IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Днес още един цирк

    Елена Йончева приела номинация за евро депутат от ДПС

    Същата която се бореше против ГЕРБ и ДПС, сега иска да е евро депутат от ДПС.

    Както може да се сетите, те така работят политиката и политиците. Нема принципи, нема морал, нема достойнство - който даде повече пари, там отиват.

    Същото е валидно и за другите политици и партии. Е американците дават повече в момента и на тях се продават цели партии.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
      Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ


      Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ (blitz.bg)

      https://www.youtube.com/watch?v=fxR6JGu90vw
      Мартин Карбовски: Предателството ни към руснаците е най-отвратителното историческо предателство
      А Карбовски колко отвратително същество е

      Коментар


      • Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ


        Бомба! Ето с коя депутатска съпруга Асен Василев обикаля света като командирован ДОКУМЕНТИ (blitz.bg)

        https://www.youtube.com/watch?v=fxR6JGu90vw
        Мартин Карбовски: Предателството ни към руснаците е най-отвратителното историческо предателство

        Коментар


        • https://www.youtube.com/watch?v=TlcEOOKqmXs - СКАНДАЛЪТ е ОГРОМЕН: Атанасов опитал да вербува хора от военното разузнаване?

          Коментар


          • Цирковете с поправките в конституцията продължават

            Освен оставката му, сега и се карат служебния министър председател с президента дали и кой има право да прави смени в кабинета

            Пътуващ цирк политици

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              вот на недоверие към служебното правителство !?!?!?
              Царе сме на простотиите
              Абе това служебно правителство, служебно правителство ли е......едно време какви служебни правителства имаше ехеее.....съсипаха я тая държава...
              Life won't wait for you.

              Коментар


              • вот на недоверие към служебното правителство !?!?!?
                Царе сме на простотиите
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • 50 до около 53 минута- https://www.youtube.com/watch?v=eQ8Sm5ENTVA - ебаси държавата, ебаси чудото

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                    Поругаха гроба на патриарх Неофит

                    това са така наречените "западни " или евро-атлантически " ценности !!! Според мен това е обезчовечване !!! Сатанизъм в чист вид !!! Нищо ценно, нищо свято, никакво уважение към нищо и никого !!!
                    Вероятно е някой, който има опит с престъпни действия в" Св.Неделя" и е атеист. Чудя се кой...

                    Коментар


                    • Поругаха гроба на патриарх Неофит

                      това са така наречените "западни " или евро-атлантически " ценности !!! Според мен това е обезчовечване !!! Сатанизъм в чист вид !!! Нищо ценно, нищо свято, никакво уважение към нищо и никого !!!
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Така например, с промените в Допълнително споразумение № 1 ca намалени средствата по задължителната минимална екологична програма за първия период на концесията от 9 600 000 щатски долара на 1 374 668 щатски долара, а средствата по задължителната инвестиционна програма от 37 136 00 щатски долара намаляват на 8 302 857 щатски долара. Отменен е контролният съвет, както и задължението на концесионера да осигурява достъп до обекта за осъществяване на контрол. Данните подавани от концесионера нямат гаранция за достоверност, а освен това констативните протоколи не съдържат информация за проведените контролни действия и процедури.

                        С чл. 16 а, ал. 1 от Допълнително споразумение № 2 се намалява с 50% размерът на ефективно дължимото от концесионера концесионно възнаграждение за периода от 01.01.2004 г. до 31.12.2010г., тъй като били налични неблагоприятни минно-геоложки, техноложки и икономически характеристики на находище „Челопеч“. Същевременно обаче от справката на Министерство на енергетиката е видно, че увеличението на добива от 2004 г. до 2010 г. е от 624 310 тона на 1 088 431 тона, което най-малкото е в противоречие с обосновката на намаляването на дължимото от концесионера концесионно възнаграждение.

                        С Допълнително споразумение № 2 е отменена и нормата на чл. 8, ал.1,т.5 от първоначалния договор, чрез която е била дадена възможност при резки и трайни изменения на пазарните условия, продължаващи повече от 6 месеца, концедентът (Министерскит съвет) да може да иска актуализиране на техническия проект за експлоатация на находището, както и промяна на концесионното възнаграждение. Докато при сключване на договор през 1999 г. цената на златото е била около 300 щатски долара за тройунция, то към настоящия момент е 1769 щатски долара за тройунция. Така чрез отмяната на чл.8, ал.1, т. 5 от първоначалния договор за концесия държавата няма никаква възможност да защити интереса си и на практика са налице значителни по размер пропуснати ползи.

