IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Нашите прокурори избягаха от срещата с румънската г-жа Антикорупция

    http://frognews.bg/news_131051/FROGO...Antikoruptsiia


    От бягане, няКОЙ си счупиха краката.....буквално ))
    http://www.dnes.bg/crime/2017/03/17/...-struma.335137

    Но така е, на страха очите са големи, видно и от карикатурата на Комара:
    http://www.segabg.com/pic/12407/846657-l.jpg

    Коментар


    • Превратът срещу Тръмп губи обороти

      Пред новите разкрития на „Уикилийкс“ бледнее изнесеното от Едуард Сноудън
      Започнатото миналия вторник, 7 март, от „Уикилийкс“ публикуване на документи на ЦРУ с кодово название „Волт 7“ („волт“ – тайник) е най-голямото по рода си досега. Пред него бледнее изнесеното от Едуард Сноудън от Агенцията за национална сигурност (АНС). „Волт 7“ бележи повратна точка и в развитието на преврата срещу Тръмп, чиито движещи сили е ясно, че са три: Обама с демократическата партийна номенклатура и „либералните“ елити; неоконсервативното движение и ЦРУ. „Либералните“ медии не са самостоятелен играч, а изглежда са под контрола на ЦРУ, както вече е било в историята.
      При това още не е изнесен и един процент от документите по „Волт 7“. Българските медии не дават ясна представа за значението на събитието, някои се опитват да го омаловажат. В какво накратко се състои то?
      На първо място, турена бе точка на истеричния водевил с „руските хакери“, уж повлияли резултата от изборите. Какъв е източникът на информацията на „Волт 7“? Както отбелязва „Уикилийкс“ в предговора към първата публикация, и никой специалист не го оспорва, архивът първо е бил разпространен незаконно от служител на ЦРУ с редовен достъп до данните, до бивши правителствени хакери, служители на ЦРУ и външни консултанти, един от които е предоставил части на „Уикилийкс“ (https://wikileaks.org/ciav7p1/).
      Както бе съобщено още през есента, но медиите не обърнаха никакво внимание, такъв е бил и механизмът на изнасянето на имейлите на Хилари и Джон Подеста от Демократическия национален комитет (ДНК). Вътрешен човек с редовен достъп ги предоставил на бивш дипломат с безукорна репутация, сега на работа в „Уикилийкс“. Мотивът на хората, които вършат това с огромен риск за себе си, е възмущението им от безобразията, на които са станали свидетели в хода на работата си.
      На второ място, оказа се, че при кибератаките си ЦРУ може да имитира почерка на хакери от различни страни, включително Русия. При по-сериозна работа ЦРУ биха могли и да имитират истинска руска хакерска атака и да повлияят сериозно на разследването. Но сега няма доказателства за обвиненията им.
      На трето място, жертви на кибервойната на ЦРУ срещу останалия свят са и „Епъл“, „Гугъл“, „Майкрософт“, „Амазон“, „Самсунг“ и други технологични гиганти, както и автомобилостроителите, след като се разбра, че ЦРУ може да предизвиква катастрофи с хакване на компютрите на автомобилите. „Уикилийкс“ предоставя на засегнатите конкретни данни за злосторствата на ЦРУ, очакват се съдебни процеси.
      На четвърто място, става ясно, че ЦРУ е загубило контрол върху голяма част от хакерския си софтуерен арсенал – „над няколкостотин милиона реда програмен код“ – станал неуправляем и поради размерите и сложността си. Притежателят на тази колекция – а това може да е враждебна държава, мафията или група хлапета хакери – може да придобие целия хакерски капацитет на ЦРУ. Възниква глобален проблем за неразпространението на кибероръжията, аналогичен с проблемите на неразпространението на ядрени, химически и биологически оръжия в световната оръжейна търговия.
      На пето място, оказа се, че след 2001 г. ЦРУ напълно незаконно си е издействало чувствителен бюджетен превес над АНС, дублира я незаконно в областта на кибероперациите и се конкурира с нея в пълна секретност от Конгреса и обществеността. В края на 2016 г. хакерският отдел на ЦРУ имал над пет хиляди специалисти, които пишели повече програмен код от необходимия за работата на фейсбук. Отделът за кибервойна е вторият ударен юмрук на ЦРУ за агресия по всяка точка на земята наред с флота от дронове убийци.
      Разкритията за подслушването на телефони, телевизори и хладилници, за нарушаването на личното пространство на гражданите, на чуждите правителства съюзници, камо ли пък на политическите конкуренти като Тръмп, не учудват вече никого. Американците са уверени, че всичко се следи.
      Нали от изтичане на запис от телефонен разговор на частното лице Майкъл Флин, направен и разпространен незаконно от ЦРУ, последва оставката на съветника по националната сигурност? Никой не се сети, че се нарушават грубо законите, че се политизира работата на надпартийната външна разузнавателна агенция, която няма право да следи американски граждани. Между другото, в прословутите телефонни разговори от 30 декември Флин увещавал руския посланик Кисляк да посъветва Кремъл да не отговаря реципрочно на изгонването на 35-те дипломати, което и стана. Флин всъщност се оказа добронамерен адвокат на Обама, за което бе ликвидиран от… Обама.
      До миналото лято мнозина, в това число и аз, се питахме дали Америка не е застрашена от президентска диктатура при победа на Тръмп. Оказа се, че вече сме живели в полицейската държава на Обама – най-потайния, най-отмъстителния, двуличен, коварен, „византийски“ американски президент в историята.
      Що е то „полицейска държава“? Бившият американски посланик в Москва през 1987-1991 г. Джак Матлок, уважаван дипломат, миналата седмица писа, че „сегашната презумпция за вина, споделяна от американските политически кръгове и медии, изразява отношението на полицейска държава“. Виновен си до доказване на противното!
      Защо казвам, че „либералните демократи“ се съюзиха с неоконсерваторите? През 2008 г., когато и аз гласувах за Обама и му възлагахме такива надежди, а в Европа го посрещаха като рок звезда, един от главните му аргументи срещу бесния републикански опонент Маккейн бе Америка да се откаже от едностранната силова политика, да търси разбирателство с партньорите при взаимно уважение. Същите либерални демократи, които припадаха по Обаманията, сега са на позицията на Маккейн. Същите, дето пищяха от разкритията за имейлите на Хилари, сега сами организират незаконното изтичане на информация за противника, незаконно събирана в последните месеци на Обама.
      Защо казвам, че превратът срещу Тръмп губи обороти? Истерията почва да омръзва, разкритията на „Уикилийкс“ са наистина фундаментални, а и самият Тръмп след объркването си с оставката на Флин се взе в ръце. Миналата седмица, след като с невинен тон обвини Обама, че го шпионирал в Тръмп тауър по време на президентската кампания, той разказа в поредица от туитове, че посланик Кисляк, заради когото изгониха Флин, ходил при Обама в Белия дом 22 пъти и само в последно време – четири пъти. А едната от двете срещи на министъра на правосъдието Джеф Сешънс с посланика била по програма за обучение на сенатори, подписана от самия Обама. Тръмп има над 22 милиона последователи в туитър, които препредават думите му. CNN има 700 хил. зрители, „Ню Йорк таймс“ – 500 хил. активни читатели. Силна, макар и противоречива бе и първата реч на Тръмп пред Конгреса на 1 март. Проучване на „Фокс“ миналата седмица показа, че той вече се ползва с доверието на 50% от запитаните, а му нямат доверие 46%. Не мога да кажа със сигурност дали Обама и Хилари ще са първите осъдени за саботаж и държавен преврат бивши президент и държавен секретар, но шансовете растат.

