IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Българино, природния газ не мирише на олигопол.
    https://www.investor.bg/energetika/4...vadiia-218088/

    Коментар


    • "Падежите по всички договори ще започнат след 22 май..."
      https://www.youtube.com/watch?v=k9rI385AM2o

      Коментар



      • До момента ББР е подала два сигнала в прокуратурата за "зла умисъл" по отпуснати кредити. А за кредита от 150 млн. лв. вече било ясно, че около 70% нямало да бъдат възстановени.


        DNEVNIK.BG
        Шефът на банката за развитие: скоро действията ни ще разкрият кой не обслужва кредита за 150 млн.
        До момента ББР е подала два сигнала в прокуратурата за "зла умисъл" по отпуснати кредити.

        Коментар


        • Петър Колев разкритикува тактиката на РСМ от последните години, в която Скопие търси варианти да си решим „роднинските проблеми“ чрез натиск отвън.

          BGNES.BG
          Петър Колев: България е загубила доверие в РСМ
          Българското общество е загубило доверие, когато става дума за подписванет

          Коментар



          • Васко Начев:
            * 30% от капацитета на терминала за втечнен газ на Ревитуса ще ползва България.
            * Всеки втори ден ще се разтоварва по един танкер на терминала. Спомняте ли си твърдението на Рамадан Аталай, че един "кораб" се разтоварвал за 18 дни.
            *Цената по втечняване, транспорт и регазификация на доставяния ни втечнен газ от щатите за българските потребители ще е $28/1000м3
            * А спомняте ли си десетките коментари как Унгария (благодарение на Орбан), плащала най- евтиния руски газ? Е, за всички тези да си знаят, че за м. февруари средната цена, която Унгария плаща за руски газ е 1420 евро/1000м3.
            * В същото време, България е платила 640 евро/1000м3.
            * Все още няма нито една държавна компания, която да е платила в рубли за доставяния и руски газ от Газпромекспорт. Газпромбанк си прави конвертирането в рубли...
            Абе, къде са Руменовците?

            Коментар


            • САЩ удрят за корупция Ахмед Доган, в „Магнитски 2” влизат и финансисти на ДПС? ... повече на сайта: http://www.vestnikutro.com/



              vestnikutro.com
              САЩ удрят за корупция Ахмед Доган, в „Магнитски 2” влизат и финансисти на ДПС? - ВЕСТНИК УТРО

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                Така е защото НИЕ си избрахме да ни управляват мошеници и идиоти!

                Ще субсидираме чуждите шофьори с пари от българските данъкоплатци! Това не е ли идиотия?

                Като искаш да подпомогнеш бедните, то има дай едни 100-200 лв на месец, а пък те да си правят сметка дали ще купуват кашкавал, дали бензин или ще си плащат тока!
                Другарю майор надявам се че си давате сметка че вашето НИЕ сте едни 20% от българските избиратели. Нашето НИе не гласува за тези ментарджии. А едно друго преобадаващо НИЕ (66%) въобще не гласува. По-доло national power ти е написал каквото трябваше да ти се напише в отговор на тъжния ти вопъл. Към това аз ще добява че всичко това не се случи от самосебеси.
                Както се вижда Кире Арвардо няма нито природните качества нито нужната подготовка да управялва държавата. Запитвал ли ис се как така успя да ви изработи?
                Аз лично се запитах още миналото лято и споделих в този форум, че всъщност тия Арвардски гастрольори са част от план за дестабилизиране на държавата. Условно го нарекох план Парвус 2.0. Е към днешна дата доста хора смятат, че подобен палн е съществувал и че имено неговото реализиране, ни е довел в това жалко състояние.
                Това ни изправя пред въпроса "Кой създаде и реализира този план?". Естествено Кирчо и Кокорчо не са, поради липса на капацитет. Остава другия виден играч от миналото лято - Льотчика Румборак.
                Всъщност не точно Румборак а някаква неясна сила, която му осигури преизбирането за втри мандат.
                Казвам го това зада е ясно, че ако бъдат свалени Арвардските Гастрольори от власт, ония майстори в президенството ще ви натаманят некви други дето да им правят "перде" и те да продължт да си играят играта.
                Така че на Дондуков трябва да се разчиства и от към двата тротуара.
                В някой слевдащ коментар ще обясня по-подробно защо в президенстството метлата трябва да е много усърдна.

