IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

    Системата винаги е против индивида.......Уменията да се заобиколи системата дават свободата на индивида.Платон преди 2500 години е каза че ВСЯКА държава е враг на отделния човек.Всяка.И е прав.Още обаче не сме дорасли да живеем без държава и всичките подтискващи механизми които я съпътстват..........
    затова БЪЛГАРИЯ е една от най-хубавите държави. Щото я НЯМА и правиш каквото си искаш
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

      Добре си го казал, но това с негласуването е глупост- винаги е по- добре да избереш по- малкото зло, защото има вариант да стане премиер някой като копейкин и да ни върне в първи клас( под първи клас разбирай да станем нещо подобно на Беларус)
      Качеството на живот в Беларус е в пъти над това в България. Демографската картина е в пъти по-добра. По-висока покупателна способност имат, както и икономика, базирана на реално производство.

      Всичко това са обективни факти, базирани на данни от ООН (Световната банка).

      Чисто субективно - в Беларус е готино, чисто, безопасно, почти няма татуирана измет и хората имат повече зъби в устата. Огромната част от българите предпочитат да живеят в държава, каквато в момента е Беларус.

      За да ме разбереш, ще го кажа по-простичко: плашиш куче с кокъл.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

        Основният въпрос със Северна Македония е да не фалшифицират историята и да не се поругава честта на хилядите българи дали живота си за национално обединение -Сллед 1944 година ако искат и за марсианци да се обявят- тяхна си работа. Истината е, че ние не можем да си уредим нещата в държавата за да стане привлекателна за самите българи и чак след това за българите от Македония, Западните покрайнини, Румъния, Гърция......
        Мда, факт! Проблемът ни е, че сме толкова жалки, че търсим някаква причина за гордост единствено в историята, защото нямаме настояще. Лузърите, каквито сме ние, по правило се заравят в миналото, за да търсят поне някакво мизерно оправдание за съществуването си, като например, че сме имали навремето някакви хора с идеали, а сега имаме само чеп за зеле... Всъщност и чеповете за зеле внасяме я от Македония, я от Туркие (политкоректно), а от Гърция.
        При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

        Коментар


        • "Значи македонци в космоса може, а в ЕС не може. Не ме разбирайте погрешно. Аз категорично подкрепям българо-македонската космическа програма". Това написа в странциата си във фейсбук писателят и водещ на "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов. Краткият и ироничен коментар си има своята предистория.
          Last edited by superexpert; 25.06.2022, 08:49.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

            Добре си го казал, но това с негласуването е глупост- винаги е по- добре да избереш по- малкото зло, защото има вариант да стане премиер някой като копейкин и да ни върне в първи клас( под първи клас разбирай да станем нещо подобно на Беларус)
            по добре в ПЪРВИ клас с перспектива да минеш 2-ри, 3-ти ..... 12-ти, отколкото чисто голо пеленаче
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              О.Даскарев
              Предадохме ли Македония?

