If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако тази мисъл прави един клет неудачник по-щастлив - нека така да се успокоява
Но тук няма младежки бригади, а и не търсят Directeur de Recherche et Developpement за работа по пътищата
ти ли ще ми определяш моето щастие. Ма за къф се имаш ве - мистър щастие
barbaron, и в България по същия начин се правят пътища, по принцип мисля че такива са правилата. Но има технология по която ги правят още по здрави и това доколкото ми е известно е в САЩ. Причината е че там използват товарни автомобили с по голямо тегло и ширина, друг стандарт. Тези автомобили не са стандартни за Европа и не се допуска да се внасят и движат по европейските пътища, включително и за Франция ще е това. Теглото им е такова че би увредило тези пътища. Съответно както ги правели там с основа дебела и армирана бетонна плоча, върху която са всички други слоеве ги прави доста по скъпи. Не знам за Австралия, но и там може би се налага защото и те имат от тези товарни автомобили на които им викат влакове на колела.
Случилото се с този автобус е изключително неприятно и това което се сещам е дали автопилотите и тяхната технология, не са нещо което би могло да помогне да няма такива инциденти . С камери, радари и лидари един автопилот би могъл да засече опасния участък и това че автомобила се движи например с много висока за участъка скорост или примерно заспиване или умора на водача. Другото е илюзия, опасни пътни участъци ще има и ще се случват. Например си спомням за един завой по път, който е стар и улегнал и хората коментираха как въпреки скорошния ремонт при който наклона бяха го оправили пак се изкриви така че завоя отхвърля автомобила. Пътното строителство е и наука, има много неща които се правят за да се получи един път да не е опасен. Дано автопилотите навлязат по скоро ! Не трябва да им се пречи а да се помага и да се усъвършенстват, защото могат да помогнат и да спасяват човешки животи.
”Поведението на медии и политици след изборите направо опъва нервите на зрителите. Те са избрали да отстранят Борисов и всички негови кукли като Герджиков. И от телевизиите продължават да се леят по 6-7 на ден от неговите томабиковци, деницисачеви, даниелмитовци, и анализатори харалани и харизани.
И някакви като професорката Коларова обясняват, че Герджиков е моралният победител.
Има проблем - и телевизиите, и анализаторите са изгубили смисъла. Не знаят на кой свят живеят.
Изборна победа с 66,7% на 31,8% не е каква да е победа. Показва пълна несъстоятелност да загубилия кандидат. Резил, провал, катастрофа. Куклата на Борисов е отхвърлена със смазващо мнозинство. Освен че не щат Борисов, и куклата му не струва, ерзац. Не интелектуалец, а жалък конформист, заучени фрази, фалшът е изписан на лицето му.
А Малария Велева обяснява, че Радев бил избран с ниска легитимност.
И анализатори го усукват, че едва ли не Герджиков е спечелил.
В Щатите или Франция президенти се борят за надмощие с 1-2%, Пази Боже, ако и у нас Радев беше спечелил с 1-2%. Щяха да откажат да признаят резултатите от изборите или направо да обявят Герджиков за победител.
Всички тези медии и анализатори още не са се събудили, че живеят в нова реалност. Беше ясно още от преди април, но те с някаква отчаяна надежда продължават, сякаш Борисов ще възкръсне и всичко ще потече както си знаят - всяка вечер той в новините, ала-бала, ще ни се накара по някои въпроси и джипката ще си върви. Любенов, Бойко Василев, Цветанка, Светльо, Хекимянчето, Николаев ще мяукат правилно и България ще процъфтява."
Велико!
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
оти ти трябваше да одиш чак до франция да подпираш лопатата на пътя. Тука само от братята са мераклии
Ако тази мисъл прави един клет неудачник по-щастлив - нека така да се успокоява
Но тук няма младежки бригади, а и не търсят Directeur de Recherche et Developpement за работа по пътищата
Проблемът на участъка е в самото му планиране - голямо изкачване, слизане в дол и пак изкачване, направено защото не е имало или са били спестени пари, вместо да се направи мост или тунел.
И аз едно мнениице - щото съм 'селски' в района. Да, спестени са парЕ и време. Трябваше да се изкопаят още и двата баира - този и следващият. Такъв беше проекта първоначално. Но в този участък се бяха забавили много - дори пътя свършваше в една къща в обратна посока почти до откриването.
Конкретно драмите там са в обратната посока (към София), а тая чешма е на тъпо място, тъпо означена и (не съм го мерил но) ми се струва, че има стеснение на лентите, или всички секат осевата линия - то за това е изтрита зебрата отдясно.
Баш ти не ме учи на български език
Радвай се, че след 40 години на 2500 км от София не съм забравил класическия български език и не пиша на опростачения жаргон, който преобладава във форума и на "територияте"
И да се шегувам на български не съм забравил
Ако знаеш, отговори на въпроса ми за слоевете на пътната настилка в България
Kaто дойде 2029 ще разберем че не са се отказали.Тия приказки ги слушам цял живот.Приказват едно правят друго
Откъде да е чувал човека за "син или зелен водород"
"Очакваната тройна коалиция в Германия залага на т.нар. син водород, който се произвежда от изкопаеми горива като природен газ, но отделяният въглероден двуокис се улавя и съхранява под земята."
Не се ли има предвид "слоеве"? В българския, разлика има.
Баш ти не ме учи на български език
Радвай се, че след 40 години на 2500 км от София не съм забравил класическия български език и не пиша на опростачения жаргон, който преобладава във форума и на "територияте"
И да се шегувам на български не съм забравил
Ако знаеш, отговори на въпроса ми за слоевете на пътната настилка в България
Тука не съм съгласен с тебе.
Когато Тиквата дойде на власт, в продължение на 4 години каквото и да стане, виновен му беше Станишев.
Като се качи пак на коня след Орешарски, виновен в следващите пет години беше Орешарски, който бил "върнал държавата 10 години назад".
Тъй че следващите 4 години виновен за всичко трябва да бъде Бойко. Точка.
Така може, съгласен съм, ама пусто нали истината ми е мила, пък и ние трябва да сме различни от тях, за да имаме моралното право на съдници
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар