IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не знам какво толкова сте се уплашили от дигиталното Евро. То има редица преимущества, включително и това да ограничи прането на пари, корупцията, кражбите, криенето на данъци и въобще престъпността. И вместо да се радвате, сте тръгнали да го критикувате.

А това, че в неговия софтуер има заложени опции, които не ви се харесват, не означава, че те ще се използват. И в момента в живота ни има огромно количество опции, които обаче не се използват. Например един нож може да убива хора, но въпреки това не е забранен, и във всяка къща има поне по 10 бройки. Или пък че държавата била искала по някакъв начин да ни ограничи или ограби. Ами че тя и в момента може да го направи това поне по 10 различни начина.

Не забравяйте - дигиталното Евро е само един инструмент, и за какво ще се използва го решаваме пак ние хората. Ако се използва само срещу првстъпността във всичките нейни форми, какво лошо има в това? Би трябвало дори да ръкопляскаме. А който не му харесва - ами да ползва старите хартийки. Те няма да бъдат забранени. Да ползва криптовалути - тях няма как да ги забранят. Да ползва злато и сребро - тях също няма как да ги забранят.

Аз дори си мисля, че има още една стъпка, по-добра дори и от дигиталните пари. И тази стъпка няма как да не се въведе във бъдещето. Става въпрос за автоматичното идентифициране посредством ДНК, отпечатък на пръст, зеница или каквото там измислят, и след това автоматично начисляване на приходи и разходи. Ще стане като комунизма - ходиш из магазина и си вземаш каквото ти трябва, а системата сама се грижи да ти начисли верните разходи или приходи. Тогава дори ще изчезне понятието пари, и ще се замени с някакви точки за заслуги. Получаваш точки когато работиш и харчиш точки когато потребяваш.
    ----------------

Добре, вие дъртите комунета какво искате - тоталитарно репресивно общество,
    в което всички хора са превърнати в безгласни, подчинени икономически роби, покланящи се покорно на сатанистите във властта ли?!
    Нали 30 години уж ревахте и се тръшкахте, че комунизма бил голямо зло - защо сега искате пак да го връщате комунизма в комбинация с тоталитаризъм?!

Аз съм роден свободен човек, и Бог ми е дал свобода и собствена воля сам да решавам как да живея живота си,
    не мога да се подчинявам, и да слугувам на разни дърти, угоени разкапани комунета, облечени в костюмчета, като тиквата от Банкя, Шиши, и бабишкерата Урсула, които са сатанисти и служат на дявола...

и трябва ли да се оставя тея дърти разкапани злодеи и отрепки да ме превърнат в техен роб, чрез икономическа принуда...
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Това естествено са измислици. Но не е измислица,че при дигитална валута целият ти живот ще зависи от добрата воля на някого. Както вече се случва в Китай,където има тотален контрол върху живота на хората.
      И най-гадното е,че нищо няма да зависи от българските политици,които макар и крадливи все още имат здрав разум. Та и да протестират хората няма да има полза. Докато обществата в Западна Европа са овце и колкото и да ги ръчкат с гегата те нищо няма да кажат.От това ще пострадат и българите като се въведе евро.
      Не знам какво толкова сте се уплашили от дигиталното Евро. То има редица преимущества, включително и това да ограничи прането на пари, корупцията, кражбите, криенето на данъци и въобще престъпността. И вместо да се радвате, сте тръгнали да го критикувате.

А това, че в неговия софтуер има заложени опции, които не ви се харесват, не означава, че те ще се използват. И в момента в живота ни има огромно количество опции, които обаче не се използват. Например един нож може да убива хора, но въпреки това не е забранен, и във всяка къща има поне по 10 бройки. Или пък че държавата била искала по някакъв начин да ни ограничи или ограби. Ами че тя и в момента може да го направи това поне по 10 различни начина.

Не забравяйте - дигиталното Евро е само един инструмент, и за какво ще се използва го решаваме пак ние хората. Ако се използва само срещу првстъпността във всичките нейни форми, какво лошо има в това? Би трябвало дори да ръкопляскаме. А който не му харесва - ами да ползва старите хартийки. Те няма да бъдат забранени. Да ползва криптовалути - тях няма как да ги забранят. Да ползва злато и сребро - тях също няма как да ги забранят.

