IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    А какви слюнки се отделяха срещу Асен и Кирил, за да се неглежират и очернят успехите им ....( Защо бре гологлавия тошко африкански, защо ги ручахте жабетааа...? )
    Асенчо дрънка глупости за бюджета, правил е глупости като фирмаджия и за шеф на НАП назначи друг дето е правил глупости.

    Не знам как некой му верва още, ама хора има всякакви. Назначаваш за шеф на НАП човек дето имал фирма, дето я прехвърлил на безимотен ром. Ама тя като я прехвърлял нямала задължения още. Ама кой си прехвърля печелившия бизнес на безимотен ром.

    Още в деня на назначаването на Румен Спецов начело на НАП разследващият сайт Bird.bg публикува официални данни от Търговския регистър и списъка на длъжниците на НАП, от които е видно, че през април 2016 г. Спецов е продал фирмата си "Гранекс Трейдър" ООД на малоимотно лице, което е крупен длъжник на НАП и има криминални регистрации. На следващия ден Министерството на финансите призна за продажбата, но твърдеше, че към момента на продажбата фирмата не е имала данъчни задължения.

    Според Василев в това, че Спецов е продал фирмата си, никакъв проблем, защото към онзи момент тя не е имала никакви задължения към НАП.



    Ти ако имаш печеливш и работещ бизнес ще го харижеш ли на безимотен ром?

    Айде мерси от новия морал и новата им прозрачност.


    п.п. последствие фирмата се оказва с 1.1 милиона задължения към НАП.

    п.п.п. в една нормална държава, за която уж всички се борим Спецов щеше да е в затвора, а тука е шеф на НАП.

    Морал и прозрачност та дрънка.
    Last edited by mathematician; 10.08.2021, 17:53.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
      Ще ви оставя "да (се) пляскате с ръце и да се прегръщате" (перефраза по Поета), тъй като тук има 10-на съмишленици от статуквото...

      Избирателите не са тук масово (или не им се влиза в безплодни спорове).

      Само ще напомня, че ИТН на първите си Парламентарни избори беше ВТОРА, на вторите си избори вече е ПЪРВА, а на есен - логически Удвоява постигнатият резултат (БЕЗ споразумения и глупости. защото на есен може ясно да се дефинира що е то статукво!)

      Избирателите СМЕ хора, които знаем какво чакаме от политиците, които избираме.

      Пък аз ще ти кажа, че НДСВ на първите си избори спечели 120 депутата, на следващите взе 53, а на по-следващите духа супата.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        В политиката честта и достойнството за мен са по-важни от знаенето на 5 езика и дипломите от Харвард или Учиндолския университет.

        Според мен, за съжаление, на човек трябва да му липсват тези качества, за да влезе в политиката (поне в България е така). За другите държави не съм сигурен, защото не съм живял достатъчно там, да видя изпод "лустросаната им обвивка", какво има и дали не е същата "гнилоч".

        Last edited by aleks262; 10.08.2021, 17:47.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          Сега ще почнат анализаторите и социолозите да пишат могат ли изборите да бъдат две в едно или трябва да са отделно.

          Има някакви текстове в Конституцията дето казват че президента не може да разпуска парламента и да насрочва избори 3 месеца преди края на мандата му или нещо такова. Изборите се насрочват до макс 2 месеца след разпускане. Бла, бла.


          В случаите на ал. 5 и 6 президентът не може да разпуска Народното събрание през последните три месеца от своя мандат. Ако в този срок парламентът не може да състави правителство, президентът назначава служебно правителство.

          Избори за ново Народно събрание се произвеждат най-късно до два месеца след прекратяване на пълномощията на предишното.


          Изборът за нов президент се произвежда не по-рано от три месеца и не по-късно от два месеца преди изтичане на срока на пълномощията на действащия президент.


          Мандата изтича на 22 януари, демек в интервала между 2-3 месеца преди това. Най-ранна дата 24 октомври, най-късна дата 21 ноември.

          За да се изборите за парламент на 24 октомври значи парламента трябва да бъда разпуснат не по-рано от 25 август.


          Може да се обзаведем с избори 2 в 1.