              Днес в Нар събрание с голямо мнозинство беше вдигнато ветото/ прието френското предложение за Македония.
              Положителното:
              1/ В резултат на настояването на Нар събрание в документа беше включен Договорът за добросъседство с Македония от 2017, подписан и от ВМРО. Договорът не се изпълнява от РСМ, но вече е част от официалните документи на ЕС.
              2/ В резултат на настояването на Нар събрание в документа беше включено искането ни така нар македонски език да няма стойност в ЕС, освен като официален език за институциите на РСМ.
              3/ РСМ заяви, че ще отхвърли фр предложение. Това значи, че те ще бъдат виновни пред Западна Европа, а не ние, което е добре за нас.
              С това свършва положителното.
              Отрицателното:
              1/ Съгласно документа българите се признават в Конституцията на РСМ за част от народите на РСМ. Не чух никъде думата “държавотворен”, но дори и да го бях чул, това значи: съгласно документа българите в РСМ са МАЛЦИНСТВО. Това пряко противоречи на всичко, което аз знам за Македония. Това значи, че северномакедонците могат лесно да поискат за македонистите тук статут на малцинство, което е неприемливо.
              2/ Според френското предложение ЕС се предлага за гаранция за всякакви български тежнения против Македония. Тук искам да кажа, че не вярвам никак на Западна Европа, защото предаде антикомунизма на Източна Европа. Разбирайте го, както искате. И друго: в 1994 в Будапеща именно Западна Европа и САЩ гарантираха сигурността на Украйна, за да унищожи тя атомните си оръжия, третите в света. Знаете какво последва на 24 февр 22.
              3/ Твърденията на българските “десни”, вкл Герб /за нещастие те вече са “десни” с кавички/, че ако пуснем сега РСМ, после някак ще можем да ги спираме постоянно и когато искаме са нелепи. Дотук натискът върху България беше страховит, а сега си представете, като пуснем македонците колко по-страховит ще бъде натискът върху нас да ИМ затваряме бързо главите за членство в ЕС.
              4/ Сега не по-малко от 80% от българите са против да пуснем РСМ в ЕС. След днес, този процент ще стане не по-малко от 90%. Но има и по-лошо: сега ще има огромни антизападни настроения на българите, които ще обвинят Запада, че е накарал България да предаде Македония. Според изследване на Евробарометър 53% от българите са против САЩ на Байдън, 40% ги подкрепят. Вж линк:https://www.clubz.bg/129192-balgarite_haresvat_rusiya_i…
              5/ В моята родова къща, Даскаревата къща в Банско, дядо ми е чупил хляб на трапезата заедно с Иван Михайлов, последният велик българин. Аз съм закърмен и възпитан с това: Македония Е България.
              6/ Ето защо аз питам: За какво загинаха най-малко 6 хил военни и цивилни в Илинденското въстание. За какво загинаха най-малко 66 хил български войници и офицери в Балканската и Междусъюзническата война. За какво загинаха най-малко 115 хил български войници и офицери в ПСВ.
              Аз питам за какво загинаха тези българи: през есента на 1944 и зимата на 1945 българските антинационалисти/комунисти убиха около 1200 /хиляда и двеста/ българи в Македония.
              На 6-7 януари 1945 беше потушен бунта на националистите в Скопие и Щип. Общо в района са избити веднага около 600 /шестотин/ души на Кървавия Божик /Рождество/ от комунистите. Антинационалистите/комунистите в следващите дни избиват десетки семейства и телата са хвърляни в Охридското и Преспанското езеро. След бунта на националистите в Щип и Скопие, около 1000 /хиляда/ войници са затворени в скопското кале и там са оставени на немилостивата си съдба – да умрат от студ и глад.
              Ей, така – антинационалистите/комунистите са оставили около 1000 българи да умрат от глад!
              ТОВА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ ЗАПОМНИ от днешните “десни”.
              По-късно по нареждане на Тито и Лазар Колишевски, но и със съдействието на българските антинационалисти/комунисти, във Вардарска Македония само за около 2 месеца /!/ са убити без съд и присъда повече от 2200 /две хиляди и двеста/ българи-националисти.
              В следващите години, 1948-56 повече от четири хиляди михайловисти, т.е. български националисти, членове на ВМРО са погубени в концлагера „Идризово” и другаде в Македония.
              За времето от 1944-90 в Македония са убити не по-малко от 23 хиляди /двадесет и три хиляди/ души /!!/ с българско самосъзнание. Убийците са антинационалисти/комунисти.
              Според други източници убитите за същия период са около 35 хиляди души. /тридесет и пет хиляди души/ .

              Бъдете сигурни, че нищо от горната смъртна статистика няма никакво значение за бг “десните” и техните съмишленици в Западна Европа. Всъщност западноевропейците понятие си нямат за стотиците хиляди избити българи, защото са заети с климатичните промени и 36 пола. Т.е как .западновропейците могат да бъдат гаранти за нещо тук.

              На 16 октомври 1914 Яворов пише прощалното си писмо до Тодор Александров. В деня, когато Яворов свършва със себе си, той пише: “Кажи на Македония, когато отидеш там, че нейният син / аз се считам за неин/ умря в свободна България …. И когато тя бъде свободна, нека един другар дойде на гроба ми и каже: “Поздрав от нашата майка мъченица - тя е вече щастлива” . / “Яворов, личност, творчество, съдба”, Мих Арнаудов, София, Български писател, 1961, стр 350/.

