IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Донос за учител е най-гадното нещо след донос за родител

    Константин Мишев, Ню Йорк

    Не съм съдник и никога не съм бил. С Тома Томов се познаваме и тези няколко реда не са предназначени да го заклеймяват като журналист-агент на Държавна сигурност. Високо ценя някои от филмите, анализите и интервютата му. Когато прочетох неговите донесения за Любен Пулев и Стефан Груев(виж ТУК, б.р.) ми стана интересно какви точно задачи са били поставяни на младата тогава звезда на комунистическата журналистика? Интересно ми беше мисленето на Държавна сигурност. Просто няма логика да изпратиш Тома Томов с агентурната задача да се запознае и да разговаря със Стефан Груев, за да направи великата констатация, че е антикомунист ("Груев е антикомунист, краен“, това е написал в доноса си Томов) Ами какъв да бъде? Баща му е разстрелян

    като куче пред един ров

    Дори мъртвото му тяло не е било предадено на семейството му, за да бъде погребано по християнски. А гробът му още не се знае точно къде е.
    Въпреки голямата разлика в годините, станахме много близки със Стефан Груев. Наред със старите му приятели като Дими Паница, Христо Бояджиев, Панайот Панайотов и други той ме беше приел за приятел и съмишленик. Вярваше ми и споделяше с мен много неща за срещите си с хора на режима. Като шеф на бюрото на "Пари мач" в Ню Йорк към него е имало голям интерес от Държавна сигурност. Освен Тома Томов, със Стефан Груев са осъществявали контакти и други журналисти. А също и няколко известни писатели. Сред тях е един академик в момента, който след промените не е посмял дори да му се обади, Стефан ми е разказвал за разговора си с Тома Томов. И никога не си е правил илюзиите, че

    Томата не е агент на Държавна сигурност

    Но тъй като беше много фин и толерантен човек ми казваше : "Все пак тези момчета са по-образовани от неграмотните си бащи и лека-полека ще започнат да работят за България". Стефан беше най-почтеният човек, когото познавам. Вярваше, че дори децата на убийци могат да се променят. И беше готов да прости. Заради България. И тук отново се чудя - какво точно е искала Държавна сигурност от своя агент Тома Томов? Нямам отговор.
    За Любен Пулев. Тук нещата са още по-малоумни. Пулев е бил много близък с последния пълномощен министър на САЩ в България преди войната, Джордж Ърл. Често са се срещали и пътували заедно из България. Присъствал е на онази знаменита сцена, когато

    Ърл чупи бутилка в главата на германски нацистки офицер

    в един софийски локал. Разбираемо е, че след съветския преврат Пулев е трябвало да оцелява.Тогава са убивали.
    И сега пряко към доносника: Тома, не ти ли казаха от Държава сигурност за кого доносничиш? Или съвсем на тъмно са те държали? В архивите на МВР има донесения за Пулев. От тези архиви става ясно, че са знаели много добре за отношенията му с Ърл, В началото на промените бяха публикувани някои от тези документи. А в моите записки имам свидетелствата също на кореспондента на Асошиейтед прес" през онзи период Боян Чуканов. Той потвърждава, че Пулев е бил в онзи локал. И че е бил много близък с Ърл. Държавна сигурност разбира се е знаела това. Каква именно е била твоята задача? Какво точно е целяла Държавна сигурност като е изисквала от теб, Тома Томов, да доносничиш срещу Пулев? Всичко за Пулев е било документирано. Да пишеш доноси срещу учителя си дали не е било своеобразно

    кръвно кръщение - проверка за вярност

    към спец службите? Защото донос за учител е най-гадното нещо след донос за родител. Нареждаш се до Ахмед Доган, който е доносничил за любовниците си. Или е било двойна проверка? Не ти ли казаха поне кой е той и какво трябва да провериш? . Аман от фантасмагории за някаква разузнавателна дейност в полза на България.
    Да си жив и здрав. Нямам омраза към теб, но това е долно. Поне да ти бяха обяснили наистина кои са обектите, за които доносничиш. От доносите излиза, че са те третирали като третостепенна проститутка. Тъжно е.
    Накрая за една твоя грешка на езика, Няма как да е друго от човек като теб, прочел вагони с книги, както тръбиш. Макар, че да се хвали човек с вагони книги е крайно провинциално и показва тежки комплекси. Тома, говориш за "Силиконова долина" в програмната си реч като водач на листата на комунистите в Благоевград. Приятелю, силикон се използва за циците на фолк-певиците...моля, те,

