Първоначално изпратено от gigow
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика в България
Collapse
X
-
Last edited by p_trade; 28.04.2021, 09:32.
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТаз другарка казва много верни неща.
Браво каке! Бе знам си аз! Човек, който така добре играе бридж, не може да е прост, значи не може да е гербер.
Май ако изборите бяха 'по-честни', БХ щеше да има повече от 120 гласа?
Внимавайте какво си пожелавате, то внимаването е свързано и с мислене, но все пак...
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Таз другарка казва много верни неща.
Диана Дамянова: Кое не е ясно? Следващите избори няма да бъдат организирани от ГЕРБ
Следващите избори няма да бъдат организирани от ГЕРБ! Гласуването в гетата ще бъде поставено под контрол и стриктно наблюдение!
Сънародниците ни в чужбина ще могат да гласуват, без да бъдат унижавани на 5 часови опашки!
Служебното правителство ще НИ запознае с това, което е извършвано от ГЕРБ в детайли!
И хората ще решат на едни по-честни избори кой да ги представлява!
Да откажеш да станеш заложник на тези, които искаш да изметеш, е единственият разумен ход
Воят, който се надава от новата джипка, сам по себе си показва колко е смазан тулупът, че не му се е получило да погълне новите партии.
Кое не е ясно?
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Нали ти казах всеки си ги наглася без доказателства за Сорос.. та да си знаеш че неговата фондация е Отворено общество... И нищо не командва..освен ако не си го нагласиш пак..без доказателства . ДБ са американски агенти колкото един ИТ специалист участвал в проект на немска фирма е немски агент... Като почнат да защитават американски интереси тогава ще говорим.. Иди им прочети програмата и кажи кво американско виждаш и какво не ти харесва...
В самите САЩ, ако една партия или някаква друга организация се финансира от друга държава- тя е чужд агент. По закон.
Нищо не ща да им чета на тия чужди агенти. Христо Иванов беше министър на престъпната банкянска тиква. И пак е готов да бъде герберска подлога, само дето нямало да подкрепи правителство С МАНДАТА НА ГЕРБ.
Което автоматично означава, че е съгласен на правителство с мандат на ДБ, той самият премиер и в съюз с ГЕРБ. А ДПС с удоволствие ще гласува подобно марионетно правителство. И пак ще управлява Боко Тиквата и Шиши.
А, да не забравя! Това правителство ще го изискват националните интереси. На САЩ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Се тя! ДБ и Ристо Иванов са на американска хранилка. А в Америка командва Сорос. Даже и да не е изцяло Сорос, командват неговите съидейници, които прецакаха Тръмп. Важното е, че ДБ са американски агенти и работят за САШ, а не за България. Колко ли щяхте да пищите, ако БСП вземаше някакви руски пари за някакви проекти. Щяхте да оревете света, ама за американските пари си траете.
Коментар
-
Само да добавя че парите НПО на Иванов ги е получило по време на мандата на Тръмп от фондация финансирана директно от американските властиНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
България не мога да напиша с малка буква това едно. Предполагам визираш политическата мизерия, а не самата държава. Какво мисля ли? Аз отдавна ти го написах в дългосрочен план ни трябват още поне 75 години до някаква политическа и икономическа нормализация.
В средносрочен план трябва да се формира читав политически център. Български център. Не руски (славчо, радев, мая, курнел), не немски (ББ, но само донякъде), не американски (Христо, дсб, прочее дребосъци) и не турски (дпс, имаше там още едни не ги помня), което е нелека задача.
Ти си умен аналитичен мъж и ти е ясно зад коя политическа партия в момента кои интереси стоят. Имаме четворно противопоставяне и четворен разнопосочен натиск отвън (германия, сащ, русия и турция) отвън (Меркел се дрънка с Байдън за потока и купува руски ваксини и това ти е само един от многото примери как всеки дърпа чергата към себе си от големите играчи) и безумно изпростял народец и в България и извън нея.
Какъв лидер ни трябва - хибриден ловък въжеиграч, който да отстоява навън все пак някакъв национален интерес и да се промушва между капките и ББ се справя доста добре. Еволюира и се еманципира. Богат е и има личен интерес да развива територията.
Сложна е задачката.
На вътрешно ниво - да крадат умерено и да не са толкова зависими от местните феодали, а на външно ниво да не са ептен директни проксита на добрите стари велики сили. Да почнат да назначават кадърни, а не “наши” хора.
Нещата минават и през една съдебна реформа, която никой няма да иска да направи, но без нея кьорав чужд инвеститор дори няма да прелети през територията.
Ако не ме лъже фактологията, във франция предварителното следствие на престъпления се води от независим съдия следовател. Функцията на прокуратурата е само да поддържа обвинението, но не и да води следствието и да архивира неудобни разследвания по заповед на главния прокурор. Ето тук е заровено голямото куче.
Уви не го виждам скоро да стане.
