IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
    Aмериканците наложили санкции на 183-и гвардейски зенитно-ракетен полк!!!!!????

    Мама миа онемях нема таквия идиоти нема.Явно в Масачузетс и Харвард толко си могат.Ха ха ха ха ха нема такъв смех нема
    "За пореден път санкции са въведени спрямо Главното управление на Генералния щаб на руските ВС (бившето ГРУ – Главно разузнавателно управление)."

    Ха-ха, вярно че идиотите отвъд океана са полудели. Краварите съвсем си загубиха ума.
    Очакваме да наложат санкции на Кашчей Безсмертний и на Иванушка Глупака.
    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

    Коментар


    • Конспиралниците винаги те засипват с цял куп въпроси, за отговорите на които искат доказателства, годни да издържат поне в съдебен процес, също така свидетелски показания от очевидци (по възможност нотариално заверени), спектрални анализи с проби от място и пр., а същевременно те не се чувстват задължени да отговарят на никакви въпроси.
      Друг номер е вместо отговор да ти пльоснат линк от някое едночасово филмче в ютюб или петнайс старници текст (също пълен с линкове), които ти си длъжен първо да изгледаш /изчетеш/ внимателно и после да опровергаваш секунда по секунда/ред по ред.
      Естествено, филмчетата и материалите, които ползват конспиралниците, са някаква компилация от известни истини и факти, смесени с измислени тълкувания и ловки внушения, затова човек освен всичко друго трябва да е много внимателен и да проследи къде свършват фактите и къде почва измислицата.
      В резултат ти си изгубваш сума ти време в гледане/четене на глупотевини и в обяснения , докато конспиралника си пие кафето, а в крайна сметка за "широката публика" научните факти, логиката и простата истина са много по-скучни и безинтересни отколкото някоя яко завъртяна теория на конспиралниците.
      (Не може да се отрече, че "концентриран протоплазмен разтвор на наноалуминий и фемтобарий в тринатриевбисулфид" звучи много по-секси от ...вода )
      Като прибавим и това, че практически всеки човек си има по-големи или малки проблеми, теориите на конспиралниците често идват дюшеш на същия тоя човек да си намери удобен виновник за собствените проблеми и оправдание за някои свои неудачи .
      Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

      Коментар


      • Aмериканците наложили санкции на 183-и гвардейски зенитно-ракетен полк!!!!!????

        Мама миа онемях нема таквия идиоти нема.Явно в Масачузетс и Харвард толко си могат.Ха ха ха ха ха нема такъв смех нема

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
          - На 4-11 февруари 1945 г. в Ялта на срещата между Сталин, Рузвелт и Чърчил един индийски журналист започнал на проклина тихо: „Проклет тиранин, убиец, кръволок...“. Стоящият до него съветски журналист му направил остра забележка: „Забранявам Ви да говорите по този начин за моя главнокомандващ!“ Индиецът го погледнал изумен и отговорил: „Та кой говори за Сталин. Аз проклинам Чърчил“. Някой съмнява ли се, че водената от Чърчил политика в Индия е престъпление не само срещу индийския народ, но и срещу човечеството? Или само индийците считат, че това е така? Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 милиона души. „Бенгалският глад“ е най-големият геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците. „Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“, това заявява Уинстън Чърчил, който днес е икона за „световната демократична общност“.
          ...А ви о ком думали, тов.милиционер?
          Last edited by Tutankhamon; 10.05.2018, 09:42.
          The Mumy is alive, do not care about it !!!

          Коментар


          • - На 4-11 февруари 1945 г. в Ялта на срещата между Сталин, Рузвелт и Чърчил един индийски журналист започнал на проклина тихо: „Проклет тиранин, убиец, кръволок...“. Стоящият до него съветски журналист му направил остра забележка: „Забранявам Ви да говорите по този начин за моя главнокомандващ!“ Индиецът го погледнал изумен и отговорил: „Та кой говори за Сталин. Аз проклинам Чърчил“. Някой съмнява ли се, че водената от Чърчил политика в Индия е престъпление не само срещу индийския народ, но и срещу човечеството? Или само индийците считат, че това е така? Само през първия от безбройните гладомори в Индия умират от глад 10 милиона души. „Бенгалският глад“ е най-големият геноцид в човешката история, но за него не пише нищо в учебниците. „Мразя индийците, те са животни с животинска религия, които се размножават като зайци“, това заявява Уинстън Чърчил, който днес е икона за „световната демократична общност“.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • http://epicenter.bg/article/Boyan-Ch...-/153785/11/34
              Боян Чуков: Те няма да се сражават за съветската власт, но ще се бият до смърт за Русия
              8954 | 8 май 2018 | 23:51

              Големият проблем на Русия е, че декември 1991 г. не се различава от февруари 1917 г. И в двата случая на власт идват цинични компрадорски управляващи, казва анализаторът

              Коментар


              • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

                Мръсните кравари и техните подлоги лъжат като разпрани и за нападения на руснаците над училища и за някакви химически атаки на Асад. Ей на! Жената го доказва със неподправени кадри.