    прочети и се образовай,

    а силиций е съвсем друго нещо. Е такава е цялата ви комунистическа интелигенция и за това вместо да имаме и в България "Силициева долина" имаме силиконови мутреси и червени новобогаташи.
    Стефан Груев беше оптимист, че ще ви узрее акъла. За разлика от мен, той не смяташе, че сте генетично увредени, Милият, искаше да вярва в добрите пориви дори на хора, които пишеха доноси срещу него. Стефан беше различна величина от вас, доносниците на Държавна сигурност. Обичаше България.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение

      Марков ли питаш, той вече не е в редиците ви.
      Пак се обърка нещо
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • В Москва ври и кипи: Ердоган, Нетаняху, Габриел на визита.

        Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2017/03/09/...-vizita.334276

        Коментар


        • Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
          WikiLeaks: Не говорете пред телевизора !

          А , що така бе другари...?
          Марков ли питаш, той вече не е в редиците ви.
          The strongest stand last.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение


            А сега литовските фашисти, прекръстили се на "демократи евроатлантици", отричат тези убийства и ги наричат путинова пропаганда.
            Още не са настигнали тукашните червени изверги по никакъв начин.
            The strongest stand last.

            Коментар


            • WikiLeaks: Не говорете пред телевизора !

              А , що така бе другари...?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение


                А сега литовските фашисти, прекръстили се на "демократи евроатлантици", отричат тези убийства и ги наричат путинова пропаганда.
                А ти кои мразиш повече фашистите или "жидовете"? Щото си малко о/сбъркан.

                Коментар



                • Рута Ванагайте: В Литва са погребвали живи еврейски деца. Светът трябва да знае това!

                  Преди година журналистката Рута Ванагайте издаде в Литва книгата си „Наши“ за участието на литовци в масови убийства на евреи. Властите обявиха книгата за проект на Путин и заплаха за националната сигурност, а самата Ванагайте бе заплашвана с убийство в интернет. Заради книгата си авторката губи половината от своите приятели. Преди лекция в интелектуалния клуб на Светлана Алексиевич литовската журналистка даде интервю за TUT.BY. От разказа ѝ научаваме шокиращи подробности за убийствата на 200 хиляди евреи в Литва (10% от населението ѝ към онзи момент)
                  ..............
                  Селските надзиратели са съставяли списъци, германците са издавали укази за задържането на посочените хора. Два-три дни ги държали в синагогата или в каравани. После ги извеждали и ги разстрелвали.
                  ..................
                  Някъде не е стреляно по децата, погребани са с цели черепи.
                  – Тоест, докато са били все още живи?!
                  – Да, погребвали са ги живи или са удряли главичките им в дърветата до смърт.
                  ..............
                  – Нашата ситуация е уникална, защото съседи са убивали съседи. В Полша е имало концлагери, в Литва – не. Такъв мащаб, какъвто наблюдаваме у нас, няма никъде. Представяте ли си, през август 1941 година 90% от евреите още са били живи, за три месеца са убити 200 хиляди души!
                  А сега литовските фашисти, прекръстили се на "демократи евроатлантици", отричат тези убийства и ги наричат путинова пропаганда.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                  Коментар


                  • Според медии Янчо Янчов Таков, който е син на Янчо Таков и е внук на бившия член на Политбюро на ЦК на БКП Пеко Таков е кандидат за депутат на предстоящите парламентарни избори в България, но не е кандидат от коалицията на БСП с други малки партии, а е кандидат, издигнат от друга партия. Тоест щом Янчо Янчов Таков не е кандидат на коалицията на БСП с други малки партии, той вероятно няма да гласува за БСП, а вероятно ще гласува за друга партия.

                    Една моя позната наскоро каза, че на предстоящите парламентарни избори в България хората няма да гласуват за БСП, защото по време на управлението на комунистите в България, в България са били убити над 100 свещеници.

                    Нека никой никога да не гласува за БСП.

                    http://www.extremecentrepoint.com/archives/14230
                    https://dveri.bg/3yh3
                    https://www.facebook.com/izmamimpex/
                    Last edited by Ivan2015; 09.03.2017, 11:39.

                    Коментар


                    • Според медии, Стоян Митев Желев , който е брат на бившия президент на България Жельо Митев Желев, е кандидат за депутат на предстоящите парламентарни избори в 23 МИР София, издигнат от коалиция
                      " Реформаторски блок - Глас народен".

