Първоначално изпратено от Тъпо парче
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
НАЙО ТИЦИН,, ФЕЙСБУК:
Докато пестиш от наем, режийни и ощетяваш държавата, инвестираш в собствена сграда.
Да живее свободата на словото!
https://www.lentata.com/page_24093.html
lentata.com
Да живее свободата на словото!
Докато пестиш от наем, режийни и ощетяваш държавата, инвест
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
В една фирма например шивашка с 1000 човека персонал не ми се вярва трима четирима пет хрантутника да я фалират...И не си мисли че са назначени в производството..Във всяка фирма си има подобни сладки местенца.Пълна заблуда е че на Запад не е същото...ама пълна.Гарантирам ти че колкото и да си кадърен собственика ще изгони теб а не синът си.Не знам в какъв свят живеее и защо така жестоко са ви промити мозъците....
@Специалиста, за това няма да сваля костюма, ами ще разкарам нуждата от гишета. А не като сега - една хартийка от тоя, печат от втория, плащане на каса на трети (с +5лв за обслужващата банка), подпис от четвъртия, че е платено...и резултата след месец най-рано. Айде ти ми кажи ефективно ли е, и колко излишни куфара с 1000лв заплата има в тоя "процес"?
И не е същото, щото ревеш че 900лв са ти малко, щото "частника" взимал 1000, ама като му острижете 250лв какво се получава?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПешо,пак не си точен..Тук не говорим за синове ,дъщери които са близки роднини..Говорим за партийни назначения в частни фирми ..Явно не познаваш добре частния бизнес в БГ за да пишеш така..Естествено,че в Лукойл и подобни хранилки е възможно,но това е за наша сметка и не са плащането на данъци..
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеО, последно ви пиша по темата, явно и ти като Пешо си бюджетарНищо, че той е в АД.
Аз знам в нашата и сума още фирми как се правят бюджети за следващата година. Колко софт и база данни се ползва. Знам и за още много, които така правят, даже понеже нямат сили си плащат на други фирми за анализ. Вие в бюджета плащате на приятели за анализ, но после и тези съвети не спазвате. Да, като шеф на фирмата мога да си "уредя" детето на синукурна длъжност, но само толкова. Освен ако не е талант наистина. Останалите "бачкатари" ще свършат каквото трябва, защото съм ги преценил при назначаването, ако сгафи е аут без да пише и брише обяснения
Коментар
-
Минеков:
Дължимите суми от наемателя на помещенията, където се помещава в-к ”Труд”, са били искани още по времето на Вежди Рашидов, след това от служебния министър Рашко Младенов, след това финансовият отдел във финансова дирекция е предложил на министър Боил Банов да подпише, за да си поиска загубите, но той е отказал.
Този път това се случи. Това са отношенията, които Министерство на културата има с фирмата на младия Блъсков "Южен кръст" Ние нямаме никакви отношения и никакъв договор с какъвто и да е вестник или медия", това заяви пред БНР министърът на културата проф. Велислав Минеков.
Той изтъкна, че няма и договор, който да поставя отношенията в положение, че помещението да бъде преотдавано.
"Това е споменато в подписания договор с "Южен кръст", подчерта Минеков.
Той заяви, че е била спазена цялата съдебна процедура, преди да се стигне до запечатването на медията.
"Договорът между МК и фирма "Южен кръст" е сключен през 2012 година", уточни той.
Проф. Минеков определи цените на наема като "комични" и подчерта, че в района няма такива: "Години наред наемът е от близо 5,5 лева на квадратен метър. В съседния район наемите са чувствително различни. Ще изискаме до стотинка всичко, което е на МК!
Министерството трябва да си върне всички имоти, които са били раздавани по най-безобразен начин. Има и един хотел, който е собственост на МК, е бил отдаден под наем, но не е получен нито един лев. Хотелът е до Черно море, с басейн, със 111 легла. 7-етажна сграда, историческа, в центъра на София е отдадена под наем, 7-ма година МК не получава един лев. Възнамерявам цялата собственост, продавана или раздавана по този начин, да бъде върната в Министерството", категоричен беше той.
