IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    ПОЛИТИКА В БЪЛГАРСКИ КУРНИК

Разхожда се нашия петел и гордо размахва поредния компромат от 14 точки
    Кокошките го гледат с възхищение и вървят покорно след него
    Прасето се обажда: "Ти си гениален учен, щом ползваш само руски език!"
    ...
    Има ли смисъл да му се доказва, че всичките му 14 точки ги има само в неговата малка главичка
    Не, защото веднага ще напише гениален списък от повече точки
    По всякакъв повод Без да се замисли

Всеки е там, където заслужава Петелът е в курника

Петел или не но, когато е прав, прав е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Ех барби, барби - колкото повече се опитваш да ме клъвнеш, толкова повече се излагаш. Не ти ли писна?

Ето какво вече знам за тебе, въпреки че всячески криеш информация, може би защото те е срам да кажеш истината:
      1. PV централата ти е с мощност около 3kWp
      2. Намира се на хоризонтален покрив, защото декември, януари и февруари е под снега и не произвежда нищо.
      3. Следователно живееш в апартамент в жилищен блок.
      4. Пролет и есен, когато няма нужда нито от отопление, нито от климатик, консумираш средно около 500-550 kWh на месец.
      5. Зимата консумираш средно 1300 kWh на месец. Разликата от 800 kWh явно са за отопление.
      6. Лятото консумираш средно 700-750 kWh на месец. Разликата от 200 kWh е за охлаждане (климатик).
      7. След като има 4 пъти разлика между енергията за отопление и охлаждане, то това означава, че се топлиш на ток.
      8. Енергията за отопление / охлаждане отговаря на около 80 кв.м. несанирана жилищна площ.
      9. Живееш бедно, щом ти се налага сам да се качваш на покрива да монтираш панели, а не да ползваш специализирана фирма.
      10. Нямаш спестявания, щом ти се налага да добавяш панели малко по малко, а не да ги купиш от раз всичките.
      11. Силно си комплексиран, щом изпитваш потребност непрекъснато да се хвалиш из форума и да си мериш пиш..та с някого.
      12. Хроничен лъжец си, щом непрекъснато те хващаме, че силно преувеличаваш в тези хвалби.
      13. Ниско възпитан си и си работил непрестижна професия, щом си се научил от колегите си непрекъснато да псуваш и обиждаш.
      14. Неграмотен си, щом ти се налага непрекъснато да ползваш ИИ, щото да стигнеш до нивото на колегите си във форума.
      ПОЛИТИКА В БЪЛГАРСКИ КУРНИК

Разхожда се нашия петел и гордо размахва поредния компромат от 14 точки
      Кокошките го гледат с възхищение и вървят покорно след него
      Прасето се обажда: "Петел или не но, когато е прав, прав е."
      ...
      Има ли смисъл да му се доказва, че всичките му 14 точки ги има само в неговата малка главичка
      Не, защото веднага ще напише гениален списък от повече точки
      По всякакъв повод Без да се замисли

Всеки е там, където заслужава Петелът е в курника

Last edited by barbaron; 31.01.2025, 13:36.

Коментар

• Ето само някои от действията на ББ в полза на Русия, пък всеки сам да си отговори защо някой русофоб го харесва.
        1.Подписа договора за"Южен поток ",който газопровод бе изключително в полза на Русия. И Орешарски го прекрати.
        2.Няколко години наливаше пари в АЕЦ-Белене,вместо веднага да прекрати проекта.
        3.Отказа в Черно море да се създаде флотилия от натовски кораби с оправданието да не се дразнела Русия.
        4.С негово съгласие бе подписан анекс към договора за АЕЦ-Белене и така България се задължи да купи двата реактора на стойност 650 милиона евро.
        5.По време на неговото управление Лукойл не плащаше данък печалба и бе единствената рафинерия в света на загуба. Естествено с фалшиви отчети и така бюджета бе ощетен с милиарди.
        6. Прекрати предсрочно договора за пренос на газ от Русия към Турция и така ощети България с 1,1 милиарда долара,щото клаузата беше, че се дължи такса независимо дали се подава газ.
        7.Някалко пъти каза,че Крим бил руски и санкциите срещу Русия трябвало да се свалят .
        8.Изгради Турски поток в България като България НЕ ПОЛУЧАВА газ по тоя поток.
        9.Нарочно бавеше строежа на газовите връзки със съседните държави и България бе зависима от Русия за газ.
        От това по проруска политика няма как да има.

