IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ето броя на гласувалите за влизащите в парламента партии:
    Възраждане - 127 549
    ДПС - 340 997
    ИТН - 249 726
    ПП - 673 141
    ДБ - 166 966
    ГЕРБ - 596 456
    БСП - 267 816

А ето и гласовете за двамата кандидати за президент"
    Румен Радев - 1 322 385
    Анастас Герджиков - 610 862
    За президент са гласували всичко - 2 617 хил души.

Това са окончателните резултати.

Партиите (от влизащите в парламента), които официално подкрепиха Румен Радев имат 1 190 683 гласа. Това означава, че още 131 000 гласа е получил Радев от други партии. Ако приемем, ей тъй наслуки, че 80% от избирателите, които са гласували на първи тур, ще отидат и на втори тур, то очаквам от тези партии Радев да се получи около 1 милион и 70 хил гласа. От Възраждане и ДБ да речем, че получи 40% от гласовете им (половината от 80%), това са 120000 гласа. Допускам още около 70 000 от ДПС. От всички останали непредставени партии (700 000) още 370 000 (получава 2/3 от намаления вот). На втория тур очаквам за Румен Радев 1 630 000 гласа.

Какво би получил Герджиков при тези допускания?

Има от ГЕРБ 80%, това са 490 000 гласа. От ДПС обаче няма да получи 80%. Най-много 60%, защото някои от избирателите гласували за Карадайъ, сега ще гласуват за Радев, това са около 200 000 гласа. От ДБ и Възраждане още 120 000 и от непредставените още 180 000. Общо за Герджиков 990 000 гласа.

Така че според мен Радев ще бие Герджиков с 62% на 38%.
    Други мнения?

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Изграждането на магистрала "Хемус" започва да прилича на хорър

novini.bg
      Клошар тегли 18 милиона лева от парите за АМ "Хемус" и умира - Криминално - Новини Бг
      Novini.bg - Актуалните новини - новините

Държавата на мутрокомунистите и мафията..

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Тия, които преди гласуваха за шкембе войводата, за бургаския собственик на СКАТ, дето беше вицепремиер, а вършеше работа на селски пъдар, на откровения наркоман Болен Лидеров и на Магарешки, сега масово са гласували за новия идиот в парламента.
        НовияТ идиот? А да попитам кой от тримата имаш предвид Кирчо, Асенчо или Дългия ?
        Last edited by KMETA; 17.11.2021, 22:12.
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• "Дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов потвърждава, че е била собственик на пикап, свързан със случая "Осемте джуджета". Самият Маринов пък няма спомен да е имал близки контакти с доскорошните съсобственици на охранителната фирма "Делта гард", но не отрича да ги познава.

Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) образува проверка по случая "Осемте джуджета" през миналата седмица. Поводът беше сигнал от неправителствената организация "Антико...

svobodnaevropa.bg
          Връзката на Младен Маринов с "Осемте джуджета" се потвърди. Докъде стигна проверката на ГДБОП
          Дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов потвърждава, че е била собственик на пикап, свързан със случая "Осемте джуджета". Самият Маринов пък няма спомен...

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Всички искаме да сме като Швейцария, ама Швейцария не е в ЕС, Швейцария няма намерение да приема еврото.
            Айде всички за Възраждане.
            Тя Швейцария не е и в азиопейския съюз. А България ако не е в ЕС ще се окаже светкавично там.
            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Аз съм да няма депутати

Силна местна власт и слаба централа власт - като Швейцария на стероиди. Никой не знае кой е президента и министър председателя на Швейцария, щото от тях нищо не зависи.

Всеки кантон (а те са 31 на брой мисля бяха, колкото нашите бивши окръзи) си има собствена конституция, законодателна, съдебна и изпълнителна власт. Кантоните после се делят на окръзи, а след това на общини. Като всеки окръг и всяка община си има собствена законодателна, съдебна и изпълнителна власт.

И за капак данъчната политика също да не е централизирана. Малко данъци към центъра и по-високи местни данъци за решаване на проблемите там където възникват.
              Като няма депутати е малко вероятно да стане като във швейцария, но е много вероятно да стане като в Италия по времето на Мусолини.
              Въобще цялата тая линия на атаки уж срещу парламента, а по същество срещу модела на парламентарната демокрация, от позициите на някакви недостижими морални критерии от рода на ИДЕАЛНИЯ ДЕПУТАТ, са по същество протофашистка и е въпрос на време, да се оформят като завършено фашистки.
              Впрочем аз съм сигурен, че ще доживея времето когато това с фашизма ще се случи. Надеждата ми е, да не се случи в дивашкия му вид от 30-те години на 20 век.
              Не ми се иска да е така, но уви нещата неудържимо вървят на там. Целия цирк, който наблюдаваме от лятото насам е движение в тази посока.
              Това, че голяма част от участниците в този процес не го осъзнаватм нито ги онивинява, нито опровергава страховете ми.
              Много е тъжно че днес може, като много актуален, да се възкреси апела на Юлиус Фичик:
              ХОРА БДЕТЕ!
              Особено в Неделя

