IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ВЪГЛИЩА СРЕЩУ ФОТОВОЛТАИЦИ

    "Голям рев се чува напоследък срещу затварянето на въглищните централи заради зелената сделка. Щели сме да останем на тъмно, ще започнем да внасяме електроенергия и изобщо дума да не става. Та в тази връзка ще се опитам да внеса малко яснота.

    Общата площ на източно-маришкия басейн е 240 квадратни КИЛОМЕТРА. От тях повече от половината вече са в експлоатация, сиреч хумусният пласт е безвъзвратно изгребан и за рекултивация ще са нужни огромни средства.
    За производство на ЕДИН kW от фотоволтаик са нужни ДЕСЕТ квадратни МЕТРА.

    Сумарната мощност на трите централи е 3208mW. За да се компенсира тя ще трябва да се построи фотоволтаичен парк с площ 32080 квадратни МЕТРА. Това са 32 ДЕКАРА или 0.03208 квадратни КИЛОМЕТРА от всичките 240. Значи място има ПРЕДОСТАТЪЧНО.

    По груби сметки цената на такъв фотоволтаик ще е около 600 милиона ЛЕВА. Ако към него се прибави и голяма батерия, която да поддържа флуктуациите в мрежата цената може да стигне до един МИЛИАРД.
    Сроковете за построяване на подобни съоръжения са кратки - от една до три години.

    Ние покрай Белене загубихме горе-долу толкова пари. Покрай турския поток - тройно повече.
    Имам само един въпрос - ние ли с ме най-големите загубеняци в Европа?"

    Коментар


    • Peter Boyadjiev

      "Нинова и тя се възмущавала, от отказа за Шенген и призовавала за обединение да защитавала националният интерес. Абе тези хора съвсем са мръднали. В Брюксел само като чуят името на Нинова получават ортикария.

      Президента Макрон, само като види Радев или Борисов на съвета също получава ортикария.

      Свалиха правителството на Петков, който единствен се приемаше като равен с равен на Съвета.

      Нинова ако забравя за "нито един патрон", за истанбулската конвенция, за чисто комунистическите си и проруски позиции, то посланиците си вършат съвестно работата. Радев се опитва да отвори широко вратата на Лукойл за ЕС. Говорят постоянно против санкциите, свалиха правителството по нареждане на Путин и още и още.
      Ако ще вкарваме такава България в Шенген, то по добре направо да вкарваме Русия и да се приключи."

      Коментар


      • Ilian Vassilev

        Министерството на отбраната, след месец денонощна работа, спази формално срока и произведе запъртъче на тема военна помощ за Украйна. За всеки случай засекрети позора си. В други страни на НАТО когато оказват помощ го правят публично достояние, защото е осъзната политика. Дори се гордеят, защото в този върховен миг на изпитание те са редом с жертвата. И тази съпричастност се пренася и осмисля на ниво отделен човек, населено място, общество.

        У нас министърът на Румен Радев гледа да мине през задния ход и да саботира решението на Парламента. Както предупредих, тези хора не са способни да окажат никаква помощ на Украйна, поне такава, която да има ефект върху боеспособността на армията. Да даваш леко стрелково оръжие в тази обстановка, е все едно да извадиш от музея лъкове и стрели.
        Няма тежко въоръжение, нито ПВО, нито самолети от което украинците имат нужда.
        В същност - Румен Радев има последователна позиция да не допусне по никакъв начин България да помогне на Украйна, и това се отразява както на отношението към украинските бежанци, така към молбите на Киев за генератори и оръжия на украинците.
        Пълен фарс е това което МО предлага.

        Господин президент, оценката на Нидерландия и на други страни от НАТО за доверието, което могат да окажат на България, като и предоставят "ключа" на вратата към Европа /Шенген/ не може да се базира на бъдещи обещания, а на постигнати резултати - и Хърватска и Румъния има регистирани видими резултати в борбата срещу корупцията и върховенството на закона. Вие сте президент от повече от пет години и носите солидарна отговорност за крахът в доверието към България и нейните институции, за това че не ни приемат в Шенген, и няма изгледи да ни приемат и в еврозоната и в ОИСР.

        И как точно премиерът Рюте ще реагира на искания за самолети от Вас, който станахме символ на двуличието в геополитиката с изказвания като Крим е руски, какъв да бъде, че трябва да бъдем неутрални във войната в Украйна, да запазим възможността да внасяме руски енергийни източници и държите службите ни на къс повод така че не могат да работят срещу ГРУ, СВР и ФСБ?.
        Не нидерландския премиер, а вие сте пряка заплаха за сигурността и европейското развитие на България, защото не можахте да надградите европеизъм, въпреки западните университета, над съветската си ментална и ценностна база.
        Вероятно вашето правителство си мисли, че лекото стрелково оръжие ако се даде на Украйна, ще произведете фурор от симпатии в Украйна и на Запад?! Дълбоко се лъжете - Вашата Русия потъва, и заедно с нея искате и България да потъне.