Коментар

Човек - що за следовател си бил, когато толкова лесно вярваш на партенки. С НЛО-тата е същото. Следовател ли си бил, или пазач на будката на входа на РПУ-то?
          Какъвто и да съм бил съвестта ми е чиста и НИКОГА не съм лизал задници като голяма част от българските бизнесмени. Тая твоя любов към една мутра със сигурност не е случайна.
          И на партенки не вярвам, а ЕДИНСТВЕНО на доказателства. Има снимки, видео и аудиозаписи, така че ясно е за какво става въпрос.
          Още повече и ти явно ненавиждаш руската имперска политика, а ББ е направил за интересите на Русия повече отколкото всички други български политици взети заедно. И въпреки това си му фен.Ясна е работата защо го харесваш.
          Last edited by mirodes; 31.01.2025, 09:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Фалшифицирани на куков ден.Освен снимките имаше и видеозапис, който показваше кюлчетата и пачките от по 500 евро в чекмеджето в спалнята. И Дойче банк потвърди, че има банкнота със сериен номер като на снимките.А и то така лесно ще влезе някой в спалнята на премиера като там НСО охранява и няма как да влезе чужд човек. Ясно е,че всички тия записи са правени от любовницата му,която е имала достъп до ББ,когато спи и после в негово отсъствие е направила запис и снимки.
            Човек - що за следовател си бил, когато толкова лесно вярваш на партенки. С НЛО-тата е същото. Следовател ли си бил, или пазач на будката на входа на РПУ-то?

Коментар

И в България е същото, просто в конкретния случай нямаше кюлчета и Евро, а фалшифицирани снимки.

Не знам дали знаеш колко строг е НАП и как за няма нищо влизаш в процедура. Със сина ми беше така, когато купих на негово име две леки кола - за него и за гаджето му. И в края на годината НАП веднага се задейства и му изпрати писмо с искания за какви ли не документи. Отне един месец да съберем документите, и най-накрая се оказа, че едно единствено изречение е достатъчно - "Баща ми ми даде парите". Въпреки че НАП го знаеха това, едва ли не от злоба го вкараха в процедурата.
              Фалшифицирани на куков ден.Освен снимките имаше и видеозапис, който показваше кюлчетата и пачките от по 500 евро в чекмеджето в спалнята. И Дойче банк потвърди, че има банкнота със сериен номер като на снимките.А и то така лесно ще влезе някой в спалнята на премиера като там НСО охранява и няма как да влезе чужд човек. Ясно е,че всички тия записи са правени от любовницата му,която е имала достъп до ББ,когато спи и после в негово отсъствие е направила запис и снимки.Не само това имаше и аудиозаписи на ББ как разговаря по телефона и видно е,че тия записи не са от подслушване на телефона, а някой, който е стоял близо до него го е записвал. Т.е човек, на когото е имал голямо доверие и това може да е само любовницата му.И то тая любовница не е била случайна,а такава, която официално се е движела с него и е можела да влезе в резиденцията в негово отсъствие без проблеми.Само една отговаря на тоя профил.Такава,която е носела големи гривни на ръцете си и след публикуването на записите си е изтрила всички снимки във Фейсбук,на които й се виждат гривните.
              Last edited by mirodes; 31.01.2025, 08:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                Ами това е разликата с България-когато в САЩ открият недекларирани златни кюлчета и стотици хиляди долари тия хора отиват в затвора. В България стават депутати и последици няма.
                И в България е същото, просто в конкретния случай нямаше кюлчета и Евро, а фалшифицирани снимки.

