IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Говорим за различни неща и пак се почва с редовната мрънканица как живеели хората.
    Аз питам за неща, които с едни хвърчащи заеми са били изградени. Как са работели, колко добре, какво са правели и прозивеждали е отделна тема.
    Имало ли ги е? - Имало ги е. Сега какво има?
    Темата дори е по-всеобхватна, защото всичко минава през субсидии, цялата световна икономика е зомбясала, и някои страни без членство някъде ще умрат от глад, защото няма кой да им печата когато трябва. В това отношение е много хубаво, че сме в ЕС, минуса е, че ще се включваме да плащаме освен от нас дължимото, и чуждите дългове. Германците са още по-тъпи, защото ако се насилват да държат еврозоната напук, в един момент тяхната гърбина ще натежи много, защото няма как лихвите да са едни и същи за големи длъжници като Италия, и силна икономика с по-малък дълг като Гермния, използвайки същия критерий % към БВП, а същевременно едно евро в Италия е едно евро в Германия. Сметките няма да може да се оправят с балон постоянно. Балон не може да бъде поддържан вечно каквото и да правят. Няма пример в историята, в който това да е работело. Ако ставаше така и социализма ставаше за нещо, то нямаше социалния и икономически екперимент СССР да се срине.
    Исторически, на който и влак да сме се качили, винаги е водел в киреча и този път няма да е изключение.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
      Че аз сълзи по СССР не виждам. Направих сравнение и питам къде потъват едни огромни средства днес, които при предишния режим е било видно в огромната си част къде са. Огледай се ми посочи. Даже не ме интересува точна сума, защото просто питам къде са парите. Пробвай се да сравниш и финансирането на ЕС в развойната дейност с висока добавена стойност по държави. Посочи ми нещо, което е благодарение на членството ни в ЕС и ни е дигнало технологичните отралси. Нищожни пари се отклоняват за България в това отношение, а онези другите са ни вкарвали в космически програми дори.
      България е единствената, която е в ЕС и няма космическа програма. Не казвам, че това е важно на сегашния ни етап на развитие, а прост пример за състоянието на нещата, отношенията, връзките, безвръзките, безотношенията и най-вече кражбите, защото от България се изнася много повече като капитали и ресурс точно благодарение не възможността, че сме в ЕС, отколкото мизерната благодат, която идва от този съюз към България, която после допълнително минава и през ситото на политическата клептокрация. ЕС като идея е много хубаво нещо и предоставя много възможности, но те са основно за големите икономики, а ние дори не можем да се възползваме от тях, а става обратното - те се възпозлват от България. И никой не ни е виновен за това.
      Било видимо? И къде отиваха средствата през соц-а? Там където и парите за да ни освободи руската армия през Пиреус?
      Огромните средства и при този и при предишния режим се крадат от ДС и за това не ти е виновен ЕС. Изобщо ако си мислиш, че по време на комунизма а и през 90-те преди да сме от ЕС е било по-добре положението в БГ или си много млад или си много заблуден. В България икономически живота никога не е бил по-добре от сега. Захласват се хората само които не са правили нищо по цял ден, плащали са им, а отгоре на това са и крали каквото могат да докопат, а сега по-трудно стават такива неща.
      ЕС е монета с две лица, от едната сме ние като евтина работна ръка или поне бяхме, от другата са възможностите и парите от тях. Наивно е да се смята че са ни приели заради красивите ни очи искат да ни обсипват с богатства защото сме много готини.
      Според мен си много млад и не знаеш как се пътуваше и работеше на запад 90-те години, и не си чувал за визи, черни печати и т.н. За мизерията, глада и студа няма какво да обяснявам защото трябва да си го преживял да разбереш. За групировките, побойщата и всичката друга помия също.

      Сделката да сме в ЕС е едно от най-добрите неща за България в последните 100 години, но корупцията, неразвитото гражданско общество и кражбите ни попречиха да се възползваме пълноценно. В европейския парламент няма кой да ни защити интересите защото политиците са ни слаби, алчни и невероятно некадърни. Ако си мислиш, че извън ЕС щяхме да сме по-добре си се объркал доста. Видя се, че дори елементарна парична политика не можем да водим и трябваше да ни наложат валутен борд и добре че го направиха.

      И накрая каква развойна дейност бълнуваш като ние един съд нямаме и не можем един прост джигит да осъдим, да не говорим за политическата мафия? От ЕС ли искаш да дойдат да ги осъдят?

