IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Мерки има навсякъде..Явно българите се мислят за безсмъртни..Разбира се на никой не му са приятни тези ограничения и мерки..

    Коментар


    • МАРИЯ КЕЛБЕРГ
      От ноември, в Германия, всички работници, които не са ваксинирани, няма да работят. Това не е принуда, а просто грижа за здравето на пролетариата. Бензинът поскъпва до 2 э. Това не е принуда от зелените, а грижа за въздуха, който диша населението. Месото и месните продукти вече поскъпнаха,но се очаква още повишение на цените. Това също не е принуда, а резултат от цената на горивата. Квартирите минават на цени, определяни от местните власти. Това отново не е принуда, а поощряване закупуването на дом с кредити и ипотеки. Усмихнатите бюргери, на които всички завиждаха, изглеждат замислени. Могат да роптаят, защото е демокрация. В замяна на това, помощите за т.нар. бежанци ще се повишат във връзка с инфлацията. Ваксинираните граждани продължават да боледуват, а някои и умират.
      Защо се оплаквате? Най-обикновена промяна.

      Коментар


      • ЮЛИЯНА АНТОНОВА

        Ситуацията в Токио
        (информация No 8 за Ковид 19)

        Японската телеграфна агенция дава следната информация в сутрешния си бюлетин към днешна дата, 13 октомври 2021:

        "Япония възстановява социалните и икономически дейности до нива преди пандемията.
        На 1 октомври правителството отмени извънредно положение, обхващащо Токио и 18 префектури на фона на постоянен спад на инфекциите в цялата страна.

        Токио потвърди 77 дневни случая на коронавирус във вторник, а предния ден бяха регистрирани 49 случая, което е най -малкото от юни миналата година".

        Моя допълнителна информация:
        -Токио е с население над два пъти населението на цялата ни страна. Случаите в два поредни дни са 49 и 77.
        - Премиерът Кишида обяви официално, че акцията за трета ваксина ще започне на 1 декември. Ще бъдат уведомени с писма най-напред всички, които към 1 декември са се ваксинирали преди 8 месеца и са на възраст над 65 години и постапенно ще обхване и другите възрастови групи.
        - Имунизацията не е задължителна. Но антиваксърско общество не съществува. Няма излишни приказки, обяснения, вменяване на вини в една или друга посока. Резултатът е налице. От 5000 случая на ден в рамките на една година, случаите са 44 и 77. Изводът е красноречив.
        -Премиерът предупреди, че следва да се продължат превантивните мерки (избягвания на струпване на хора в затворено пространство, да се спазва дистанция, носене на маски и изключителна хигиена, за да се предотврати следваща евентуална карантина през зимата.
        -Не се натяква, не се обяснява. И децата вече знаят, че епидемия съществува. Данните се засичат в болниците, по местожителство в отделните Общини на 23-те района и храмовете, които извършват погребалните церемонии (най-често на хора от квартала, които са били познати приживе).
        -Сред приятелите ми в Япония, съседи, колеги на сина ми, снаха ми (тя работи с хиляди служители в "Амазон", Токио), съпруга ми Тии, негови партньори, приятели и съученици няма неваксинирани или такива, които да им е интересно да "отворят тема за разговор трябва ли". Ето защо, моля моите най-близки приятелки, които са против ваксините и разсъждават защо едно може, а друго не, да прочетат данните на ваксиниран Токио - 44 случая. Смъртни -няма.
        Бъдете здрави, пазете се и до една скорошна среща, на която да можем да се прегърнем за поздрав без да си зададем въпроса: "Ами ако той..."






        Коментар


        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          ...


          Въпроса е дали ще му стигне на 21 ноември. Отговора е: вероятно да. На пръв поглед зависи от избирателната активност на балотажа. При гласували над 2.5 милиона ще спечели Радев а под тази бройка Герджиков.
          ...
          Точно поради нежеланието да се поеме отговорност ще се окаже, че ключа към разрешаване на политическата криза са президентските а не парламентарни избори.
          Идват доста интересни времена.
          Съгласен съм с мнението ти, тук отделих само тази част, покрай която ще споделя което мисля
          Имаме нова обстановка, която преобръща старата
          Радев ще загуби тези избори, това си мисля
          Ние сме най антиваксърската държава в Европа. Да се посегне на тая светая светих означава Радев пък и който и да е, да изгуби 50% от избирателите. Всички антивксърски гласове, които са харесвали до момента Радев ще се разпилеят по всички партии повечето дребни нестандартни и пред изпадане. Ще се получат нови надежди за отровните, Каракачанов, копейкин и такива около прага на влизане. Ако влязат още две такива партии и от 6 най вероятни към момента, станат 8 на финала, тоя парламент няма да го бъде. Тоест Герджиков ще назначава ново служебно правителство. Ще започне брутален реваншизъм със замитане и потулване на липсващите суми по отчетност. Гешев ще бъде в стихията си и ще облъчва медиите с компроматите от шпиц-командите на спец-прокуратурата.
          Такива от типа които видяхме при братя Бобоков. Имаме предположение там каква беше целта - заграбване на бизнеса им от Доган или пеевски. Ще се подготви връщане на Бойко Методиев Борисов за нов мандат. Някои казват бял кон, но мисля че цветът ще се смени преди изтичането на нов 4г. мандат. Това обаче няма голямо значение сега, защото както каза българинът не обича да мисли за бъдещето а само за момента.
          Между другото, подозирам, че самият Бойко Борисов би взел същото решение за зеления сертификат, като Радев.
          Е, както се казва, каквото сами си направим
          Май пак ще се спасяваме поединични. Бог високо цар далеко а насреща ректорчето -президент, който разсъждавайки философски, не ще може да заеме и една твърда национална позиция, като за Македония да кажем. Как ще обединява с опорката за обединение, като парламентът ще бъде хаос и безумие на разделителни черти по всеки проблем и закон. Ще се разединим още повече ако Герджиков ни обедини.
          а за цялото антиваксърство до момента считам че най силно повлия точно психотерора на Бойко, през първата вълна, чрез оръдието и уставняка Мутафчийски. Това за мен е основната причина сега ние да сме на опашката с ваксините а едни от по- либералните нации тогава, сега да са ваксинирани
          Да, интересни времена ни чакат, но не ли омръзна да играем един и същи мач с бистришките Тигри, докога. Други нации са вече в другия век. Ние пак се влачим като убитаци
          ​​​​
          търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

          Коментар


          • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

            Кире насрахте се... очаквайте неочакваното на изборите... Възраждане като нищо не само ще влязат а може и 15тина процента да вземат... гледай фейса какво става.. по принцип мислех за Радев да гласувам.. сега да го духа....
            Ти гледа ли копвйкинн снощи по ефира
            Тоя няма грам обноски и възпитание, а за отговорности и дума не може да се каже, защото е яхнал вълната на недоволството и деструкцията и се вижда доволен да е опозиция, друго той не е способен. Вкарайте още един лапач в парламента, И сега не можеха да разделят баницата, а после хептен.
            "Не сме народ а мърша"
            Славейков

            търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Jay, умират хора от това нещо, има докателства че то в момента набира скорост, той Радев какво да направи ? Има вариант да се направи че не знае и да не направи непопулярни постъпки в името на това да стане президент. Е такъв президент на България не и трябва нито в момента, нито въобще. А за ваксините - те са като бялата лястовица, който и да е човек щом е човек при такъв проблем ще я търси.
              Проблема е много по-дълбок. Българското общество не се интересува от бъдещето и изпитва силна болка от размислите за полза. Това прави невъзможно да се извършат превантивни действия да се избегне негативно събитие в бъдещето. То няма да може да ги оцени. Единствената причина човек да си сложи ваксина е ползата, но разговора за полза никога не е успявал да достигне до българина. Затова и ваксинацията е катастрофален провал. Единственият начин това да се случи е да се наруши кефа и усещането на българина и той да избере да се ваксинира защото липсата на ваксина ще му носи по-голям дискомфорт от колкото да си я сложи. В това отношение мерките ще са доста ефективни. Освен това тук сме индивидуалисти, никой не се интересува от общността и това, че някой е умрял си е проблем на неговите роднини, нали е "суха пръчка".
              Мерките са добри, но поради тяхната ненавременност ще доведат до тотален хаос. Това трябваше да се гласува още края на август с влизане в сила от първи октомври. От деня на първата игла до ваксинационния паспорт минават 35 дни. Не може разни лумпени, антиваксъри да се поставят пред свършен факт и да се блокира държавата. Просто последните месеци администрацията стигна тотално дъно. Никой не се интересуваше от живота, здравето и икономическото състояние на хората. Оказа се, че приоритет номер едно е личната охрана на главният прокурор. Неразбираемо защо тази дреболия измести ваксинация, ковид криза, план за развитие, нормално функциониране на администрацията... Време е разрушителната фаза да бъде заместена със съзидателна. Лично аз предпочитам хора, които се идентифицират не с това, което мразят а с това което искат. Тези дето мразят не вършат никаква работа. Те могат само да рушат.
              Страхотни мерки, но държавата нямаше топки да ги гласува края на август с влизане в сила на първи октомври. Тогава нямаше да умрат безсмислено толкова хора и икономиката нямаше да пострада. Другият вариант е да са имали топки, но да са били толкова некомпетентни, че само те в целият свят да не са виждали какво ще се случи.
              Но от тук нататък на Радев ще му бъде все по-трудно. Вече шести месец цялата власт е концентрирана лично в него и за всичко е виновна опозицията. Това е някакъв логически абсурд, който все по-трудно ще минава за пред хората. Всичко хубаво и лошо от действията на служебното правителство ще се пише на него. Всеки гняв срещу властта ще се пише на него. Не може до безкрай да се оправдава с предишните. Рейтинга му ще ерозира всеки ден. Въпроса е дали ще му стигне на 21 ноември. Отговора е: вероятно да. На пръв поглед зависи от избирателната активност на балотажа. При гласували над 2.5 милиона ще спечели Радев а под тази бройка Герджиков.
              Но вероятно политическият абсурд ще продължи и след изборите. Очаквам пак да има борба кой да е опозиция. Вече шести месец трябва да се свършат определени неприятни неща като вдигане на цена на ток, парно и така нататък. Всеки ще иска да го направи другия. Той да критикува популистки в ролята на опозиция. Опонента да обере всички негативи и той да вземе властта на предсрочни избори.
              Точно поради нежеланието да се поеме отговорност ще се окаже, че ключа към разрешаване на политическата криза са президентските а не парламентарни избори.
              Идват доста интересни времена.