              Яворов и стотиците хиляди българи умряха за Македония. Но дали днес душите им са щастливи?





              Основният въпрос със Северна Македония е да не фалшифицират историята и да не се поругава честта на хилядите българи дали живота си за национално обединение -Сллед 1944 година ако искат и за марсианци да се обявят- тяхна си работа. Истината е, че ние не можем да си уредим нещата в държавата за да стане привлекателна за самите българи и чак след това за българите от Македония, Западните покрайнини, Румъния, Гърция......

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                Цялата политическа каста в България е корумпирана.По презумция всеки ставащ политик отива заради лични интереси.Така е било.Така е в момента .Така и ще бъде.Ако случайно в това сборище попадне честен човек или се приобщава към чакалите или го изхвърлят от играта.Не съм гласувал от 2001 година-21 години и докато съм жив няма да гласувам за тая измет.Моя живот е в моите ръце.
                Добре си го казал, но това с негласуването е глупост- винаги е по- добре да избереш по- малкото зло, защото има вариант да стане премиер някой като копейкин и да ни върне в първи клас( под първи клас разбирай да станем нещо подобно на Беларус)

                Коментар


                • О.Даскарев
                  Предадохме ли Македония?

                  Днес в Нар събрание с голямо мнозинство беше вдигнато ветото/ прието френското предложение за Македония.
                  Положителното:
                  1/ В резултат на настояването на Нар събрание в документа беше включен Договорът за добросъседство с Македония от 2017, подписан и от ВМРО. Договорът не се изпълнява от РСМ, но вече е част от официалните документи на ЕС.
                  2/ В резултат на настояването на Нар събрание в документа беше включено искането ни така нар македонски език да няма стойност в ЕС, освен като официален език за институциите на РСМ.
                  3/ РСМ заяви, че ще отхвърли фр предложение. Това значи, че те ще бъдат виновни пред Западна Европа, а не ние, което е добре за нас.
                  С това свършва положителното.
                  Отрицателното:
                  1/ Съгласно документа българите се признават в Конституцията на РСМ за част от народите на РСМ. Не чух никъде думата “държавотворен”, но дори и да го бях чул, това значи: съгласно документа българите в РСМ са МАЛЦИНСТВО. Това пряко противоречи на всичко, което аз знам за Македония. Това значи, че северномакедонците могат лесно да поискат за македонистите тук статут на малцинство, което е неприемливо.
                  2/ Според френското предложение ЕС се предлага за гаранция за всякакви български тежнения против Македония. Тук искам да кажа, че не вярвам никак на Западна Европа, защото предаде антикомунизма на Източна Европа. Разбирайте го, както искате. И друго: в 1994 в Будапеща именно Западна Европа и САЩ гарантираха сигурността на Украйна, за да унищожи тя атомните си оръжия, третите в света. Знаете какво последва на 24 февр 22.
                  3/ Твърденията на българските “десни”, вкл Герб /за нещастие те вече са “десни” с кавички/, че ако пуснем сега РСМ, после някак ще можем да ги спираме постоянно и когато искаме са нелепи. Дотук натискът върху България беше страховит, а сега си представете, като пуснем македонците колко по-страховит ще бъде натискът върху нас да ИМ затваряме бързо главите за членство в ЕС.
                  4/ Сега не по-малко от 80% от българите са против да пуснем РСМ в ЕС. След днес, този процент ще стане не по-малко от 90%. Но има и по-лошо: сега ще има огромни антизападни настроения на българите, които ще обвинят Запада, че е накарал България да предаде Македония. Според изследване на Евробарометър 53% от българите са против САЩ на Байдън, 40% ги подкрепят. Вж линк:https://www.clubz.bg/129192-balgarite_haresvat_rusiya_i…
                  5/ В моята родова къща, Даскаревата къща в Банско, дядо ми е чупил хляб на трапезата заедно с Иван Михайлов, последният велик българин. Аз съм закърмен и възпитан с това: Македония Е България.
                  6/ Ето защо аз питам: За какво загинаха най-малко 6 хил военни и цивилни в Илинденското въстание. За какво загинаха най-малко 66 хил български войници и офицери в Балканската и Междусъюзническата война. За какво загинаха най-малко 115 хил български войници и офицери в ПСВ.
                  Аз питам за какво загинаха тези българи: през есента на 1944 и зимата на 1945 българските антинационалисти/комунисти убиха около 1200 /хиляда и двеста/ българи в Македония.
                  На 6-7 януари 1945 беше потушен бунта на националистите в Скопие и Щип. Общо в района са избити веднага около 600 /шестотин/ души на Кървавия Божик /Рождество/ от комунистите. Антинационалистите/комунистите в следващите дни избиват десетки семейства и телата са хвърляни в Охридското и Преспанското езеро. След бунта на националистите в Щип и Скопие, около 1000 /хиляда/ войници са затворени в скопското кале и там са оставени на немилостивата си съдба – да умрат от студ и глад.
                  Ей, така – антинационалистите/комунистите са оставили около 1000 българи да умрат от глад!
                  ТОВА ТРЯБВА ДОБРЕ ДА СЕ ЗАПОМНИ от днешните “десни”.
                  По-късно по нареждане на Тито и Лазар Колишевски, но и със съдействието на българските антинационалисти/комунисти, във Вардарска Македония само за около 2 месеца /!/ са убити без съд и присъда повече от 2200 /две хиляди и двеста/ българи-националисти.
                  В следващите години, 1948-56 повече от четири хиляди михайловисти, т.е. български националисти, членове на ВМРО са погубени в концлагера „Идризово” и другаде в Македония.
                  За времето от 1944-90 в Македония са убити не по-малко от 23 хиляди /двадесет и три хиляди/ души /!!/ с българско самосъзнание. Убийците са антинационалисти/комунисти.
                  Според други източници убитите за същия период са около 35 хиляди души. /тридесет и пет хиляди души/ .

                  Бъдете сигурни, че нищо от горната смъртна статистика няма никакво значение за бг “десните” и техните съмишленици в Западна Европа. Всъщност западноевропейците понятие си нямат за стотиците хиляди избити българи, защото са заети с климатичните промени и 36 пола. Т.е как .западновропейците могат да бъдат гаранти за нещо тук.

                  На 16 октомври 1914 Яворов пише прощалното си писмо до Тодор Александров. В деня, когато Яворов свършва със себе си, той пише: “Кажи на Македония, когато отидеш там, че нейният син / аз се считам за неин/ умря в свободна България …. И когато тя бъде свободна, нека един другар дойде на гроба ми и каже: “Поздрав от нашата майка мъченица - тя е вече щастлива” . / “Яворов, личност, творчество, съдба”, Мих Арнаудов, София, Български писател, 1961, стр 350/.

                  Яворов и стотиците хиляди българи умряха за Македония. Но дали днес душите им са щастливи?






                  Коментар


                  • Копейкин направо разби диков днеска. Евала. Ако му даваха повече медийно време и дебати тоя щеше да е премиер вече.

                    https://youtu.be/xecbf6eL2qo?t=2762

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнение

                      Много ми е гот как чалгарят се самоизхвърли от политическия живот. Барабар с другите маймуни.
                      плю плю плю по Кирчо & Кокорчо с претекст македония, събори правителството и точно когато очакваше да се бутне при тараните дпс и герб, че и да му ръкопляскат, те взеха че му показаха среден пръст, като махнаха ветото, защото е в наш интерес дори.
                      Никоя нормална партия няма да иска чалгата в коалиция, а няма и да се налага, защото за една година, чалгарят от 20% може би ще се свие до 0,2% електорална подкрепа.
                      А Тошко африкански ще може спокойно да се върне към съчиняване на скудоумни сценарии и да се блещи като маймун в 7/8 чалга тв
                      Чалгата умря - да живее чалгата.
                      Абе той се само изхвърли ама срещу съответната сума от Герб и ДПС.Взема си пенсията предсрочно.Ама ще ги дава по доктори както често се случва.Че и на маестрото бенда може вместо с ръкопляскане да го посрещнат с домати и яйца.Неслучайно още преди вота стана ясно че Славун няма да участва в концертите,че много яйца щяха да отидат зян.
                      Last edited by travelboy; 24.06.2022, 23:29.