Коментар

• БОРЯНА КОЖУХАРОВА, ФЕЙСБУК:
                Малко да ви разведря с една от многобройните лъжи на мутрич, която ми излезе в спомените: „Приемането ми в партията бе много интересно. В деня на партийното събрание, когато трябваше да ме приемат в БКП (това бе задължително, защото бях командир на курс като курсант), имаше контролен мач на “Левски”. Аз влязох и казах на партийния секретар: “Ако може моята кандидатура да мине първа, защото има мач”. Той пък се ядоса и започна да се възмущава. Аз му казах: “За мен “Левски” е по-важен!” и отидох на мач. В резултат на което не ме приеха. След 2 г. партийният комитет на школата направи запитване защо не съм член на БКП.
                https://www.lentata.com/page_23903.html

lentata.com
                СМЕШКА ОТ БИОГРАФИЯТА НА ЛЪЖЕЦА
                Малко да ви разведря с една от многобройните лъжи на мутрич, която ми излезе в спомените: „Приемането ми в партията бе много интересно. В деня на партийното събрани...

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Всички искаме да сме като Швейцария, ама Швейцария не е в ЕС, Швейцария няма намерение да приема еврото.

Тия, които преди гласуваха за шкембе войводата, за бургаския собственик на СКАТ, дето беше вицепремиер, а вършеше работа на селски пъдар, на откровения наркоман Болен Лидеров и на Магарешки, сега масово са гласували за новия идиот в парламента.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Аз съм да няма депутати

Силна местна власт и слаба централа власт - като Швейцария на стероиди. Никой не знае кой е президента и министър председателя на Швейцария, щото от тях нищо не зависи.

Всеки кантон (а те са 31 на брой мисля бяха, колкото нашите бивши окръзи) си има собствена конституция, законодателна, съдебна и изпълнителна власт. Кантоните после се делят на окръзи, а след това на общини. Като всеки окръг и всяка община си има собствена законодателна, съдебна и изпълнителна власт.

И за капак данъчната политика също да не е централизирана. Малко данъци към центъра и по-високи местни данъци за решаване на проблемите там където възникват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                      Какъв трябва да е профилът на идеалния депутат според вас? Професия, образование, семейно положение, социален статус и т.н.? Защото на всеки намирате кусури. Ако искате кажете и конкретно име от досегашните депутати, който е идеален.
                      Аз съм да няма депутати

Коментар

• Методи Андреев за ФАКТИ: Дори симпатизантите на ГЕРБ разбраха, че се е крало като за последно

“Тези момчета няма как да постигнат нулева корупция, но могат да предприемат радикална разправа с корупцията и корупционните практики. Ясно е, че първо трябва да се направи бюджет за 2022 година, ясно е, че трябва да се решат проблемите, свързани с COVID-кризата, проблемите, свързани със спекулативното нарастване на цените. Впрочем, убеден съм, че цените са спекулативно вдигнати от олигархични клъстери, близки до ГЕРБ и до Борисов, като акт на една предизборна провокация. Цените се надстрояват с цел дестабилизация и идват от олигархични кръгове, които виждат, че им се изплъзват държавната софра и общественият ресурс, с който досега са боравили безотчетно и безнаказано. Тези задачи обаче са текущите, стратегическата битка на правителството, което ще се състави, ще бъде радикална разправа с корупцията.Това означава не само да посочваме какви са корупционните практики, а до пролетта да имаме заведени досъдебни производства, да има обвинени, но не разни дребни кметове, бизнесмени и т.н.

Те трябва да посегнат на свещените крави на статуквото - на бившия министър-председател, като разследват сериозно сигналите за него и близките до него лица, на шефа на КПКОНПИ Цацаров в предишната му битност на главен прокурор, като разследват прикривал ли е престъпления и отказвал ли е да разследва известни му престъпления, трябва да се предприеме кръстоносен поход срещу настоящия състав на Висшия съдебен съвет и по най-бързия начин да бъде сменен настоящият главен прокурор Иван Гешев. Ако успеят до април-май 2022 година да свършат тези неща или поне да покажат, че връщане назад няма, тогава ще усетят наистина успеха, който са пожънали”, категоричен беше Методи Андреев.

“Хората искат справедливост. Разбра се, че се е крало като за последно, включително се разбра и от членовете и симпатизантите на ГЕРБ. В гласовете за ГЕРБ е катастрофа. Ако действително са гласували около 2 млн. души, при тези 22-23%, които дават на ГЕРБ, това значи, че само за три месеца от последните избори, от над 640 хиляди гласували за ГЕРБ, сега за тях са гласували около 450 хиляди души. Нали разбирате какво се е случило - служебното правителство си е изпълнило задачата, то е показало корупционните практики, българите са разбрали, че кликата, която управляваше толкова години, е била клептократична, че това са били хора, работили заедно в частна полза за сметка на всички български граждани.

