IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Най-лошото е, че БСП и комунистите не разбират защо да празнуваш 9 септември е престъпление в европейска България..
    Не е само защото е насилствена смяна на власт, тоест преврат.

    Вапцаров и партизани - това са били хора, които с насилие и въоръжена борба са искали да свалят законно избрано правителство. Все едно днес Симов да излезе в планината и да започне да убива и краде хора. Държавата има не само правото, но и задължението да пази от такива "гангстери". При това забележете, комунистите и промосковските агенти са имали всички възможности да участват в политическия живот, дори са подкрепяли влизането на България в Тристранния пакт.

    Не е като горяните, които не са имали никаква възможност, освен да загинат, защото незаконна власт /няма как да е законна с избори под дулото на автомати/ им е взела имоти, добитък, поминък.

    Такива преврати е имало в българската история, но нито един от тях, не е довел до промяна на система, на ценностите,, суспендиране на конституция и най-вече до толкова масови жертви и геноцид на елита. Без аналог в Европа.

    Тук обикновено слушаме думите фашизъм и т.н. Дори да приемем абсурдната теза /издава повърхностни знания, достойни само за партийните школи/ за някакви български фашисти /между другото класическо оправдание за всички "съветски" хора и до този момент - нарекат те фашист и сами вече си дават моралното право да те разстрелят като революционно оправдано дело/, и извършеното от българските "фашисти" е било престъпление, то за това има съдебна система. Няма как да претендираме че у нас е имало справедливо правосъдие, с прокурор Вишински като надзор. Това си е била чиста саморазправа, след като със съд, а още повече без съд, убитите са повече, особено като процент от населението, от хитлериска Германия, която разпали войната. Нашествието на Червената Армия е брутално насилие, неоправдано нито от военна, нито от политическа гледна точка, след като България не е воювала със Съветския съюз.

    И да се върнем в наши дни - различията по тълкуване на тази дата - фактически е знак за отсъствието на сравними, поне в базата на човешката същност, ценности и разбирания за устройството на съвременния демократичен ред, за справедливост, морал и развитие на нацията. Ако тези "юнаци" не само оправдават, но се и гордеят със стореното на, и след 9 септември, то това значи, че те и утре могат да си намерят подобно оправдание и да повторят този опит - с Народния и без народния съд, по целесъобразност и революционни съображения да разстрелват.

    Слушах това недоразумение Александър Симов - той не е никакъв социалист, дори не е класически политик, които разбира от политически процес в демократична държава. Той е по-скоро класически агитпроп, сталинист, болшевик. Не е наследник нито на Благоев, нито на Кирков, а производен хибрид на Коларов и Димитров. Тези хора нямат нищо общо с европейската социалдемокрация, защото тя не би допуснала такава вакханалия и разгул на революционна "справедливост" да покоси нацията и да доведе до разкол и битки между българите - десни и леви.

    Въпросът дори не е само до покаянието, защото Симов няма какво да се кае за стореното преди 80 години от други хора, а за текущите си простъпки, за разлома в ценности - защото този млад Еж като нищо утре може да се самоекзалтира и в отсъствието на перспектива неговата партия някога да дойде на власт, както БКП в България преди 9 септември 1944, да посегне към "винтовката" за да раздаде "правда". И понеже пак са обречени на провал, да се надяват новата червена армия пак да намери повод да ни "освободи" от демокрацията.

    Мислите, че не е възможно, че такива работи не стават у нас. Прочетете историята. Престъпленията срещу човечеството са вършени от хора, за които се е смятало че не са способни на насилие и убийства. Революционната страст и самомнението преодоляват градени с години морални задръжки, особено когато властта е на хоризонта.

    В това отношение и ГЕРБ е някакъв неудал се лаботорен опит за ашладисване на живковски примитивизъм с пропутински европеизъм, което ги прави генетично близки с БСП на Нинова и Симов. Това са "съветски" хора, които имат вътрешна непоносимост към християнските идеали, бих казал несъвместимост с устройството на Европейския съюз.