А Петьо Блъсков скоро ще бъде клиент на следствието, а след това и на Централния софийски. Ще цака белотче заедно с Тиквата в килията.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
"Надяваме се, че споразумението ще бъде подписано бързо. В идеалния случай България ще има ново правителство до края на следващата седмица", каза Петков
novini.bg
Кирил Петков пред Шпигел: Ще бъдем безмилостни в прилагането на закона - Политика - Новини Бг
- 1 like
Коментар
-
О, последно ви пиша по темата, явно и ти като Пешо си бюджетарНищо, че той е в АД.
Аз знам в нашата и сума още фирми как се правят бюджети за следващата година. Колко софт и база данни се ползва. Знам и за още много, които така правят, даже понеже нямат сили си плащат на други фирми за анализ. Вие в бюджета плащате на приятели за анализ, но после и тези съвети не спазвате. Да, като шеф на фирмата мога да си "уредя" детето на синукурна длъжност, но само толкова. Освен ако не е талант наистина. Останалите "бачкатари" ще свършат каквото трябва, защото съм ги преценил при назначаването, ако сгафи е аут без да пише и брише обяснения
Коментар
-
Пешо,пак не си точен..Тук не говорим за синове ,дъщери които са близки роднини..Говорим за партийни назначения в частни фирми ..Явно не познаваш добре частния бизнес в БГ за да пишеш така..Естествено,че в Лукойл и подобни хранилки е възможно,но това е за наша сметка и не са плащането на данъци..
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеТова, че фирмата има АД или ООД хич не значи, че е частна първо. И второ тук съм съгласен вече с Кире - тя скубе от държавата и е танту за кукуриго. А напраи Пешо фирма и назначи на 5 000 кинта гаджето на детето тиРазбира се, че в някоя баничарница с двама души персонал, където собственикът вади пари от джоба си нещата са по-различни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеИма, ама след 2-3 години като фалира фирмичката, щото е пълна с хрантутници, те изпадат и идват по-конкурентни фирми. А в държавната администрация - хоп, вдигаме данъците или теглим заеми...идилия. Спасението е емиграция - така както го направиха няколко милиона българи.
Явно
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
Mного внимателно съм го прочел. За това и аз ще ти го обясня пак. Аз съм ти работодател, но плащам и на още 3-ма пенсионера пенсиите. Трябва да си оправя бюджета, защото получавам по-малко, отколкото харча. Единият вариант е да изгоня 20% от служителите, защото само взимат пари и нищо не вършат (висят по форуми и фейсбук по цял ден), другият - да ги накарам да плащат това, което всички останали плащат. Пък аз нека го местя само в другия джоб - тоя от който плащам на пенсионерите. За теб - ще пише че получаваш 1200 лв, но по сметка ще ти влязат 900 - така както се случва с тия, от които взимам пари. Пък ако ти е малко 1200 - свободна страна сме, за да намериш друг работодател. Някой ако ти даде 1200лв бруто, ще знаеш колко ще получиш - то ще е същото като при мен.
А сега се получава странната комбинация - хем "заплатите в държавния сектор са ниски", хем няма много желаещи да напуснат хранилката.
Коментар
-
Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнениеТова, че фирмата има АД или ООД хич не значи, че е частна първо. И второ тук съм съгласен вече с Кире - тя скубе от държавата и е танту за кукуриго. А напраи Пешо фирма и назначи на 5 000 кинта гаджето на детето ти
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЩом в твоя частен се влиза с партийна протекции, то на пак е бизнес с държавни поръчки и мутренска корупцияТова ли е за тебе частния бизнес..
Жалка история..Сигурно говориш за пътните строителни фирми или Градус..И в охранителните фирми на мутрите сигурно е така, но все някой трябва и да работи..
Коментар
Коментар