              Коментар


              • Jay, умират хора от това нещо, има докателства че то в момента набира скорост, той Радев какво да направи ? Има вариант да се направи че не знае и да не направи непопулярни постъпки в името на това да стане президент. Е такъв президент на България не и трябва нито в момента, нито въобще. А за ваксините - те са като бялата лястовица, който и да е човек щом е човек при такъв проблем ще я търси.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Ами да вземат и 50ПРОЦЕНТА.. То и Мутрата ги е взимал, па и Царя..За комунистите да не говорим колко пъти..Всеки народ заслужава съдбата си..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    В с.Градец жена в шестия месец, заченала ин витро - най-вероятно с финансиране от държавата. И тя, двете деца и свекърва й - всичките вече ги няма. Защото са интелигентни, учени и знаят! Такова нещо като COVID нямало било... Само някои карали настинка...И си мрели от настинката.. Само кметът на селото е с ваксина..
                    Кире насрахте се... очаквайте неочакваното на изборите... Възраждане като нищо не само ще влязат а може и 15тина процента да вземат... гледай фейса какво става.. по принцип мислех за Радев да гласувам.. сега да го духа....

                    Коментар


                    • В с.Градец жена в шестия месец, заченала ин витро - най-вероятно с финансиране от държавата. И тя, двете деца и свекърва й - всичките вече ги няма. Защото са интелигентни, учени и знаят! Такова нещо като COVID нямало било... Само някои карали настинка...И си мрели от настинката.. Само кметът на селото е с ваксина..

                      Коментар


                      • Има страни като КНДР и Беларус където се твърди, че нямат ковид и изобщо не го коментират..В крайна сметка насила не става - всеки решава дали да живее или не и дали да боледува или да се ваксинира..Аз съм против насилието и заплахите каквито слугите на Мутрата прилагаха..Швеция също е добър пимер без затваряне..Факт , че само 24 процента от лекарите ни са ваксинирани..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                          Jay Gould, ей сега ще кандардисаме един марсианец да дойде да го каже това за ваксините как помагат, обаче да се разберем предварително от вас се иска да повярвате.
                          Същото Бих се ваксинирал, но ако половината лекари, които познавам казват, че смятат да изчакат още поне година, засега се въздържам и аз, а президентът със сигурност ми загуби гласа. Жалко, защото за пръв път щях да гласувам за президент в живота си

                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                          Коментар


                          • Jay Gould, ей сега ще кандардисаме един марсианец да дойде да го каже това за ваксините как помагат, обаче да се разберем предварително от вас се иска да повярвате.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                              Костадинов е като близнак на Волен..Луда работа..Иначе сме първи по смъртност и малко ваксинирани..
                              Копейкин е селско тарикатче. Не е луд, просто е продажна мишка и за пари и баба си би продал на сарацините. Взема по над милион на всеки избори. Бъдете реалисти. Няма как българите да се ваксинират масово, поне не и веднага при условие, че 2 г. се наслушаха на лъжи и тъпотии от ЩАБ, НОЩ и кой ли не. Не става така бе! Дайте им нещо, като на германците, че да се държат като германци. Тук от 2 г. е ''Стойте гладни, жадни и да ви лъжем, а вие слушкайте!'' - това работи, но само до време. А и каква е гаранцията, че ваксините за България не са побългарени, като половината стоки продавани тук - същата марка, но с друго качество. Никой не е излязъл и не е казал - така и така проверихме - същите са като тези в Швейцария. И то не някой от измамниците, които дават всеки ден да лаят как всички ще измрем, а някой, на когото нашенците имат доверие.
                              Last edited by Jay Gould; 19.10.2021, 23:32.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Президентът, по-скоро, е повярвал, че е неуязвим и е над нещата, или (отдавна, подозирам) е под стъкления похлупак на Козяк и, каквото му спуснат-такова. Във всеки случай, край него, е дълбока и широка къртичина и е пълно с къртици. Предполагам, всякакви други, без български. А Костадинов, като го слушам, какви коментари прави за ковид, почвам да се тревожа за менталното му здраве и за физическото на нацията, ако някак той победи.
                                Коцко ми е градски. Докато бе във ВМРО вкупом се заклеха във вярност на ГЕРБ в Общината. Марешки малко го би навремето , не че и той не клекна пред Бойко после. А Радев.... власите се давят в края на Дунава - той явно в тъпотия. Загуби от раз поне 10% точно за 1 час днес и ще си умра от смях, ако не стигне до балотаж и да му видя физиономията. Спрях да му чета из страницата, но след сертификата, от хилядите коментари не видях и едни в който меко или директно довчерашните му фенове, да не му пишат ''предател''

                                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                                Коментар

                                Working...
                                X