    Родителите ни били празнували, как не. И мен, както и всички ни караха да манифестираме, без никой да ни пита. Под чернобилския дъжд. Ако с тези хора не можем да споделим човешките стойности - за важността на реда и правила, на безценността на човешкия живот, на базовите човешки права и свободи, върху които стъпват християнска Европа, то каква е разликата между муджахедините и комунистите? Както за едните, така и за другите трябва да има стена - за да се изолираме, като реакция на самосъхранение.

    Коментар


    • Из мемоарите на маршал Жуков :

      ... "В связи с тем, что профашистское правительство Болгарии, несмотря на неоднократные предупреждения советского правительства, продолжало нарушать обязательства нейтралитета и активно помогало гитлеровской Германии, советское правительство 5 сентября объявило Болгарии войну, 6 сентября Ставка ВГК дала приказ командованию 3-го Украинского фронта начать военные действия против Болгарии. Утром 8 сентября все было готово, чтобы открыть огонь, но мы со своих наблюдательных пунктов не видели целей, по которым надо было вести этот огонь. В стереотрубы, бинокли и невооруженным глазом мы наблюдали на болгарской территории обычную мирную жизнь: в населенных пунктах из труб вился дымок, а люди занимались житейскими делами. Присутствия воинских частей обнаружено не было .."

      Не понимая, как действовать в сложившейся ситуации, Жуков, по его же словам, позвонил
      Сталину. Тот сказал: «Все оружие болгарских войск оставьте при них, пусть они занимаются своими обычными делами и ждут приказа своего правительства»

      «Этим простым актом со стороны ВГК было выражено полное доверие болгарскому народу и болгарской армии, которые по-братски встретили Красную армию, видя в ней свою освободительницу от немецких оккупантов и царского профашистского режима»,

      — резюмировал Жуков.
      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Хронология
        • 5 септември 1944 СССР обявява война на България без причина.
        • 8 септември 1944 Съветските войски нахлуват в България.
        • 9 септември 1944 В условията на започнала съветска окупация Отечественият фронт, състоящ се от комунисти, леви земеделци, част от социалдемократите и професионалните превратаджии от Звено, извършва държавен преврат срещу правителството на Константин Муравиев, което е обявило война на Германия. МВР се взима от комунистите.
        • 10 септември 1944 Сформирана е Народна милиция от партизани и комунисти, започват масови арести и убийства. За няколко седмици без съд и присъда са избити 30 000 българи от интелектуалния, икономическия и политическия елит на България.
        • 14 септември 1944 В София влизат първите съветски части.
        • 16 септември 1944 По искане на маршал Толбухин българската войска е подчинена на съветското командване и е изпратена на фронта. България, която до този момент е избегнала участие във войната, сега ще загуби 30 000 убити и ранени.
        • 24 септември 1944 Съветската 37-а армия се разполага на гарнизон в страната като окупационна армия. На 31 октомври ген. Бирюзов е назначен за командващ армията и като фактически ръководител на Съюзната контролна комисия става де факто началник на окупационната власт.
        • 10 октомври 1944 Ген. Бирюзов нарежда българската войска да бъде незабавно изведена от Беломорието. Българското население е изоставено на произвола и насилията на комунистическите партизани от ЕЛАС и гръцките националистически андарти и към България потича бежански поток.
        • 4 декември 1944 С обвинения в “Работническо дело” срещу лидера на БЗНС д-р Г. М. Димитров започва кампания за разцепване на участващите в ОФ Земеделски съюз и Социалдемократическа партия, подменяне на ръководството им и овладяване на властта изцяло от просъветските комунисти.
        • 20 декември 1944 Започва работа “Народният съд”, който вече по съдебен ред ще избие или изпрати в затвора държавния елит на България. Приети са наредбите-закони, с които се създават концлагери от съветски тип.
        • 1944 - 2021 - Диктатура на червената сган
        Хапчетата. Хапчетата!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
          Хронология
          • 5 септември 1944 СССР обявява война на България без причина.
          • 8 септември 1944 Съветските войски нахлуват в България.
          • 9 септември 1944 В условията на започнала съветска окупация Отечественият фронт, състоящ се от комунисти, леви земеделци, част от социалдемократите и професионалните превратаджии от Звено, извършва държавен преврат срещу правителството на Константин Муравиев, което е обявило война на Германия. МВР се взима от комунистите.
          • 10 септември 1944 Сформирана е Народна милиция от партизани и комунисти, започват масови арести и убийства. За няколко седмици без съд и присъда са избити 30 000 българи от интелектуалния, икономическия и политическия елит на България.
          • 14 септември 1944 В София влизат първите съветски части.
          • 16 септември 1944 По искане на маршал Толбухин българската войска е подчинена на съветското командване и е изпратена на фронта. България, която до този момент е избегнала участие във войната, сега ще загуби 30 000 убити и ранени.
          • 24 септември 1944 Съветската 37-а армия се разполага на гарнизон в страната като окупационна армия. На 31 октомври ген. Бирюзов е назначен за командващ армията и като фактически ръководител на Съюзната контролна комисия става де факто началник на окупационната власт.
          • 10 октомври 1944 Ген. Бирюзов нарежда българската войска да бъде незабавно изведена от Беломорието. Българското население е изоставено на произвола и насилията на комунистическите партизани от ЕЛАС и гръцките националистически андарти и към България потича бежански поток.
          • 4 декември 1944 С обвинения в “Работническо дело” срещу лидера на БЗНС д-р Г. М. Димитров започва кампания за разцепване на участващите в ОФ Земеделски съюз и Социалдемократическа партия, подменяне на ръководството им и овладяване на властта изцяло от просъветските комунисти.
          • 20 декември 1944 Започва работа “Народният съд”, който вече по съдебен ред ще избие или изпрати в затвора държавния елит на България. Приети са наредбите-закони, с които се създават концлагери от съветски тип.
          • 1944 - 2021 - Диктатура на червената сган
          Ха ха ха СССР обявил война без причина ма верно ли?

