IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Не съм чувал досега да го наричат така но му лепи като квадратни гащи на дупе.

    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

    Коментар


    • Не обичам хората, които злобеят, при това - неоснователно.

      Например,защо наричат Христо Иванов (Ицето) - Спондж Боб - Квадратни гащи? Човекът е политик! Може да е на предпоследно място по избиратели, но за сметка на това - направо "прегази" Слави, със своите изисквания за подкрепата, с претенциите си към бъдещ кабинет - нали Ицето е представител на мижавите си избиратели... И Слави трябва да изпълнява, разбира се, ако и неговите избиратели да са поставили ИТН на първо място в Парламента. Така де - трябва да знаем КОЙ е автентичният "борец" - Ицето.

      Ицето е умен, защото се опълчи срещу сараите. Ицето е хитър, защото знае и кому да се кланя с подобаваща "искрена" усмивка.

      Click image for larger version

Name:	57786714-8a03-dea6.jpg
Views:	2
Size:	52.3 КБ
ID:	3793088

      Коментар


      • Трифонов, Бареков, Сидеров - прилики и разлики
        Георги Лозанов

        Дали политическите спектакли на ИТН, "България без цензура" и "Атака" нямат продуцент, който не излиза в надписите накрая? А и дали не е възможно той да се окаже един и същ и за трите проекта?

        ИТН със своето предлагане-непредлагане на кабинет едва не блокираха парламентарната машина, едва не я повредиха. При това надали това е била целта. По-скоро изглежда, че Слави и посочените от него провеждат политически експерименти и сами се изненадват от резултата. Но независимо от "ефекта на изненадата", в техните действия се долавя нещо познато, усещане за дежавю. От какво идва то?

        ИТН (2020) на Слави Трифонов е третият успешен (вкарал депутати в парламента) телевизионно-партиен проект у нас, който повече или по-малко е подобен на предишните два - "Атака" (2005) на Волен Сидеров и "България без цензура" (2014) на Николай Бареков. Характерно за тях е, че се създават лидерски партии на основата на популярността, която преди това лидерът им е натрупал като телевизионен водещ - Сидеров в СКАТ, Бареков в ТВ "Европа", бТВ и ТВ7, Трифонов в БНТ, "7 Дни", бТВ и "7/8". Трансферът на влияние от медийната в политическата публичност предопределя сходствата в поведението на трите партии.

        Несистемна игра, омраза и популизъм
        • На първо място то е поведение на несистемен играч, който отказва да влезе в институционална роля и продължава да се движи по законите на екранния спектакъл, като залага главно на провокацията.
        • Второ, телевизионните политици обичат речта на омразата. И в нейните традиционни форми като насочена срещу евреи, роми, турци, мюсюлмани, гейове и т.н, но преди всичко срещу политическия опонент. Той трябва да бъде убит с думи, а те трябва да изглеждат яростни, сърдити, обидени, зли, по възможност в черни одежди. Което не им пречи да се коалират с него или със същата ярост да се нахвърлят върху коалиционните си партньори.
        • Трето, идеологията на тези телевизионни партии е някакъв радикален популизъм, който описва обществото като война между народа и елита. Политическият елит, който по условие се приема за корумпиран и продажен, е обявен за враг на народа и включва всички политици, с изключение на партията, решила да го изобличи. Тя обещава на народа, че ако ѝ даде доверието си и я облече с "народна власт", войната ще спечели народът, а не елитът, както досега. На народа (Трифонов без уговорки говори от негово име, Бареков говореше от името на хората, Сидеров от името на българите) се приписва общо мнение, което съвпада с мнението на партията. Това ѝ дава привилегията да представлява всички заедно, което значи никого конкретно - радикалният популизъм е заплаха за представителната демокрация.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

