Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Ще го напиша по друг начин- преди меркелката да каже- вир шафс дас, чичко ханс е сметнал че едно дете в германия струва колкото една къща. имайки предвид че това е около 2014-2016 по него време къщите при мен бяха далеч под 100000 евро- по скоро около 70-80000. Същата къща сега струва около 180000. Ако ханс е направил тази сметка, предполагам че е доста по вярна от твоите хвърлени едно към гьотере цифри, само защото ти така смяташ. Пенсионерите не трябва да ги слагаш в сметката защото те са си отработили своето и са си платили данъците и сега държавата връща парите които е взела. Чудно ми е като как смяташ амортизацията на пътищата например- колко пъти едно дете се е качило на колело, кола или каруца и е употребило магистрала хемус. Това че нещо го има , не означава че трябва да се ползува, още по малко да се плаща за него. Какво е откраднало едно дете- родителите му са плащали всичко за него- дрехи учебници, обувки, екскурзии, почивки. храна. На практика държавата е платила само за обучението му. В момента учител получава около 2000лв на месец, но трябва да махнеш данъците- да кажем около 1600. Същият този учител работи около 40 часа на седмица или 160часа на месец- ако разделим 1600/160 ще получим че същият този учител получава по 10лв на час чисто. . Ако приемем че в един клас са да кажем 25 ученика това означава 10/25 40 stotinki за ученик
Хайде докарай от 40 стотинки на ученик до 200000лв за 20 години. Пак казвам- определено съм съгласен с тезата ти че емигрантите са откраднали на практика някаква сума, но тя определено е много далеч от тази която ти си измисляш. Отделно от това- не си мисли че хората са избягали от много добро в родината си. Познавам хора които се прибраха в русия. Колежки на жена ми казват независимо че е война аз се прибирам. Емиграцията не е за всеки. Но прибирайки се емигранта е донесъл със себе си виждането за света който е видял- където няма забавяне на заплати, където улиците се чистят редовно, където се спазват правила
Коментар