                      Коментар


                      • Аз пък се чудя на форумния Киро. Уж толкова добре информиран, уж следи информационния поток и по някакви свои съображения ни залива с него... и пак пропуска бая интересни новини.
                        Сигнал срещу Кирил Петков до европейската прокуратура за злоупотреба с евросредства преди да стане премиер




                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

                          Това с "моя живот е в моите ръце" звучи прекрасно, докато си в твоя си апартамент/двор и дори тогава не напълно.

                          Излезеш ли навън, те чакат крадци, кофти шофьори, данъци, некомпетентни лекари, улични кучета, неработещи светофари, корумпирани ченгета, неставащи учители и нагли тийнейджъри. Всичко това ти смачка качеството на живот и усилията.

                          Във всеки литър гориво за колата има данък "русофилия", а в доматите, които ядеш - пестициди, пропуснати заради десетилетна корупция. И ако произвеждаш свои домати, нямаш проблем лятото. А зимата? Не ядеш салата с чери домати 6 месеца?!?
                          Изброеното от теб са именно набора от умения нужни за справяне във всякакви ситуации.Просто не трябва да се хленчи.И след всяко падане да се става.Отново.И отново.И отново.Докато нещата станат....Света около нас работи по много балансиран начин.Но малцина разбират какъв е той.Причина и следствие.Двете велики неща създали всичко и намиращи се във всичко.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                            Цялата политическа каста в България е корумпирана.По презумция всеки ставащ политик отива заради лични интереси.Така е било.Така е в момента .Така и ще бъде.Ако случайно в това сборище попадне честен човек или се приобщава към чакалите или го изхвърлят от играта.Не съм гласувал от 2001 година-21 години и докато съм жив няма да гласувам за тая измет.Моя живот е в моите ръце.
                            Това с "моя живот е в моите ръце" звучи прекрасно, докато си в твоя си апартамент/двор и дори тогава не напълно.

                            Излезеш ли навън, те чакат крадци, кофти шофьори, данъци, некомпетентни лекари, улични кучета, неработещи светофари, корумпирани ченгета, неставащи учители и нагли тийнейджъри. Всичко това ти смачка качеството на живот и усилията.

                            Във всеки литър гориво за колата има данък "русофилия", а в доматите, които ядеш - пестициди, пропуснати заради десетилетна корупция. И ако произвеждаш свои домати, нямаш проблем лятото. А зимата? Не ядеш салата с чери домати 6 месеца?!?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                              Съгласен с повечето, без последната част. Не сме 19 век. Прасе да си гледаш в двора не можеш без позволение отгоре. Фунийки със семки не можеш да продаваш без да се отчетеш в НАП. В разни "бели" страни съседите ти викат полиция, ако решиш да опънеш простор за пране в собствения си двор.
                              Системата винаги е против индивида.......Уменията да се заобиколи системата дават свободата на индивида.Платон преди 2500 години е каза че ВСЯКА държава е враг на отделния човек.Всяка.И е прав.Още обаче не сме дорасли да живеем без държава и всичките подтискващи механизми които я съпътстват..........

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                                Цялата политическа каста в България е корумпирана.По презумция всеки ставащ политик отива заради лични интереси.Така е било.Така е в момента .Така и ще бъде.Ако случайно в това сборище попадне честен човек или се приобщава към чакалите или го изхвърлят от играта.Не съм гласувал от 2001 година-21 години и докато съм жив няма да гласувам за тая измет.Моя живот е в моите ръце.
                                Съгласен с повечето, без последната част. Не сме 19 век. Прасе да си гледаш в двора не можеш без позволение отгоре. Фунийки със семки не можеш да продаваш без да се отчетеш в НАП. В разни "бели" страни съседите ти викат полиция, ако решиш да опънеш простор за пране в собствения си двор.

                                Коментар

                                Working...
                                X