          Криви са ти сметките. Не са верни. Парламентът може още утре да насрочи датата за президентските избори, а президентът може да го разпусне до 20 октомври включително. Ако се проточат преговорите за трети мандат, Радев може да връчи указ за съставяне на правителство и след средата на септември.
          В Конституцията не е посочен точен срок за консултации, но не е нормално да продължи цял месец. Така че предполагам една седмица до връчване на мандат на ГЕРБ и още две-три седмици за връчване на третия мандат. И след не-повече от десет дни след това или правителство или разпускане на НС. Така че датата на разпускане на НС може да е 15-30 септември. Максимум до 10 октомври. И то ще е за да се даде възможност на парламентът да приеме промени в бюджета за 2021г и бюджет за 2022. Въпреки че не е нормално служебно правителство да приема бюджет. Не ми звучи правилно.


          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Как да се избере правителство с мин председател НАРЦИС, който иска да се изкара по-умен отколкото е...( една специализация я пише доктурантура - тъпанар дето не знае, че с един клик се стига до всички учили и изучили се в едно уни....)
            Как да се избере правителство с мин на вътрешните работи, дето е недоказан ( но скоро ще се докаже ) ПЛАГИАТ и надут пуяк....
            А какви слюнки се отделяха срещу Асен и Кирил, за да се неглежират и очернят успехите им ....( Защо бре гологлавия тошко африкански, защо ги ручахте жабетааа...? )
            Е, то Сламен Николов оттегля кандидатурата си по ЛИЧНИ причини. Номинираният за премиер Пламен Николов ще оттегли кандидатурата си по лични причини

            Хаххахаххааа, по ЛИЧНИ причини. Дори в такъв важен момент, това политическо нищожество няма достойнство да каже по каква причина няма да представи кандидатурата си пред НС.

            Толкова ли е трудно? Казваш че поради липса на подкрепа от партиите на протеста.....

            В политиката честта и достойнството за мен са по-важни от знаенето на 5 езика и дипломите от Харвард или Учиндолския университет.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Как да се избере правителство с мин председател НАРЦИС, който иска да се изкара по-умен отколкото е...( една специализация я пише доктурантура - тъпанар дето не знае, че с един клик се стига до всички учили и изучили се в едно уни....)
              Как да се избере правителство с мин на вътрешните работи, дето е недоказан ( но скоро ще се докаже ) ПЛАГИАТ и надут пуяк....
              А какви слюнки се отделяха срещу Асен и Кирил, за да се неглежират и очернят успехите им ....( Защо бре гологлавия тошко африкански, защо ги ручахте жабетааа...? )

              Коментар


              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                Тоя простия народ се изнесе в чужбина и от там вреди на България.Трябва да се забрани на Парламентарни избори да гласуват хора които не живеят във България.
                Пак ли си се напушил?

                Съвет: за тъпите ти предложения състави си първо партия, участвай в избори... Другото ще ТИ се случи, но първо слез от черешата! ))

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                  Слави ДОБРЕ знае, че не трябва да предава електората си. Никакви споразумения! Именно затова, защото не искаМЕ да толерираме статуквото!

                  Всъщност, с нежеланието за подкрепа на Слави, оказва се, че около него остават САМО партии на статуквото! Елементарно, Уотсън!

                  Наесен ИТН - удвояваме резултата, а в чужбина го утрояваме (най-малко).

                  Той хубаво го е "решил", но държавата има нужда от нормално правителство не от служебно. Задава се криза.... служебното правителство (без народно събрание) ли ще я "управлява" ?!... и ако в лицето на най-голямата криза, нямаме "нормално правителство", тогава защо ни е изобщо "нормално правителство" във времена когато няма криза?! Не е ли по-добре да изменим конституцията и да минем към нов модел на управление (например президентска република, защото дефактно сега сме таква). На практика народа иска президентска република с тези си действия в момента.

                  Относно удвояването на гласовете на ИТН, не мисля че това е реалистично. На есен е възможно да имат малко повече гласове, но БСП (които им трябват за евентуална коалиция) ще имат още по-малко. При ГЕРБ е останало почти и само твърдото им ядро, за което ще трябва много време да се свие до 0.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от GoF Разгледай мнение
                    Учени от Магаданския университет, след задълбочено проучване на фактите, а именно:
                    - В Барбадос не знаят, че Петър Илиев й е почетен консул у нас
                    - Университетът Алпе Адрия в Клагенфурт: Пламен Николов не е сред възпитаниците ни