      Я покажи данни за това финансиране на развойна дейност от ЕС по държави да видим? Какво е това финансиране - грантове, заеми?

      Изобщо - голямо мрънкане, че ЕС не е дошъл да ни избърше ...
      Last edited by RUBLA; 01.06.2023, 10:49. Причина: Спазвайте добрия тон!

      Коментар


      • Че аз сълзи по СССР не виждам. Направих сравнение и питам къде потъват едни огромни средства днес, които при предишния режим е било видно в огромната си част къде са. Огледай се и ми посочи. Даже не ме интересува точна сума, защото просто питам къде са парите. Пробвай се да сравниш и финансирането на ЕС за развойна дейност с висока добавена стойност по държави. Посочи ми нещо, което е благодарение на членството ни в ЕС и ни е дигнало технологичните отралси. Нищожни пари се отклоняват за България в това отношение, а онези другите са ни вкарвали в космически програми дори.
        България е единствената, която е в ЕС и няма космическа програма. Не казвам, че това е важно на сегашния ни етап на развитие, а прост пример за състоянието на нещата, отношенията, връзките, безвръзките, безотношенията и най-вече кражбите, защото от България се изнася много повече като капитали и ресурс точно благодарение на възможността, че сме в ЕС, отколкото мизерната благодат, която идва от този съюз към България, която после допълнително минава и през ситото на политическата клептокрация. ЕС като идея е много хубаво нещо и предоставя много възможности, но те са основно за големите икономики, а ние дори не можем да се възползваме от тях, а става обратното - те се възпозлват от България. И никой не ни е виновен за това.
        Last edited by Kris_; 01.06.2023, 19:42.

        Коментар


        • Много глупости в тази тема, особено за дълга ще умра да се смея. Има причини да се измерва в % от БВП. Изобщо няма и да се опитам да ви обясня защо е така, понеже няма кой да разбере.
          Ето ви една снимка да я гледате умно. И не, не защитавам Боко със тази графика, ако тези 20% не бяха крадени в голямата си част а инвестирани нещата щяха да са доста по-добре. Не мога да повярвам, че в инвестиционен форум се ронят сълзи по социализма - че вие изобщо нямате работа тук.

          Коментар


          • Насекоми и овчари, които не разбират понятията, които използват, сиреч, са функционално неграмотни могат да пасат на Йелън и Сталинка матр'яла или да си говорят с някой с тяхното ЕГН и ниво на неграмотност.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

              Прав си. Историята се пише от победителите и няма "ако".