                      Цялото ми семейство ще гласуваме за "Реформаторски блок - Глас народен". Около половината от моите познати ще гласуват за "Реформаторски блок - Глас народен", а останалите мои познати ще гласуват за ГЕРБ.

                      Да ви напомня, че в листите с кандидати за депутати на "Реформаторски блок - Глас народен" няма хора от БСП, гласували за Пеевски.
                      Да ви напомня, че в листите с кандидати за депутати на "Реформаторски блок - Глас народен" няма хора на Пеевски и няма хора на Бриго Аспарухов.
                      Last edited by Ivan2015; 09.03.2017, 11:41.

                      Коментар


                      • Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж на 9 септември 1944г. населението на България било само 6 милиона, а уж в края на 1989г. населението на България било 9 милиона? Истината обаче е по-различна. Според някои оценки към 9 септември 1944г. населението на България е било близо
                        6 900 000 души, а в края на 1989г. населението на България е било доста под 9 милиона. Да ви напомня, че според данни, публикувани в статистическия справочник "Демография, икономика и социално осигуряване 1990 - 2010г." през 1989г., когато България се управляваше от комунистите, населението на България е намаляло само за 1 година с 219 328 души.
                        Да ви напомня, че през периода от 1919г. до 9 септември 1944г. в България ежегодно са се раждали много повече деца в сравнение с 1989г.
                        Да ви напомня, че през 1924г. в България са се родили почти 2 пъти повече деца в сравнение с 1989г.
                        Да ви напомня, че преди 9 септември 1944г. в България жените в детеродна възраст средно са раждали повече от 2 деца, а през 1989г. в България жените в детеродна възраст са раждали средно по-малко от 2 деца.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега населението на България било само 6 милиона? Истината обаче е съвсем друга. Според НСИ населението на България е над 7 милиона души.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж през 1989г. държавният дълг на България бил само 7 милиарда долара, а сега уж държавният дълг на България бил 40 милиарда евро? Истината обаче е съвсем друга. Според данни публикувани в "История на външния държавен дълг на България 1878 - 1990г." през 1989г. външният държавен дълг на България в конвертируема валута е бил 10 657 000 000 щатски долара, а брутният външен държавен дълг на България в неконвертируема валута през 1988г. е бил
                        1 785 700 000 валутни лева. В края на януари 2017г. външният държавен дълг на България е бил
                        10 273 000 000 евро. Тоест сега външният държавен дълг на България е по-малък в сравнение с 1989г.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж през 1989г. в България нямало безработни, а сега процентът на безработицата бил 24 %? Истината обаче е по-различна. През 1989г. в България имаше безработни и в България тогава имаше така наречената скрита безработица. Сега процентът на безработицата в България не е 24 % , а няколко пъти по-малко и този процент е намалял спрямо миналата година.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж през 1989г. в България е имало 120 пъти по-малка престъпност отколкото сега? Това са поредните лъжи на ко мо не та та. Да ви напомня, че сега броят на умишлените убийства в България, смятан на 100 000 души от населението е по-малък в сравнение с 1989г.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега в България 30 % от хората употребявали наркотици? Това твърдение на ко мо не та та е поредната лъжа на ко мо не та.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж нивото на образование на хората в България през 1989г. било по-високо от сега? Това е поредната лъжа на ко мо не та та. Сега процентът на хората с висше образование в България е по-голям в сравнение с 1989г.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж през 1989г. здравеопазването в България било на по-високо ниво в сравнение със сега? Истината обаче е съвсем друга. Сега нивото на здравеопазване в България е по-високо в сравнение с 1989г.
                        Да ви напомня, че сега средната продължителност на живота на хората в България е по-висока в сравнение с 1989г.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега България нямала нито танкове, нито самолети и уж България изобщо нямала армия? Истината обаче е съвсем друга. България има танкове и самолети и има армия.
                        Да ви напомня, че сега никоя страна по света не смее да нападне България, защото България е член на НАТО, а НАТО е най-силният военен съюз в света.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж през 1989г. в България имало законност, а сега уж имало пълна безнаказаност? Истината обаче е по-различна. Изобщо не може да се каже, че сега в България има пълна безнаказаност. Един мой познат наскоро каза, че през 1989г. в България е имало голяма корупция и пълна безнаказаност.

