IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron
    Умствената ограниченост на хората, които се асоциират повече с диктатурата на окаяната и ретроградана Русия винаги ме е шокирала. Идват едни тетки на стената ми да ревЪт, че не искали да сме с Европа, щото "в България било много зле." Това са толкова безпросветни хора, които не са си направили труда да проследят икономическите показатели на България, растежа на доходите и факта, че тя вече е включена в групата на развитите, а не развиващите се страни. И че всъщност, доходите и качеството на живот в България са по-високи от тези на крепостните в Русия!

Българският паспорт е един от желаните в света, с него може да се пътува почти навсякъде свободно и без визи. Като ходят копейките в Европата, вече не чакат на граници като крепостни и второкачествени хора, забравили са за визите, могат да шитнат децата си да учат където си пожелаят по света, а самите мизерни копейки да ходят да лепят гипсокартон в "лошата" Европа, че там плащат повече!

Същите безпросветни винят Европа, защото нямат представа какво представлява съвременна Русия, хвалят я като зомбирани, но не ходят там да лепят гипсокартон! А това, че България е много назад срямо други европейски членки се дължи единствено на комуноидните мутри, които облсужват Кремъл през целия преход и от това, че Кремъл в България има много по-голямо влияние от други страни. Но копейките са неуки и глупави и винят Европа са своя личен кретенизъм и пропадналост и гласуват за измамниците, чиято цел е да ги крадат и да ги държат бедни и неуки, за да ги изпозват като многократно употребен парцал! А техните платени от Кремъл тартори натрупват милиони в кървави кремълски пари и ги използват за пушечното месо на копейките в борбата срещу Европа и еврото -- имайки сметки в евро, трупайки имоти и карайки скъпи западни (а не руски коли)!

Копейки, много сте използвани, но нямате акъла да го разберете!
    Ти нямаш акъл да го съчиниш това нещо ДС агентче ..... Пак си го прекопирал от стената на дебеланата със миришещата уста - Татянчети Христи.....
    Предателю ...що не си гледаш Марокото .....а си дошъл в Български форум за нас да мислиш ....

Пиши в марокански форуми - там живееш ..... Или пак ДС агентурни прийоми ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      И това какво общо има с България, че цапаш темата?
      Тоя боклук често показва снимки на къща, която не е моя. Толкова за меродавността на мненията му.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        От рождение ти си расъл и пасъл в едно корумпирано общество, затова не знаеш какво е това "корупция"
        Нито знаеш що е то статистика и че тя не работи с голяма или малка рядкост, а с числа
        • Не знаеш, че не е нормално и преди, и сега, всичко да става най-бързо и лесно с "връзки"
        • Не знаеш, че не е нормално да има хора с "привилегии"
        • Не знаеш, че не е нормално да ближете там каквото вие си знаете най-добре на някого, за да прогресирате
        • и т.п.
        Я ми кажи къде трябва да ближеш, за да прогресираш, щото явно си много добре запознат.
        И връзки не съм ползвал никога за нищо, ама ти пак си по-запознат,
        И с привилегии не съм запознат, за разлика от теб.

Коментар

Скоро ще разбереш.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
            Възможно да е така както ти си го обясняваш.Още повече сигурно имаш предвид в София. В провинцията е голяма рядкост да се иска подкуп от обикновен гражданин.Не че няма корупция, ама тя е договорена с фирми за изпълнение на държавни поръчки.
            Но подобни случаи са изключения,а не практика. И си пълни глупости,че всеки трети пълнолетен гражданин бил участвал в корупционни практики за една година.
            От рождение ти си расъл и пасъл в едно корумпирано общество, затова не знаеш какво е това "корупция"
            Нито знаеш що е то статистика и че тя не работи с голяма или малка рядкост, а с числа
            • Не знаеш, че не е нормално и преди, и сега, всичко да става най-бързо и лесно с "връзки"
            • Не знаеш, че не е нормално да има хора с "привилегии"
            • Не знаеш, че не е нормално да ближете там каквото вие си знаете най-добре на някого, за да прогресирате
            • и т.п.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бъpзоходко Разгледай мнение
              Ако прочетеш внимателно какво съм написал е си отговориш инсам на въпроса. Но ще поясня. Процедурата е такава че ако не предадеш целия набор от документи заявлението не се приема и те връщат да си набавиш документите.бреспктивно никакъв двумесечен срок не тече. В разказвания от мен случай всички документи бяха приети по списък и процедурата стартирана. След три месеца не ни казаха че някой от подадените документи не е редовен, а никазаха че не сме дали два от документите, което ако беше наистина така нямаше да е стартирала процедурата и да текът сроковете. Точно затова и смятам че това беше дебел намек да "бутнем". Според мен в много от случаите служителите пробват и ако мине мине. Ако ме мине не повтарят. За съжаление явно доста често минава. Както казах не съдя никого. Аз не бях притиснат критично, но ако бях незнам как щях да постъпя. Просто описвам една ситуация от първо лице.
              Възможно да е така както ти си го обясняваш.Още повече сигурно имаш предвид в София. В провинцията е голяма рядкост да се иска подкуп от обикновен гражданин.Не че няма корупция, ама тя е договорена с фирми за изпълнение на държавни поръчки.
              Но подобни случаи са изключения,а не практика. И си пълни глупости,че всеки трети пълнолетен гражданин бил участвал в корупционни практики за една година.
              Last edited by mirodes; 10.05.2025, 19:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Ще дойде ден и историците ще четат във форума репликите ,
                за да разберат защо България е правила преход 100 години,
                от социалистическото недоносче на живков
                към нормална Европейска Демокрация