      Коментар


      • ЕНП предложи да се спрат парите от ЕС за евроскептични партии

        http://www.dnevnik.bg/evropa/2017/03...rite_ot_es_za/

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнение
          Блиц, Пръц, Прас, Гняс, Дрис, Брадва, Секира и подобните така и не вденаха, че парите на "Америка за Бълагрия" (организацията с най-голям принос за финансиране на на научни, културни и образователни проекти в България, последните години) не зависят от Тръмп.
          Как да не зависят от Тръмп, като са финансирани от американски бюджет....
          А баба ми ли орязва излишните разходи в този бюджет...?

          Коментар


          • Коментар


            • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

              E тука си много прав.Ако имаме такава съдебна система Бойко Костов Дебелия Прокопиев и една камарила крадци и престъпници щяха да чукат камъни в Белене
              КАК да стане бе пешо, като от цацаратурата на срещата с румънката не отиде, НИТО 1 прокурватор!!!
              За сметка на това остатъка от ВСС изслушваше шофьори и чистачки, боекУ беше организирал среща на която отново потвърди "независимостта" на нашата цацаратура.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                Въххх, ужас ... голям ужаст
                Тръмп реже парите за "Америка за България" и други соросоидни НПО-та
                http://www.blitz.bg/svyat/trmp-rezhe...ews496604.html
                Сега и ако от една немска фондация спрат парите за послушната им партия....санким престанат като шимпанзета след тренировка да сключват пръсти под формата на сърце за щяло и не щяло като ... Меркел
                Символите имат значение ...докато не ги изхабиш ...от смисъл
                Не бой се, без пари сме писали и пак ще пишем
                Когато в България има прокуратура от румънски тип,
                съни(тя), Беновска и Бареков ще ровят в кофите за боклук.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  Въххх, ужас ... голям ужаст

                  Тръмп реже парите за "Америка за България" и други соросоидни НПО-та
                  Блиц, Пръц, Прас, Гняс, Дрис, Брадва, Секира и подобните така и не вденаха, че парите на "Америка за Бълагрия" (организацията с най-голям принос за финансиране на на научни, културни и образователни проекти в България, последните години) не зависят от Тръмп.
                  Don't work hard, work smart!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Въххх, ужас ... голям ужаст

                    Тръмп реже парите за "Америка за България" и други соросоидни НПО-та

                    http://www.blitz.bg/svyat/trmp-rezhe...ews496604.html

                    Сега и ако от една немска фондация спрат парите за послушната им партия....санким престанат като шимпанзета след тренировка да сключват пръсти под формата на сърце за щяло и не щяло като ... Меркел
                    Символите имат значение ...докато не ги изхабиш ...от смисъл
                    "Конрад Аденауер"?

                    Права си, гоце беше изтръпнал, като му казаха, че ще му резнат кинтите.

                    А иначе е супер да се спре това външно финансиране. Дано закрият скоро и форумите българия-разззия, и всякакви финансирания за библиотекари, бдо щипки и други едеоти.

                    Коментар


                    • Don't work hard, work smart!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от barbaron
                        Когато в България има прокуратура от румънски тип, Беновска и Бареков ще ровят в кофите за боклук.
                        E тука си много прав.Ако имаме такава съдебна система Бойко Костов Дебелия Прокопиев и една камарила крадци и престъпници щяха да чукат камъни в Белене

                        Коментар


                        • Въххх, ужас ... голям ужаст

                          Тръмп реже парите за "Америка за България" и други соросоидни НПО-та

                          http://www.blitz.bg/svyat/trmp-rezhe...ews496604.html

                          Сега и ако от една немска фондация спрат парите за послушната им партия....санким престанат като шимпанзета след тренировка да сключват пръсти под формата на сърце за щяло и не щяло като ... Меркел
                          Символите имат значение ...докато не ги изхабиш ...от смисъл
                          Last edited by съни(тя); 17.03.2017, 12:54.

                          Коментар


                          • Lest's make Bulgaria clean again!



                            Don't work hard, work smart!

                            Коментар


                            • Антоанета Цонева и Петър Славов си направиха ритуално политическо сепуку



                              Тези редове биха били излишни за всеки друг предизборен телевизионен дебат, изпълнен с очаквани остри нападки, агресивен тон и взаимни обвинения.

                              Но когато един срещу друг застанат бивши съратници с общи идеи и ценности в трудна битка за тяхното отстояване на политическия терен и се държат по-зле от непримирими врагове, когато вместо очакванията на техните до вчера общи приятели и симпатизанти да дадат знак за бъдещо партньорство, но получават раздори, когато личното и партийно его надделяват над общите ценности, критичният коментар е задължителен.

                              А изводът: „И вие сте като всички останали“.

                              Вместо в културен и смислен дебат, какъвто то презумпция се очаква от представители на интелигенцията, част от която се титулува като дясна, представителите на Да, България, Антоанета Цонева и Нова Република Петър Славов го обърнаха на махленска свада.