Не знам дали знаеш колко строг е НАП и как за няма нищо влизаш в процедура. Със сина ми беше така, когато купих на негово име две леки коли - за него и за гаджето му. И в края на годината НАП веднага се задейства и му изпрати писмо с искания за какви ли не документи. Отне един месец да съберем документите, и най-накрая се оказа, че едно единствено изречение е достатъчно - "Баща ми ми даде парите". Въпреки че НАП го знаеха това, едва ли не от злоба го вкараха в процедурата.
                Last edited by Mateev; 31.01.2025, 08:14.

Коментар

Той взе пари от Киро и Асен да плюе Бойко!
                  Днес го осъдиха на 11 години затвор в Щатите

http://7dniplovdiv.bg/2025/01/30/%D1...BE%D0%B9%D0%BA

Бившият американски сенатор Робърт Менендес влиза в затвора за 11 години. Той беше осъден за корупция след откриването на златни кюлчета и стотици хиляди долари в брой в дома му.

71-годишен демократ от Ню Джърси, беше осъден по федерални обвинения в изнудване, възпрепятстване на правосъдието и приемане на подкупи за извършване на услуги на бизнесмени с връзки. При обиск в дома на Менендес в Ню Джърси агентите на ФБР са открили близо 500 000 долара в брой, скрити из къщата, както и златни кюлчета на стойност около 150 000 долара и луксозен кабриолет Mercedes-Benz.

Сенаторът се прочу в България през 2021 година, когато с колегата му Джим Риш написаха писмо и остро критикуваха корупцията в България.

„Постоянната корупция, намаляващата свобода на медиите, политизирането на правораздаването и други заплахи, свързани с върховенството на закона поставят сериозни предизвикателства през двустранните американо-български отношения“, пишеше в позицията им, в която се говореше още за тормоз на журналисти. Изявлението, насочено срещу кабинета на Бойко Борисов, беше публикувано и на официалния сайт на посолството на САЩ в България и беше широко прокламирано в медиите и протестърските среди.

Сега Менедес се разплака в съда и се оправда с болния си син. „Ще ви помоля за милост – не за мен, а за Антъни“, каза плачещият Менендес, имайки предвид сина си, който има аутизъм.

„Някъде по пътя… изгубихте пътя си“, каза му окръжният съдия Сидни Стайн, обявявайки присъдата. „Работата за общественото благо се превърна в работа за вашето добруване.“

Ами това е разликата с България-когато в САЩ открият недекларирани златни кюлчета и стотици хиляди долари тия хора отиват в затвора. В България стават депутати и последици няма.

Коментар

• Пеевски: Идиотите от ПП искаха да откраднат Лукойл! Киро отиде на турне за проценти

https://7dniplovdiv.bg/2025/01/30/%d...C0L0NvY-Lp3OOA

„Казвам държавата да купи „Лукойл“, не знам какъв личен интерес мога да имам нещо да е държавно. Тези идиоти искаха да откраднат „Лукойл-Нефтохим“. Кирил Петков десетки пъти е бил в кабинета ми да обяснява как някоя американска компания трябвало да вземе „Лукойл“, този смешник, този дето седеше на стадиона. Кирил е ходил на турне в САЩ, ходил е да търси купувачи, да си уреди процент за себе си. Аз казах държавата да купи „Лукойл“, аз не съм държавата“ заяви лидерът на „ДПС-Ново начало“ Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

И продължи: „Заставам с името си, че го е разговарял това с мен, че отива на турне да търси купувач в САЩ. Имам сведения, търсил е проценти в Америка за него, Асен Василев и за Никито Микито, за да си осигурят пенсионните фондове, след като си тръгнат от България, която ограбваха четири години

По думите му страната може да откупи „Лукойл“ като БЕХ или някоя друга държавна компания осигуряват малко самоучастие в размер на 300-500 млн. лева, а останалите пари ще ги дадат международните банки.

Коментар

• Той взе пари от Киро и Асен да плюе Бойко!
                      Днес го осъдиха на 11 години затвор в Щатите

http://7dniplovdiv.bg/2025/01/30/%D1...BE%D0%B9%D0%BA

Бившият американски сенатор Робърт Менендес влиза в затвора за 11 години. Той беше осъден за корупция след откриването на златни кюлчета и стотици хиляди долари в брой в дома му.

71-годишен демократ от Ню Джърси, беше осъден по федерални обвинения в изнудване, възпрепятстване на правосъдието и приемане на подкупи за извършване на услуги на бизнесмени с връзки. При обиск в дома на Менендес в Ню Джърси агентите на ФБР са открили близо 500 000 долара в брой, скрити из къщата, както и златни кюлчета на стойност около 150 000 долара и луксозен кабриолет Mercedes-Benz.

Сенаторът се прочу в България през 2021 година, когато с колегата му Джим Риш написаха писмо и остро критикуваха корупцията в България.

„Постоянната корупция, намаляващата свобода на медиите, политизирането на правораздаването и други заплахи, свързани с върховенството на закона поставят сериозни предизвикателства през двустранните американо-български отношения“, пишеше в позицията им, в която се говореше още за тормоз на журналисти. Изявлението, насочено срещу кабинета на Бойко Борисов, беше публикувано и на официалния сайт на посолството на САЩ в България и беше широко прокламирано в медиите и протестърските среди.

Сега Менедес се разплака в съда и се оправда с болния си син. „Ще ви помоля за милост – не за мен, а за Антъни“, каза плачещият Менендес, имайки предвид сина си, който има аутизъм.

„Някъде по пътя… изгубихте пътя си“, каза му окръжният съдия Сидни Стайн, обявявайки присъдата. „Работата за общественото благо се превърна в работа за вашето добруване.“

Last edited by Mateev; 31.01.2025, 04:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron

Синьо - консумирана енергия, Зелено: произведена енергия

Соларните технологии, които си ги монтирах сам, функционират отлично
                        Сигурно ще си инсталирам още панели
                        Доволен съм от виртуалната батерия с неограничен капацитет

За боята изрично съм написал още в първата реплика, че това е прототип, който Мерцедес разработва.
                        Твоите "гениални" забележки си ги отправяй към Мерцедес.
                        Аз нямам време за губене с лайномети
                        Ех барби, барби - колкото повече се опитваш да ме клъвнеш, толкова повече се излагаш. Не ти ли писна?

Ето какво вече знам за тебе, въпреки че всячески криеш информация, може би защото те е срам да кажеш истината:
                        1. PV централата ти е с мощност около 3kWp
                        2. Намира се на хоризонтален покрив, защото декември, януари и февруари е под снега и не произвежда нищо.
                        3. Следователно живееш в апартамент в жилищен блок.
                        4. Пролет и есен, когато няма нужда нито от отопление, нито от климатик, консумираш средно около 500-550 kWh на месец.
                        5. Зимата консумираш средно 1300 kWh на месец. Разликата от 800 kWh явно са за отопление.
                        6. Лятото консумираш средно 700-750 kWh на месец. Разликата от 200 kWh е за охлаждане (климатик).
                        7. След като има 4 пъти разлика между енергията за отопление и охлаждане, то това означава, че се топлиш на ток.
                        8. Енергията за отопление / охлаждане отговаря на около 80 кв.м. несанирана жилищна площ.
                        9. Живееш бедно, щом ти се налага сам да се качваш на покрива да монтираш панели, а не да ползваш специализирана фирма.
                        10. Нямаш спестявания, щом ти се налага да добавяш панели малко по малко, а не да ги купиш от раз всичките.
                        11. Силно си комплексиран, щом изпитваш потребност непрекъснато да се хвалиш из форума и да си мериш пиш..та с някого.
                        12. Хроничен лъжец си, щом непрекъснато те хващаме, че силно преувеличаваш в тези хвалби.
                        13. Ниско възпитан си и си работил непрестижна професия, щом си се научил от колегите си непрекъснато да псуваш и обиждаш.
                        14. Неграмотен си, щом ти се налага непрекъснато да ползваш ИИ, щото да стигнеш до нивото на колегите си във форума.