А психиатрите ще ползват факти за дисертации
                Тука съм съгласен, че много пишат в този форум под закрилата на модераторите. Имаме си и пророци, които на 100% знаят колко ужасно ще е бъдещето, когато въведем обикновеното, а след него и цфровото евро.
                Last edited by X_Y; 11.05.2025, 10:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                  Ако откажете да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви няма да можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Ако се съгласите да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви ще можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Това цифрово евро ако се въведе - ще е зловещ инструмент за тотален контрол над масите.
                  Господа модератори?
                  Имаме си пророк, който вижда бъдещето без да хвърля боб или да лее олово, а вие сте тръгнали мене да ме триете, защото уж не съм пишел по темата.

Добре, ще пиша по темата и ще пророкувам, щом така искате:
                  Ако се въведе цифровото евро, всички ще могат да лежат по гръб и да чакат бананите да им паднат в устата.

Коментар

• Ще дойде ден и историците ще четат във форума репликите на,
                    за да разберат защо България е правила преход 100 години,
                    от социалистическото недоносче на живков
                    към нормална Европейска Демокрация

А психиатрите ще ползват факти за дисертации
                    Last edited by X_Y; 11.05.2025, 10:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не разбрах липсваха ли документи или не?Щото ако са липсвали е напълно възможно да е станало забавяне при разглеждането заради отпуските лятото и голямото натоварване.
                      Бил съм държавен служител и всеки гражданин иска неговият случай веднага да се разреши, но това просто не е възможно.
                      Ако прочетеш внимателно какво съм написал е си отговориш инсам на въпроса. Но ще поясня. Процедурата е такава че ако не предадеш целия набор от документи заявлението не се приема и те връщат да си набавиш документите.бреспктивно никакъв двумесечен срок не тече. В разказвания от мен случай всички документи бяха приети по списък и процедурата стартирана. След три месеца не ни казаха че някой от подадените документи не е редовен, а никазаха че не сме дали два от документите, което ако беше наистина така нямаше да е стартирала процедурата и да текът сроковете. Точно затова и смятам че това беше дебел намек да "бутнем". Според мен в много от случаите служителите пробват и ако мине мине. Ако ме мине не повтарят. За съжаление явно доста често минава. Както казах не съдя никого. Аз не бях притиснат критично, но ако бях незнам как щях да постъпя. Просто описвам една ситуация от първо лице.

Коментар

Облагат с 40% големите депозити в Кипър

Коментар

Кучетата лаят, кервана си върви ..
                          Много крадете бе, другари евро-комунета.
                          Облагат с 40% големите депозити в Кипър

Очаква се известно изтичане на капитали, когато банките отворят

Депозитите на големите кипърски вложители ще бъдат обложени с 40%. Точният процент още не е уточнен, но ще е чувствителен, допълва той.

Делът всъщност зависи от това, как правителството ще реши да защити пенсионната система на страната.

Сарис потвърди, че всички кипърски банки ще останат затворени до четвъртък и че дори тогава ще бъдат наложени капиталови контроли за това какви суми ще могат да бъдат теглени.

Тези рестрикции вероятно ще бъдат по-строги за двете основни кипърски банки - Bank of Cyprus и Laiki и ще останат в сила, докато банковата система „се стабилизира“, допълва той.

Точните детайли около този „механизъм на две скорости“ ще бъдат уточнени с банките по-късно днес, допълва той.

Сарис очаква „известно кървене и изтичане на капитали“, когато банките бъдат отворени. Той обаче вярва, че след като европейските фондове бъдат деблокирани, „в рамките на седмици“ доверието в кипърските банки ще бъде възстановено.

Въпреки че кипърската икономика е сериозно засегната от икономическата криза, Сарис подчертава, че страната му може би ще спечели от ...
                          „Да наистина, ще имаме известни проблеми, но те ще отшумят бързо“, допълва той.

Сарис също така изтъква, че правителството му е договорило по-изгодни условия за изплащането на заема...

За разлика от предишните споразумения новата сделка за Кипър не изисква одобрението на парламента в Никозия. Тя също така включва мерки за бюджетни икономии и данъчни повишения.

Кипърските граждани с големи депозити в кипърските банки няма да имат достъп до сметките си над 100 хил. евро, докато преструктурирането на банките не бъде приключено.

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

Кво ще прави партия гроб без патерици тогава ?
                            Ше спечели изборите още веднъж, този път с мнозинство над 50% ...

Коментар

Чуйте на 19:30 за цифровото евро.
                              Ето ви нагледен пример ако бъде въведено цифрово евро € + условни плащания:

Ако откажете да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви няма да можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Ако се съгласите да отидете в окопите в Украйна да се биете срещу Руската федерация - вие и семейството ви ще можете да си купите храна, вода и всичко необходимо от магазина.

Това цифрово евро ако се въведе - ще е зловещ инструмент за тотален контрол над масите.
                              И един мармот ще завива шоколада в станиол ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Сибирския Бръснар Разгледай мнение
                                ЕВРОЗОНАТА Е МНОГО ХУБАВО НЕЩО, всички копнеят за нея, но народът не бива да се пита пряко.
                                Радвам се, че най-после акъла ти дойде в главата, щото иначе Путин направо ти го беше изпил ...

Коментар

Working...
                                X