                        Помните ли как ко мо не та та се опитаха да ви излъжат, че уж сега България била разграден двор и уж имало пълен слугинаж към запада? Истината обаче е съвсем друга. Сега България не е разграден двор. Сега България е член на НАТО и Европейския съюз и няма никакъв слугинаж към запада. Един мой познат наскоро каза, че през 1989г. България е била разграден двор и тогава комунистите в България са провеждали антинародна политика на пълен слугинаж към СССР.

                        Един мой познат казваше, че целта на ко мо не та та е да ви излъжат.
                        Last edited by Ivan2015; 03.05.2017, 23:14.

                        Коментар


                        • НСИ публикува данни, според които през през последното тримесечие на 2016г. в България календарно изгладения индекс на оборота от "Складиране и обработка на товари, спомагателни дейности в транспорта" се е увеличил с 15,7 % спрямо последното тримесечие на 2015г..

                          Това е поредната много добра новина за България.

                          Да ви напомня, че според предварителни данни от НСИ през 2016г. брутният вътрешен продукт на България се е увеличил с 3,4 % спрямо 2015г.

                          Коментар


                          • Барби винаги пише смешни работи- голям ми е смешник. И на снимката си е ухилен един, сякаш му белят яйце и му дават черупките

                            Коментар


                            • https://deutsche-wirtschafts-nachric...-sich-bedeckt/

                              ЦРУ шпионаж . Немското правосъдие алармира правителството , което се покри...Меркел няма какво да каже по въпроса. Е сега няма как да изкарат Путин виновен !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от barbaron


                                Нова Република:[/B] Годежът между ГЕРБ и БСП вече мина, готви се сватбата
                                Слушайте само С'ти Августин и никой друг.

                                Из програмата на Нова Република:

                                Ние ... споделяме мислите на Св. Августин, че Бог не е нещо телесно, но всички неща са от Бога. Не от водата на Талес, не от въздуха на Анаксимен, не от огъня на стоиците, не от атомите на Епикур - всички неща са от нашия християнски Бог.


                                Ето и част от коментарите в социалната мрежа:

                                Kliment Toshkov - Епикой ги е ухапал? :-)

                                Nadia Marinova - PR-ът на Нова Република се прави от пияна маймуна, а на Да, България - от трезва.

                                Kliment Toshkov - Е, все пак маймунджилъци 1 месец, власт 4 години /напоследък по-малко/

                                Nadia Marinova - Власт ще гледат само по телевизията.

                                Емил Илиев Кошлуков - Ще ви помоля любезно за мало повече уважение към борците срещу Епикур, Талес и останалите комунисти! Тези хора денонощно бдят за нас, живота си попиляха да спират Анаксимен, вие се подигравате! Срам за вас!

                                Nadia Marinova - поради що не можеш да напишеш епикур, бе? и без тва те друг мъжествен орган си нямат в тази партия.

                                Evgeniy Stoychev - Тези замърсиха и водата и въздуха, а на Епикур му разбиха атомите...

                                Весела Николова - Е, как няма да е пияна тази чутура, която го е писала..като тоз' Августин е покровител на пивоварите!

                                Boyka Mikova - И каза Господ на Радан: Излезте и отделете се от тях , не се впрягайте несходно с невярващите и не се допирайте до нечисто. Аз ще ви приема, И ще ви бъда Отец, И вие ще бъдете моите десни синове и дъщери . И излезе Радан и избра да последва Господа и се превърна в мъж на всички времена. А Господ беше милостив, и му даде гласове да влезе в НС, и му даде земята българска.

                                Evgenii Dainov - Я малко да се наспите. От едната страна дебне Дънов, от другата - Христос. А кой мисли за онези българи-мюсюлмани от източните Родопи, които напук на всичко дълго време бяха устойчиво за СДС. после се опитаха да бъдат ДСБ, а днес таман се бяха навили пак да гласуват за една от двете нови алтернативи? Тях какво ги правим? Или не ни трябват? И изобщо не повдигам въпроса за такива недостойни раби като мен, които са от Кришна.

                                Sirma Misheva - Тъкмо казвах на един приятел, че трябваше и аз да бодна в некоя листа за прослава на Далай ми Лама..., че ний будистите сме непредставени... но пък щеше да е парадокс, щото и без тва сме над тия неща...

                                Jordan Slivenski Аз от вчера, като го прочетох, се чудя каква субстанция са дишали хората, дето са ги писали тия глупости... :-)

                                Boris Loukanov Дънов, Тома Аквински и Анаксимен влезли в един бар :-)





                                Коментар

                                Working...
                                X