Коментар

Ако говориш за бизнеса, в него грешките са 3 пъти повече от правилните ходове. Ами какво правиш - пиеш една студена вода, но не се отчайваш. Запряташ ръкави и пробваш пак и пак с други бизнеси. Но за да не те фалира един единствен бизнес, се прави диверсификация. Тоест във всеки един нов бизнес влагаш само една малка част от това, което имаш.

И така като гледам историята, ами имали сме много гафове, в които сме губили милиони. Но пък там, където сме успявали, сме компенсирали загубите и сме печелели 2-3 пъти повече.

Знаеш ли кое е най-лошото? Човек престава да се ядосва на големите загуби, но и престава да се радва на големите печалби. Просто и двете ги възприема като нещо нормално, констатира факта, и нищо повече. То ако се замисли човек, така е не само с бизнеса, но и със самият живот. Има възходи и падения и именно това е определящо за понятието ЖИВОТ.
                          Мерси за отговора. Да, за бизнеса питах.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1
                            Няма смисъл да се ядосваш с тоя тъпанар !
                            Просто го блокирай и няма повече да четеш простотиите му,
                            Аз така направих.
                            Жалко само ,че от време на време имаше и някой добър виц,ама вицове много и навсякъде а нервите трябва да си ги пазим.
                            Ето как става игнора -
                            .Влизаш в профила си - от там в съобщения - после заявления - най отгоре ти изскача таб - блокирани потребители,цъкаш на него и му слагаш името с което пише във форума,
                            И си готов !
                            Поздрави и се надявам да съм ти бил полезен.
                            Благодаря ти Бях загубил вече надежда да мога да водя нормален диалог с повече от 3-ма участници във форума
                            Виждам, че наричаш нещата с истинските им имена
                            И както винаги "гениалния" субект те захапа и теб
                            Знам как се ползва игнора, но за да разбера докъде е стигнала простотията в България, наблюдавам под микроскоп разни феномени тук

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
                              Все се каня да те питам. Как оползотворяваш грешките? В смисъл. Който не работи не греши. Какво правиш като сбъркаш? Импровизираш? Ядосваш се? Как реагираш?
                              Ако говориш за бизнеса, в него грешките са 3 пъти повече от правилните ходове. Ами какво правиш - пиеш една студена вода, но не се отчайваш. Запряташ ръкави и пробваш пак и пак с други бизнеси. Но за да не те фалира един единствен бизнес, се прави диверсификация. Тоест във всеки един нов бизнес влагаш само една малка част от това, което имаш.

И така като гледам историята, ами имали сме много гафове, в които сме губили милиони. Но пък там, където сме успявали, сме компенсирали загубите и сме печелели 2-3 пъти повече.

Знаеш ли кое е най-лошото? Човек престава да се ядосва на големите загуби, но и престава да се радва на големите печалби. Просто и двете ги възприема като нещо нормално, констатира факта, и нищо повече. То ако се замисли човек, така е не само с бизнеса, но и със самият живот. Има възходи и падения и именно това е определящо за понятието ЖИВОТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev

Благодаря ти, че даде доказателство, че всичко написано от мене е вярно, а по-точно - каруцарски език, достоен за зидаромазач или таксиметров шофьор. Ако случайно си се вбесил, провери дали повредата не е в твоя телевизор.
                                Все се каня да те питам. Как оползотворяваш грешките? В смисъл. Който не работи не греши. Какво правиш като сбъркаш? Импровизираш? Ядосваш се? Как реагираш?

Коментар

Working...
                                X