              Но Съветският съюз с основание ни обявява война и ни окупира без да пукне пушка. Ние сме съюзници на Германия, Русия напредва и не може да позволи да остави в тила на напредващите си войски една никак не малка армия. Затуй ни организира проруски преврат, обявява война и ни окупира без бой. След което и нашата армия воюва на страната на бъдещите победители. Което всъщност е причината да се отървем с минимални щети от тази световна война.
              Вечерта на 2-ри септември, събота, тримата регенти - принц Кики, Богдан Филов и генерал Михов възлагат на Константин Муравиев ново правиелство. В него влизат 7 души - самият Муравиев (министър-председател), набедения за добър банкер Атанас Буров, Никола Мушанов, един дето не му поня името, двама баджанаци, а седмия член е троянският кон на Москва - генерал Маринов.
              После Муравиев иска оставката на Богдан Филов като регент, а той се възмущава и казва, че това е насилие и против духа на конституцията. Има заповед за започване на разоръжавне на германските части намиращи се в България, като в същия ден неделя разоръжават 6800 германски войници, а те пък потопяват колкото кораба могат. (много тъпи, вместо да вдигнат котва към Турция където са щели да бъдат интернирани)
              На 4-ти септември кабинета се събира на заседание и решава, ако съветските войски влязат в България да не им се оказва съпротива.Сваляме гащите и се обръщаме с гръб към тях.
              Издава се прокламация на правителството, с която се обявява пълен неутралитет. Обаче руснаците още същата вечер обявяват, че ако Бългрия иска да се спаси трябва да скъса с всякакви връзки с германците и никакви неутралитети няма да помогнат. (вече е късно)
              България трябва да застане на антигерманската коалиция.
              На 5-и септември почват да охкат и да се тръшкат, абе да не скъсат ли дипломатическите отношения с Германия или пък да им обявят война, а ген. Маринов докато чака инструкции от Москва е категорично против обявяването на война с Германия, защото били уж много силни, което са пълни глупости, защото германците са толкова изтормозени, че сме можели да ги пометем, но мухльото си е мухльо, особено българския политик.
              Привечер същия ден СССР обявява война на Царство България, а Буров се провиква, че било гръм от ясно небе, псуват Мушанов, рИват, а ген. Маринов загадъчно мълчи. Той не случайно по-късно ще бъде награден с орден Суворов, а този орден не се дава на незаслужили, и той го заслужава като отлага обявяването на война на Германия.
              На 6-и, сряда, отново се прокрадва мисълта абе да не обявим ли война на дойчовците, но ген. Маринов вече готов за война казва, че трябват минимум 3 дни нашите войници да се приберат в пределите на България.
              Я, да ги сметнем тези 3 дни, 6+3=9, 9-и семптември? Какво съвпадение!
              Все пак обявяват война, чрез идиотско решение, което ще остане като един от бисерите в световната дипломация, защото в безумната декларация пише, че това решение влиза в сила в 17:00ч. на 8-и септември. Така че дойчовците могат да са спокойни, че сме приятели в следващите 2 дни, а след това почваме да се пуцаме един срещу друг. Обявяваме им война, ама не веднага.
              7-и четвъртък, Мушанов иска да уволнява ген. Маринов, ама си сменя решението, но горкия не знае, че скоро генералчето ще ги уволни всичките.
              Съветската войска вече е на границата.
              Случва се и друго - Г. Димитров от Москва строява и реди някакви нечленоразделни речи за въоръжено възстание, ама няма толкоз' партизани. Партизанен само обират бирници и палят архиви.
              В пазарния ден 8-и, червената армия тръгва на пазар към България, и нашата войска чинно се строява и предава оръжието си(с много малко изключения, които са застреляни за назидание) на новия господар.
              Въпреки, че окупационните съветски войски са навлезли в България възстание и "революция" няма и няма.
              Понеже от ОФ им се проваля тайната надежда за въоръженото възстание, което да започне и мине като манифестация, защото един от дежурните превратаджии не се обича много с Муравиев, който не дава разрешение, и двамата намират хубав случай да си кажат какво мислят един за друг.
              И като не може чрез възстание, налага се да е чрез преврат.
              Движещата сила на преврата са трима професионални превратаджии, това за тях ще е трети преврат, така че имат опит как става. Казват на военния министър да заповяда на командира на бронираната бригада да влезе в София, обаче танковете се туткат много.
              А от полунощ на 9-и септември всички полицаи се прибират в РПУ-та. Това е споразумение между превратаджиите и полицията. Така се прави преврат по български.
              После някаква шепа войници влизат с един капитан предател в министерството на войната и военния министър ги посреща с думите "айде бе момчета откога ви чакаме!".

              Интересен факт е, че Муравиев е бил три пъти министър, и трите пъти е бил свалян с преврат, и трите пъти от трима едни и същи души - ето това е съдба!
              А партизанен нЕма. Поне в София на 9-и '44-та не е имало. Те ще се появят по-късно във филмите.
              Авторите на преврата са нашите продажни военни.
              Last edited by Kris_; 02.06.2023, 02:48.

              Коментар


              • Никога не съм си мислил, че ще се моля крадците и лъжците да направят правителство за да разкарат зеления путински чорап и наглите
                Умереният риск винаги печели ! ))))))

                Коментар


                • Обаче да се върнем в политиката в днешно време.
                  Какво мислите за сегашната ситуация по съставяне на редовно правителство?

                  Лично аз мисля, че ще се състави такова, въпреки омразата и обидните думи на двете страни- ГЕРБ и ПП. ДБ мълчат , ама всички са наясно, че ще прегърнат Боко Тиквата. Просто така са им наредили отвъдокеанските им господари и спонсори. А "дерьмократите" без американската подкрепа са кръгла нула.

                  А доколко ще е дълговечно едно такова правителство, това е друга работа. Мисля си, че ще се сръфат за кокала много скоро. И едните и другите са алчни. Особено новите. Те ще искат да излапат всичко. Това е все едно две вълчи глутници да си поделят убитата плячка доброволно и в разбирателство. Невъзможно. И ако самият Боко Тиквата се е налапал достатъчно и сега ще иска само да съхрани награбеното без да има проблеми с правосъдието, то в неговата партия има достатъчно алчни и гладни гърла, които ще се сбият с харвардските мошеници.

