IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
    Пореден гаф на премиера Кирчо П. Харвардски, но аз не мисля, че думите му трябва да се приемат като расистки. Изглежда, че думите му винаги изпреварват мисълта му, независимо на какъв език говори...

https://blitz.bg/politika/kiril-petk...ews872129.html
    Не съм сигурен че има мисъл изобщо в Кирчо Харвардски. Ако има такава то тя е на маркетингов директор в треторязрадна канадска компания, който обещава всичко на всички. Казва това дето искат да чуят определена група хора, без да осъзнава че не е на среща само с тях, а го чуват всички.

Червената лампичка би трябвало да светне още с историята за гражданството му. Но хайде, там неопитност, за първи път му е - случват се такива неща. Обаче същата история се повтори с изрязаната снимка с Блинкен и макето. Пак се оплете в някакви лъжи.

А това да говори празни глупости и каквото иска да чуят определена група хора си му е редовен номер.

Янев каза "Аз съм министър на България и защитавам българските интереси", той го уволни с някакви мотиви (за протокола също смятам за правилно). Обаче после само след 2 дена на Шипка взе да говори същите приказки като Янев - "Да се обединим в името на България, да защитаваме българските интереси".

В конкретния случай обаче съм съгласен. Дали обаче е трябвало да се изразява така, за да дава храна на някакви леви медии е друг въпрос.

Коментар

• Пореден гаф на премиера Кирчо П. Харвардски, но аз не мисля, че думите му трябва да се приемат като расистки. Изглежда, че думите му винаги изпреварват мисълта му, независимо на какъв език говори...

https://blitz.bg/politika/kiril-petk...ews872129.html

Коментар

• Peter Boyadjiev

"Мисля си каква трябва да е мотивацията на един човек, който не е способен да изкарва хлябът си правейки нещо полезно, а единствената му професия е да говори нещо което се изисква от тези които го хранят. Не мога да си представя по мизерен и безсмислен живот.

Има много такива, но сега на тази мисъл мен наведе Явор Дачков, който беше при едно доста простичко момче Георги Любенов. Та Дачков смело защитаваше Русия по Българската национална телевизия, а Георги Любенов слугински клатеше глава, защото са му дадени такива инструкции. Дачков не яде ли, не се ли облича и тъй нататък. Кой го храни. Ами от очевидно по очевидно е, че живее с някакви руски пари по някакви неясни канали. И пиша това, не защото се опасявам, че такива нещастници като него ще спрат хода на историята.

Просто се замислям за ужасът от един такъв мизерен слугински живот, където нямаш правото да си човек, тъй като не си способен да си изкараш хляба като независим."

Коментар

• Киро, понякога се чудя за кого работиш
          Сега успя да цитираш едновременно
          • Sputnik (вече санкциониран в цивилизования свят),
          • и Blitz.bg
          Как можа да цитираш тези гнусни инсинуации на спутник и блиц ?!?
          Ето я ИСТИНАТА:
          ================================================== ================
          Украинските власти разпространиха информация, че през последната седмица президентът Володимир Зеленски се е измъкнал невредим от три опита за убийство, съобщи вестник "Таймс".

Твърди се, че наемници от подкрепяната от Кремъл частна военна компания "Вагнер" и хора от чеченските спецчасти са били изпратени да убият украинския президент след началото на руската инвазия миналата седмица.

Действията на убийците са били осуетени, тъй като антивоенно настроени служители на руската Федерална служба за сигурност са предупредили украинските власти, пише в. "Дейли Мейл".

Министърът на националната сигурност и отбраната на Украйна потвърди за трите опита за убийство и заяви пред местната преса, че е получил информация от двойни агенти, "които не искат да участват в тази кървава война".

Една от групите, за които се съобщава, че са се опитали да убият 44-годишния Зеленски, е "Вагнер" - която изпратила 400 от своите наемници в Киев. Те пристигнали в Украйна със "списък за убийство" с 24 имена. Ако действията им бяха успешни, руският президент Владимир Путин нямаше да има проблем да отрече каквото и да било участие на официална Русия.

Според експерт, цитиран от "Таймс", при евентуален успех тази мисия би обезглавила украинската държава и би оказала изключително голямо значение за целите на Москва и развитието на войната.

ЧВК "Вагнер" е ръководена от олигарха Евгений Пригожин - близък съюзник на руския президент, който често е наричан "готвачът на Путин". Ударният екип от 400 души е пристигнал в Киев преди пет седмици и за успешното изпълнение на мисията ЧВК е щяла да получи огромна сума.

Твърди се, че преди няколко дни наемниците от "Вагнер" очаквали зелена светлина от Кремъл, за да се задействат. В списъка им с мишени били също премиерът на Украйна, целият кабинет, кметът на Киев Виталий Кличко и брат му Владимир - и двамата шампиони по бокс, превърнали се в емблематични фигури на фронтовата линия в столицата.

Планът се провалил, след като в събота информацията за него достигнала до висшите етажи на украинското правителство, поради което Киев обяви 36-часов "строг" полицейски час, нареждайки на всички да се приберат, за да могат войниците да претърсят улиците за руските диверсанти.

https://dariknews.bg/novini/sviat/ta...chenci-2302479
          Last edited by barbaron; 05.03.2022, 19:43.

Коментар

• gramofona.com
            Да настаним бежанците в почивните станции на властта предлага бургаският губернатор | Грамофона -

Коментар

• Ако ВСС не прекрати мандата на Гешев предсрочно, ще носи отговорност пред обществото.

mediapool.bg
              Надежда Йорданова: Прокуратурата проглежда за шпиони, когато има критики към главния прокурор -

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Със същия успех може и да родиш ако си ЛГБТ. В турция още пробват.
                Някои даже и успяха, ама надали ще се повиши раждаемостта от това ....
                Не много адекватно сравнение, но както и да е...