Аз дори си мисля, че има още една стъпка, по-добра дори и от дигиталните пари. И тази стъпка няма как да не се въведе във бъдещето. Става въпрос за автоматичното идентифициране посредством ДНК, отпечатък на пръст, зеница или каквото там измислят, и след това автоматично начисляване на приходи и разходи. Ще стане като комунизма - ходиш из магазина и си вземаш каквото ти трябва, а системата сама се грижи да ти начисли верните разходи или приходи. Тогава дори ще изчезне понятието пари, и ще се замени с някакви точки за заслуги. Получаваш точки когато работиш и харчиш точки когато потребяваш.
      Last edited by Mateev; 11.04.2025, 09:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Ганьо-идиота както винаги последен ще разбере накъде духа вятъра.

В цяла Европа хората са притеснени от случващото се в момента, и от това, което сатанистите облечени във власт им готвят,
        само ганьо.bg се е запътил натам, откъдедето всички бягат...

От авторите на "Урсула забранява розовият домат".

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
          Хубаво човек да не се подава на страха , докато го бомбандират непрекъснато с хибридна пропаганда а да търси собсвенни източници на информация.
          Ганьо-идиота както винаги последен ще разбере накъде духа вятъра.

В цяла Европа хората са притеснени от случващото се в момента, и от това, което сатанистите облечени във власт им готвят,
          само ганьо.bg се е запътил натам, откъдедето всички бягат...

( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Би ли намерил източник на новината за еврото, което ще бъде със срок на годност, различен от фейсбук групите "100% абсолютно истинските новини без цензура" и прочее подобни?

Щото се изкушавам и аз да си направя фейсбук група и да почна да бълвам щуротии по цял ден.
            Дигиталното евро си е съвсем реална перспектива, която може още тази година да се приложи, а до 2-3 години да стане ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Така че да се приравнява това с глупостите за 5 Джи или кемтрейлс е безумно. Или по-скоро нарочно се прави.

Коментар

Аз винаги съм бил "за" това да има и кеш (по ред причини) и не съм във възторг от изцяло дигитални разплащания, но далеч не мисля, че Урсула прави таен план как да ме ограничи да пазарувам само от Кауфланд, а не от Лидл, щото ми е извън позволения кръг.
              Това естествено са измислици. Но не е измислица,че при дигитална валута целият ти живот ще зависи от добрата воля на някого. Както вече се случва в Китай,където има тотален контрол върху живота на хората.
              И най-гадното е,че нищо няма да зависи от българските политици,които макар и крадливи все още имат здрав разум. Та и да протестират хората няма да има полза. Докато обществата в Западна Европа са овце и колкото и да ги ръчкат с гегата те нищо няма да кажат.От това ще пострадат и българите като се въведе евро.
              Last edited by Vergil1975; 11.04.2025, 08:17.

Коментар

Достатъчно е,че няма да има пари в брой. Ако те кефи това ок,но има и хора, които мислим различно.
                Аз винаги съм бил "за" това да има и кеш (по ред причини) и не съм във възторг от изцяло дигитални разплащания, но далеч не мисля, че Урсула прави таен план как да ме ограничи да пазарувам само от Кауфланд, а не от Лидл, щото ми е извън позволения кръг.

Коментар

Това е най-разпространената либерастка тактика-пуска се някаква безумна идея като посочените от теб и към нея се пришива напълно реална новина и се осмива всеки,който повярва в нея все едно вярва и в абсурдната.В случая ако някой изрази опасения от дигиталното евро се изкарва,че същият вярва в кемтрейлс макар никога да не го е мислил.
                  Би ли намерил източник на новината за еврото, което ще бъде със срок на годност, различен от фейсбук групите "100% абсолютно истинските новини без цензура" и прочее подобни?

Щото се изкушавам и аз да си направя фейсбук група и да почна да бълвам щуротии по цял ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

То че имаш пари в брой не винаги може да те спаси.
                    Парите в брой при всеки един момент могат да бъдат демонизирани темег с един държавен указ кюпурите да бъдат извадени от обръщение или да се даде срок да ги предадеш на каква цена си реши държавата. И ако не можеш да докажеш произхода си пак проблем.

https://tavex.bg/golyamoto_zanulyavane/
                    Това няма как да стане,щото ще има бунтове. Докато с цифровото евро ще те сваряват бавно като жаба във вряла вода, докато имат пълен контрол над живота ти.Щото финансите са най-важните в живота.

Коментар

Достатъчно е,че няма да има пари в брой. Ако те кефи това ок,но има и хора, които мислим различно.

