Първоначално изпратено от Vergil1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Спомняш ли си, как същият С.Дянков твърдеше, че бил щял да "отиде и да ги напляска"(руснаците)? Е, отиде. И даже някакъв ректор на някакъв шиберастки икономически университет го направиха, даже. Пак руснаците. Извод?
- ТАМ, ИМА ДЕМОКРАЦИЯ.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Тоя съсипа България с политиката на постната пица,сега пак дава безумни съвети. Значи ГЕРБ да имат цялата власт, а други партии да ги подкрепят. Да си върви в руската банка и да стои по-далеч от българската политика.
- ТАМ, ИМА ДЕМОКРАЦИЯ.
- 1 like
Коментар
-
Гледам сутрешния блок на нова и коментарите за бюлетините- нямало това, не можели да направят онова, зрителна измама, ебаси държавата, не от третия, а от четвъртия свят
Абе ако кажат че заради измамите изборите са недействителни, за следващите избори смятате ли че ще намерят още 2-3 печатници за фалшиви пари в бгLast edited by v_tin; 01.11.2024, 11:25.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеИзборите в България!
"По отношение на изборните резултати при нас, аз виждам като възможна опция само правителство на малцинството. Това е единствената възможна пътека за кабинет пред ГЕРБ", добави Дянков.
"Ето пътеката, по която трябва да минем. Изчакваме до четвъртък да видим кой ще е президент на САЩ, после Борисов казва на Радев: "Г-н прецидент, готов съм да съдзам правителство на малцинството".
Това е единственият сериозен вариант. За това правителство ще извадим няколко приоритета които са обединяващи - като бързото превъоръжавена на армията, сухопътния Шенген. В този случай бързото влизане в еврозоната трябва да остане на заден план.
Това е един от плановете на Борисов, всъщност е основният план и вероятно това ще бъде реалният план. Това е и моят план, Борисов съзнава, че е най-реалният.
Този план избягва отговори на трудните въпроси, така че да излезе аритметиката. Ако има няколко приоритета, които разединяват, тогава аритметиката ще излезе.
В такава схема влизат ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" (ИТН) и дори не изключвам "Демократична България" (ДБ) да влезе в такава формула на правителство на малцинството. При този случай темата за "кордона" не стои.
Бойко Борисов трябва да предложи имена за премиер - Борисов, Фандъкова или Сачева. За финансов министър Дянков определи Красимир Вълчев", уточни Дянков.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Изборите в България!
"По отношение на изборните резултати при нас, аз виждам като възможна опция само правителство на малцинството. Това е единствената възможна пътека за кабинет пред ГЕРБ", добави Дянков.
"Ето пътеката, по която трябва да минем. Изчакваме до четвъртък да видим кой ще е президент на САЩ, после Борисов казва на Радев: "Г-н прецидент, готов съм да съдзам правителство на малцинството".
Това е единственият сериозен вариант. За това правителство ще извадим няколко приоритета които са обединяващи - като бързото превъоръжавена на армията, сухопътния Шенген. В този случай бързото влизане в еврозоната трябва да остане на заден план.
Това е един от плановете на Борисов, всъщност е основният план и вероятно това ще бъде реалният план. Това е и моят план, Борисов съзнава, че е най-реалният.
Този план избягва отговори на трудните въпроси, така че да излезе аритметиката. Ако има няколко приоритета, които разединяват, тогава аритметиката ще излезе.
В такава схема влизат ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" (ИТН) и дори не изключвам "Демократична България" (ДБ) да влезе в такава формула на правителство на малцинството. При този случай темата за "кордона" не стои.
Бойко Борисов трябва да предложи имена за премиер - Борисов, Фандъкова или Сачева. За финансов министър Дянков определи Красимир Вълчев", уточни Дянков.
Коментар
-
БСП и ГЕРБ имат доста връзки на ръководно ниво.Досега не бяха в коалиция заради враждата Борисов Нинова ,ама Нинова вече я няма. Но всичко това естествено ако става въпрос за нормална политическа среда, а Пеевски и ББ са толкова оплетени, че всичко е възможно. По-скоро ББ го е страх от Пеевски. Та какво ще прави не е ясно-ще го изолира ли от властта изцяло, ще влезе ли в коалиция, ще му даде неформално властта както беше преди или изобщо ще се откаже от властта, варианти много.
Не съм им запознат с играта, ако има някой запознат да каже.Last edited by Pyramid; 31.10.2024, 20:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ето, пак грешка: Мандатът на Радев изтича 2026-та година. И още нещо: Допускам, че може да и греша но, не го виждам като партиен лидер. Освен това, Радев няма по-висока перспектива от днешната си длъжност...а има кариеристичен инстинкт и не виждам защо му е. Може да подкрепи нещо но... Той е на най-високото място в страната и Конституцията не му позволява да го заема повече. Единствено, ако би искал още да стане И премиер. Тук вече не знам.
За ГЕРБ и ППДБ -да, те може да влязат в коалиция ама бесепар, ако го стори, си подписва политическата смъртна присъда.
Не съм им запознат с играта, ако има някой запознат да каже.
Коментар
-
Според мен ще има,щото догодина изтича на Радев мандата и всички ги е страх от негова партия.Най-вероятно ГЕРБ, ППДБ и БСП ще направят коалиция. Естествено ако Пеевски не заплаши с компромат ББ.
За ГЕРБ и ППДБ -да, те може да влязат в коалиция ама бесепар, ако го стори, си подписва политическата смъртна присъда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
Аз не съм оптимист че ще има редовно правителство. Освен ако Шиши не освети поне 2 от контролираните от него партии. Ще гледаме още пародии.
- 1 like
Коментар
-
Аз не съм оптимист че ще има редовно правителство. Освен ако Шиши не освети поне 2 от контролираните от него партии. Ще гледаме още пародии.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеКойто и да управлява България няма да има голяма разлика, щото има консенсус по основните въпроси-данъци,бюджет и така нататък. Аз обаче гласувах за ППДБ,щото те изгониха 70 руски агенти от руското посолство. Всяко действие срещу на империята на злото трябва да се приветства.
- 1 like
Коментар
-
Да,ама при този парламент(а и 10 избори да има подредбата ще е сходна)няма как да се състави правителство без ГЕРБ или без ДПС-а.Ясно е,че Възраждане е вън от властта,ама дори ППДБ,БСП ИТН и МЕЧ да имат коалиция пак няма да имат мнозинство.Дори с ДПС на Доган ще имат 106 гласа. Трябват още поне 15.
Коментар
-
То и през правителствата на Банкята имаше консенсус за бюджета и си поделяха с разни смокинови патрЕоти и дъпъсъ, отрасли за "усвояване" . Тогава държавите от нашата черга растяха с около 5%, а тука ни говореха за кризи и затягане на коланите, за да "усвояват" количествено.
Та с две думи, не съм съгласен че мачът е свирен. Битката е ежедневна дори за елементарни неща.Last edited by Vergil1975; 31.10.2024, 17:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнениеКойто и да управлява България няма да има голяма разлика, щото има консенсус по основните въпроси-данъци,бюджет и така нататък. Аз обаче гласувах за ППДБ,щото те изгониха 70 руски агенти от руското посолство. Всяко действие срещу на империята на злото трябва да се приветства.
Та с две думи, не съм съгласен че мачът е свирен. Битката е ежедневна дори за елементарни неща.
- 1 like
Коментар
Коментар