                        Съществен проблем създава и отмяната на т.2 от чл. 7, ал.2 от първоначалния договор, която е предвиждала рудата да се преработва на територията на страната при икономическа ефективност или да бъдат предоставени тези права на трети лица, при условие да преработват рудата на територията на страната. След отмяната на този текст от договора, държавата няма възможност да контролира какво количество концентрат се изнася от страната, какво е съдържанието на злато, сребро и мед, дали изобщо има съдържание на други благородни метали.

                        Контролът се основава по този начин само на подадени от концесионера данни, което не може да гарантира достоверност и сочи формалност при осъществяване на контролните функции. От справката за добитата руда и концентратите от находище „Челопеч“ е видно, че от 2000 г. до момента няма данни какво количество гравитационен концентрат е добито от находището. В констативен протокол №1 от 07.06.2020 г. например е отбелязано, че през 2000 г. съдържанието на злато в гравитационния концентрат е около 50-55%, което означава че и от гравитационния концентрат държавата е увредена под формата на пропуснати ползи.

                        От предоставените от Агениця „Митници“ копия от актове за Единен административен документ за износ на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД е видно, че освен меден и пиритен концентрат от страната се изнася и лабораторен консуматив Шихта, който представлява смес от суровини. Няма яснота какво е точното съдържание на тази смес, която се изнася извън страната от концесионера.

                        Следва да се отбележи също, че след проверка от Сметната палата през 2013 г. на министерство на енергетиката е дадена препоръка за разработване на финансово-икономически анализ на концесията и предприемане на действия за постигане на икономически баланс между ползите и рисковете за концесионера и държавата. До момента тази препоръка не е изпълнена, тъй като след няколко обявления нямало желаещи, каквото е официалното становище на министерство на енергетиката. Тези обстоятелства също будят съмнение.

                        Може да се обобщи, че всички допълнителни споразумения към първоначалния договор за концесия за находище „Челопеч“ до момента са направени в полза на концесионера и в тях не са установява защита на държавния интерес. Чрез направените промени не може да се контролира нито съдържанието, нито количеството на изнесените извън територията на страната концентрати и смеси от находище „Челопеч“, като е налице очевидна тенденция за увеличаване на добивите при намаляване на концесионното възнаграждение, например за периода от 2004 г. до 2010 г., както и невъзможност за актуализиране на концесионното възнаграждение, макар да има значително покачване на цената на златото.

                        Коментар


                        • Министри са променили концесията за злато в „Челопеч“ в полза на „Дънди прешъс“, а не на държавата (документи)



                          Министри в различни правителства през годините са сключвали допълнителни споразумения с „Дънди Прешъс“ за златното находище „Челопеч“, които са в полза на концесионера и държавният интерес не е защитен. Това е заключението в постановление на Софийската градска прокуратура след проверка на ДАНС.



                          Тези допълнителни споразумения са дали възможност на чуждата компания да печели още повече от добива и износа на българско злато, като е плащала концесионна такса от едва 1,5% от стойността на добитите подземни богатства.

                          Печалбата на концесионера е впечатляваща. Дивидентът на „Дънди Прешъс Челопеч“, регистрирана в Люксембург, която е едноличен собственик на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, за 2022 г. е 241,5 милиона лева, показва справка в Търговския регистър.

                          Кой и как е променял договора



                          Договорът за концесия на находище Челопеч е сключен за 30 години на 19.05.1999 г., като концедентът – Министерският съвет – е представляван от заместник министър-председателя и министър на промишлеността Александър Божков.

                          Впоследствие на 19.09.2000 г. e сключено Допълнително споразумение №1 към концесионния договор, подписано от заместник министър-председателя и министър на икономиката Петър Жотев.

                          На 27.02.2004 г. е сключено допълнително споразумение № 2 към концесионния договор, подписано от вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева.

                          На 10.07.2008 г. е сключено Допълнително споразумение № 3 към концесионния договор, подписано от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

                          Ha 28.12.2009 г. е сключено Допълнително споразумение № 4 към концесионния договор, подписано от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

                          На 11.08.2015 г. е сключено Допълнително споразумение №5 към концесионния договор, подписано от министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

                          Софийската градска прокуратура: има данни за престъпление


                          Продължаваме да даваме още и още на Дънди Прешъс Метълс, които са изгонени навсякъде по света

                          14 Апр 2024 21:02ч.

                          Изгониха ги даже от Киргизстан и Таджикистан, от които ние сме по-корумпирани. Крайно време е да се прекрати концесията и да последват осъдителни присъди. Имат да ни дават, а не да вземат.
                          Last edited by v_tin; 14.04.2024, 21:24.

                          Коментар


                          • Велик е Кеворк
                            ПОЛИГРАФ ЗА КИРЧОВЩИНАТА
                            Денков така и не разбра, че бе използван от хората около него, които го насърчаваха да бъде екзалтиран говорител на несмислици. ПростоКирчо направо гениално го избра за тази роля. Няма защо повече да си губим времето с него, да върви при сапуните си. Обаче аморалните послания, които отпращаше към публиката, няма лесно да бъдат забравени, те ще продължават да разяждат колективния морал и в това е истинската им подлост.
                            Едно такова послание бе коментарът на Денков за часовника, който главният секретар на МВР навира в очите ни. Човек си казва, че подобно нещо е невъзможно – и, все пак, го има, изречено е. Ето какво казва Денков: „Този случай с часовника, който се цитира, е комичен. Да се твърди, че това е лична облага за главния секретар на МВР, който получава часовника на публично място, където се снима заедно с г-жа Ангелкова, народен представител от ГЕРБ, показва, че той няма никакви притеснения, че се случва нещо нередно. Попитах го, за какво става дума и той каза: "Получих го като подарък от приятели във връзка с личен празник".
                            За всичките години на Калташкия Преход рядко съм срещал
                            по-безумно обяснение. Нашите политически галфони вече приемат за нормално да получават часовници, които струват 50 хиляди лева – и изобщо не смятат подобни дарове за подозрителни. Те вече не се крият, а напротив, самодемонстрират се с нахалство, което трудно може да се понесе. Брутално е Денков да твърди, че тази история е „комична“. Но той наистина вярва в това. Хора като него изобщо не се съмняват в своята добродетелност, дори при чудовищни провали, а това вече е нетърпимо.
                            А може би това е начинът, по който някой ден ще се превърнем в нормална държава: властниците да забогатяват - както и колкото си щат. И когато най-после се заситят, може би ще им остане време да помислят и за шантавата ни държава и клетия Народ.
                            На повечето от натрапниците в българската политика много важни неща им се виждат излишни. Те нямат страх от грешки – това най-напред. Идват от небитието и се стопяват в него, сигурни, че са безгрешници. Дори Господ би се подразнил от тяхната натрапчива правоверност, която те изтъкват без никакви колебания.
                            И бившият министър на правосъдието Славов демонстрира подобна маниакална убеденост. Жени Марчева/Би Ти Ви го попита, би ли се извинил за нелепостите, които сътвориха с промените в Конституцията. Зададе му и допълнителен въпрос, който бе достатъчно ясен: „Ами, ако Конституционният съд обяви точно тези текстове за противоконституционни?“
                            Внимавайте сега в отговора на Славов: „Е, какъв ще е ефекта? Това/би означавало, че три месеца държавата е управлявана от противоконституционно правителство. Това не ми се вижда достатъчно добър аргумент“ /край на цитата/.
                            Разбирате ли, какво казва господинът? Ето какво: по-добре е Конституционният съд да си затвори очите за гламавщините, които политиканите ни излюпиха на бърза ръка.
                            Казано е пределно ясно и откровено цинично – и без никакви притеснения. Нищо чудно – тукашното политическо говорене отдавна е доказало, че е морално дефектно, без никакви изгледи скоро да бъде пречистено поне в някаква степен.
                            Интересно, как обяснява Славов на студентите си тази мъдрост – че е за предпочитане да бъде замърсена за пореден път Конституцията, отколкото да се наруши рахата на Сглобката/Курника. И как преглъщат те подобни компромиси? Вероятно, остават напълно безучастни и равнодушни. След набезите на ПростоКирчо , този джобен Чингис хан, ценностната им система със сигурност е сериозно разколебана и дори увредена.
                            Но поне едно нещо може да бъде направено за тях: когато в бъдеще им се поверява държавна длъжност, да минават през полиграф, за да се установи отношението им към кирчовщината. Иначе Разгулът ще ни погълне много по-бързо, отколкото очакваме.
                            Само заради фрази, като изречената от Славов, разпасаните ни политикани трябва да бъдат напъдени кой откъдето е – и той също, разбира се, макар че ще е прекалено жестоко да го върнат в Русия. Славов е роден в Усогорск, Коми - едновремешната автономна република на СССР, където наши хора ходеха, за да припечелят някоя и друга рубла от дърводобив. Диво място, обаче привлекателно за нашите будали.
                            Ако разширим територията на един популярен лаф на Джеймс Патерсън за Бронкс, тогава ще се получи: „Момчето излезе от Усогорск, обаче Усогорск не излезе от него“. Затова е напълно естествено, днес то да унижава Конституцията. И да говори така: „Готови сме да платим разумна цена, за да не се върне властта/тук в пропутинска формация“. Усогорск трябва да бъде забравен от разпасана русофобска реч.
                            Това поведение е напълно подходящо за човек, който, преди години, при съмнителни обстоятелства е назначен на длъжност „държавен експерт“, за да съветва друг юридически авантюрист и безхаберник – Христо Иванов.
                            Има и друго: ако изтеглим една права линия от точка А – да речем, че това е Христо Иванов, потомък на славна болшевишка фамилия – назад през Времето, неизбежно ще стигнем до точка Б – това пък е Мавзолеят на Ленин в Москва. По време на това въображаемо пътуване със сигурност ще си припомним и всички проявления на Болшевишката Идея - главно лоченето на кръв до пресищане.
                            По-паметливите могат да се сетят и за едно свидетелство на Валтер Кривицки от мемоарите му, озаглавени „Аз бях агент на Сталин“, цитат: „Сталин винаги е имал цинично отношение към Комунистическия интернационал и неговите неруски служители. Още през 1927-а, по време на едно заседание на Политбюро, той заяви: „Кои са тия хора… те не са нищо друго, освен шпиони на наши разноски. Те и след двадесет години няма да могат да направят революция…“. И друга подробност: Сталин нарича Коминтерна лавочка/бакалничка.
                            А вие още чакате Христо Иванов да направи Евроатлантическа революция за тукашните аборигени.
                            Няма да я дочакате: за него и без революции животът в бакалничката си е хубав.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар




                            • "Виждате ли това подобие на човек, което днес беше при Волгин, а иначе всеки ден учи младите българи в университета. А защо ли пиша това. Ами имах нещастието или щастието да се срещна с него преди време, по моя инициатива и да се ужася. Това беше 1994 или 1995 година. До мен стигна информация, че той е най-близък душеприказчик на тогавашният премиер Жан Виденов. А Виденов, както занете, вземаше някакви безумни решения. Тогава председател на парламента беше Сендов с който бяхме, а и останахме да края на живорта му много близки. Помолих Сендов да покани тази птица за един неофициален разговор да го преценим. Това и се случи и беше в един неделен ден в кабинета на Сендов във БАН. Бяхме само тримата. Въпросната птица се появи с ампломб и почти не ни даде възможност да кажем нещо. Изнесе ни една налудничева лекция, как Жан Виденов щял да управлява по-дълго и от Тодор Живков, какви блестящи преспективи имало пред него и тъй нататък. Имахме чувството със Сендов, че се намираме в психиатричното отделение на някоя болница. Казвам това съвсем отговорно и без преувеличение."

                              Коментар


                              • Вече си мисля, че сме супер прост, неук и злобен народ! Честно!
                                Тази сутрин виждам, че се разпространява позиция на някакъв срещу Лена Бориславова.
                                Не била завършила Харвард, заявява и той неграмотно.
                                И се хили безсрамно. Дърдори някакви врели-некипели, които няма да разпространявам, защото показват колко е зле на образователно ниво, а медиите безкритично му споделят глупостите.
                                Затова да обясня на интелигентната аудитория.

                                Лена Бориславова е завършила магистратура в Harvard Law School.
                                Това е нещо изключително.
                                Това си е и Харвард, и си е високо ниво на образование - магистратура, и е супер престижно и селективно.

                                Същата атака беше и преди срещу Кирил Петков, че и той не бил учил в Харвард.
                                Той е възпитаник на Harvard Business School.
                                Това е Харвард.
                                И това е много престижно бизнес училище. МВА не е за всеки.
                                За отбрани топ лидери е.
                                Харвард е топ университет и изключително селективен.
                                Малцина успяват да влязат там.
                                За бакалавър обикновено е около едно българче на година.
                                При магистрите бройката е малко по-голяма, но пак са малцина.

                                Асен Василев е много интересен случай.
                                Той е и бакалавър от Харвард.
                                А също и магистър от две училища на Харвард - Harvard Law School и Harvard Business School. Представяте ли си за какъв уникален случай говорим!?

                                Предишни години проучвах по колко българи учат в топ университетите по света и можете да откриете статии с тази информация в сайта Данибон.

                                Та така. Чул прост*кът за Харвард, но повече си няма и представа за какво става дума.
                                Но пък се изказва.

                                Не знам дали можете да си представите за каква селективност говорим - малцина от цял свят са приети, и тези наши политици са успели да бъдат избрани и да завършат в Харвард.

                                Коментар

                                Working...
                                X