          Коментар


          • Хронология
            • 5 септември 1944 СССР обявява война на България без причина.
            • 8 септември 1944 Съветските войски нахлуват в България.
            • 9 септември 1944 В условията на започнала съветска окупация Отечественият фронт, състоящ се от комунисти, леви земеделци, част от социалдемократите и професионалните превратаджии от Звено, извършва държавен преврат срещу правителството на Константин Муравиев, което е обявило война на Германия. МВР се взима от комунистите.
            • 10 септември 1944 Сформирана е Народна милиция от партизани и комунисти, започват масови арести и убийства. За няколко седмици без съд и присъда са избити 30 000 българи от интелектуалния, икономическия и политическия елит на България.
            • 14 септември 1944 В София влизат първите съветски части.
            • 16 септември 1944 По искане на маршал Толбухин българската войска е подчинена на съветското командване и е изпратена на фронта. България, която до този момент е избегнала участие във войната, сега ще загуби 30 000 убити и ранени.
            • 24 септември 1944 Съветската 37-а армия се разполага на гарнизон в страната като окупационна армия. На 31 октомври ген. Бирюзов е назначен за командващ армията и като фактически ръководител на Съюзната контролна комисия става де факто началник на окупационната власт.
            • 10 октомври 1944 Ген. Бирюзов нарежда българската войска да бъде незабавно изведена от Беломорието. Българското население е изоставено на произвола и насилията на комунистическите партизани от ЕЛАС и гръцките националистически андарти и към България потича бежански поток.
            • 4 декември 1944 С обвинения в “Работническо дело” срещу лидера на БЗНС д-р Г. М. Димитров започва кампания за разцепване на участващите в ОФ Земеделски съюз и Социалдемократическа партия, подменяне на ръководството им и овладяване на властта изцяло от просъветските комунисти.
            • 20 декември 1944 Започва работа “Народният съд”, който вече по съдебен ред ще избие или изпрати в затвора държавния елит на България. Приети са наредбите-закони, с които се създават концлагери от съветски тип.
            • 1944 - 2021 - Диктатура на червената сган

            Коментар


            • Честит празник!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
                Честит 09-ти септември

                .....Чакахме по десет години за жилище,.....

