Първоначално изпратено от Manyface God"
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
Ти ли точно ша правиш забележки за правописа бе ВенеСуелецо ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеВърховният съд на Венецуела стана и парламент
„Докато продължава неуважението към съда, парламентарната власт ще се упражнява пряко от конституционната камара на Върховния съд или от органа, който осигурява спазването на върховенството на закона”, постанови Върховният съд. Магистратите лишиха депутатите и от имунитет, разчиствайки пътя към съдебно преследване срещу опозицията.
През август 2016 г. върховните съдии се произнесоха, че опозиционното мнозинство в парламента нарушава правилата, защото допусна полагане на клетва от трима депутати, които са разследвани за изборни измами. Според опозицията става дума за изфабрикувани обвинения, целящи подкопаване на властта на парламента..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
И? Спечели ли БКП - не! Понеже много питате ти и каскета, имате ли причина, да го правите - не, нямате!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ivan2015 Разгледай мнениеНСИ публикува данни, според които през януари 2017г. в България оборотът в търговията с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия се е увеличил с 4 % спрямо януари 2016г. по съпоставими цени.
Изобщо не се учудвам от тези данни.
Да ви напомня, че според данни от НСИ номиналният брутен вътрешен продукт на България през 2016г. сe e увеличил с 4,588 % спрямо 2015г., а през 2016г. реалният ръст на брутният вътрешен продукт на България спрямо 2015г. е бил 3,4 %.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеКакто съобщиха повечето водещи сръбски медии (напр. Dnevni list Danas), на 23 март в сръбския военен музей в Калемегдан в Белград се е състояла церемония по излагането на нов важен експонат – пусковата установка полковник Золтан Дани, постигна две достоверни победи на югославската ПВО - F-117A на 27 март и изтребител F-16C на 2 май.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
В много страни си има национална транскрипция за ....географски названия))
И в нашата си казваме Венецуела, както казваме САЩ, а не Ю ес ей
И за Пекин, ако трябва да сме точни, съществуват официално тези названия - Beijing(Бейджин) и Peking(произнася се Пекин),
а самите китайци,чувала съм го в Шанхай, често го наричат Пеннин
Иначе, не пречи да си търсиш руска връзка навсякъде)
Примерът ти със САщ е толкова неподходящ, че не може да бъде. Там имаш съкращение и превод. Много "подбран" пример.. Лека вечер.The strongest stand last.
Коментар
-
Тази страна се казва така, самите венесуелци я наричат Венесуела.
Кой си ти, та да даваш нови имена на нещата...
И град Беджинг за цял свят е Беджинг, само в Русия и тук му викат Пекин, ама не е Пекин, а е Беджинг..
Не съм ти виновен, че си се вързал на няколко червени "професорчета" папагалчета, подиграли се със световни наименования през 50те години на миналия век....
Нарочно го изписах така, за да ми се закачи някой "учен"...))
И в нашата си казваме Венецуела, както казваме САЩ, а не Ю ес ей
И за Пекин, ако трябва да сме точни, съществуват официално тези названия - Beijing(Бейджин) и Peking(произнася се Пекин),
а самите китайци,чувала съм го в Шанхай, често го наричат Пеннин
Иначе, не пречи да си търсиш руска връзка навсякъде)
Коментар
-
Ти ли точно ша правиш забележки за правописа бе ВенеСуелецо ?
Кой си ти, та да даваш нови имена на нещата...
И град Беджинг за цял свят е Беджинг, само в Русия и тук му викат Пекин, ама не е Пекин, а е Беджинг..
Не съм ти виновен, че си се вързал на няколко червени "професорчета" папагалчета, подиграли се със световни наименования през 50те години на миналия век....
Нарочно го изписах така, за да ми се закачи някой "учен"...The strongest stand last.
- 1 like
Коментар
-
Марков, необъркваем си, правописа те издава, когато не цитираш разни "медии"..
Венесуела Марков, е това, което искате да стане България.. Та чети, Марков, колко яко ще ти стане, когато успеете.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Марков, необъркваем си, правописа те издава, когато не цитираш разни "медии"..
Венесуела Марков, е това, което искате да стане България.. Та чети, Марков, колко яко ще ти стане, когато успеете.
Само не набеждавай другите за твоите желания.....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Аха пък в Хайти имало улични стълкновения поради бедността ..... ма това какво отношение има към България и заобикалящия ни свят ?
Венесуела Марков, е това, което искате да стане България.. Та чети, Марков, колко яко ще ти стане, когато успеете.The strongest stand last.
Коментар
-
Аха пък в Хайти имало улични стълкновения поради бедността ..... ма това какво отношение има към България и заобикалящия ни свят ?
Сестрата на Акций ?Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнениеВърховният съд на Венецуела стана и парламент
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар