IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    Намерил кого да цитира
    [
    Барби , аз нямам нищо против кире харвардецо. Явно в харвард ги учат как да лъжат убедително пред камери и как да се крият от камерите когато трябва да отговарят- справка преговорите на ПП с ИТН и БСП- май имаше и още две партии които казаха че лъжат и че никой не е говорил с тях, но за тези две се сещам.

    А иначе евала на кирето че осветли някойнеща за които народа се досещаше, но нямаше информацията, която даде кирето- например за язовирите

    ПРАВНО МНЕНИЕ
    от
    проф. д-р Даниел Вълчев


    .....Едва ли може да има колебание, че към момента гражданството продължава да бъде основополагащата правна връзка между едно физическо лице и съответен правен ред. Тази връзка стои в основата на цял набор от права и задължения, участващи в изграждането на индивидуалния правен статус на индивида. По правило правните системи на държавите, определящи себе си като демократични, допускат едно лице по свое желание да прекрати тази основополагаща правна връзка. Не ми е известен обаче правен ред, който да предвижда това да става с едностранно изявление (макар и в определена форма) от гражданина. Причините за това са очевидни и са основно две. Едната опира до това да бъде извършена проверка доколко лицето е изпълнило своите задължения към държавата към момента, в който правната връзка на гражданството ще бъде прекратена (например дали е платило данъците си, дали от такъв акт не би била застрашена по някакъв начин националната сигурност, дали е отбило военната си служба, ако съществува такова задължение, дали срещу лицето не се води наказателно производство и т.н.). Другата причина е свързана с това, че гражданството на едно лице е публично обстоятелство и е необходима процедура (а това ще рече и време, доколкото всяка процедура по необходимост се развива във времето), за да може лицето да бъде заличено в съответните регистри и това обстоятелство да бъде оповестено.


    Mъка, мъкаааааааааааа
    Last edited by v_tin; 18.10.2021, 11:59.

    Коментар


    • Има нещо сбъркано в кода на българина, прав ще излезе бойко за лошият материал
      8 млн. лв. са източени за фиктивни почивки на учениците

      Няма никакви документални следи за 8 млн. лв., платени от просветното министерство през последните две години за почивки на учениците в бази на държавното дружество „Ученически отдих и спорт“. Срещу тези пари стоят 293 000 нощувки, но за тях няма регистрации и документи. Фиктивните почивки обаче са дали повод за увеличаване на заплатите на ръководството на фирмата. За първите три месеца на 2020 г. изпълнителният директор е получавал брутно възнаграждение от 17 минимални заплати (10 370 лв.), а през юли т.г. заплатата е вдигната с 975 лв. с основание положителен резултат за 2020 г.

      Това е показал продължил четири месеца вътрешен одит на стопанисваното от МОН дружество „Ученически отдих и спорт“. Проверката ще бъде пратена на прокуратурата и Агенцията за държавна финансова инспекция.

      В момента в капитала „Ученически отдих и спорт“ ЕАД има 145 бази. Дружествот има подписан договор с МОН, в който се задължава до юли 2022 г. да осигури отдих на поне 48 258 ученици и да реализира не по-малко от 482 598 настанявания в поне 30 бази. МОН субсидира почивките с по 30,46 лв. на ученик на ден, а децата доплащат по-малки суми – 18 лв. за пълен пансион, 12 лв. за полупансион и 6 лв. за нощувка със закуска.

      „От 2 юли 2019 г. до 30 юни 2021 г. фирмата е поискала и получила от МОН плащане за 299 097 нощувки в размер на 9 110 494,62 лв. При одитите обаче не са представени счетоводни документи за приходи от доплащанията на учениците за тези дни. Няма нито хартиени, нито електронни регистри за настаняваните деца“, уточняват от просветното министерство. В единната система за туристическа информация, която се поддържа по закона за туризма, фигурират само 6116 нощувки на деца.

      „Ученически отдих и спорт“ не е дало убедително обяснение за разминаванията. От там първоначално са заявили, че погрешно са отчетени 37 009 нощувки, които били прехвърлени от минали периоди, а не осъществени. Заради грешката фирмата е възстановила на МОН 1 млн. лв. Няма обаче яснота за останалите нощувки и платена сума в размер на близо 8 млн. лв.

      ФИКТИВНО

      Част от отчетените нощувки са декларирани за бази, които изобщо не работят. Такава е например ПБ „Фиш фиш“ – к.к. Албена, която не е работила нито през 2020 г., нито през 2021 г., но по документи там през юни и юли са почивали 535 ученици и са реализирани 5351 нощувки. Базата в Кранево също не е работила през последния летен сезон, но отчита 4226 нощувки. В неработеща база в Балчик са записани 5628 нощувки.

