IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Статията на Красимир Катев във в.Капитал ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Милен?

Samo iskah da dobavja, che brat mu na Velchev, osven MBA e zavqrshil i PhD po ikonomika v Harvard. Tam s pari ne vzemat. I horata, koito priemata sa naistina ednici (20-30 na godina), koito sa edni ot naj-dobrite. Opredeleno ne e za vseki tam.

Корекция: Не е завършил изобщо докторат в Харвард, а във Виена, което просто няма нищо общо като ниво.

Коментар

• Милен?

Пардон, сега прочетох че някой писал че Милен бил завършил МВА. Може аз да греша, но имам спомени че това не е така. Ставаше дума за друга магистратура в МИТ (не че е малко!)

Но това не е важно.

Коментар

• Милен?

PPP, зещо говориш за спонсорство? Просто питаме откъде е намерил пари да си плаща обучението.
        Или Милен Велчев е бил първенец по успех и е разчитал само на стипендия?

Коментар

• Н

Добре, нека оставим нещата дотук, защото явно не можем да се настроим на една вълна на мислене. Вие имате мнение, аз имам мое, всичко е наред, няма нужда да го обръщаме на кръчмарски спор тук. Поздрави

Коментар

• Н

Tuka veche zapochvam da se sqglasjavam. No kakto ti go kazvash, mogat da se napravjat slednite izvodi:

1) dostatqchno obrazovan i umen e bil, za da si nameri sam rabota i nikoj da ne mu ja "kupuva" (tija neshta sa samo v strani kato Bqlgarija)
            2) biznesite i hotelite na brat mu sa praveni s pari, koito otpredi sa gi imali (da kazhem ot ogi dojnov, etc., ne nepremenno tjani,a primerno na bivshi chengeta i partijni hora), a ne che sa gi krali sega ot dqrzhavata, dokato milen e bil ministqr. prosto horata sa mnogo svqrzani i ne sa sluchajni oshte ot mnogo otdavna.

Коментар

• Н

Н, явно ти е много мътна ситуацията.
              1. За да станеш "спонсор" на университет от ранга на МИТ, Йейл или Харвард дарението ти трябва да почва от няколко милиона нагоре.
              2. Всички дарения се публикуват, това не ти е БГ. Така че щяхме да знаем ако имаше такова.
              3. С дарения не се осигурява предимство при кандидатстване. Единствено може да влезеш с предимство под Legacy клаузата, т.е. баща ти, по възможност и дядо ти и прадядо ти са Alumni на въпросният университет. Буш по този начин е влязъл в Йейл.
              4. Ако успехът ти е добър, липсата на пари не е никакъв проблем, говоря ти от опит.
              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• Н

Рипрок, аз ти вярвам, защото знам как е там Но да те върна към нещо от предните постове - на кой 25 годишен хлапак ще дадат да управлява милиони? Не е ли по разумно да ги дадат на Мерил, Морган Стенли и тн и да го набутат там (което няма нужда да е нещо невероятно, защото и двамата са от добри университети и т.н) и като се научи той как да върти парите да се върне в БГ и да го прави... да ти навява някакви асоциации това?

Коментар

• Н

Znachi, H, ptiemam mnenieto ti za tova, che njakoj mu gi e dal parite. Ne mi se struva verojatno, no da ostavim nastrana tova zasega. V MIT Sloan i HBS, kqdeto i dvamata sa karali MBA s brat si, VSICHKI plashtat. Njama stipendii. Vlizaneto pak ne e nikak lesno tam. Parite, koito sa platili Velchev i brat mu sa sqshto tolkova, kolkoto i na ostanalite kandidati.

Ako az imam desetki milioni, dori i da ne sa moi, no samo da sa mi gi dali za upravlenie, edva li shte iskam da hodja da se trepja za njakakva zaplata v ML. Na njakogo s diploma ot MIT ili Harvard ne mu se nalaga da plashta izobshto, za da go vzemat na rabota tam. Prosto trjabva da pokazha, che ne e glupav, che e shvatliv, i go naznachavat. Povjarvaj mi.

Коментар

• Н

Прочети какво съм написал 2-3 поста по-долу и ще видиш моя отговор. Милен и брат му вероятно са били просто хората, които се показват с парите там и ги дават... ясно е, че не са били техни, а са им дадени. Ти какво искаш, някой червен генерал дето знае български и руски да иде там по военна униформа и цилиндър ли Мислете по-разчупено бе хора.

А за университетите ще добавя, че не се и съмнявам, че Милен и брат му са си изкарвали оценките сами в Харвард и МИТ, но влизането там не е никакъв проблем, когато имаш пари... като спонсор на университета нямаш никакви проблеми да влезеш, дори да нямаш добри оценки от ГМАТ и тн (което не знам как е било с тях)

Коментар

• Н

Плюс това, тези с парите (О. Дойнов, Луканов, Лилов, и други гадове) не мисля че ще поверят милиони в ръцете на 25-годишен пикльо. Въпросните личности стояха много по-нависоко в йерархията от на Велчев баща му, така че няма основателна причина парите да се въртят от него и синовете му.

Коментар

• Н

Парите им няма да върнат, но само пари не е = на връзки, особено в САЩ.

Коментар

• Н

Н, това което казваш ако е станало, трябва участниците в този номер нещо да не са в ред.
                          1. Ако е имал "няколко десетки милиона" Велчев, защо му е изобщо да ходи да работи в Мерил, където съм сигурен че е стартирал с максимум $100-120 000 годишно?
                          2. Защо му е да се блъска да учи 10 години - първо в БГ, после в чужбина?
                          3. Да предположим че М. Велчев е изключително глупав и има "няколко десетки милиона". Да кажем 20 милиона за по-удобно. По времето когато той беше в САЩ, лихвите по дългосрочните депозити бяха около 4%. Да кажем, че понеже е много, ама много глупав, той си депозира $20-те милиона на 3 %. Това прави $600 000 годишен доход. Та ако си ти на негово място, ще ходиш ли да се блъскаш по 20 часа на ден, или ще се пенсионираш на Карибите и ще чакаш "бананата да те удари по главата", печелейки през това време по $600 000???
                          Ако ми дадеш разумен отговор на тези въпроси ще призная че си прав.

Коментар

• Статията на Красимир Катев във в.Капитал ?

Именно Рипрок ако имаш-но нямаш, уважаеми и за това не би могъл да знаеш хората как са постъпвали!

Коментар

Благодаря Н!Най -после разумно мнение,а не хвалба на на работодателите на Миленчо и на университета му!Просто това е моето мнение имам си доводи и това е!Всичко друго са локуми!Не казвам че няма грам възможности,но самия факт,че е подпрян и му е осигурена базата или старта,говори че не е бил равнопоставен!А пък Рипрок трябва да отидеш в Рио,за да видиш някои хора и да се запознаеш с тях!

Коментар

намах предвид, че са били негови (мислех, че е ясно това). Спокойно са му били дадени, просто той се е показал там.

А на човека, дето каза, че на запад не им се занимавало с някакви си комунисти и парите им... нека да си помисли пак кой на запад връща пари?? Плюс това не говорим са 1-2 милиона... който е наясно с нещата го знае това.

Коментар

Working...
                                X