                Коментар


                • за мерките за пореден път.
                  Как като РАЗДАВАШ пари без да са произведени ще намалиш инфлацията !?!?!?!
                  При това на всички - и бедни, и много бедни, и богати, и милионери (прословутата глупост с 25 ст за гориво).
                  Единствения начин е КУПОНИ. Ама за да го направят трябва да има огромна организация. Къде къде по евтино - 60, 120лв на всеки пенсионер да компенсираме инфлацията. Те вдигнат още толкова цените ->още 60-120лв на пенсионер(естествено със ЗАЕМИ, че пари откъде) и спирала към хиперинфлация щот ще ФАЛИРА и държавата.
                  От такива глупости една крехка държава кат нашата вече ЗАМИНА.
                  Правилното решение е не да подпомагаме хората да не усетят инфлацията. А да СЪЗДАВАМЕ условия и възможности за откриване на НОВИ производства и да сме МАКСИМАЛНО гъвкави при променящите се условия
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                    Така е защото НИЕ си избрахме да ни управляват мошеници и идиоти!

                    Ще субсидираме чуждите шофьори с пари от българските данъкоплатци! Това не е ли идиотия?

                    Като искаш да подпомогнеш бедните, то има дай едни 100-200 лв на месец, а пък те да си правят сметка дали ще купуват кашкавал, дали бензин или ще си плащат тока!
                    И не само ги избрахте ами като ви предупреждавахме ни викахте гербаджии и защитници на Тулупа...Една думичка само че тия са измамници и се нахвърляхте настървено срещу мен..Казвал съм много пъти че винаги съм прав колкото и налудничавао да ти звучи и че мразя да съм прав дано поне един път сбъркам.Казх ти че не ти отива на годините да си толкова наивен...Сега ще те помоля не следващите избори да си много внимателен...Казах ти че не бива да се гласува с омраза и срещу някого а трябва с разум за някого.Като няма за кого по добре човек да не гласува..

                    Коментар


                    • По думите на Петков Русия е извършила организирани хибридни атаки срещу България, а потърпевши са били „Български пощи“ и „водоснабдяването“. Той определя и организираните от „Възраждане“ протести като „поява на странна опозиция“, която е „развявала руски знамена“.




                      svobodnaevropa.bg
                      Иван Гешев все още е под контрола на Бойко Борисов, каза Кирил Петков

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Дългът на България се увеличава с най-голямата скорост в историята ни. Това каза пред bTVНиколай Василев.

                        Според него дългът нараства с 362 лева на секунда, 21 000 на минута, 1,3 милиона лева на час.

                        Ако правителството изкара целия мандат, то самото планира публичният дълг в края на мандата да бъде примерно 52 милиарда лева, добави той. По думите му сегашните управляващи харчат най-много в историята на България от Хан Аспарух досега, а това, което получават, е най-бързия спад на доверие.

                        Според него мерките не може да се нарекат антиинфлационни.

                        Василев нарече мерките за горивото антисоциални мерки, защото бедните плащат сметката на богатите.

                        „Всъщност веригите в пазарна икономика могат да сложат, каквито цени искат. Те могат сега да вдигнат цената на 5 лв. и да с отстъпката да получават от държавата 25 стотинки, да намалят на 4,75. Подобни неправилни мерки могат до доведат и до друг вид изкривявания. Сега, ако българското гориво е доста по-евтино от това в съседни държави, ще имаме много чужди шофьори, транзитни и други, които ще пълнят в България и няма лошо в това, но ще получават субсидия от българските данъкоплатци. Това е неправилно, значи ние с нашите оскъдни пари ние по-бедничка държава ще плащаме на чуждите шофьори субсидия за гориво, разбирате ли? Който мисли подобни мерки, е популист, но не разбира от дълбочината на въпроса“, коментира Василев.

                        По думите му 0% ДДС за хляба няма да се отрази в крайната цена за потребителите, а може да доведе до злоупотреби, както и да породи желание и в други сектори да се иска подобно нещо.

                        Мерките са проинфлационни даже. Когато правителството харчи повече, особено за социални разходи, вдига инфлацията, така че това изобщо не е предмет на спор. Но има две мерки, които одобрявам, обясни още Василев.

                        Едната е прагът за регистрация по ДДС да бъде повишен от 50 на 100 000 лв., което ще помогне на най-малкия бизнес да се отърве от излишна бюрокрацията, малките фирми да дишат по-спокойно, смята икономистът.

                        „Втората мярка е, че се увеличава данъчният кредит за работещите родители с деца. Това не е лошо, макар че аз бих предпочел много по-всеобхватна демографска политика, която да доведе не само до малки стотинки за родителите, което е добре, но да доведе до рязко повишаване на раждаемостта и също така миграционна политика, която да позволява повече българи да остават в България и да се връщат“, каза още той.

                        Василев посочи още, че идва краят на евтините кредити.
                        Така е защото НИЕ си избрахме да ни управляват мошеници и идиоти!

                        Ще субсидираме чуждите шофьори с пари от българските данъкоплатци! Това не е ли идиотия?

                        Като искаш да подпомогнеш бедните, то има дай едни 100-200 лв на месец, а пък те да си правят сметка дали ще купуват кашкавал, дали бензин или ще си плащат тока!
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Дългът на България се увеличава с най-голямата скорост в историята ни. Това каза пред bTVНиколай Василев.

                          Според него дългът нараства с 362 лева на секунда, 21 000 на минута, 1,3 милиона лева на час.

                          Ако правителството изкара целия мандат, то самото планира публичният дълг в края на мандата да бъде примерно 52 милиарда лева, добави той. По думите му сегашните управляващи харчат най-много в историята на България от Хан Аспарух досега, а това, което получават, е най-бързия спад на доверие.

                          Според него мерките не може да се нарекат антиинфлационни.

                          Василев нарече мерките за горивото антисоциални мерки, защото бедните плащат сметката на богатите.

                          „Всъщност веригите в пазарна икономика могат да сложат, каквито цени искат. Те могат сега да вдигнат цената на 5 лв. и да с отстъпката да получават от държавата 25 стотинки, да намалят на 4,75. Подобни неправилни мерки могат до доведат и до друг вид изкривявания. Сега, ако българското гориво е доста по-евтино от това в съседни държави, ще имаме много чужди шофьори, транзитни и други, които ще пълнят в България и няма лошо в това, но ще получават субсидия от българските данъкоплатци. Това е неправилно, значи ние с нашите оскъдни пари ние по-бедничка държава ще плащаме на чуждите шофьори субсидия за гориво, разбирате ли? Който мисли подобни мерки, е популист, но не разбира от дълбочината на въпроса“, коментира Василев.

                          По думите му 0% ДДС за хляба няма да се отрази в крайната цена за потребителите, а може да доведе до злоупотреби, както и да породи желание и в други сектори да се иска подобно нещо.

                          Мерките са проинфлационни даже. Когато правителството харчи повече, особено за социални разходи, вдига инфлацията, така че това изобщо не е предмет на спор. Но има две мерки, които одобрявам, обясни още Василев.

                          Едната е прагът за регистрация по ДДС да бъде повишен от 50 на 100 000 лв., което ще помогне на най-малкия бизнес да се отърве от излишна бюрокрацията, малките фирми да дишат по-спокойно, смята икономистът.

                          „Втората мярка е, че се увеличава данъчният кредит за работещите родители с деца. Това не е лошо, макар че аз бих предпочел много по-всеобхватна демографска политика, която да доведе не само до малки стотинки за родителите, което е добре, но да доведе до рязко повишаване на раждаемостта и също така миграционна политика, която да позволява повече българи да остават в България и да се връщат“, каза още той.

                          Василев посочи още, че идва краят на евтините кредити.

                          Коментар





                          • liberta.bg
                            Eвропарламентът попари РСМ: Споровете с България трябва да бъдат решени преди преговорния процес

                            Коментар


                            • k




                              trafficnews.bg
                              Караджов: Като встъпих в длъжност, пари в сметката за “Хемус“ нямаше
                              Той отхвърли твър


                              КРАДЛИВИТЕ МУТРОКОМУНИСТИ В ЗАТВОРА..

                              Коментар

                              Working...
                              X