          Я кажи що на ВСИЧКИ БИТИ И ЗАДЪРЖАНИ СА ИМ ОТПАДНАЛИ ОБВИНЕНИЯТА.
          Всички бяха с обвинения и са ОПРАВДАНИ.
          Що не доказаха че са виновни за някакви незаконни действия ВЪПРЕКИ ХИЛЯДИ ПОЛЮЦАИ и ДЕСЕТКИ КАМЕРИ
          Извинявам се за малко закъснелия отгвор, но ходих да поплувам(1000м бруст), после пихме кафе в едно кафене на плажа, след това и сърф покарахме та времето мина неусетно.
          То е ясно защо са им паднали обвиненията и са оправдани. Защото съдебната ситема е прогнила и неефективна и е корумпирана.
          Нали не бъркам за съдебната система, която е оправдала гаменчетата?
          Но след като победите за трети път на предстоящите избори и успеете най-сетне да проведете лелеяната съдебна реформа, такива опущения ще са невъзможни. Тогава всеки протестър проявил агресия срещу полицай освен лобут намясто, ще се сдобива и сподобаваща присъда.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Това ли е живота в който никой не трябва да се бърка..Да биеш и риташ завързани деца..Това е патент на всички диктатури и хунти..Казваш да те оставят да живееш с кражбите ,корупцията и боя по комунистически..Може ли да говориш само от твое име..
            Съд и затвор за Бойко- Гешевата хунта!
            А дано този път

            Коментар


            • Това ли е живота в който никой не трябва да се бърка..Да биеш и риташ завързани деца..Това е патент на всички диктатури и хунти..Казваш да те оставят да живееш с кражбите ,корупцията и боя по комунистически..Може ли да говориш само от твое име..
              Last edited by Kiro; 15.08.2021, 12:57.

              Коментар


              • България е в някаква трагедия в очите на разни гастарбайтери. Гледайте си демокрацията, там където полицията не бие ( САЩ, Франция, Испания, Германия, Гърция, Русия...) и не ни определяйте как да живеем тук.
                Партия была, есть и будет есть!

                Коментар


                • Трагедията на бьлгария е, че всеки реагира от позициите на партията, за която гласува или финансира троленето му. Никой не реагира на животинското поведение на полицаите, на подлостта на политиците зад тях и на уродливата сьдебна банда.
                  Last edited by barbaron; 15.08.2021, 11:30.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от barbaron

                    Някой мисли ли още че в българия нещо се е променило
                    след
                    преврата на ДС на 10/11/1989 г. и се установила демокрация ?
                    Тука нещата са за въпроса "А вие що биете негрите?"

                    Жълтите жилетки с пъти повече бой изядоха, даже и фира май имаше от 2-3-ма.

                    Коментар


                    • Говорят за съд, за затвор за тези полицаи.
                      Няма как да стане. За убит човек понякога дават условна присъда, тук дори няма и средна телесна повреда. Веднъж са наказани, второ наказание за същото няма как да им наложат.
                      Било нямало значение какво са направили (и правили) ,,ДЕЦАТА"... Хайде де!
                      Моето мнение е, че нищо особено не е станало. Няма да има никакви последствия за полицаите. Досадиха ни вече с този случай. За две тупалки и един ритник огърмяха държавата и пространството.
                      Партия была, есть и будет есть!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                        Полицаите мисля че ги наказаха. Имаше си каквито там се полагат процедури.
                        Иначе мерси за "милото пожелание". Участвал съм в доста масови прояви през последните 31 години и кой знае защо не са ме били.
                        Ама наистина - Защо ли?
                        И тия младежи още от първия път и изядоха тупаника. Защо ли?
                        Защо ли полицаите си "ритнаха хляба" заради пет минутния кеф да лупнят няколко палки по некви келеши?
                        Ами можеби е имало защо.
                        Но тяхната версия никога няма да я научим.
                        За съжаление на битите младежи последиците от техните действия , до тук а и тези които предстоят, ще дават все по малко основание да ги жалим.
                        Я кажи що на ВСИЧКИ БИТИ И ЗАДЪРЖАНИ СА ИМ ОТПАДНАЛИ ОБВИНЕНИЯТА.
                        Всички бяха с обвинения и са ОПРАВДАНИ.
                        Що не доказаха че са виновни за някакви незаконни действия ВЪПРЕКИ ХИЛЯДИ ПОЛЮЦАИ и ДЕСЕТКИ КАМЕРИ
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                          Няма значение, никакво значение, какво са правили тези младежи, които са брутално бити и ритани от полицаите. Те не са съдени и осъдени на физическо наказание.
                          Полицаите извършват ПРЕСТЪПЛЕНИЕ като ги бият. Трябва да бъдао осъдени и дисциплинарно изгонени от полицията.
                          Началниците им, които са прикривали полицейското насилие също трябва да бъдат дисциплинарно изгонени, както и онези от НСО, които са крили записа от обществото.
                          Прокурорите, които са "разследвали" полицейското насилие и са оневинили полицаите трябва да бъдат уволнени от правосъдната система.