      Коментар


      • Токът е скъп? Не се чудете – баничар от ГЕРБ, уволнен за далавери през 2013-а, командва енергетиката

        Токът е скъп? Не се чудете – баничар от ГЕРБ, уволнен за далавери през 2013-а, командва енергетиката (РАЗКРИТИЯ) - Новините Днес (novinite-dnes.eu)

        Бай Пеше какви псувни ще кажеш за "специалиста" Николов?

        Заради избухналият скандал и обвинения в нагласени поръчки, Николов през 2009 г. прехвърля акциите си във фирмата на свои познати. Това съвпада с избора му за депутат от ГЕРБ. В Народното събрание, търговецът на закуски и експерт по двигатели Валентин Николов е избран за член на енергийната комисия. Нулевите му познания по темата явно не се взимат предвид и през 2012 г. Николов е изстрелян на поста зам.-министър на енергетиката.


        Там изкарва само месец, след което е избран за шеф на АЕЦ „Козлодуй”. За краткият си престои в министерството Николов успя да изпъкне със спорната идея гражданите да не могат да се отказват от централно парно.



        Отпрашвайки за Козлодуй, новоизлюпеният енергетик се сдоби със съмнителната слава на първият ръководител на атомната централа, който няма и грам опит по темата.

        „Това да не е фабрика за мармалад”, заяде се след новината за назначението бившият министър на енергетиката Румен Овчаров. На критиките към него, Николов обяви, че всичко ще е наред.

        Макар и нищо да не разбирал от АЕЦ, си е взел за съветник евродепутата от ГЕРБ Владимир Уручев, енергиен експерт с дългогодишен стаж в АЕЦ „Козлодуй”. Въпросът защо е нужно да се назначават дилетанти, когато има професионалисти, остана без отговор.



        Валентин Николов не се задържа дълго на несвойственият за него пост в атомната централа, където годишно преминават стотици милиони левове.

        Уволнява го през 2013 г. тогавашният служебен министър на икономиката и енергетиката и днешен лидер на „Продължаваме промяната” Асен Василев.

        Повод е проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция за работата в АЕЦ Козлодуй през периода 2011-2012 г. В него са описани стотици нарушения при провеждането на обществените поръчки, продажба на останало свежо ядрено гориво на цена под себестойността му и раздуване на мениджърския щат на ядрената централа.

        След уволнението на Валентин Николов, министър Василев призна в свое интервю, че му е оказван огромен натиск да го остави на поста и така да се запазят съществуващите схеми.



        Осветените безобразия в АЕЦ „Козлодуй” обаче не стопират партийната кариера на Валентин Николов. Той се връща в парламента, където става зам.-председател на енергийната комисия.

        След като през 2019 г. колегата му Делян Добрев напусна политиката при скандал с роднински назначения в община Хасково, Николов оглави комисията. Негови колеги коментират, че през това време не е запомнен с революционни напъни да пресече схемите за източване на държавната енергетика.

        Безметежната му работа като депутат приключи през февруари тази година, след изявлението му, че подава оставка. Докато шокираните му колеги се чудеха дали най-после е ришил да остави сериозните теми на професионалистите се изясниха и реалните му намерения.



        Оказа се, че Николов е подал документи в конкурса за член на съвета на директорите на Българският енергиен холдинг. В започнатият от министър Теменужка Петкова конкурс имаше солидни съмнения, че е проформа, за да се осигурят постови на партийни кандидати.

        Самата процедура така и не ги опроверга. В крайна сметка всеки от новоизбраните шефове на БЕХ се оказа верен кадър на предишните управляващи, а изпълнителен директор стана Валентин Николов. И докато за неговият опит по темата може да се спори, то не е ясно какъв има колегата му Александър Църноречки.

        Преди да заеме поста той работи като пиар на БЕХ и дори не е участвал в конкурса за нови шефове, но бившият енергиен министър Теменужка Петкова еднолично е решила да го назначи. Като скрит бонус се сочи факта, че е доведен син на Димитър Главчев, бивш председател на Народното събрание и шеф във ГЕРБ.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Спецпрокуратурата е препратила казуса "Марешки" на Комисията за защита на конкуренцията.

          SEGABG.COM
          Прокуратурата прекрати делото срещу Марешки за престъпен сговор
          Да не забравяме, що за кристално чиста личност, се намира на върха на прокуратурата.

          Коментар


          • Спецпрокуратурата е препратила казуса "Марешки" на Комисията за защита на конкуренцията.

            SEGABG.COM
            Прокуратурата прекрати делото срещу Марешки за престъпен сговор

            Коментар


            • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение


              Айдиииии......The Show Must Go On....
              Че как!
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                чувал ли си НЯКОГА за МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО?