То че имаш пари в брой не винаги може да те спаси.
                      Парите в брой при всеки един момент могат да бъдат демонизирани темег с един държавен указ кюпурите да бъдат извадени от обръщение или да се даде срок да ги предадеш на каква цена си реши държавата. И ако не можеш да докажеш произхода си пак проблем.

https://tavex.bg/golyamoto_zanulyavane/
                      Last edited by Майстора233; 11.04.2025, 00:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Пропусна 5- джи- то, което " убиваше птиците и ни облъчваше" а сега всички ползват 5 джип телефони и забравиха за "проблема", имаше и самолети, които ни пръскат с химикали да сме смирени и да не протестираме
                        Това е най-разпространената либерастка тактика-пуска се някаква безумна идея като посочените от теб и към нея се пришива напълно реална новина и се осмива всеки,който повярва в нея все едно вярва и в абсурдната.В случая ако някой изрази опасения от дигиталното евро се изкарва,че същият вярва в кемтрейлс макар никога да не го е мислил.

Коментар

Тамън се отървахме от задължителната мобилизация лятото на 2022 и олиото по 10 лева от 2023 и вече дигиталното евро ни задължи от кой магазин да си купуваме кисело мляко, иначе в Брюксел пищи голям червен бутон и идват баретите да ни дадат кофичка по БДС.

Тъпото на конспирациите е, че ако една се окаже вярна, а следващите 10 - не, повечето хора си спомнят първата.
                          ​​​​​

Коментар

• Това за Швеция , контрола и изоставянето на парите в брой. Зада не се сравнява Китайският авторитарен модел с европейската демокрация.

През 2018 г. бивш заместник-управител на централната банка на Швеция прогнозира, че до 2025 г. страната вероятно ще бъде безкешова.

Седем години по-късно тази прогноза се оказа до голяма степен вярна. Само една на всеки 10 покупки се правят с пари в брой, а картата е най-разпространената форма на плащане, следвана от шведската система за мобилни плащания Swish, стартирана от шест банки през 2012 г. която сега е повсеместна. Използването на други услуги за разплащане през мобилен телефон също се разрастват бързо.

Всъщност, според годишния отчет за плащанията на централната банка, публикуван този месец, Швеция и Норвегия имат най-ниското количество пари в обращение, като процент от БВП, в света.

Но в днешния контекст, когато войната в Европа, непредсказуемостта в САЩ и страхът от руски хибридни атаки са почти част от ежедневието в Швеция, животът без пари не доказва утопията, която може би някога е обещавал да бъде.

Сериозност на ситуацията е такава, че властите се опитват да насърчат гражданите да пазят и използват пари в брой в името на гражданската защита. През ноември министерството на отбраната изпрати на всеки дом брошура, озаглавена „Ако настъпи криза или война“, съветвайки хората да използват редовно пари в брой и да поддържат минимум седмични запаси в различни деноминации, за да „засилят готовността“.

В доклада си централната банка казва:
                            „Трябва да се предприемат мерки за укрепване на готовността и намаляване на изключването, така че всеки да може да плаща, дори в случай на криза или война.“
                            От години се казва, че ефективността е била приоритет за плащанията, но сега безопасността и достъпността „са поне толкова важни“.
                            През декември правителството публикува резултатите от проучване, което предлага някои публични и частни агенти да бъдат задължени да приемат пари в брой – препоръка, която централната банка казва, че властите трябва да приложат.
                            През последните години централната банка работи върху собствена цифрова валута, „е-крона“, тъй като паричните средства намаляват. Но проектът приключи преди няколко години и сега банката се фокусира върху наблюдението на глобалното развитие на цифровите валути.

Швеция не е единствената скандинавска страна, която изостава от плановете за безкешово общество. Миналата година Норвегия, която има популярен еквивалент на Swish, наречен Vipps MobilePay, въведе законодателство, което означава, че търговците на дребно могат да бъдат глобени или санкционирани, ако не приемат пари в брой. Правителството също така препоръча на гражданите да „държат малко пари в брой поради уязвимостта на решенията за цифрово плащане към кибератаки“.

Коментар

Тамън се отървахме от задължителната мобилизация лятото на 2022 и олиото по 10 лева от 2023 и вече дигиталното евро ни задължи от кой магазин да си купуваме кисело мляко, иначе в Брюксел пищи голям червен бутон и идват баретите да ни дадат кофичка по БДС.

Тъпото на конспирациите е, че ако една се окаже вярна, а следващите 10 - не, повечето хора си спомнят първата.
                              ​​​​​
                              Пропусна 5- джи- то, което " убиваше птиците и ни облъчваше" а сега всички ползват 5 джип телефони и забравиха за "проблема", имаше и самолети, които ни пръскат с химикали да сме смирени и да не протестираме

Коментар

• Хубаво човек да не се подава на страха , докато го бомбандират непрекъснато с хибридна пропаганда а да търси собсвенни източници на информация.

Коментар

Working...
                                X