IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Статията на Красимир Катев във в.Капитал ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Милен?

Dash, благодаря за линка. Да, излиза че Г. Велчев е доктор от Харвард! Това е наистина впечатляващо, признавам.

За Милен обаче никой още не ми доказа, че е МВА. Може би аз не съм видял някакъв линк?

Също така, пак за Милен, се питам той и такива като него деца на бивши функционери на Живковия режим откъде са намерили пари за скъпите си престижни университети - докато останалите умни българчета или не заминаваха, или заминаваха в по-евтини университети и се оправяха сами там.

Ти си се оправял сам, поздравления!! Аз мога оттук да си представя какво значи това... Но Милен разнасял ли е пици? Работил ли е в библиотеката на университета? Съмнявам се. И за стипендия от университета за МВА разбира се се съмнявам.

Не е без значение, че ни управляват децата на БКП. За някои неща човек остава признателен и длъжник за цял живот...

Коментар

• дискусия

Пичове ,като сте толко "начетени " я кажете дали: цената на петрола +курса на $ + плащанията по дълга догодина няма да " бутнат " борда преди 2007 ?

Коментар

• дискусия

Освен това, 22, в МВА програмите няма стипендии, хората вземат заеми и после ги връщат, когато започнат работа. Най-стандартна практика. А как точно са си платили г-да Велчеви, със заеми или с помощ от роднини, БКП, ДС, КГБ или който и да е, това си е техен проблем, който не ме засяга. Единственото, което мога да кажа, е, че с пари или без пари, в тези МВА програми е много трудно да се влезе, а в PhD програмата парите изобщо не помагат. Аз лично съм се оправял сам и не ме интересува кой откъде какви пари е имал. Това е типично комунистически рефлекс да искаме всички да бъдем равнопоставени. И да проверим кой какво е успял да направи, да се жалваме, че ние не сме го направили и да изкараме други виновни. Дискусията наистина стана гадна, но главно поради коментари като твоите.

Моежду другото, написах един коментар на статията на Катев и мисля да го пратя на "Капитал", след като го поредактирам малко.

Корекция пак: объркал съм се, няма никаква PhD от Харвард. Подвеждаща е биографията му във вестника.

Коментар

• Милен?

http://www.sofiaecho.com/article/har..._2986/catid_23
          clubs.harvard.edu/university/bulgaria/pg_150604.pdf

Ето ти два линка за Г. Велчев, 22.

Коментар

• Милен?

Сер-гей ще е новият премиер

Коментар

• Милен?

22, opredeleno ima MBA, kazvam ti, poznavam se s mnogo ot shefovete i bivshite mu kolegi. I opredeleno e vljazql kakto vsichki drugi. V MBA programite vsichki plashtat, tam stipendii njama. Njama zashto negovite pari da sa bili po-cenni.

Коментар

• Милен?

Айде че от тази тема ми се пригади, а трябва да си лягам...
                Впрочем и аз в момента уча на Запад и часовата разлика ми позволява да пиша тук до по-късно
                До утре! И пазете там в Родината да не дойдат пак на власт тия от БСП!

Коментар

• Милен?

Впрочем и аз в момента уча на Запад и часовата разлика ми позволява да пиша тук до по-късно

Коментар

• Милен?

Коментар

• Милен?

Впрочем малко извън темата, и извън ученето в САЩ, един приятел ми е разправял следното за Германия където беше студент преди години.
                      На един български купон, където той попаднал случайно, без да ги познава преди това, се шокирал след като почти всички, подпийнали, почнали да разказват за партийно-номенклатурното си детство и какво работели бащите им в България сега.
                      Говоря за средата на 90тте....
                      Не се заблуждавайте, управляват ни комунисти и техните деца!!!!!!

(и аз имям много познати, учили в Щатите без да да деца на комунисти. Но въпросите ми са конкретно за Милен)

Коментар

• Милен?

РРР, не ми отговаряш точно на въпроса. Не става дума за малък колеж и за бакалавърска степен. Става дума за скъп престижен университет. Не ми обяснявай, че трябвало все пак изпити да държи - знам така е! Не казвам че Милен е глупав.

Питам обаче след като има и други умни българчета, защо обикновените българи или преди 15 години не заминаваха, или заминаха масово за второразрядни университети или колежи, за разлика от такива като Милен? Колко хиляди е годишната такса там? С миене на чинии или с непрекъснати стипендии за отличен успех се е издържал Милен? За него питам.

Някой може ли да докаже също че има МВА, или е поредния мит (другия ми въпрос по-долу)? Линкове някакви?

Коментар

• Милен?

Че кой ти е казал, че само такива като него са учили? В трите университета, през които съм минал, винаги е имало Българи. Малкият колеж, в който си взех бакалавърската степен бяхме около 30 души от общо 1000 студенти. Не познавам никой, който да е бил пратен тук от Партията. Мнозинството от хората, включително и аз, бяхме на пълни стипендии.
                          In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• Милен?

Не аз питам друго, ясно е това.
                            Има много умни българи, но защо само такива като Милен намериха пари да заминат преди 15 години? Или е бил първенец по успех със стипендия?

Коментар

• Милен?

Dash, в това последното вече твърдо се съмнявам! Брат му доктор от Харвард? Той е обикновен бизнесмен, с малко повече пари и добро образование от Запад. Но доктор оттам?!
                              Моля те докажи с линк. Няма да е трудно да се намерят списъците от Харвард. Това не ти е БГ

Още се съмнявам и за самия Милен, както писах долу. Доказателства, коментари?

Имайте предвид че пропагандната машина работи яко в БГ и ние страдаме от много митове.

Коментар

• 22: Милен??

Защото Н по-долу твърдеше, че едва ли не БКП е спонсорорала МИТ, за да може МВ да бъде приет там.
                                In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

Working...
                                X