                риторичен е въпроса
                Кажете моля бота, какво пише в международното право?

                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Барби,знаеш ли колко и за кого е докладвал доносника мекере агент Хатидже..
                  Last edited by Kiro; 17.10.2021, 19:44.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                    Барби, знаеш ли имената за които е докладвал доносник Елника?


                    Айдиииии......The Show Must Go On....

                    Коментар


                    • Барби, знаеш ли имената за които е докладвал доносник Елника?

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Кеворк Кеворкян: "Харвардски" капан за Радев....
                        А пък, за жалост, и „Магазинът за наивници винаги има какво да предложи“, както казваше един писател.
                        Намерил кого да цитира
                        ДСарските негодници не разбраха, че вече са само за боклука
                        Щом нападат Кирил Петков, значи им е бръкнал там дето трябва
                        ================================================== =====
                        Биволъ открива новата си документална рубрика ДС – Държавните Свине,
                        с досието на Кеворк Кеврокян – агент Димитър.
                        Досието е унищожено със специална заповед през 1990 г.

                        Все пак останали са 28 страници доноси, където протичат имената на знакови български интелектуалци: журналисти, хора на изкуството, писатели и литературни критици.

                        Ето част от имената, за които е докладвал на водещия си офицер агент Димитър:
                        • Румяна Узунова – литературен критик
                        • Дончо Цончев – писател
                        • Васил Попов – писател
                        • Иван Кожухаров /Черното/ – художник
                        • Димитри Иванов – журналист, участващ в предаване по Българска телевизия
                        • Вера Ганчева – журналистка, съпруга на покойния поет Владимир Башев
                        • Борис Делчев – литературен критик
                        • Атанас Свиленов – литературен критик
                        • Блага Димитрова – поетеса
                        • Георги Марков – литературен критик
                        • Георги Стойчев – главен редактор на ЛИК по Българска телевизия
                        • Михаил Неделчев – литературен критик
                        • Енчо Мутафов – литературен критик
                        • Огнян Сапарев – литературен критик
                        • Светозар Игов – литературен критик
                        • Любен Георгиев – литературен критик
                        Това са запазени в архивите на ДС сведения от 1976 – 79 година, когато „Димитър“ има вече натрупан шестгодишен стаж. От този момент до 1990 г. всичко в досието липсва. Можем само да си представяме мащаба на унищожения архив от доноси.
                        Last edited by barbaron; 17.10.2021, 19:11.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                          Кое точно хареса Джей?

                          например
                          "Датата на загубване на чуждото гражданство е датата на изпращане на отказът, или най-късно датата на получаване на отказът или в краен случай следващият ден. В съответната администрация може да са болни, мързеливи, некомпетентни или всичко наведнъж."

                          Ами то по тази логика може да кажеш "Не се чувствам виновен и няма да нося отговорност".
                          Да обаче нещата не работят точно така. Например същия този измамник след като е подал заявление за прекратяване на гражданството е можел винаги до 20 август да се качи на самолета за Канада и да каже "майната ви". И няма да трябва да ходи до Румъния за виза.
                          Получава се така, че според на бота "адвоката" в зависимост от нуждите в момента може да не си, или да си канадски гражданин.
                          Но - каквато държавата, такива и адвокатите и.

                          чувал ли си НЯКОГА за МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО?

                          риторичен е въпроса
                          Last edited by mibova; 17.10.2021, 19:02.
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                          Коментар


                          • ХА..ХАА..ЧЕСТИТО..




                            pirinsko.com
                            Ахмед Ахмедов: Мустафа Карадайъ ще бъде на балотаж

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение

                              1 +
                              Кое точно хареса Джей?

                              например
                              "Датата на загубване на чуждото гражданство е датата на изпращане на отказът, или най-късно датата на получаване на отказът или в краен случай следващият ден. В съответната администрация може да са болни, мързеливи, некомпетентни или всичко наведнъж."

                              Ами то по тази логика може да кажеш "Не се чувствам виновен и няма да нося отговорност".
                              Да обаче нещата не работят точно така. Например същия този измамник след като е подал заявление за прекратяване на гражданството е можел винаги до 20 август да се качи на самолета за Канада и да каже "майната ви". И няма да трябва да ходи до Румъния за виза.
                              Получава се така, че според на бота "адвоката" в зависимост от нуждите в момента може да не си, или да си канадски гражданин.
                              Но - каквато държавата, такива и адвокатите и.

                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Доста логично обяснение
                                https://www.actualno.com/…/dimityr-stojanov-s-objasnenie…




                                actualno.com
                                Димитър Стоянов с обяснение защо Бойко Борисов го няма в Досиетата Пандора

                                Коментар

                                Working...
                                X