                    Стигнали до извода, че наистина няма такава държава , но наистина има такъв прост народ!
                    Тоя простия народ се изнесе в чужбина и от там вреди на България.Трябва да се забрани на Парламентарни избори да гласуват хора които не живеят във България.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                      Прясно, прясно
                      https://www.facebook.com/STTrifonov/
                      Няма да има кабинет. Отказват да го внасят, щото не са получили подкрепа от партиите на протеста. Няма да подкрепят и друг кабинет.
                      Ще подкрепят Радев за президент.
                      • Lubomir Alamanov · "Е, вече и добър ПР-консултант не може да ви извади... А най-жалкото е как се опитвате да се присламчите към президента. Хем ругаете на лична основа служебните министри, хем се закачате за президента, за да пробвате да вземете малко от неговия висок в момента имидж. Жалка работа. Почти като да крадеш чужда книга. Или като да взимаш смешки от интернет и да ги представяш за свои."
                      • Karolina Kaloyanova · " "Предателство!" - викна Слави смело от дивана -"Сърдя се пък, нъц!". Така не се прави политика - поне не в демокрация... дано хората бързо да си отворят очите колко отровни са ИТН за България."
                      • Иванка Павлекова · "Вие никога повече няма да спечелите избори - тези, които са гласували за вас, не са очаквали да им се обяснявате по интернет и да се държите като ББ в джипката. Веднъж сте успяли да подведете много хора, но втори път няма да успеете - не сте готови за подобна отговорност !"

                      Коментар


                      • След "робството" 1879 година в условия на чужда окупация народът ни е бил повече на висота,как да си подреди къщичката!

                        Днес този народ не съществува вече!

                        Тогава е имало просветен елит,с идеалът а за свободна и независима държава е постигнат до края на века потенциал повече от

                        5 пъти!


                        Трябва да минат поколения за промяна на манталитета, Дори и в чужбина децата на българите се отличават от местните,личи си вредното влияние на
                        навици,привички......

                        През войната от 1885 година намиращите се на турската граница части са преминали до западната граница в редици по трима,средният е отпочивал,докато отстрани е прикрепян,после се сменяли....никой не ги е принуждавал.....да спасят Родината си ,какво съзнание са имали?

                        За жалост сега нямаме просветен елит,за по-малко от 100 години,престъпната клика направи от населението ни хора с робско мислене-това,което за 500 години поробителят не е успял да направи !!

                        Стокхолмски синдром!!









                        Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                          Избирателите СМЕ хора, които знаем какво чакаме от политиците, които избираме.
                          По-полека ще се задавя от смех - тъкмо рупам следобедната си закуска.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                            Тц...
                            Народът има поговорка - " Един път стомна за вода, втори път стомна за вода, а на третия път стомната се счупила..."
                            Далече сме от чупенето на стомната. Още повече че сега ролята на правителството е сравнително малка.

                            Ако си спомняш от 89 (края) до 97 (началото) се лутахме насам натам докато намерим верния път. И кога хубаво натрошихме всички стомни и ножа опря до кокала, чак тогава се почна с някакви реални промени.

                            Така че сега може да покютаме 5-6-8 години в търсене на пътя и поредния месия.

                            Коментар


                            • Ще ви оставя "да (се) пляскате с ръце и да се прегръщате" (перефраза по Поета), тъй като тук има 10-на съмишленици от статуквото...

                              Избирателите не са тук масово (или не им се влиза в безплодни спорове).

                              Само ще напомня, че ИТН на първите си Парламентарни избори беше ВТОРА, на вторите си избори вече е ПЪРВА, а на есен - логически Удвоява постигнатият резултат (БЕЗ споразумения и глупости. защото на есен може ясно да се дефинира що е то статукво!)

                              Избирателите СМЕ хора, които знаем какво чакаме от политиците, които избираме.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

                                Чичка, не пожелаха миналата година облог за това, че не съм пенсионер. Предложих 100 000 и валута по избор.

                                Все тая. На бялото не можем да кажем черно. Пенсионер не съм.
                                Бъди здрав и жизнен. Все ми е тая как ме определяТЕ.

                                Слави е промяната. Другото, наоколо е статукво.
                                Славчо е същия нарцис кат Боката..каква промяна какви пет лева?ДПС (ДС) няма да даде властта току така..Опитват поредната подмяна...

                                Коментар

                                Working...
                                X