Българите разбраха, че корупцията се е превърнала в основна форма на държавно управление, че Министерският съвет е бил куполът на българската държавна мафия. След като толкова години си гласувал за ГЕРБ, в един момент да те залеят със студена вода, не можеш веднага бързо да решиш за кого другиго да гласуваш. Най-нормалното е да не гласуваш. Това е едната причина около 200 хиляди човека да се оттеглят от ГЕРБ. Една част от тях - около 10%, са се ориентирали към други партии, но голямата част въобще не са гласували. Даже и хората, които не са гласували, дори и те искат промяна. Промяната тепърва предстои и тя трябва да бъде радикална, за да бъде успешна”, смята още той.
                        Last edited by barbaron; 17.11.2021, 20:42.

Коментар

• ПЕТЪР БОЯДЖИЕВ

Има май хора които се впечатляват, че Копейкин влиза в парламента. Ами ха да погледнем къде са националистите днес и къде бяха при изборите 2016 година. Каракачанов тогава постигна 57306 гласа, а Марешки 427 660, Да не говорим че малко по ранао Волен беше стигнал до балотаж. А какво е сага, 7 националисти общо имат 167 105 гласа. Това са Волен, Каракачанов, Копейкин, Расате, Марешки, Малинов и малинов. Къде са онези 1 ,илион гласа за националистите пред сегашните 167 000. Преди да се паникьосваме нека мислим.

mediapool.bg
                          Израел осъди говор на омразата от "Възраждане" и други антисемитски прояви - Mediapool.bg
                          Израел осъди говор на омразата от Възраждане и други антисемитски прояви - Посолството на Израел в България осъжда всички антисемитски и антихуманни прояви, които ..

Коментар

• Методи Андреев: в неделя ще отида и ще отида да гласувам за Радев, а няма да си остана вкъщи както ме съветват мои приятели. И така ще гласувам не ЗА, ще гласувам ПРОТИВ мафията. Ще гласувам за политиката на президентството, която не стана част от мафията на ГЕРБ/ДПС и задкулисието. #Радев не пожела да се инкорпорира с мафията, а влезе в схватка с нея. Ще гласувам България да върне своята демокрация.

Форсингът на #ДПС за това НС е бил част от плана с ГЕРБ да имат поне 100 депутати, #ИТН да блокира за трети път създаване на правителство на промяната и тогава тези "спасители в ръжта да излязат, да скъсат ризи и да кажат - време е да гледате на нас не като но статукво, а като #спасители на България. А недостигащите гласове, това го доказва това което прави Нинова в момента щяха да дойдат от БСП.

Защо #Слави Трифонов след това тежко поражение не подава оставка? За несменяем ли се мисли?

За грешките на Демократична България, довели до този срив на гласоподаватели и разминаването им с кандидат-президентската кандидатура на Лозан #Панов. ДБ трябваше да излъчи своя #кандидатура, която да бъде разпозната като „партийна“, а не да подкрепя издигната от Инициативен комитет „външна“ кандидатура, пък макар и на почтен магистрат, който обаче не успя да влезе в политическите одежди.

Трите основни причини за срива на подкрепа към Демократична България са -
                            • 1) прекаленото „партизиране“ на обединението, довело до капсулиране в партийните ядва;
                            • 2) избутването на задни места, а не на водачески (съобразно рейтинга им) на силни граждански кандидатури като тези на Мартин Димитров, Георги Ганев, Петър Славов, събрали най-голямата преференциална подкрепа;
                            • 3) неотварянето към гражданите под влияние на натиска на партийците и невъзможността на Христо Иванов да казва „не“ на приятелския си кръг за претенциите им.
                            Last edited by barbaron; 17.11.2021, 20:17.

Коментар

Какъв трябва да е профилът на идеалния депутат според вас? Професия, образование, семейно положение, социален статус и т.н.? Защото на всеки намирате кусури. Ако искате кажете и конкретно име от досегашните депутати, който е идеален.
                              Идеални депутати няма.Нищо у нас човеците не е идеално.Професия всякаква каквато се сетиш.Образование висше.Семейно положение женен с дете или деца задължително.Задължително некорумпиран и не алчен.Да е честен почтен и специалист в своята област.Когато сгреши да има достойнството да си признае и да се извини.

Коментар

По-назад обясних, че за президентския вот е различно. Там пропускането на избиратели на ПП не преразпределя вот към много други кандидати, а си остава основно при Радев, защото и останалите без ГЕРБ и ДПС са за Радев. Не знам дали се разбира какво имам предвид.
                                Ами там е работата че не се разбира.
                                По едно и също време симпатизантите на ПП и други партии гласуват и за президент, и за парламент.
                                В единия случай агенциите познават до десета от процента, а в другия се провалят. И то се провалят с гръм и трясък.
                                Защото ако е само ПП някакси може да мине номера. А то какво се получи - първият втори, вторият четвърти, третият първи, петият трети... Необяснимо голямо разджуркване, противоречащо на всички закони за големите числа...

Същата работа се получи и на предните избори но в сравнение с тези изглежда жалка репетиция. Това което е еднакво е гласуването с "машини".
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X