IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts


  • Biliana Ambareva

    "Към всички автори на коментарите под вчерашния ми пост, в които се апелира да се засрамя, щото ако не била Русия съм щяла да говоря турски, да нося фередже, да се казвам Айше, да бъда нечия трета жена и най-вече на тези, които твърдят, че България нямало да я има и цитирам:
    "ами да го беше написала на турски, защото до днес щеше да говориш турски, ако не беше тази война"
    имам няколко въпроса:

    Кои са тези митични българи, които цели 500 години не проговориха турски, които си запазиха езика, обичаите, културата, религията, народната музика, шевиците и всичко българско, но ако не била Русия неминуемо са щели да проговорят турски?! Вие като празнувате Денят на будителите, знаете ли що е то ВЪЗРАЖДАНЕ?! Знаете ли, че българското се ВЪЗРАЖДА, с все по-голяма сила през 19-ти век, вместо постепенно да изчезва?

    Кои щяха да проговорят турски?
    1.) Тези ли, които имаха 1500 училища и три гимназии за които плащаха от джоба си, те ли щяха да говорят на турски?
    2.) Тези ли, които списваха 107 български вестника и няколко периодични списания?
    3.) Тези ли, които през 19-ти век вдигат 43 въстания?
    4.) Тези ли, които 500 години не само си запазиха религията, но и националната идентичност и 35 години не се задовилиха с това да са православни, ами се бориха почти 40 години за своя БЪЛГАРСКА екзархия напук на Гърция?
    5.) Тези ли, които при проведения плебисцит за създаването на Екзархията се САМООПРЕДЕЛЯТ като българи?

    Да се подценяват предците ни, които 500 години са се запазили като нация и народ,
    с тая мантра "ако не бяха руснаците да ни освободят"
    е най-долната спекулация и неуважение с цел да се изтъкне приноса на Русия!
    Половин хилядолетие, цели 500 години сме си останали БЪЛГАРИ! И ако не беше дошла Русия, щяхме да си останем пак българи, които неминуемо щяха да извоюват правото си на независима държава.

    Парадокса е, че докато хора като вас рецитират "Балканджи Йово", в желанието си да докажат "робството", не се прекланят пред желязната му воля, ами изпадат в овча благодарност към Русия, щото на нея дължим запазването всичко българско! И какво излиза сега? На роба Балканджи Йово му отрязаха и двете ръце, отсякоха му и двете нозе, избодоха му и двете очи, но той не даде Яна на турска вяра! Сега, след 140 години, "гордите" му наследници благодарят на Русия, щото ако не била тя сме щели да ходим с фесове и фереджета!? Не, не Русия ни е запазила като народ, а ние самите сме се запазили! Балканджи Йово ви е запазил, а не "дядо Иван"!!! И се научете да СЕ ГОРДЕЕТЕ С ТОЗИ ФАКТ, вместо да благодарите на Русия!

    И да ви напомня, че при създаването на Българската Екзархия се извършва плебисцит в Македония, под контрола на турските власти и Вселенската гръцка патриаршия. Голяма част от Македония попада в границите на Българската екзархия, защото населението там се САМООПРЕДЕЛЯ като българско! Създадени са Скопска, Охридска и Битолска епархии.

    Сега българите там се определят като македонци,
    заради политиката на "освободителката" русия,
    на която 140 години и правите метани!"

    Коментар


    • Grigor Lilov :

      "Срамното е, че сега в спешен порядък се произвеждат всякакви държавни фалшификати и медийни манипулации, за да се укрие действителното роднинство, срамното е, че се спрягат всякакви псевдородствени лица, за да се замажат истинските родствени връзки, срамното е, че се мълчи защо на местопроизшествието първият пристигнал е прокурор – ръководител на ключова военна прокуратура, който „обезопасил местопрестъплението” още преди да дойде полицията и "Бърза помощ", срамното е, че според вас „по времето на Виктор Вълков (наследил генерал Любен Гоцев като ръководител) и генералският кръг на Държавна сигурност „Монтерей” се живееше далеч по-леко и интересно, даже и надежда някаква имаше…. , сега вече всичко е пълната безнадеждност”.
      .
      Но не е безнадеждност, щом гласът на истината все още се чува. Макар и не в медиите, а в социалните мрежи, в някакъв си личен профил.
      Истината е, че родителите отговарят за децата си, но децата не носят отговорност за родителите си. Истината е, че трудно можем да носим отговорност за онова, което го е свършил някой близък до нас - неведоми са пътищата на съдбата. Но също така е истина, че манталитетът на властта почти винаги се препредава чрез поколенията.
      И затова е необходимо да се знае кой какъв е.

