет, ако за него ще се търсят нашите гласове. Тези хора се доказаха като бойци, предприеха конкретни действия срещу
                      Борисов, ДПС и корупционните им мрежи и заслужиха огромно обществено доверие. Оставянето на успешните служебни министри, особено такива, които самите ИТН са канили, очевидно няма как да бъде представено за някакво излъчване на наши представители. И точно затова легитимният начин за поставяне на тази важна тема беше публичният, а не в някакви телефонни разговори и раздумки по кюшетата. Който твърди, че ДБ е искала парчета от баницата, лъже. И лъже според собствените си примитивни представи за разпределяне на дялови участия във властта и партийни проекти. Предложихме конкретна формула за подкрепа за решаването на стратегическа национална задача. И тя беше панически отблъсната.

                      Това, което последва, беше доказателство, че темата за
                      ДПС е най-малкото неудобна за ръководството на ИТН. Вместо политически отговор по същество, последва изключително грозна персонална атака точно срещу хората, които в последните месеци направиха много срещу модела Борисов-Пеевски-Доган. Те заслужават подкрепа да продължат, а бяха облени в потоци кал в пълен синхрон с ГЕРБ, ДПС и техните медии. Тези неща никога не са случайни. А когато се видя, че ние няма да “клекнем”, днес последва атака и срещу мен с Борисовите опорки как искаме порции.

                      За мен положението е достатъчно ясно. Ще става видимо и за все повече хора. Отказът за формиране на ясна парламентарна конфигурация под димката за “правителството на малцинството” с 65 гласа не може да скрие за дълго на милостта на чии гласове ще се крепи готвеното управление.
                      Атаките срещу автентичните борци с корупционното статукво не могат да камуфлират кадровото безсилие и пробутването на сламени човеци. Спекулациите с вината за отиване на следващи избори няма да прикрият от избирателя бягството от отговорност, неспособността за елементарен политически диалог, отказа от търсене на подкрепа и нежеланието за реална конфронтация с ДПС и техните корупционни мрежи. Протестът няма да бъде заметен под килима като нежелан спомен за присвоена политическа биография. С всичко това това ИТН ще предаде хората, които реално свалиха Борисов и гласуваха за промяна.

                      Знам и точно какво следва: как ще бъдем атакувани, с какви опорки, с помощта на кои
                      медии и говорители. Това не е ново за нас, не ни е спирало, няма да ни спре и сега. Нямам никакво съмнение, че ще си върнем страната, колкото и трудно и дълго да е това усилие.

                      Необходимо пояснение: бях атакуван лично и отговарям в лично качество. Ние сме демократична формация. Ако изобщо бъде потърсена наша подкрепа по някакъв сериозен начин, партиите от коалицията и парламентарната група ще оценят предложения състав на Министерски съвет, програмните заявки и очертаващото се парламентарно мнозинство и колективно ще вземем решение за последващите си действия в интерес на страната и избирателите."

                      Коментар


                      • Бугарите се плашат од силен Балкан, и порачаа на ЕУ: Ќе спречиме создавање на нова Југославија

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                          И още нещо за великото прословуто преизчисление на пенсиите.

                          Като почна пандемията правителството на ГЕРБ реши по 50 лв месечно отгоре на калпак (пенсионер) - временна мярка уж. Ако имаше пари, даваме. То винаги имаше и всеки месец даваха.

                          Сега правителството ги преизчислява и средното увеличение е 64 лв. Е оня ден имаше статия някъде по темата.

                          Демек дават едни 14 лв отгоре.

                          И разбира се, става по-справедливо. Ако си внасял повече, по-голяма увеличение. Ако си внасял по-малко, по-малко увеличение. А не както до сега по 50 лв на всеки.
                          Ами не е точно така, с това преизчисляване се узаконява новата пенсия, при старият вариант се играе тука има-тука няма. А сега вече е само тука има

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                            https://www.facebook.com/tatiana.chr...12356546861806 -
                            следващата кандидатка за премиерка, на барби старото гадже
                            Не е старо бе, актуално гадже е И на мен, и на жена ми

                            Tatiana Christy :

                            "Някаква си Веска Ненчева, някакъв си депутат от БСП – която прилича на близнак на нинова-- се изкиха в пространството с тази дълбока мисъл: "Впечатление ни направи, че от “Има такъв народ“ подхождат компетентно към въпросите в образованието, много от нещата, които коментирахме, са допирни точки с нашата програма.
                            Въх, нидей, чи ши заплача! В безплатните таблети ли ви е допирната точка, лелче, или в продавача на плавници, който нито е учител, нито е бил преподавател, нито има нещо общо с образованието като мисия и поприще нито в България нито по света! С академията той няма нищо общо, защото продава плавници. Не че е лошо да продаваш плавници, но е лошо
                            лелки от БСП да се позовават на продавач на плавници като на авторитет в образованието. Айде, БСП, стига сте се излагали!"

                            Коментар


                            • И още нещо за великото прословуто преизчисление на пенсиите.

                              Като почна пандемията правителството на ГЕРБ реши по 50 лв месечно отгоре на калпак (пенсионер) - временна мярка уж. Ако имаше пари, даваме. То винаги имаше и всеки месец даваха.

                              Сега правителството ги преизчислява и средното увеличение е 64 лв. Е оня ден имаше статия някъде по темата.

                              Демек дават едни 14 лв отгоре.

                              И разбира се, става по-справедливо. Ако си внасял повече, по-голяма увеличение. Ако си внасял по-малко, по-малко увеличение. А не както до сега по 50 лв на всеки.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение


                                Много непрофесионално изказване... ("никой - нищо не управляваЛ")

                                Напротив: Служебното правителство за 2-3 месеца НАПЪЛНИ хазната - нали можеш да прочетеш отнякъде за трите пера в ПРИХОДНАТА ЧАСТ на бюджета?

                                Това може да го напишеш във форума на БГМама и да хване вяра, ама тука ще ти се смеят всички.

                                Не е нужно да разбираш нещо от икономика или финанси или бюджети, за да разбереш че това е чиста проба "предизборни приказки". Нужно е да следиш медиите от време на време.

                                1. Всяка година ГЕРБ правеха бюджета така че да остават 1-2 милиарда, дето правителството да ги разпределя както реши. Или както викаха Баце ги раздава от джипката. Така че 1.8 милиарда в повече си е баш в нормата.

                                2. Тая година заради пандемията и мерките крайния срок на плащане на корпоративния данък (10% данък печалба на фирмите) беше преместен до 30 юни. Демек масово фирмите платиха данък печалба през юни и тези пари тогава влезнаха в хазната.

                                3. Имаш ръст в строителство, ръст в сделки на имоти, ръст в цените на строителните материали, имаш и повишено вътрешно потребление. От ръста на цените на строителните материали (30-40%) + ръста на потреблението - имаш по-високи приходи от ДДС.


                                А иначе приказките на финансовия министър са предизборни и то си личи без да си специалист. Единственото дето направиха, но те и ГЕРБ са го правили преди това е да проверят фирмите с големи касови наличности. Там обикновено се процедира по следния начин:

                                - Вие тука имате много кеш в касата? Ще го покажете ли?
                                - Ми то, хъката-мъката, няма го.
                                - А фактури за разхода му?
                                - Ми то, няма.
                                - Ми платете 5% данък дивидент и си стискаме ръцете.



                                Коментар

                                Working...
                                X