Сега да се върнем на политическия краткосрочен анализ. Христо е за предпочитане пред славчо. Над него е по образование, капацитет и политориентация. Не вярвам обаче да събере кабинет освен ако не се коалира някак с ГЕРБ. И аз съм мързелива и не съм им проверявала бройката депутати на четирите партии.
Червените дами не ги броя (харесвам Татяна, но тя по някаква причина не проби и не събра много гласове), не са ми достатъчно силни за формиране на кабинет и отиваме на вариант служебно правителство и после пак избори.
Славчо ще отслабне, а ГЕРБ ще се засили по простата причина, че още не е налице читава алтернатива в смисъла на написаното по-горе.
Естествено това е само прогноза. Може и да греша. Всички грешим.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеНе му разбирам аз..... Други хора са по наясно.
.[/SIZE][/FONT]
Па някои твърдят, че има пряка връзка между "Америка за България" и Сорос....
А бе Антоанета Цонева не е ли депутат от ДБ? Само питам....
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеБлагодаря за корекцията Домързя ме да се проверя
38 години на 2500 км от българия ...
Но по-интересно ми е какво мисли една умна дама за ситуацията, а не за правописа ми
В средносрочен план трябва да се формира читав политически център. Български център. Не руски (славчо, радев, мая, курнел), не немски (ББ, но само донякъде), не американски (Христо, дсб, прочее дребосъци) и не турски (дпс, имаше там още едни не ги помня), което е нелека задача.
Ти си умен аналитичен мъж и ти е ясно зад коя политическа партия в момента кои интереси стоят. Имаме четворно противопоставяне и четворен разнопосочен натиск отвън (германия, сащ, русия и турция) отвън (Меркел се дрънка с Байдън за потока и купува руски ваксини и това ти е само един от многото примери как всеки дърпа чергата към себе си от големите играчи) и безумно изпростял народец и в България и извън нея.
Какъв лидер ни трябва - хибриден ловък въжеиграч, който да отстоява навън все пак някакъв национален интерес и да се промушва между капките и ББ се справя доста добре. Еволюира и се еманципира. Богат е и има личен интерес да развива територията.
Сложна е задачката.
На вътрешно ниво - да крадат умерено и да не са толкова зависими от местните феодали, а на външно ниво да не са ептен директни проксита на добрите стари велики сили. Да почнат да назначават кадърни, а не “наши” хора.
Нещата минават и през една съдебна реформа, която никой няма да иска да направи, но без нея кьорав чужд инвеститор дори няма да прелети през територията.
Ако не ме лъже фактологията, във франция предварителното следствие на престъпления се води от независим съдия следовател. Функцията на прокуратурата е само да поддържа обвинението, но не и да води следствието и да архивира неудобни разследвания по заповед на главния прокурор. Ето тук е заровено голямото куче.
Уви не го виждам скоро да стане.
Сега да се върнем на политическия краткосрочен анализ. Христо е за предпочитане пред славчо. Над него е по образование, капацитет и политориентация. Не вярвам обаче да събере кабинет освен ако не се коалира някак с ГЕРБ. И аз съм мързелива и не съм им проверявала бройката депутати на четирите партии.
Червените дами не ги броя (харесвам Татяна, но тя по някаква причина не проби и не събра много гласове), не са ми достатъчно силни за формиране на кабинет и отиваме на вариант служебно правителство и после пак избори.
Славчо ще отслабне, а ГЕРБ ще се засили по простата причина, че още не е налице читава алтернатива в смисъла на написаното по-горе.
Естествено това е само прогноза. Може и да греша. Всички грешим.Last edited by Selena; 27.04.2021, 22:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеНе му разбирам аз..... Други хора са по наясно.
.[/SIZE][/FONT]
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Радев има няколко проблема с него. Първо не стана много ясно как точно го изтипосаха на политическата сцена и кой точно.
БСП правеха нещо като анкета, нещо като предварително избори кой да бъде кандидат за президент - като той изобщо не присъстваше в предварителни кандатури. И изведнъж накрая хоп Радев. Сладките приказки как другарката Корнелия Нинова сънувала нещо си - не хващат дикиш. Т.е. той им беше подсказан от някъде - може би товарищ Решетников.
Ако се абстрахираме от това, за мен е голямо учудване как Радев от военен за една нощ стана политик или ПР-а му толкова си може. Бил съм в казармата и никога не съм чувал военен да говори така. А Радев още от началото взе да говори като политик. Мноооо страно - някой ПР му казва, че това ще му донесе гласове, може и да не му донесе, но буди съмнение в малко по-критичните.
За капак той се държи като опозицията - само критики без грам предложение "И после какво?" Е видяхме тези дето над 9 месеца само критикуват. Та като стана време за нещо конструктивно да направят - няма никой, нула, зеро, ку-ку.
И най-кофтито нещо за Радев, първия път като тръгнахме да влизаме в ЕРМ2 той игра сечено. Да обсъдим, едва ли не референдум да свикаме за такова важно решение, бла, бла. Дигна се много шум с подкрепата от него. Баце даде назад и сложиха кандидатстването в ЕРМ2 за едни по-добри времена. Добре че дойде корона кризата че успяха да го прокарат без много шум.