                  Освен това не бива да забравяме идващите наесен местни избори. Нали знаете, че герберите доминират навсякъде, освен в турските райони. Местните велможи на ГЕРБ изобщо няма да са съгласни да дадат кокала на ПП и ДБ. Войната тепърва предстои.

                  Очакват ни нови интересни времена.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

                    Гигов има някои важни нюанси в цялата тая работа....Още в Техеран съюзниците са си разпределили сферите на влияние....Идва лятото на 44-та ,Червената армия наближава българската граница и е време за мирни преговори.Да ,ама СССР, няма как да седне на масата за мирни преговори ,щото не е във война с България...Чрез сложни дипломатически совалки,в които участва и един български индустриалец, от съветското посолство в Турция на българското правителство е предадено,какво е предложението на СССР..А то е - България къса дипломатическите отношения с Германия и поканва СССР като посредник в преговорите за мир с Англия и САЩ ,с които сме във война...

                    Българските политици,които няма как да знаят ,че ние вече сме разпределени в съветската зона на влияние се опитват тайно от СССР да водят преговори само със САЩ и Англия...Естествено получават категоричен отказ,защото войната все още си кипи с пълна сила и Англия и САЩ нямат никакво намерение точно в този момент да си развалят отношинията със СССР,заради мераците на България....Българските политици правят последен отчаян опи да не попаднат в "лапите" на СССР ,като обявяват неутралитет...Естествено това не устройва СССР и се преминава към план Б - обявяване на война,което автоматично ги поставя на масата на мирните преговори ....

                    Между другото, Великобритания много е настоявала да продължат да ни бомбят,СССР е бил пас ,а именно САЩ се противопоставят с мотива,че все пак нашите политици по всякакъв начин са се опитвали да водят преговори - т.е. американците ни определят,като договороспособна страна и не намират са нужно да се продължават бомбардировките.....
                    Вероятно си прав. Не съм се интересувал от политическите и дипломатическите ходове във Втората световна. Аз предпочитам и се интересувам от военния аспект- стратегия, оперативни и тактически аспекти на войната. От оперативна гледна точка Червената армия не може да позволи един съюзник на Хитлер да остане в тила на съединенията и. От военна гледна точка е задължително армията на България да бъде неутрализирана. Това става по политическа линия чрез военния преврат на 9ти септември и по военна чрез окупация на страната от Трети украински фронт. Разбира се военните командири на Червената армия са били наясно, че военна съпротива няма да има. Естествено са имали и едно наум, ама самото посрещане на войските им е било приятелско, така че не е имало кой знае какви репресии. Естествено всяка окупационна армия се държи малко или много като господар. Това не е отминало и тези окупатори. Например в Шумен е извършено от съветски войници едно гнусно престъпление. Двама войници изнасилват местно момиче. Обаче се оказва, че бащата на момичето е някакъв фактор в новата власт. Тези войници са арестувани от съветската комендатура, осъдени от военно-полевия трибунал и разстреляни близо до шуменския квартал Дивдядово.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                      Прав си. Историята се пише от победителите и няма "ако".

                      Но Съветският съюз с основание ни обявява война и ни окупира без да пукне пушка. Ние сме съюзници на Германия, Русия напредва и не може да позволи да остави в тила на напредващите си войски една никак не малка армия. Затуй ни организира проруски преврат, обявява война и ни окупира без бой. След което и нашата армия воюва на страната на бъдещите победители. Което всъщност е причината да се отървем с минимални щети от тази световна война.
                      Гигов има някои важни нюанси в цялата тая работа....Още в Техеран съюзниците са си разпределили сферите на влияние....Идва лятото на 44-та ,Червената армия наближава българската граница и е време за мирни преговори.Да ,ама СССР, няма как да седне на масата за мирни преговори ,щото не е във война с България...Чрез сложни дипломатически совалки,в които участва и един български индустриалец, от съветското посолство в Турция на българското правителство е предадено,какво е предложението на СССР..А то е - България къса дипломатическите отношения с Германия и поканва СССР като посредник в преговорите за мир с Англия и САЩ ,с които сме във война...

                      Българските политици,които няма как да знаят ,че ние вече сме разпределени в съветската зона на влияние се опитват тайно от СССР да водят преговори само със САЩ и Англия...Естествено получават категоричен отказ,защото войната все още си кипи с пълна сила и Англия и САЩ нямат никакво намерение точно в този момент да си развалят отношинията със СССР,заради мераците на България....Българските политици правят последен отчаян опи да не попаднат в "лапите" на СССР ,като обявяват неутралитет...Естествено това не устройва СССР и се преминава към план Б - обявяване на война,което автоматично ги поставя на масата на мирните преговори ....