                          А за тебе лично се надявам ти да попаднеш в някаква такава ситуация и тебе да те пребият. Тогава друга песен ще запееш, гербер!
                          Полицаите мисля че ги наказаха. Имаше си каквито там се полагат процедури.
                          Иначе мерси за "милото пожелание". Участвал съм в доста масови прояви през последните 31 години и кой знае защо не са ме били.
                          Ама наистина - Защо ли?
                          И тия младежи още от първия път и изядоха тупаника. Защо ли?
                          Защо ли полицаите си "ритнаха хляба" заради пет минутния кеф да лупнят няколко палки по некви келеши?
                          Ами можеби е имало защо.
                          Но тяхната версия никога няма да я научим.
                          За съжаление на битите младежи последиците от техните действия , до тук а и тези които предстоят, ще дават все по малко основание да ги жалим.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнение

                            Аз мисля!
                            Преди 32 години на никой дори не му минаваше през ум да излиза по жълтите павета и да поругава правителствени сгради.
                            Миналото лято, който каквото искаше да каже и покаже по площадите, го направи.
                            Тези от клипа, дето ги млатят, май са правили некви неща преди това? Ама за това клип не се показва!
                            Сигурно ги е боляло тогава, обаче сега като гледат до къде докараха нещата с тогавашните си действия, сигурно ги боли ще повече.
                            Ако си изял няколко полицейски тупалки борейки се доброто на държавата си и накрая видиш че след "победата" начело на държавата са чалгари, безидейни политически авантюристи и всякакви други, общуващи помежди си на ниво "дебели задници", "булонки", "бивши хора" И.Т.Н, сигурно ще се чувстваш много ама много кофти използван.
                            Няма значение, никакво значение, какво са правили тези младежи, които са брутално бити и ритани от полицаите. Те не са съдени и осъдени на физическо наказание.
                            Полицаите извършват ПРЕСТЪПЛЕНИЕ като ги бият. Трябва да бъдао осъдени и дисциплинарно изгонени от полицията.
                            Началниците им, които са прикривали полицейското насилие също трябва да бъдат дисциплинарно изгонени, както и онези от НСО, които са крили записа от обществото.
                            Прокурорите, които са "разследвали" полицейското насилие и са оневинили полицаите трябва да бъдат уволнени от правосъдната система.

                            А за тебе лично се надявам ти да попаднеш в някаква такава ситуация и тебе да те пребият. Тогава друга песен ще запееш, гербер!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron

                              Някой мисли ли още че в българия нещо се е променило
                              след
                              преврата на ДС на 10/11/1989 г. и се установила демокрация ?
                              Аз мисля!
                              Преди 32 години на никой дори не му минаваше през ум да излиза по жълтите павета и да поругава правителствени сгради.
                              Миналото лято, който каквото искаше да каже и покаже по площадите, го направи.
                              Тези от клипа, дето ги млатят, май са правили некви неща преди това? Ама за това клип не се показва!
                              Сигурно ги е боляло тогава, обаче сега като гледат до къде докараха нещата с тогавашните си действия, сигурно ги боли ще повече.
                              Ако си изял няколко полицейски тупалки борейки се доброто на държавата си и накрая видиш че след "победата" начело на държавата са чалгари, безидейни политически авантюристи и всякакви други, общуващи помежди си на ниво "дебели задници", "булонки", "бивши хора" И.Т.Н, сигурно ще се чувстваш много ама много кофти използван.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron

                                Някой мисли ли още че в българия нещо се е променило
                                след
                                преврата на ДС на 10/11/1989 г. и се установила демокрация ?
                                Барби, кажи ако ицката земе властта няма ли да ги бие тези?
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                                Коментар

                                Working...
                                X