      Защото е напълно безспорно, че зад Георги Семерджиев, зад недосегаемостта му спрямо правилата и обществените норми и морал не стоят някакви жалки полицаи или дребни техни шефове, както гърми обществената вакханалия, разгаряна от медиите.
      Зад него стоят могъщи сили – онези, които са управлявали България десетилетия наред при тоталитаризма и които продължават да я управляват и сега.
      И които отдавна са без никакво съзнание, че управлението е и дълг, и отговорност, и тежко бреме, а не уреждане на житие-битието."

      Коментар


      • Борисов цели едно - да срине имиджа на ПП и тогава да отиде на избори. С добра кампания и вота от чужбина ПП отново ще са първи. Това е, което Борисов, иска да спре. Борисов иска да е сигурен, че ПП повече няма да са му конкуренти за първото място. ПП са проблем за Борисов, защото не могат да бъдат купени.

        Асен Василев върна мандата неизпълнен. Не защото си прави ПР. Просто е наясно, че със 117 депутата трябва да разчита на милостта на ГЕРБ, а това ще е грешка. Ако нямаш мнозинство, управлява опозицията. Същата ще е и ситуацията, ако се състави правителство с третия мандат. Наивно е да се мисли, че ИТН могат да са надежден партньор. Те са в парламента, за да търгуват с власт.

        Слави довчера наричаше ПП и ДБ национални предатели. Гласува с ГЕРБ и ДПС правителството да бъде свалено. Конфликта между ПП и ИТН не е личностен. Конфликтът е, че ИТН също са част от модела на превзетата държава. Затова преговори с тях не може да има. Вариантите за правителство в този парламент са изчерпани.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Д. Атанасова, ГЕРБ, преди два дни:
          Бойкотираме работата на парламента и ще влезем на заседание само да гласуваме против правителство с мандат на ПП, ако го внесат.

          Б. Борисов, ГЕРБ, днес:
          Е, ние мислихме да подкрепим правителство с мандат на ПП, те защо не го внесоха?

          Това е горе-долу всичко, което трябва да се знае за политическото постоянство на тази структура ГЕРБ.
          Много ясно, че така ще говори, след изборите ще им даде 2-3 министерства и ще им вземе назаем депутатите...
          Last edited by mibova; 10.07.2022, 13:19.

          Коментар


          • Празниците в Древен Рим са съпроводени от песни и танци.

            Музикантите, които свирят на даден музикален инструмент са обединени в колегии. С течение на времето инструментите и техниката на свирене се усъвършенстват.

            Коментар


            • какви полицайки си имаме.
              https://youtu.be/DgI0vnnGE3g
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

              Коментар


              • Явно Боко не е бил в час
                https://www.moew.government.bg/stati...zhen_potok.pdf

                Коментар


                • Ся гледайте как нтн ще се цунат с герберухите и дпс, за да направят кабинет

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                    За жалост зорлем ще го направят политик- вече имал 7%, ебаси смотаните българи сме- който ни лъже най добре, на него вярваме. Само да се появи някой тъпанар който говори добре и смятай че ни е премиер, а след 3 месеца си скубем косите- каква я мислихме, каква стана
                    Ходих в началото на годината на протеста срещу сертификатите за псевдоваксините - нищо общо не исках да имам с партии, но Възраждане бяха превзели протеста. Направи ми много лошо впечатление колко евтино, посредствено и наивно манипулиране се ползваше с големи шепи. Пускаха някакви полицейски сирени заедно с маршове. Един елементарен тип беше докопал микрофона и напъваше да създаде напрежение и да инсценира атака, но ако може без всъщност да се постави в уязвима позиция. Накакви платени образи на фронтовата линия напъваха с умерено желание да разбиват вратите на парламента. Наели бяха и тъпанджия, дано създаде някакво настроение за тъпанарщини. Много зле беше. Не ходя по митинги и протести, може винаги да е такова нивото, но беше изключително ниско в случая.

