IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Не се наемам да правя дългосрочни прогнози,щото Западът се самоубива със затоплизъм,джендъризъм,прием на диваци от Азия и Африка.
    Ако беше Западът на Коул,Тачър,Рейгън,Митеран бъдещето щеще да е розово. Но сега не съм оптимист.
    Същевременно и другите региони по света си имат свои проблеми. От Индия и Бразилия е утопия да се очаква някакъв грандиозен скок,Русия си има сериозни международни проблеми, които може да прераснат и във вътрешни,а Китай както каза е един огромен балон.Турция и Иран пък също си имат проблеми и нямат потенциал за нещо повече.
    Ами то друг не остана. Освен Нигерия.
    Не приемът на "диваци" и затоплизмът са проблеми на щатите. Т.е., не са им Главни Проблеми (имат и други, къде по-сериозни). Западът на Кол (Хелмут, ТАКА се пише и чете, "Кол") стъпка по стъпка,доведе до този на Шолц и, ако нещо беше розово тогава, времето му изтече. За Индия и Бразилия съм съгласен донякъде, да направят чак революционен скок, аз също не виждам но, Н.В. Еволюцията си тече, световното развитие е маратон, а не спринт и там вече, след едни 25-30 години как ще бъде, не се наемам да ги кълна като зла бабичка, как било нямало "нищо са излезе".
    Иран и Турция, както са с проблеми, така са доста устойчиви и ТОВА ме връща къ. индия и Бразилия.
    Китай бил "балон". Може, ОК. Ама изнамира начини да се пълни и с друго, освен въздух под налягане. Нещо ще постигнат. Най-сложно е с Русия но, предлагам да не ги ревем отсега. Япония е значително по-зле И като демография, И като ресурси.
    - Нещо от вида.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Не са за нашите глави тези неща, mirodes.
      Хората не си губят времето и използват умни програми да симулират всякакви сценарии и как чрез фини настройки да получат желания ефект. Търсят и съм сигурен, че намират решение.
      Знам ги всичките проблеми на Китай, той е най-големия балон съществувал някога в съвременната ни история, но много неща могат да се поправят и променят след като САЩ си спечели достатъчно време да продължи напред.
      И, в интерес на Истината, щатите, никой не ги спира по този път...освен тяхната собствена логика и начина, по който са свикнали да живеят. Виж им само структурата на разходите, например. Други страни, постигат значително повече с много по-малко, без да паразитират така върху целия останал свят.

Коментар

Хората не си губят времето и използват умни програми да симулират всякакви сценарии и как чрез фини настройки да получат желания ефект. Търсят и съм сигурен, че намират решение.
        Знам ги всичките проблеми на Китай, той е най-големия балон съществувал някога в съвременната ни история, но много неща могат да се поправят и променят след като САЩ си спечели достатъчно време да продължи напред.
        Не се наемам да правя дългосрочни прогнози,щото Западът се самоубива със затоплизъм,джендъризъм,прием на диваци от Азия и Африка.
        Ако беше Западът на Коул,Тачър,Рейгън,Митеран бъдещето щеще да е розово. Но сега не съм оптимист.
        Същевременно и другите региони по света си имат свои проблеми. От Индия и Бразилия е утопия да се очаква някакъв грандиозен скок,Русия си има сериозни международни проблеми, които може да прераснат и във вътрешни,а Китай както каза е един огромен балон.Турция и Иран пък също си имат проблеми и нямат потенциал за нещо повече.
        Ами то друг не остана. Освен Нигерия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Нали разбра, че "Запада фалира, немците умират от студ, Русия е във възход, а северокорейците всъщност са си много добре" е единствената обективна истина. Всяка друга теза е тежък субективизъм и залитане в соросоидната рептилска петджи мъгла.
          Нищо, ще се научиш да мислиш правилно. Малко идеологическо прочистване ти трябва и си пушка.
          Не знам дали нарочно манипулативно предоставяш субективна оценка (че Египет нямало да настигне Италия) или просто си човек невиждащ нещата във дълбочина.
          И само 10% напредък да получи Египет от Брикс, целта им е постигната.Точка,
          Има си причини защо Италия и Египет са на това си ниво във момента.
          Ще има многополюсни съюзи.
          Западът дръпна много от 1700г насам поради хищническия капиталистически модел.
          Сега някой трол ще каже, ами иначе нямаше да имаме Да Винчи, Нютон, Анщайн, антибиотиците и т.н.
          Кой знае, навярно света е щял да се развива със по-малка скорост при друг тип строй.
          Варненското златно ювелирно съкровище е над 4000г, без да са имали нужда от сегашния интернет, така че не отписвай западналия Египет.