Коментар

• Когато Путин започна войната в Украйна се видя каква е причината да се прокара „Турски поток“ през България. Кой обслужи плана на Путин за войната в Украйна? Това е правителството на Борисов. Това каза пред Българската национална телевизия лидерът на ДСБ, съпредседател на Демократична България и зам.-председател на Народното събрание Атанас Атанасов. Според него по времето на бившия премиер Бойко Борисов службите били приспани.

frognews.bg
                  Атанас Атанасов: Правителството на Борисов обслужи плана на Путин за войната в Украйна

Коментар

Дългосрочните експерименти трудно събират данни, които представляват представителна извадка...
                    Много от участниците в "експеримента" проявяват излишна свенливост, очевидно е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
                      Леви цели с десни мерки е съвсем постижимо, ако се изпълнява правилно. Колкото и странно да звучи на много хора.
                      Коя е тази партия с идеология през последните 30 години?
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ама те като че ли поне идеологически са добре подготвени а не да им е мотото. Леви цели с десни мерки !?!?!?
                        Леви цели с десни мерки е съвсем постижимо, ако се изпълнява правилно. Колкото и странно да звучи на много хора.
                        Коя е тази партия с идеология през последните 30 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Бота, анализ се прави и преди и по време и след като си свършил..Няма значение защото у нас това не е практика..Тук на мода са джипките и лъжите съчетани с корупция..
                          Последно науката изобщо смяташ ли я за полезна или е само загуба на време..
                          За последните 30г. е ясно, че избора ни на политици е грешен и вреден, но за това не са виновни анализите, а хората- политици, които не ги четат..

sputnik.bg
                          Разбра се защо САЩ са откарали Зеленски в Полша
                          Военни кореспонденти коментираха публикуваната в британското издание "Таймс" статия за това, че украинският президент Володимир Зеленски е успял да оц..
                          В БГ всичко ни е с краката нагоре. ПОЛИТИКА не е анализатор и 1 минута не трябва да отделя за това. трябва да ВЗЕМА РЕШЕНИЕ. А те са се превърнали в клоуни които плямпат глупости на масата. Неслучайно и актьори са във властта - РЕЙГЪН, Зеленски, шварценегер, чочолина, славчууу

Коментар

• Пак пропускаш отговора на основният въпрос, Кирчо, откъдето тръгна спора ни: с кои моменти в тезата ми НЕ си съгласен?

...................

В спора вкарахме и ... Слави. Той доказва твоята теза? Ми - не я доказва!

И Слави ли е икономист?

Кирчо, ти си малък бог в икономиката - с толкова много познати, кой от кой - по-добър икономист (и ИНВЕСТИТОР - по-важно!)

...................

БЯХ фен на Слави, когато партията МУ влезе в политиката.

СЕГА не съм фен на Слави (нито на друг политик!) Причината за това, да не съм фен на Слави е тая, че влезе в коалиция с партия, с която заяви, че няма да сътрудничи!
                            И другата причина, за да не съм фен на Слави: влезе в правителство, в което министър-председателят е фалшификатор на лични данни, с които влезе в конфликт с Чл. 313 от Наказателния кодекс!

.............

Бях пределно ясен, нали, НО ти не забравяй да коментираш поста ми, предмет на твоето внимание - с конкретни забележки като "икономист".

Напомням: отнасяше се за петролни деривати, които се търгуват в бъдеще.

Трябва да ме опровергаеш по съществото на поста ми, за да предпазиш инвеститорите ТУК от грешни решения, защото (вече разбрахме това няколко пъти) - ти си "икономист от години" , а също участваш и в ИНВЕСТИЦИОНЕН форум (на икономисти, в който аз - според теб - не трябва да пиша)...

Ако продължаваш да вадиш "фокуси" от ръкава си - има вероятност да призная, че си по-добър комик, отколкото ... "икономист".

Коментар

• Бота, анализ се прави и преди и по време и след като си свършил..Няма значение защото у нас това не е практика..Тук на мода са джипките и лъжите съчетани с корупция..
                              Последно науката изобщо смяташ ли я за полезна или е само загуба на време..
                              За последните 30г. е ясно, че избора ни на политици е грешен и вреден, но за това не са виновни анализите, а хората- политици, които не ги четат..

sputnik.bg
                              Разбра се защо САЩ са откарали Зеленски в Полша
                              Военни кореспонденти коментираха публикуваната в британското издание "Таймс" статия за това, че украинският президент Володимир Зеленски е успял да оц..
                              Last edited by Kiro; 05.03.2022, 11:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Моля не избягвай въпроса ,моля за това кои са с принос за тебе..Що се отнася до ПП , то те за тези няколко месеца какво очакваш да са направили..Кой е направил за 4-6 месеца нещо и то в криза и война.. Значи за теб икономическия анализ е безмислен..

dnevnik.bg
                                Иван Костов: Европейският елит се е продал на "Лукойл" и "Газпром"
                                Анализ се прави ПРЕДИ да предявиш претенции към властта.
                                Като имаш власт РЕАЛИЗИРАШ ИДЕИ, като правиш анализ значи НЯМАШ ИДЕИ, имаш мерак да властваш (щот друго не умееш) или си пионка на някой друг.
                                Друг е въпроса че българите 2 пъти даваха властта на тотални неграмотници дето и идея си нямат какво да я правят, само и само да не са старите. И ИТН и ПП са такива. Не че преди това не сме сваляли всеки от власт по същата причина. Ама те като че ли поне идеологически са добре подготвени а не да им е мотото. Леви цели с десни мерки !?!?!?
                                Last edited by bota156; 05.03.2022, 11:48.

Коментар

Working...
                                X