                Това е единствената неточност в поста на Доктора - да не влизам в детайли за които гугъл-сервиз е голтак откъм знания-за останолото е напълно прав!

                Лафа за построеното и боядисаното е на дъщерята на Брежнев относно тези след баща й!Но да не издребняваме - важи и за Др.Живков!

                Честит Празник!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

                Коментар


                • Честит 09-ти септември

                  Никой не оспорва, че смяната на властта на 09-ти септември бе съпроводена с чистка. Така е при смяната на всяка власт и установяването на нов ред и режим.
                  Някои твърдят, че сме били окупирани от СССР. Нека да е така. 45 години бяхме под съветска окупация. Но през тези години България достигна изключителни постижения - сигурност, безплатно образование, безплатно здравеопазване, нулева безработица, мощна армия, изключителен напредък в производството, животновъдство, земеделие, износ на продукция, строеж на пътища, грижа за децата, майките, инвалидите, изнасяхме инженери и лекари по цял свят, които се завръщаха в Родината и т.н.
                  След 10 ноември 1989 година бяхме окупирани от друга велика сила - САЩ, но при други условия. Домовете ни заприличаха на затвори с монтираните решетки, аларми, СОТ, жива и изкуствена охрана, образованието ни стана платено, здравеопазването скъпо и за някои хора недостижимо, безработица, нищожна армия, слабо производство, още по-слаб износ, избито животновъдство, зачеркнато земеделие, строим пътища само с европари, ниска раждаемост, ниска грижа за децата, майките или инвалидите, инженерите и лекарите напуснаха България по принуда.
                  Съгласен съм, че сме били окупирани от СССР, но тази велика сила ни даде много. Тя освен че обещаваше да ни защити при нападение, ни беше дала правото да притежаваме една от най-мощните армии в района. Въоръжаването си го купувахме с наши пари, а голяма част от него си го произвеждахме сами. Сегашната велика сила, която ни е окупирала - САЩ, не ни дава това право. Армията ни е сведена до степен, колкото да поддържаме надписа Българска армия, но не и боеспособност. При предишната велика сила разполагахме с чисто ново въоръжение и техника. Сега при новата велика сила едвам имаме възможност да купим тук-таме някой стар самолет, хеликоптер или някаква бойна машина.
                  Да, имаше вътрешно гражданство, но пък за сметка на това, всеки българин имаше осигурена работа в своето населено място, дори и в най-отдалеченото село на България. Сега няма работа, нито на село нито в София.
                  Детски градини имаше и по селата, сега и в София няма.
                  Болници имаше по цяла България, а сега само в големите градове.
                  Нямаше българин, който да рови из кофите за боклук, а сега и образовани хора се изхранват от това, което други техни сънародници изхвърлят.
                  Чакахме по десет години за жилище, а сега го получаваме предварително, но го изплащаме 30 години с лихви по-високи от която и да е друга държава.
                  Разходите за битови сметки бяха едва 5-6% от дохода ни, а сега са над 50-60%.
                  През онези 45 години прокарахме пътища дори и между малките населени места. Сега една магистрала между големи градове не можем да прокараме. Прокарани бяха пътища и пътеки в планините и всичко това сега не можем да го поддържаме, или както се изцепи Бай Тошо /лека му пръст/ - НЕ МОЖЕМ ДА ГО БОЯДИСАМЕ.
                  Децата ходиха по лагери за по 1-2 лева на ден, кръжоци, спортни клубове, народни танци...
                  Чакахме с години за да си купим чисто нова кола - Лада, Москвич, Шкода, Варбург, а сега караме стария боклук на Запада - ама Мерцедес. Мерцедес, ама на 15 години.
                  През ония години не помня да е имало магазини за дрехи втора употреба. Сега е пълно с такива и клиентите им се увеличават с всяка измината година.
                  Нямаше българско семейство, което в събота и неделя да не хапне скара, да отиде на ресторант, на гости при приятели или близки, или до къщата или вилата. Сега има хора, които не са вкусвали месо с години.
                  Имахме болници и здрави заведения в които освен българите се лекуваха и много чужденци. Санаториуми, почивни станции, лечебни заведения с минерална вода или лечебна кал.
                  Храна... Всичко беше качествено и по утвърден стандарт - БДС /Български Държавен Стандарт/. Да, видовете сирене се брояха на пръстите на едната ръка. То няма как да е 100 вида след като се произвежда по един стандарт. Нямаше сирене с палмово масло, хляб с консерванти, лютеница с доматено пюре, телешки салам с пилешко, пуешко и свинско месо, но не и с телешко, домати от Югославия, лук от Египет, чесън от Китай...
                  Не милея за ония години, те не могат да се върнат, а просто правя съпоставка между тях и сегашните години. Между окупацията на СССР тогава и окупацията от САЩ и Запада сега.
                  Ние сме малка държава и винаги ще сме зависими /окупирани/ от една или друга велика сила. Но предпочитам да е такава, която да ми осигури спокоен и сигурен живот, на мен и на децата на България.
                  И отново... ЧЕСТИТ ПРАЗНИК...
                  10-ти ноември 1989 година никога няма да е празник за мен.