                Тази жена разбива на пух и прах всичките западни лъжи за Сирия...
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                Коментар


                • Ето ви малко да прочетете и да се ограмотите

                  https://5corners.eu/zhelyaznata-diviziq-ili/


                  Как се трие памет, подменя история и се кланят едни хора на една друга държава.

                  Коментар


                  • Думата истина в устите на руските тролове означава лъжа.
                    Last edited by Имхотеп; 09.05.2018, 22:48.
                    Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

                      И още лъжи си натворил , ето истината и за Ленд лиз:

                      Мнение на проф. Божидар Димитров, директор на НИМ


                      Истината е, че от зимата на 1941 Червената армия бе поета от опитни, израстнали от нищото природно талантливи генерали като Жуков, Рокосовски, Василевски, Петров, Чуйков, Ватунин. Комисарите бяха елиминирани от командуването.
                      ................
                      Конев дори иска да влезе в Берлин от запад, заявявайки, че танковите му армии вече са в покрайнините на града и не вижда пред себе си сериозен противник. Сталин, за да не засегне обидчивия Жуков го е спрял и оставил героят от Курск да се разправи с фолксщурма, което той и направил без особени усилия и жертви.
                      А бе и "истината" на Божо Пича доста смърди.
                      Сигурно сведенията му за Курската битка са от Нейшънъл географик. Иначе нямаше да нарича Жуков "героят от Курск". Жуков не е командвал войски в битката при Курск. Герои от Курск са Рокосовски и Конев. Жуков е присъствал в първия ден от битката и понеже е станало доста напечено и не се е знаело как ще завърши битката, то Жуков се е метнал на колата и е избягал от там. Казал, че отива на друг участък на фронта. ЖУКОВ НЕ Е УЧАСТНИК В БИТКАТА ПРИ КУРСК.
                      Рокосовски се отбранява на едната дъга и именно при него е бил Жуков, когато започва битката. И битката започва именно по заповед на Рокосовски, който заповядва на артилерията да нанесе удар по районите за съсредоточаване на немските войски. Това доста разстройва началото на немското настъпление.
                      А Конев командва Степния фронт, който е разгърнат като втори ешелон, на стотина километра зад основните войски. Впоследствие войските именно на Степния фронт нанасят окончатения удар за разгрома на немските войски.

                      А пък репликата "опитни, израстнали от нищото" , направо буди смях. Съветските генерали Жуков, Конев, Рокосовски и т.н. са преминали през всички военни академии и са командвали войски от командир на рота, батальон и т.н по командния ред. Изобщо не са "израснали от нищото".
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Чудовищните лъжи на Запада за Сирия. Репортаж на Карла Ортиз (видео)

                        Представяме ви интервю на Карла Ортиз, филмов продуцент, която е прекарала две години в Сирия. Ортиз разказва за връзките на "Белите каски" с терористични организации, за финансираните от САЩ и Западна Европа разклонения на Ал-кайда, за изопачаването на истината за Сирия от големите западни медии и за пълното информационно затъмнение около действителната ситуация там. Интервюто е дадено за Джими Дор, водещ на предаване в онлайн телевизията TYT Network. Видеото има субтитри на български език, както и пълна стенограма на разговора.
                        .........................
                        Нека се върнем отново на „умерените“ бунтовници, които ЦРУ подкрепя – Ал Нусра, Ал Кайда, ИДИЛ. За тях говорим. Хора извън страната, които идват в страната като терористи, за да свалят Асад и са подкрепяни от Саудитска Арабия и ЦРУ. „Те ни използват като защитен щит и никой не може и да си помисли да си тръгне, ако някой посмее да каже нещо, те го взимат и го екзекутират.“ „ А през това време ние нямаме надежда. Ако ни дадат храна, ядем, ако не ни дадат, гладуваме.“ УМОЛЯВАЛИ СМЕ ГИ ДА НИ ДАДАТ ДА ЯДЕМ. „Кълна се, синът ми беше на 20 дни, когато умря, заради липсата на лекарства“
                        Мръсните кравари и техните подлоги лъжат като разпрани и за нападения на руснаците над училища и за някакви химически атаки на Асад. Ей на! Жената го доказва със неподправени кадри.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                          Победата над хитлеристка Германия не е дело само на Червената армия, а още по-малка на Сталин, тя по-скоро стана възможна въпреки него. И освен това, има убедителни изследвания, например на известния историк Марк Солонин (руснак еживее и работи в Русия), които много ясно показват, че ако не беше т.нар. ленд лиз, то Червената армия в никакъв случай не би могла да победи. За данни става дума, при това официални, само че те не са удобни нито на бившия СССР, нито на днешна путинова Русия и затова традиционно остават в сянка.
                          И още лъжи си натворил , ето истината и за Ленд лиз:

                          Мнение на проф. Божидар Димитров, директор на НИМ

                          И така главните митове.

                          1. „Странната” война – съюзниците не воюват между септември 1939 – май 1940.
                          Истината е, че воюват по море и въздух и по периферията в Гърция,
                          Норвегия. По суша в Европа не воюват, защото нито Великобритания, нито Франция са готови за война, която за разлика от Първата световна война избухва внезапно. Франция не е мобилизирала, Великобритания не е прехвърлила и един войник на континента. Германия също хвърля всичко срещу Полша и след разгрома й трябва да предислоцира войските си на запад, няма и достатъчно танкове и самолети за блицкриг. Само Франция има повече танкове от Хитлер. На Райха е необходима още година да изравни силите. Дори при началото на блицкрига Хитлер няма преимущество в танковете, но използува наличните далеч по ефективно от съюзниците.

                          2. САЩ били неутрални до 6.ХІІ.1941 г. (нападението срещу Пърл Харбър).
                          Официално да, неофициално станаха арсенал за Великобритания и Франция от първия ден на войната. Към воюващите ежемесечно текат по море милиони тонове оръжие, петрол, храни, униформи. Във въздуха се бият стотици американски летци водещи се за „доброволци”. Без тази помощ Великобриятания би издъхнала за два месеца.

                          3. Съюзническите армии – на Финландия, Словакия, Италия, Унгария, Румъния, България и Хърватска, наклонили за дълго време везните в полза на Оста.
                          В тази връзка и един нашенски мит - Хитлер искал наши войски от цар Борис ІІІ за Източния фронт, но той героично не му е давал затова бил отровен. Никога Хитлер поради горепосочените причини не е искал наши войски за Източния фронт. Искал е войски, които да окупират все по-големи части от Сърбия и Гърция, за да насочи тамошните немски войски на Изток, че и на юг (в Африка) и на Запад.


                          4. мит – Ленд – лиза, т. е. помощта на САЩ спасил СССР от разгром.
                          Ленд – лиза е 15% от военното производство на СССР. При това като изключим камионите „Студебейкър” и джиповете „Вилис” нито танковете „Шърман”, нито самолетите „Аерокобра” могат да се мерят по качества с руските „Т-34”, „КВ” и „ИП-2”.
                          Истинската помощ на САЩ е по-рано през 30-те години, когато Сталин започва да изгражда мощна военна индустрия на изток от Урал. САЩ са в криза (1929 – 1934 г.) и затова охотно зарязват всякакви идеолоии и започват да продават цели военни заводи срещу
                          злато на Русия. Американски инжинери монтиращи оборудването с тревога съобщават, че русите плащат един завод и разполагайки с чертежите строят поне още пет в различни градове на Урал и Сибир. Рузвелт, който дава работа и хляб на стотици хиляди американци по този начин в един труден за САЩ момент естествено пропуска без внимание предупрежденията.
                          Тази мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г. Тя произвежда 2000 танка и 2500 самолета на месец. Хитлер не може да произведе повече от 1200 месечно.