Коментар

И коя държава ще наследи САЩ като световен лидер?Щото освен Китай няма друга потенциално такава. Но нека не ги надценяваме чак толкова китайците, щото БВП на човек от населението им е по-нисък от този на България. А най-големият им проблем е демографският срив, застаряването на населението и все по-малкият брой работници.
            Докато САЩ все повече се латинизира с имигранти от Латинска Америка. А те за разлика от белите не са толкова податливи на либерастка пропаганда.Та очаквам до 30-40 години максимално САЩ да отхвърлят либерастките идиотщини и пак да бъдат световен лидер, но с много по-малка намеса по света.
            Лидерството НЕ ОЗНАЧАВА И НЕ ПРЕДПОЛАГА силово командорене, което си позволяват щатите.

Коментар

И коя държава ще наследи САЩ като световен лидер?Щото освен Китай няма друга потенциално такава. Но нека не ги надценяваме чак толкова китайците, щото БВП на човек от населението им е по-нисък от този на България. А най-големият им проблем е демографският срив, застаряването на населението и все по-малкият брой работници.
              Докато САЩ все повече се латинизира с имигранти от Латинска Америка. А те за разлика от белите не са толкова податливи на либерастка пропаганда.Та очаквам до 30-40 години максимално САЩ да отхвърлят либерастките идиотщини и пак да бъдат световен лидер, но с много по-малка намеса по света.
              Last edited by Kris_; 11.06.2023, 17:42.

Коментар

Субективизъм има единствено ,когато се плюе по българите и България. Към останалите държави и народи съм напълно обективен.
                Ох. Ти наистина го вярваш и бъркаш критиката на ситуацията ну нас с плюене. Едното обаче, е изливане на чиста злоба, докато другото, е разкриване на кривиците, с цел тяхното изправяне. Та, обективно МНЕНИЕ си е нещо като дървен камък, оксиморон. Фактите са различна категория но, когато тях разглеждаме, трябва всеобхватност, а не повърхностност.
                Както и да е, мир да има.

Коментар

Мда, всяка империя си има възход, апогей и падение. И този път няма да е изключение, но аналогично както Римската империя е била в агония около поне два века преди да се разпадне (с подобаващ нейн наследник), така и САЩ имат капацитета да забавят процеса много дълго и да си спечелят времето до края на века.
                  Има много сходства, хляба, виното и зрелищата, подкопаването на устоите на икономиката чрез разводняването на парите с валута или пари с по-ниска стойност. В момента, в който долара не издържи ще е вече късно и в САЩ се върнат обратно изнесените $-ри в други страни, ще стане невъзможно да се поддържат всичките военни бази по света, и тогава край на влиянието в търговията, и хуните идват и започват тъмните епохи на преструктуриране.
                  С няколко много лесни хода и всичко може да се избегне като се налее отново богатство в САЩ, но с известен компромис и предаване на жезъла на някой друг. Всичко е според зависи до каква степен на крайност искат да се стигне, защото за различната степен има различни видове сценарии.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение

Няма вечни империи, чети историята,
                    Римската е паднала понеже не е могла да поддържа огромната нискоефективна структура.
                    Започне ли бин Салман да неглижира петродолара, това ще е началото на края им.
                    Африка пълноценно живее още във XX век, без да има нужда от Запада (и им изплаща заемите), та БРИКС ли имат ?
                    Мда, всяка империя си има възход, апогей и падение. И този път няма да е изключение, но аналогично както Римската империя е била в агония около поне два века преди да се разпадне (с подобаващ нейн наследник), така и САЩ имат капацитета да забавят процеса много дълго и да си спечелят времето до края на века.
                    Има много сходства, хляба, виното и зрелищата, подкопаването на устоите на икономиката чрез разводняването на парите с валута или пари с по-ниска стойност. В момента, в който долара не издържи ще е вече късно и в САЩ се върнат обратно изнесените $-ри в други страни, ще стане невъзможно да се поддържат всичките военни бази по света, и тогава край на влиянието в търговията, и хуните идват и започват тъмните епохи на преструктуриране.
                    С няколко много лесни хода и всичко може да се избегне като се налее отново богатство в САЩ, но с известен компромис и предаване на жезъла на някой друг. Всичко е според зависи до каква степен на крайност искат да се стигне, защото за различната степен има различни видове сценарии.

Коментар

Субективизъм има единствено ,когато се плюе по българите и България. Към останалите държави и народи съм напълно обективен.
                      Нали разбра, че "Запада фалира, немците умират от студ, Русия е във възход, а северокорейците всъщност са си много добре" е единствената обективна истина. Всяка друга теза е тежък субективизъм и залитане в соросоидната рептилска петджи мъгла.
                      Нищо, ще се научиш да мислиш правилно. Малко идеологическо прочистване ти трябва и си пушка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Не ти знам очилата но, обективно погледнато, и гледаш, и виждаш субективно. Обзалагам се на каквото кажеш.

Коментар

Добре, добре, италианките са грозни, спагетите и пицата са безвкусни, в Италия почти няма италианци като цяло, а египтяните живеят добре в отлични санитарни и битови условия и в момента режат молби на италианци за получаване на убежище в Египет. Пък и от египетското вино наистина по-хубаво няма.
                          Залиташ.

Коментар

Напротив -аз гледам обективно и не съм си сложил американски ,съответно руски очила.
                            Не ти знам очилата но, обективно погледнато, и гледаш, и виждаш субективно. Обзалагам се на каквото кажеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

доста красиви жени- ха-хахаха. А нигерите видя ли дето тормозят всички- сър вие не сте расист, затова дайте ми 5 -10-15 евро, това май си го изпуснал. И други сме се върнали преди седмица от италия. В египет зависи къде си ходил- италия също

Въобще- храната виното- въпрос на вкус. За жените и педалите- също
                              Добре, добре, италианките са грозни, спагетите и пицата са безвкусни, в Италия почти няма италианци като цяло, а египтяните живеят добре в отлични санитарни и битови условия и в момента режат молби на италианци за получаване на убежище в Египет. Пък и от египетското вино наистина по-хубаво няма.

Коментар

Бях в Италия до този четвъртък. Видях щастливи, добре облечени хора, разкошна храна, хубави вина, хубаво време (валя ни де, но 2 часа), пищна архитектура и доста красиви жени.
                                В Египет - през есента. Видях основно пясък, кирпичени недоизмазани къщи, опити за залесяване на пустинята до границата със Судан и деца, които ни обикаляха автобуса с молба за сандвичите, които знаят, че получаваме.
                                ​​​​​​
                                доста красиви жени- ха-хахаха. А нигерите видя ли дето тормозят всички- сър вие не сте расист, затова дайте ми 5 -10-15 евро, това май си го изпуснал. И други сме се върнали преди седмица от италия. В египет зависи къде си ходил- италия също

Въобще- храната виното- въпрос на вкус. За жените и педалите- също

Коментар

Working...
                                X