                  Автор: Мажд Алгафари, фейсбук

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Възможно е да има камери в кантората на адвоката. Каза че ако оная го съди, ще се сблъска с болезнената истина...
                    Тая някой трябва да я постави на място.Надявам се тия двете повече да не влязат в Парламента
                    Last edited by RUBLA; 09.09.2021, 17:10. Причина: Спазвайте добрия тон!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                      Дончева много добре знае как да предлага подкупи без това да е доказу емо и без да могат да я осъдят.
                      Възможно е да има камери в кантората на адвоката. Каза че ако оная го съди, ще се сблъска с болезнената истина...
                      Last edited by RUBLA; 09.09.2021, 17:09.
                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                        Ами "другият" свидетел не обвини Дончева в предлагане на подкуп. Защото няма такъв запис и е адвокат, тоест хитрец. А пък Хаджи Тошко е тъпак и затуй се изцепи в ефир за подкупа. За което ще си плати.
                        А пък 'милионите" свидетели си ги запази за тебе. Млад си още и зелен. И го доказваш непрекъснато..
                        Дончева много добре знае как да предлага подкупи без това да е доказу емо и без да могат да я осъдят.
                        Last edited by RUBLA; 09.09.2021, 17:09. Причина: Спазвайте добрия тон!

                        Коментар


                        • „Най-големият нарушител на Закона за устройството на територията е била самата държава“. Три участъка от "Хемус" са строени незаконно, а стените на десет язовира са ремонтирани без разрешение.

                          svobodnaevropa.bg
                          Участъци от магистрала "Хемус" и десет язовира са строени и ремонтирани незаконно
                          Три участъка от магистрала „Хемус“ и десет р

                          Коментар


                          • Коментар на американския лобист по повод споменаването му от Хамид Хамид покрай защитата на Пеевски срещу санкциите на САЩ.

                            DNEVNIK.BG
                            Щом ДПС използва името ми, значи Пеевски е изгубена кауза
                            Коментар на американския лобист по повод споменаването му от Хамид Хамид покрай защитата

                            Коментар


                            • В единогласие с ДПС Георги Тодоров отново опита да опровергае подозренията, че удълбочаването на варненското пристанище е в полза на Ахмед Доган

                              DNEVNIK.BG
                              Транспортният министър пак не обясни как 400 млн. лв. са похарчени за руски дълбачки без търг

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Разбира се, никой не може да ти забрани да си куку, и се възползваш. С пълна сила. Не така звучи твърдението Тошково на пред телевизиите, за което, ще му бъде потър се ена сметка. Па дори, да е само за 1 (един!) лев. Ей така, колкото да пише в досието му "осъждан".
                                В досието пише "осъждан" само за дела по Наказателния кодекс, водени от държавата, а не за частни граждански дела.
                                Last edited by Mateev; 09.09.2021, 09:43.

                                Коментар

                                Working...
                                X