                      Между другото, Великобритания много е настоявала да продължат да ни бомбят,СССР е бил пас ,а именно САЩ се противопоставят с мотива,че все пак нашите политици по всякакъв начин са се опитвали да водят преговори - т.е. американците ни определят,като договороспособна страна и не намират са нужно да се продължават бомбардировките.....

                      Коментар


                      • Обезценката на валутата няма нищо общо с математическата пропорция между две величини за различни времеви периоди.

                        Но тази цел си требе “формално” образование.

                        Коментар


                        • Дриско, защо ревеш след, като всичко е точно, при обезценката ТИ

                          Коментар


                          • Тоя пастир, дето се включва, всичко щеше да е така, само където не отчита обезценката на валутата, но всичко е точно за този форум.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

                              И кой ти каза, че ги оправдавам?Въпросът е,че по време на война всяка от страните е използвала всички възможни средства за победа.А и все пак България им е обявила война. Което е било огромна глупост.Докато СССР ни обявява война единствено, за да може да ни окупира. И после за 45 години България стана техен васал.
                              И историята се пише от победителите.В живота няма ако и алтернативна история. Горко на победените.
                              Прав си. Историята се пише от победителите и няма "ако".

                              Но Съветският съюз с основание ни обявява война и ни окупира без да пукне пушка. Ние сме съюзници на Германия, Русия напредва и не може да позволи да остави в тила на напредващите си войски една никак не малка армия. Затуй ни организира проруски преврат, обявява война и ни окупира без бой. След което и нашата армия воюва на страната на бъдещите победители. Което всъщност е причината да се отървем с минимални щети от тази световна война.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

                                Това с "ниската база" и "фалиралата държава" е удобна и мазна лъжа, за да оправдаят всичкото, което после са окрали, че даже има още останало за крадене. Лесно се захапва за нея редовия потърпевш от мракобесието, защото си е бил тоталитарен режим с неговите си кусури, но постиженията, които е имало после са тотално съсипани без никаква необходимост от това.
                                Били сме производствена база на СССР-то и сме произвеждали високотехнологични продукти за времето си, които след това са били сринати и опоскани, или в най-добрия случай продадени на чуждестранни фирми, и то такива държави, които са били по-назад от нас, взели са си базата от нас на безценица(пример за това е ДЗУ завода в Ст. Загора купен от унгарци) и се вкараха в другия соц. съюз (все от някъде заеми трябва да идват). Досущ като оня съюз е и сегашния съюз в икономическо отношение, а то е най-важното. Това, което тогава са правили кликата за Москва, сега се прави за Брюксел, а когато си бил слуга, цял живот си оставаш слуга. Разликата между двете обаче е, че изключително малко пари от ЕС са дошли в България за каквато и да е наукоемка индустрия, и това си е политика на самия ЕС, която няма нищо общо с кражбите на нашите. Просто сме разглеждани като слуги без никаква развойна дейност, а парите за нея се разпределят другаде. Периферия на периферията сме.
                                А сега вече модата за кражбите се промени чрез новите дългове, които като минат с вноските през центрофугата на ЕС се наричат "субсидии", пак заеми, но от срещуположната посока.
                                Знаеш ли колко е българския външен дълг? Последния път като го видях, а това беше отдавна, беше около 40€ млрд. Какво сме видели ние от тези пари? Аааа! Тодор Живков бил касапин, тиран, сатрап - Е, хубу' … Колко му е бил външния дълг? 7-8-9, или хайде да ги закръглим на 10$ млрд. с инфлационна корекция, нека са 15$ млрд. Можело е да се види къде са отишли тези пари. А сега? Десетки милиарди евро! И какво сме видели ние от този дълг бе? Нищо не сме видели!
                                Хора, не се връзвайте на внушенията на харесващите им да рупат пластмаса, а четете.
                                Четете, за да бъдете умни, или ако не умни, то поне информирани, и да не ви правят на маймуни тези, които ни управляват, и които май скоро ще влязат в панделата. А дано!
                                1989 БВП е $22млрд. "Колко му е бил външния дълг? 7-8-9".
                                Днес колко е БВП? А колко е днес дългът? "Десетки милиарди евро!" Даже не знаеш. Те е@а у финансиста дето се праиш

                                Коментар

                                Working...
                                X