        Румен Радев, рано или късно ще паднете от власт и краят ви ще бъде сходен
        с този на вашия идол Владимир Путин.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Братчеди, какво става с лукойла, ще го национализирате ли по стара комунистическа традиция? Ако го национализирате, с мандрите какво ще стане- и тях ли?
          Едва ли. Ще го минат по схемата с ТЕЦ-Варна. ДПС излишни движения не правят.

          Коментар


          • Отиде си прекалено млад! Почина 20-годишният Павел Динев – лице на протестите в България.
            ДемоНкраДцията му взе всичко .....

            20 години демоНкраДция по късно нищо не се е променило.
            (692) Кали - Шенген (2000 г., original) - YouTube
            Last edited by bota156; 03.12.2022, 08:57.
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • И как се пише в темата с дрегер или без?
              https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13204288

              Коментар


              • Като при соца записват за нови коли, плащат сега, после ги продават с надценка

                https://www.investor.bg/a/524-indust...e-za-balgariya
                Ако поръчате автомобил по ваш вкус, ще пристигне
                чак по Нова година

                Коментар


                • Братчеди, какво става с лукойла, ще го национализирате ли по стара комунистическа традиция? Ако го национализирате, с мандрите какво ще стане- и тях ли?

                  Коментар


                  • Една опашка на Ромпетроль и една на Еко
                    https://www.parliament.bg/bills/48/48-254-01-68.pdf

                    Коментар


                    • https://www.parliament.bg/pub/plenar...iroden_gaz.pdf

                      Коментар


                      • "президентът не вижда партииите да полагат усилия"
                        https://btvnovinite.bg/bulgaria/posl...hod-obzor.html
                        https://www.bulgargaz.bg/bg/obiyavi

                        Коментар


                        • Без коментар
                          https://www.youtube.com/watch?v=b-vDuYJRZ28
                          https://btvnovinite.bg/predavania/ta...balgarija.html

                          Коментар


                          • technology, making better бетер.
                            https://www.youtube.com/watch?v=NZngYDDDfW4

                            Коментар


                            • Няма опит за външна намеса при машините за гласуване, които изписаха „Дневникът е подправен“ в изборния ден на 2 октомври.

                              Коментар


                              • Както се и предполагаше машините могат да се манипулират. Преди се говореше за двама братя близнаци които ги бърникали, сега се говори че канадския измекяр държал някакви кодове

                                Депутатът от БСП Георги Свиленски хвърли голяма бомба от трибуната на Народното събрание. Той обвини Кирил Петков в опит за задкулисна договорка.

                                Това се случи по време на дебатите за промените в Изборния кодекс, който се разглежда на второ четене.



                                „Два дни казвам на колегите, че ще кажа защо БСП иска този закон и защо няма да го оттегли. Защото откраднахте изборите, уважаеми колеги. Ето затова БСП няма да оттегли закона. Защото вашият съпредседател и бивш премиер ето там, отпред, дойде и каза: „Оттеглете закона и ще ви дам кодовете. Кой е той, че ще държи кодовете на машините?“, попита той, сочейки Петков.

                                „Ето затова от една седмица ви предупреждавам, че ще ви кажа защо го правим. Ако продължавате, утре ще ви кажа и други работи. Внимавайте какво говорите, внимавайте какво правите с БСП! Защото това, че стоим и мълчим, не значи, че не можем да говорим“, предупреди той, размахвайки пръст.

                                „Сега казах само първото изречение. Утре очаквайте второто, в сряда и четвъртък довършека. От вашата парламентарна група ще останете 15 човека, запомнете какво съм казал“, обърна се Свиленски към „Продължаваме промяната“.

                                „Г-жа Йорданова, затова БСП държи на закона. Не заради вашите аргументи. Сигурно сте прави в това, което говорите. Понеже изборите бяха откраднати, понеже кодовете се държаха от един председател и в един премиер, ние това няма да го позволим. Българите ще гласуват с хартия, членовете на секционните избирателни комисии ще броят и никой няма да има право да държи кодовете в тази държава повече“, завърши той, обръщайки се към Надежда Йорданова от „Демократична България“.

                                Реакция от страна на ПП дойде от Искрен Митев: „Не ни е страх от твърденията на г-н Свиленски. Ако се страхуват от кода, защо предлагат смесено гласуване?“.

                                Искрен Митев призова председателстващият Росен Желязков да извика в залата Георги Свиленски, който всъщност беше на мястото си, да каже каквото има даже, защото от ПП не ги е страх от разкритията на ПП.

                                „В тази сграда няма изповедалня“, заяви Росен Желязков в отговор на призивите на Митев.

                                Коментар

                                Working...
                                X