Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
П/(п?)резидент: Що е то и има ли почва у нас?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Мисля си за една голяма шахматна дъска, в която уви, сме пешки. Тчк. Как пешките бааавно да стигнат до другия край на дъската, където, стават чудеса ...? С много акъл, такт и мъдрост. Определено не с рогите напред. Навремето Цар Фердинанд прави и нещо добро за България. Невероятно, но факт. На 22.09.1908 г. успява да прокара независимостта ни. Ставаме царство, а не васална държавица. Сечем даже златни монети. Препоръчвам ти да прочетеш какъв труд и хитрост има зад всеки фердинандов ход. А не съм фен на фердинанд, ама въобще. Но този му ход е ок. Та някъде там се крие ключът от бараката...
- Да не говорим, че ДАНС, като да свършат работа - нали затова уж, за нац.сигурност агенция са? - никакви ги няма, а нек'ви вмирисани лелки, ще ми „филтрират” достъпа на някого си до света около него само, щото сме го избирали на нас / НА НАС, ДА!/ да служи. Ей тези в миши гъ.з да ги навре човек, малко им е. Съд за тях и затвор.
Такива работи.
А, Импотех ДГД.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеЗадавам този въпрос неслучайно. Отнасям се с ува ение и към и ституцията, и към ли.ността на държавния глава. Само че, все по-често, губя доверие. Имам своите съмне ия и ще ги споделя малко по-късно, след като регенерирам от жегата. Любопитно, вие какво мислите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bf109 Разгледай мнение
Че си служил? Че вече си писал до МО? Не знам какво точно искаш да видя. Политиката не ми е силна страна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
А да питам ли, какво още видя в текста?
Коментар
-
Така, прочетох го както трябва този път. Съгласен съм, БЛА са нужни, и общо взето всяка що годе модерна армия ги употребява. Даже комшиите си започнаха собствено производсто наскоро- така наречената Anka (ама не картечарката, някаква турска митологична птица била).
Вероятно има желание за придобиване и у нас. Сухопътните ползваха техните когато гърмя Миджур.
И ако може един акъл от мен, добре е да се засегне темата за мисиите в чужбина. Изпращането на пилотируеми ВС е свързано с много, много разходи и затова не го и правим. Дронът спокойно се управлява от контейнер със сателитна връзка в някоя родна авиобаза, а в "пясъчника" се изпраща само малък брой обслужващ състав.
И една малка критика, относно обучението. Уменията за управление, да добре, съгласен съм средношколник ще се справи спокойно. От американския опит обаче има един важен извод. Хората анализиращи видеото от дрона и потенциалните цели (викат им image analyst) са от огромно значение. При тяхна грешка вместо талибанско сборище ракетата удря сватба (реален случай).
Коментар
-
...Пролича си, относно четенето по диагонал. Извинението е прието, т.к. повечето, тук се забавляват. Интересен става сега и т.нар. „втори прочит”. Нито писането, нито пускането на такива неща - особено, като се има предвид Залогът, са бързи, лесни и отгоре-отгоре.
Вероятно има желание за придобиване и у нас. Сухопътните ползваха техните когато гърмя Миджур.
И ако може един акъл от мен, добре е да се засегне темата за мисиите в чужбина. Изпращането на пилотируеми ВС е свързано с много, много разходи и затова не го и правим. Дронът спокойно се управлява от контейнер със сателитна връзка в някоя родна авиобаза, а в "пясъчника" се изпраща само малък брой обслужващ състав.
И една малка критика, относно обучението. Уменията за управление, да добре, съгласен съм средношколник ще се справи спокойно. От американския опит обаче има един важен извод. Хората анализиращи видеото от дрона и потенциалните цели (викат им image analyst) са от огромно значение. При тяхна грешка вместо талибанско сборище ракетата удря сватба (реален случай).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Пак си объркал адресата. П/(п?)резидентът няма и не може да има пряко отношение към това. Това са неща, с които се занимава п/(п?)равителството. Ама преди да се пускат тъпи теми, би трябвало поне един път да се п/(п?)рочете Конституцията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТОВА изпратих миналия месец до президента. Идея нямах как, само 10 минути, след като го изпратих, загинаха и нашите пилоти на хеликоптера.
- Мислите ли, че имам отговор и, в качеството си на каква глава президентът /дали/ го е /?!?/ написал:
а) държавен
б) лукова
в) объркана
г) другоНе спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Признавам си, не. Извинения.
По принцип сухопътните имат дронки, Raven доколкото знам.
А израелците предлагаха да построят завод за безпилотници ако им купим Ф-ките. Така че има някакви планове в тази насока уж.
Коментар
-
Внимателно ли чете? Ама наистина, внимателно?
По принцип сухопътните имат дронки, Raven доколкото знам.
А израелците предлагаха да построят завод за безпилотници ако им купим Ф-ките. Така че има някакви планове в тази насока уж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bf109 Разгледай мнениеТва много хубаво, ама дроните за друго освен да пукаш чалмалии по Афганските баири не стават. Е, стават и за разни работи като разузнаване, коригиране огъня на артилерията и такива. Ама ако си мислиш че ще замениш изтребителната и ударната авиация с дронове в близките 20-30г. (това много оптимистична прогноза)........ Кво да ти кажа. Малко като фантазиите дето си ги мислехме в гимназията след маратон на Убойная Сила и Top Ten Tanks по Дискавъри.
Коментар
-
Тва много хубаво, ама дроните за друго освен да пукаш чалмалии по Афганските баири не стават. Е, стават и за разни работи като разузнаване, коригиране огъня на артилерията и такива. Ама ако си мислиш че ще замениш изтребителната и ударната авиация с дронове в близките 20-30г. (това много оптимистична прогноза)........ Кво да ти кажа. Малко като фантазиите дето си ги мислехме в гимназията след маратон на Убойная Сила и Top Ten Tanks по Дискавъри.
Коментар
Коментар