                    Коментар


                    • Д. Атанасова, ГЕРБ, преди два дни:
                      Бойкотираме работата на парламента и ще влезем на заседание само да гласуваме против правителство с мандат на ПП, ако го внесат.

                      Б. Борисов, ГЕРБ, днес:
                      Е, ние мислихме да подкрепим правителство с мандат на ПП, те защо не го внесоха?

                      Това е горе-долу всичко, което трябва да се знае за политическото постоянство на тази структура ГЕРБ.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        М.МИШЕВ

                        Политическият номад Костадин Костадинов
                        и!
                        За жалост зорлем ще го направят политик- вече имал 7%, ебаси смотаните българи сме- който ни лъже най добре, на него вярваме. Само да се появи някой тъпанар който говори добре и смятай че ни е премиер, а след 3 месеца си скубем косите- каква я мислихме, каква стана

                        Коментар


                        • Публикуването на доклада дойде в отговор на изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от партийно събитие в Бургас. На него бившият премиер каза, че АДФИ не е установила нито едно нарушение, свързано с дейностите по строежа на „Хемус“. Трите големи национални телевизии – обществената БНТ и частните бТВ и Нова, прекъснаха програмите си, за да излъчат на живо изказването на Борисов



                          svobodnaevropa.bg
                          АДФИ е открила "сериозни нарушения" в договор за изграждането на магистрала "Хемус"
                          Сериозни нарушения са установени от проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) на договор за изграждането на автомагистрала „Хемус“. Това съобщ...


                          Mного е смешно , когато мутрокомунистите крадци от ГЕРБ
                          ни обясняват колко ни е изгодно да строят за Путин и да крадат..
                          Last edited by Kiro; 09.07.2022, 21:54.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mitaka7 Разгледай мнение

                            Първо - единият газопровод ни гарантира изключителна зависимост, това много удобно го е премълчал. Второ - от к'ъв зор делиш на 15,7, при положение, че потреблението ни е около 3 млрд. Все едно имаш 10 работника, живеещи в съседен град и вместо да ги превозваш с бус, си купил 45-местен автобус щото разхода на седалка е по-нисък отколкото на този на буса. Толкоз за некадърника Добрев.
                            Балкански/южен поток или както му викат се ползва за транзит на газ към Сърбия и Унгария, евентуално и нататък. Т.е. не е само за наша консумация.

                            По принцип, аз съм за такива проекти да се изграждат с частни пари или Газпром да си го изгради и да си го експлоатира.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от gogo6060 Разгледай мнение

                              Делян Добрев
                              Урок по математика за Kiril Petkov от учебника за втори клас.
                              Дадено в условието:
                              Цена на Турски поток - 2,5 млрд лева.
                              Дължина - 480 км.
                              Капацитет - 15,7 млрд. кубика
                              Цена на гръцка връзка - 500 млн лева.
                              Дължина - 180 км.
                              Капацитет - 3 млрд. кубика
                              Кой от двата газопровода е по-скъп:
                              Решение:
                              За да можем да сравним двата проекта, трябва да намерим стойността на км или метър за едни и същи кубици капацитет.
                              2,5 млрд : 480 км = 5 208 лв/м за 15,7 млрд. кубика.
                              500 млн : 180 км = 2 778 лв/м за 3 млрд. кубика.
                              5 208 : 15,7 = 331,72 лв/м за 1 млрд кубика
                              2 778 : 3 = 926 лв/м за 1 млрд кубика
                              Тоест гръцката връзка е почти 3 пъти по-скъпа на метър тръба от "турски поток"!
                              Първо - единият газопровод ни гарантира изключителна зависимост, това много удобно го е премълчал. Второ - от к'ъв зор делиш на 15,7, при положение, че потреблението ни е около 3 млрд. Все едно имаш 10 работника, живеещи в съседен град и вместо да ги превозваш с бус, си купил 45-местен автобус щото разхода на седалка е по-нисък отколкото на този на буса. Толкоз за некадърника Добрев.

                              Коментар





                              • standartnews.com
                                Изненада от Ива Митева. Разкритие за Слави и кабинета

                                Коментар

                                Working...
                                X