Та освен да е руска ватенка аз нямам друго логично обяснение защо Радев игра сечено на Еврото. Или да го е направил от тъпотия да си качи рейтинга малко, да го дават по ТВ, да се чувства важен и той.
А това,че е взел да говори като политик да не забравяме,че е завършил магистратура "Стратегически проучвания"във ВВС на САЩ.
Хубаво е да бъдем обективни.
"През 1982 г. завършва със златен медал Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“, Хасково.
По-късно завършва Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“, Долна Митрополия през 1987 г., като първенец на випуска. По време на обучението си за офицер е приет в БКП, което тогава е задължително условие. Остава в партията до деполитизацията на Въоръжените сили през 1990 г. През 1992 г. завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ във военновъздушната база „Максуел“, Монтгомъри, Алабама, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военна академия – ВА – „Г. С. Раковски“, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки, като защитава дисертация през 2000 г.[3] През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по „Стратегически проучвания“.[2]
Владее български, английски, руски и немски език.[1]"
"църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"
Коментар
-
Не му разбирам аз..... Други хора са по наясно.
Защо Америка за България финансира политически проекти?
Фактите са очевидни. Турция застана зад Местан, Москва зад Корнелия Нинова, а фондация „Америка за България“ зад Христо Иванов и „Да, България“.
Аргументите в посока на тази теза са строго количествени. Фондацията отпусна 800 хиляди лева по сметката на Института за развитие на публичната среда. Тази организация е ръководена от Антоанета Цонева. Цонева бе председател на предизборния шаб на „Да, България“ и водач на листите на коалицията в 23 МИР София и 3 МИР Варна.
Фондацията отпусна милион и 200 хиляди на Института за правни инициативи. Негов началник е Христо Иванов. Той е председател на вече регистрираната партия „Да, България“ и водач на листата на едноименната коалиция в 25 МИР София (на изминалите парламентарни избори).
Фондацията отпусна милион и 200 хиляди на сайта „Медиапул“. Негов главен редактор е Стояна Георгиева – основен участник в сбирките предшестващи създаването на новия политически проект.
Фондацията е отпуснала цели 6 милиона на медиите на Иво Прокопиев. Той също като Георгиева е основен участник в сбирките предшестващи създаването на новия политически проект.
В сбирките за проекта участваха и други участници от прословутата приятелска снимка в американското посолство. Например Иван Бедров, журналист от сайта Клуб З и Николай Стайков, бивш журналист в „Капитал“, понастоящем сред лидерите на „Протестна мрежа“.
Срещите за създаване на нов политически проект, в крайна сметка приключиха със създаването на хибридното ГМО „Да, България“. Очевидно това е било последното решение, на което са заложили задкулисните инженери на политическите процеси у нас. Имената на тези задкулисни инженери бяха съобщени на обществеността от изтеклите стенограми. Припомням, че тези стенограми разкриваха в конкретика цялата схема, по която задкулисно се дирижират събития и случки у нас. В групата участват олигарси, политици, журналисти, общественици от НПО сектора. Става дума за добре смазан механизъм, за ясна структура по хоризонтала, която дълго време се използваше като група за натиск срещу опоненти в политиката и бизнеса. А от лятото на миналата година – за създаване на политически проект/политическа партия, която да служи като бухалка в ръцете на стоящите в сенките зад нея кукловоди
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеУчудя, а не Очудя. Голям праз какво щял да прави Христо. Ще се намери нов “Христо”.
https://kaksepishe.com/uchudvam-uchudya/
38 години на 2500 км от българия ...
Но по-интересно ми е какво мисли една умна дама за ситуацията, а не за правописа ми
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Вацев не го гледам. Той е неадекватен и ръси тъпизми изсмукани от пръстите. А БГ снайпер изобщо не знам какво е.
Ама може би те четат моите постове в Инвестора? Знае ли някой?
А че Христо е на американска хранилка, това е обществено известно. И то точно на хранилката на Сорос. И "Америка за България". За къде без тях?
Коментар
-
Много гледаш Вацев и медии като БГ снайпер ...все Сорос намесен хубаво е да си измислиш въображаем противник без грам конкретика ...то стана дъвка в БГ на неориентирани патриоти като няма какво да кажат .....даже АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ е изкараха свързана с евреина ...На Христо се надявам да не му писне а по скоро на отявлените ПАТРИОТИ като карака4ана ,алкохолика и аптекаря да им писне ...
Вацев не го гледам. Той е неадекватен и ръси тъпизми изсмукани от пръстите. А БГ снайпер изобщо не знам какво е.
Ама може би те четат моите постове в Инвестора? Знае ли някой?
А че Христо е на американска хранилка, това е обществено известно. И то точно на хранилката на Сорос. И "Америка за България". За къде без тях?
- 1 like
Коментар
Коментар