Първоначално изпратено от mitko2848
Разгледай мнение
Колкото до моето мнение - то съвпада категорично 100% с твоето ,относно робството....Всичко друго може да е било ,но не и робство...Но абсолютно не се опитвам да разубеждавам,или да поднасям аргументи в полза на моята теза,защото отсреща ме контраатакуват с аргументи от рода - "А бе ,ти не си ли гледал "Време разделно"...Имам чувството ,че някои го възприемат като документален филм,с архивни кадри....
А между другото,макар да съм 95% убеден ,че трудно ще ми намериш учебник по история отпреди девети,в който да не пише турско робство,донякъде ще се съглася ,че най-силно "робството" ни е внушавано по времето на соца....И знаеш ли защо ,не защото преди девети са преподавали нещо по различно,а защото по соца процентът на завършилите средно образование е доста по -висок ...Голям процент от хората преди девети са изкарвали трето -четвърто отделение и айде на къра,а къра няма нужда от филосовстване ,а от мотика....
И друго си е до единайсти клас,няколко пъти да те върнат към конкретния период с различно ниво на преподнасяне на знанията....
Коментар