IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ГРИГОР ЛИЛОВ

РЕЗУЛТАТИ
    * Активност и партии
    .
    Към 16 часа са гласували 1 706 814 избиратели, което е 25,58% според ЦИК. Социологическите агенции "Галъп" и "Тренд" дават по-висок процент, но другите две, които също правят екзитпол – "Алфа Рисърч" и "Маркет линкс", не ги потвърждават.
    Активноста се очертава като цяло ниска, сравнима с рекордната пасивност през лятото
    Реалният процент обаче е значително по-висок. Понеже на всеки му е ясно, че никакви 6.7 милиона избиратели, спрямо които се мери, не може да съществуват при население от 6.8 милиона. Според моя анализ е около 31-33%.
    .
    Най-ниска е избирателната активност в Кърджалийско – само 19.03%. В Силистренско е 20,72%. В Търговищко е 22.83%,в Разградско 22,95%
    Т.е. потвържава се онова, което много пъти соча през последните близо десетина година – българските турци все по-активно не припознават върхушката на ДПС като свой представител.
    Столицата сложи и засега слага по активност в джоба си цялата страна. В 23 МИР активността е най-високата в страната - 32.57% в 25 МИР - 28,33%, което също е от високите показатели. Висока е активността в Смолянско – 31,13%.
    Изненадва ниската активност в Пловдив град – само 20,67%
    .
    Анализът на данните, които имам, показват достигнато плато за ГЕРБ, растящ брой гласове за ПП, продължаващ спад за Има такъв народ, стабилизация на ДБ. Възможно е % на ДПС да спадне, понеже традиционно неговите избиратели гласуват във времето до обяд и постигнатото дотук относително олеква.

Допускам и ГЕРБ да намали резултата си, понеже неговият електорат се базира в столицата от една страна, а от друга - в по-малките градове и села. А в тях опашки за гласуване във вечерните часове никога не е имало и няма да има. Досега за него са гласували към 400 000 души и ми се струва невероятно още 300 000 да гласуват за Борисов след 16 часа.
    Спадът на резултатите го обяснявам с логични причини. Знае се, че нямат шанс да направят правителство. А хората мразят да подкрепят предварително бити карти. Втората причина – в по-дълбоката провинция все още има феодализъм и местните босове определят едва ли не всичко в живота на хората. Те вече предадоха ГЕРБ, понеже им е важен бизнеса, а ГЕРБ повече няма да има възможност да им го осигури.
    .
    Тенденцията при гласовете в чужбина: масовия отлив от „Има такъв народ” продължава, голямата печалба от тези гласове е за партията на промяната.
    "Мутри вън" и "Възраждане" според мен загубиха шансовете за парламента.
    Ако тези тенденции се запазят, то българският избирател най-сетне започва да поумнява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
      Няма значение кой ще е първи или втори и с колко точно. Важна е по-общата картина. Очакват ни интересни решения.
      Тези интересни решения с трепет ги чакаме от Април месец

Според мен навлизаме в период на политическа нестабилност - нещо като 90-те до 1997 като се сменяха едни правителства доста често без ясна идея какво правим и накъде вървим.

Не знам колко ще продължи, но може да е дълго - 5-7 години. Да кажем че вече мина 1 година и повече даже.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

"Направихте си го" - НЕ.

ТЕ си го направиХА.

Когато на въпросния политик му трябваше моят глас - дадох му го и той спечели. Днес НЕ МУ го дадох.

НаправиХА си го.
        Това само потвърждава, колко си неориентиран. Върни се няколко месеца назад в темата да се видиш какви славословия и дитирамби редиш за Слави и свитата му от маймуноиди. А днес си готов да се хвърлиш в обятията на поредния месия.

П.С. Писаното слово остава.
        П.П.С. Поне в повечето случаи...

Коментар

• Няма значение кой ще е първи или втори и с колко точно. Важна е по-общата картина. Очакват ни интересни решения.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Я пак СлаФчУ политик стига бе бе стегни се ти казах.СлаФчу е селски бек нещо като Гацо Бацов.Я ми припомни какво съм говорил преди година щото явно паметта ти изневерява и бъркаш желаното с действителността.Разбирам че не обичаш да губиш ама това е сами си го направихте

"Направихте си го" - НЕ.

ТЕ си го направиХА.

Когато на въпросния политик му трябваше моят глас - дадох му го и той спечели. Днес НЕ МУ го дадох.

НаправиХА си го.

Коментар

Влади Въргала току що даде добра идея даже много добра.Променя се закона и се въвежда следната възможност ако 51% от гласувалите изберат опцията не подкрепям никого на следващите избори никой от явилите се на изборите да не може да се кандидатира за следващите и като партии и като хора...Според мен това има потенциал и ще мотивира народа да гласува
              Въргала има един гениален сериал - Шменти Капели Легендата. Като го гледа, човек разбира, че файда от гласуване няма. Днешните герои са наследниците на героите от сериала. Има го в интернет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...и какво дори, ако "води", изпаднал в тежка политическа изолация.
                Аз казах, че ГЕРБ ще върнат мандата.

Баце каза че ще издигнат много отдалечен от ГЕРБ премиер и ще го пратят да търси подкрепа. Но според мен това ще е Пи Ар ход за лъскане на имиджа.

ПП като са втори ще опитат са съставят правителство но вече как и защо ще стане не е много ясно. Как ще се договарят с БСП и с другите 2 партии е вятър и мъгла.

Коментар

Много бързаш има още време до 20 часа а и не знаем навънка как са гласували но според мен едва ли за тиквата...
                  Свърши вече, като се мръкне и хората спират да щъкат, това не е лятото.

Коментар

• Влади Въргала току що даде добра идея даже много добра.Променя се закона и се въвежда следната възможност ако 51% от гласувалите изберат опцията не подкрепям никого на следващите избори никой от явилите се на изборите да не може да се кандидатира за следващите и като партии и като хора...Според мен това има потенциал и ще мотивира народа да гласува

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Няма драма и за тези места. ГЕРБ ще са първи, последни ще са ДБ.

п.п. Друг е въпроса с колко. ГЕБР няма да води със 7-8% а само с 2% както ги даваха.
                      Много бързаш има още време до 20 часа а и не знаем навънка как са гласували но според мен едва ли за тиквата...

Коментар

п.п. Друг е въпроса с колко. ГЕБР няма да води със 7-8% а само с 2% както ги даваха.
                        ...и какво дори, ако "води", изпаднал в тежка политическа изолация.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Има битка за 1-во и последно място - другите 2-ма са ясни

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Пак НИ ЕДИН от платените социолози не позна . И пак най-близо са маркет линкс
                            Като цяло познават. Има един колебаещи се дето в последния момент решаваха за кого да гласуват. Април така изненадващо Слави събра повече от това дето му даваха. Сега Кирчо и Кокорчо обират колебаещите се и това ги доближава до ГЕРБ.

Коментар

Екзит половете не са много точни в различните агенции има доста различия. Паралелното преброяване ще даде точна картина.
                              Има битка за 1-во и последно място - другите 2-ма са ясни
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                              X