                              Дотолкова, че водещата по БНТ беше принудена да им напомни, че има жестомимичен превод, който в такава ситуация, особено, когато говорят едновременно, просто е невъзможен.

                              Ирония – може би сред бившите съмишленици в бившия РБ наистина им трябваше преводач?

                              Но няма преводач, който може да преведе безсмислените обяснения по най-важния въпрос, на който общите им симпатизанти продължават да търсят отговор: Защо се разделихте. Или на по-късен етап: „Защо не се обединихте“? Днес също не стана ясно нищо, освен, че между бившите съмишленици има пропаст от омраза.

                              Парадоксалното е , че се скараха двете крила на най-острите най-изявените, най-безкомпромисните критици на досегашните управляващи – ГЕРБ и лично на партийния лидер Борисов.

                              Така градацията на всичкомразенето придобива следния вид по етапен ред: Ние сме против ГЕРБ, ние сме против РБ, ние сме против НР (или съответно ДаБГ). Всеки там мрази всеки.

                              На обратния полюс е: Ние сме единствени и непогрешими.

                              В резултат – хора които в РБ се наричаха „приятели“ сега из медиите се обиждат на „предатели“.

                              Двете страни не успяха да дадат отговор защо са предизборни опоненти, вместо партньори.

                              Нещо повече – те се опитаха да внушат на изстрадалите си симпатизанти, че ако има две партии, едната е излишна. Че от старата десница нищо не става, но и новата очевидно я няма.

                              Това е поредното дъно на всичко, което се опитва да покълне след старото СДС и разцепването на съюза от Костов.

                              И двата корена залиняха, а фиданката Реформаторски блок в първоначалния си вид изсъхна поради методично приятелско препикаване на корените й.


                              В същото време до изборите остават десетина дни. За последните месеци тихо и неусетно се завърна двупартийния модел.

                              Едната от партиите е дясноцентристка и това вече официално се призна и от най-заклетите й врагове (Радан Кънев: „Ние сме алтернативата на ГЕРБ в дясно)

                              Другата е нереформирана левичарска с болшевишка реторика и най-мрачната програма, писана сякаш в годините на тежкия соц.

                              А днес пред екрана на националната телевизия в невъздържан на места спор помежду си влязоха не други, а онези, които не могат да търпят десните ГЕРБ повече от левите БСП.

                              Колко повече можете да разделите избирателите и симпатизантите си, които все пак не искат БСП и ДПС да се завърнат във властта? И колко от тях вече изгубихте?

                              Днес в една статия за Файненшъл таймс политологът Иван Кръстев пише: „Някога Уинстън Чърчил беше казал, че Балканите създават повече история, отколкото могат да понесат.“

                              Близо до ума е да се каже, че онова историческо дясно (или това, което е останало от него) от години създава

                              -повече очаквания, отколкото може да изпълни

                              -повече скандали, отколкото може да понесе

                              -повече раздори, отколкото може да поеме

                              В такава отровна среда да ви се припомня, че в момента единствената партия, която може да спре БСП е ГЕРБ, е излишно губене на време, а още по-зле е, че го знаете.


                              Лошо е, че това е поредното разочарование за десния избирател. Стaрият отдавна е вдигнал ръце, но по-младите мислеха, че има някаква надежда.

                              Лошо е и защото ГЕРБ остават сами на терена.

                              Въпросът не е и никога не е бил останалите в десния спектър да бъдат патерица на ГЕРБ. Нищо подобно.

                              ГЕРБ правят грешки и се нуждаят от истински коректив. Коректив, който да не запълва нестигащите места за управление, а да прави това управление по-смислено и по-полезно.

                              Но коректив, който си служи не с трикове и не с извиване на ръце. Не със злобата на Радан Кънев и романтичната самонадеяност на Христо Иванов.

                              Проблемът е, че като не влязат в парламента и двете страни ще обвиняват мафията, статуквото и четирите годишни времена. Не, биете се сами. И то успешно.

                              Коментар


                              • Цацаров слуша за уволнени шофьори, докато Лаура Кьовеши говори за борбата с корупцията в Румъния

                                Мнозинството във във ВСС опита да спретне активно мероприятие на Лозан Панов
                                https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/
                                Last edited by barbaron; 17.03.2017, 13:10.

                                Коментар

                                Working...
                                X