IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Твърде комплексарско изказване и отчасти - първосигнално. Изказвам Ви най-искрените си съболезнования за "шестицата", която сте уцелил от тото.
    И кое е комплексарското?Всяка жена търси принца който да и бъде роб до гроб.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Твърде комплексарско изказване и отчасти - първосигнално. Изказвам Ви най-искрените си съболезнования за "шестицата", която сте уцелил от тото.
      Каква ти "шестица", на динена кора е стъпал, завалията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Има различия, в акъла на мъжа е как да изкара насъщният. В кратуната на всяка жена се върти една и съща мисъл..........как да се залепи
        за някой мъж който да издържа нея и децата и
        .
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Има различия, в акъла на мъжа е как да изкара насъщният.В кратуната на всяка жена се върти една и съща мисъл..........как да се залепи
          за някой мъж който да издържа нея и децата и.
          И такива има но...Ти откъде вадиш чак такива заключения? Познавам и читави дами - лично аз - но, ако ти само с въпросния тип си се засичал ... провери ли, дали няма нещо сбъркано у теб самия?

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Знаеш, че нямам никакъв проблем да чуя различни чужди мнения. Дори противни на моето, дори критични.
            Усетил си тезата ми като "омесване", така и си се изразил.
            Не вярвам да разбираш какво съм казал, възможната причина е да не съм го казал достатъчно убедително.
            По тези проблеми трудно се говори. Липсата на достатъчно частни познания в специфицни области може да доведе до емоционализиране и ненужни обвинения и конфликт. Въпросът е за разискване в обемист труд, не за излагане в две изречения.

Продължаваме напред, мненията остават две /поне/. Може да станат и много повече.
            Има различия, в акъла на мъжа е как да изкара насъщният.В кратуната на всяка жена се върти една и съща мисъл..........как да се залепи
            за някой мъж който да издържа нея и децата и.

Коментар

• Какво чета сега. Егати.
              Пентагонът вече си избра жертва       Джон Маккейн, председател на комитета по въоръжените сили към Сената на САЩ публикува своята...

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Основната роля на жената е да пресъздаде живота. С мъжка намеса, но все пак тя износва и с предимство отглежда младото създание. Затова и при човеците, и при другите твари мъжкият и женският екземпляр се различават по характеристиките и способностите си и е неестествено да са равни. Затова трябва внимателно да се маркират зоните, в които да бъдат равнопоставени. Знаем, че има жени, които са военнослужещи, но това е повече изключение, отколкото повсеместно наложена практика. Нека имат равни права, но всекиму според способностите.
                И аз така го разбирам.
                Ясно съзирах опасността разговорът да се пренесе само и единствено в мъжко-женските отношения. А аз далеч не съм казал това. Мъжко-женските различия са само малка част и особено проявление на различията между индивидите.

Ако все пак мъж/жена е най-интересното,1 то няма проблем да се говори и конкретно за тях. Не бих казал, че това ми е любима тема.
                Равенството на жената се изразява в целенасочено прилагане на смислени и полезни за обществото специални социални политики.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение

Според мен омесваш понятията равни (еднакви) хора, което е присъщо на един режим от който се отървахме преди 30-тина години и където едни бяха доста по-равни и понятието - равни ПРАВА и равни пред закона, както е показано в чл. 6 от Конституцията.
                  Знаеш, че нямам никакъв проблем да чуя различни чужди мнения. Дори противни на моето, дори критични.
                  Усетил си тезата ми като "омесване", така и си се изразил.
                  Не вярвам да разбираш какво съм казал, възможната причина е да не съм го казал достатъчно убедително.
                  По тези проблеми трудно се говори. Липсата на достатъчно частни познания в специфицни области може да доведе до емоционализиране и ненужни обвинения и конфликт. Въпросът е за разискване в обемист труд, не за излагане в две изречения.

Продължаваме напред, мненията остават две /поне/. Може да станат и много повече.

Коментар

Въздъхвам. По простата причина, че откривам при теб някои отделни думи, които ми дават кураж да споделя няколко мисли по тази изключително деликатна и чувствителна тема.
                    Да, категорично съм за внимателен подход по темата. Кротко, Консервативно в добрия смисъл на думата и като се опираме на традиция, опит, културни особености.
                    Може и да сбъркам, но все пак ще кажа буквално две думи по същество.
                    Към "равенството" се отнасям по особен начин. В хуманен и оценъчен план го приемам без резерви и го прегръщам. Във философски и социален план имам големи резерви. Просто е. Действително равни могат да са само еднаквите нещо. Човешките същества като общност, още с появата си на бял свят, в частност мъжете и жените като някакви частни множества, са много различни, понякога дори смазващо различни. Воденето на политика на принудено и "пълно равенство", освен че е логически нонсенс, може да доведе до унищожителни социални последици. Войнстващите и гласовити поборници за равенство /независимо за коя група и за коя област става дума/ всъщност не се борят за него, а за извоюване на специфични групови права, за специални привилегии, за провеждане на нарочни политика за получаване на позитиви за сметка на трети.
                    Основната роля на жената е да пресъздаде живота. С мъжка намеса, но все пак тя износва и с предимство отглежда младото създание. Затова и при човеците, и при другите твари мъжкият и женският екземпляр се различават по характеристиките и способностите си и е неестествено да са равни. Затова трябва внимателно да се маркират зоните, в които да бъдат равнопоставени. Знаем, че има жени, които са военнослужещи, но това е повече изключение, отколкото повсеместно наложена практика. Нека имат равни права, но всекиму според способностите.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение

Този път въпросът е екзистенциален. Реакцията на БПЦ е показателна с категоричността си, че конвенцията въобще не трябва да бъде ратифицирана. Никакви уговорки за "домашно насилие" или "грешки в превода". Ясно е за какво става дума - или Ние или Те. Няма място за каквато и да е толерантност. Този път Борисов няма как да се измъкне с някакво обещание, а после да се направи на забравил или да се измъкне като прехвърли отговорността на някого. Този път натискът идва не от някакви нагли и кресливи педалски дружинки, а идва от "Началниците". Парите му са Там, и децата му са Там. Ако някой си мисли че практиката на заложничество е останала в далечното средновековие, пак да си помисли. Ако не слуша и не изпълнява, най-малкото могат финансово да го върнат до "филията с мас" и няма на кого да се оплаче. След като загубиха американските избори, педерастите съвсем побесняха и тръгнаха ва банк. Не виждам полезен ход за Борисов, не че ми дреме за него. Във всеки случай, ако ГЕРБ подкрепи конвенцията, а всички други са против, ще имаме политическа криза.
                      И аз "преживях" драмата на Борисов по идентичен на теб начин. Много добре си го описал!

Само че дори и най-развинтените ми фантазии често не са били в състояние да скалъпят някаква схема за измъкване от заплетени ситуации, в които се е вкарвал - я заради голямата си уста, я заради някакви други културологични причини. А той се измъква често "Ей-така", сякаш с подсвирване, с щракане с пръсти.
                      Невероятен театрал, оцеляващ по почти магически начин.
                      Няма да се изненадам ако пак измисли нещо.

Продължавам да се дивя, как е възможно този човек да накара цялото ни общество да гледа на персонаж като него, като на нещо безалтернативно?!

Явно Бог не ме енадарил с проникновение, остарях без да поумнея, осъден съм да си ида така.

Коментар

Въздъхвам. По простата причина, че откривам при теб някои отделни думи, които ми дават кураж да споделя няколко мисли по тази изключително деликатна и чувствителна тема.
                        Да, категорично съм за внимателен подход по темата. Кротко, Консервативно в добрия смисъл на думата и като се опираме на традиция, опит, културни особености.
                        Към "равенството" се отнасям по особен начин. В хуманен и оценъчен план го приемам без резерви и го прегръщам. Във философски и социален план имам големи резерви. Просто е. Действително равни могат да са само еднаквите нещо. Човешките същества като общност, още с появата си на бял свят, в частност мъжете и жените като някакви частни множества, са много различни, понякога дори смазващо различни. Воденето на политика на принудено и "пълно равенство", освен че е логически нонсенс, може да доведе до унищожителни социални последици. Войнстващите и гласовити поборници за равенство /независимо за коя група и за коя област става дума/ всъщност не се борят за него, а за извоюване на специфични групови права, за специални привилегии, за провеждане на нарочни политика за получаване на позитиви за сметка на трети.
                        Според мен омесваш понятията равни (еднакви) хора, което е присъщо на един режим от който се отървахме преди 30-тина години и където едни бяха доста по-равни и понятието - равни ПРАВА и равни пред закона, както е показано в чл. 6 от Конституцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

А можеше просто да напишеш:

Руските трактори - най-силните трактори на света!

или да сме по в час с темата:

Руските пееераси - най-мъжествените пееераси в света!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Навремето, когато бях в темата за равенство на половете, къде на сериозно, къде на шега предупреждавах, че има природни дадености и трябва се съобразяваме с тях когато налагаме режим на равенство. Лично аз бях против квотната практика. В работната група щяха да ме изядат, тъй като почти всички членове бяха жени. После обаче законът за равенство на половете не стигна май дори да бъде вкаран в парламента, защото при приемане на квоти хиляди жени трябваше да бъдат заменени от мъже в администрацията и образованието. Дотолкова са феминизирани те. За непрофесионализъм на колежките по-добре да не споменавам.
                            Не знам дали си забелязал изискване да няма дискриминация срещу серопозитивни от СПИН. Навремето (вероятно и сега е така) не се предоставяше бг-гражданство на спинави. Просто за да не ни пробутат такова здравно бреме от други държави. Същото беше за криминално проявени и психично болни. Когато се провежда политика, тя трябва да е балансирано в полза на народа и държавата. А народът засега не приема твърде нетрадиционни практики. Обратни винаги е имало, обаче у нас не са били особено преследвани, освен с насмешки. Но западната екстремна намеса в тази сфера вече предизвиква крайни реакции. Та да си го караме кротко и да не забъркваме нови каши.

Коментар

• Конституция на РБ
                              Чл. 6.

(1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.

(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено
                              състояние.

Какви са тия простотии с някаква ненужна никому конвенция , която внася единствено разединение в обществото.

Коментар

• https://www.blitz.bg/layfstayl/skoro...ews573593.html

Коментар

Working...
                                X