                          5. Загубите на СССР
                          СССР твърди, че най-големия му принос си личи дори по загубите – 27 милиона души, докато дори победените германци загубили само 9,6 милиона души. Чудя се, че не са се сетили, че така могат да бъдат обвинени, че са воювали примитивно с т.н. човешки вълни. Истината – руските изследвания в последно време сочат, че Русия е загубила 9,8 милиона души, т.е. колкото и германците. На Хитлер Сталин приписа и починалите през този период от естествена смърт и собствените си репресии. И даже с тях цифрата не достига 27 милиона.
                          Истината е, че от зимата на 1941 Червената армия бе поета от опитни, израстнали от нищото природно талантливи генерали като Жуков, Рокосовски, Василевски, Петров, Чуйков, Ватунин. Комисарите бяха елиминирани от командуването.
                          Тези хора бяха завършили за разлика от Будьони и Ворошилов военната академия „Фрунзе” придобиха боен опит на собствения си гръб и разказаха играта на немците по всички правила на военната наука – без челни атаки (при които се губят много хора), с удари по слабите флангове, обкръжения, масирано използуване на танкове и т.н. и т.н.
                          Паулус е казал на Чуйков, когато се е предал: „Май ви научихме да воювате”. На което Чуйков е отговорил: „А ние ще ви отучим”.
                          В тази връзка и накрая бързайки да превземе Берлин преди американците Жуков атакувал челно река Одер, направил мост от 300, 000 трупа на руски войници и така влязъл в Берлин. Първо СССР и САЩ вече са се разбрали, че Берлин ще бъде превземан от Червената армия. Втора на Жуков не му трябва мост на Одер, защото си има предмостия на Западния бряг. Там съсредоточава 5-6, 000 оръдия и по толкова самолети и танкове. Те буквално премазват немската отбрана при Зееловските височини и се устремяват към Берлин, където ги чакат само 250, 000 фолксопълченци- баби, дядовци и деца въоръжени с по един фауст патрон. И малко есесовци от охраняващите държавните учреждения.
                          Къде са немските армии?

                          Освен сражаващите на фронта край Берлин Хитлер е повикал и 8 и 12 армии от Дания и Норвегия – пълнокръвни и добре отпочинали.те са разгромени от армиите на Конев и Рокосовски атакуващи от юг и север, които обкръжават Берлин от запад. Конев дори иска да влезе в Берлин от запад, заявявайки, че танковите му армии вече са в покрайнините на града и не вижда пред себе си сериозен противник. Сталин, за да не засегне обидчивия Жуков го е спрял и оставил героят от Курск да се разправи с фолксщурма, което той и направил без особени усилия и жертви.
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                            И още една истина е добре да се каже тук:
                            Ако не беше Пактът за ненападение /по - известен като Молотов - Рибентроп/ от 23.08.1939г., сключен по идея и нареждане на Сталин, то на 01.09.39г. Хитлер нямаше да нападне Полша, а две седмици по - късно да си я подели със СССР, тоест нямаше да има ВСВ!
                            Барби стига писа лъжи, истината е:


                            По-долу накратко се изброяват и развенчават 9 от най-разпространените пропагандистки мита, които поставят под въпрос правото на СССР и съответно Русия да се смята за победителка във Втората световна война, а също се опитват да поставят знак на равентство между Сталин и Хитлер.
                            Подобни стереотипни щампи постоянно се срещат, например, в холивудските филми, често представящи съветските войници като някакви безмозъчни и безсърдечни зомбита, които първо разстрелват швабите, а после един друг. Но истината естествено е съвсем различна и много по-сложна.

                            1. Лъжа: Сталин е искал първи да нападне Германия, Хитлер е бил принуден да го изпревари.

                            Истината: Няма документи, доказващи това. В разсекретени документи на Генщаба на СССР от пролетта на 1941-а се казва, че като цяло армията не е готова за война.

                            2. Лъжа: Сталин и Хитлер заедно разпалили войната, подписвайки пакта Молотов-Рибентроп.

                            Истината: Пактът от 1939г. става отговор на аналогичен договор между Германия, Англия и Франция. Това е било обичайна дипломатическа практика по онова време.


                            3. Лъжа: Ако германците бяха завоювали русия , сега щяло да тече река от мед и масло
                            Истината: Нацистите планирали да оставят в европейската част на СССР 14 млн. местни жители, които да обслужват 4,5 млн. германци. Над 100 млн. са щели да бъдат изтребени и депортирани. Москва и Петербург е било планирано да бъдат затрити напълно.

                            4. Лъжа: Победата над Хитлер е най-вече благодарение на западните сили.

                            Истината: На западния фронт германците задействат 60 дивизии, срещу СССР – 200. САЩ и Англия унищожават 8 пъти по-малко нацистки войски отколкото Червената армия.

                            5. Лъжа: СССР затрупал германците с труповете на съветските войници. Съотношението на загубите било 10 към 1.

                            Истината: Безвъзвратните загуби на армиите на СССР и Германия са съответно 11,5 и 8,6 млн. Съотношението е 1,3 към 1. Безвъзвратните загуби на САЩ и Англия през 338-те дни на Втория фронт са 2,3 млн. души. В същия период Червената армия губи 1,8 млн. души.

                            6. Лъжа: Милиони съветски граждани воюват срещу съветската власт на страната на Хитлер.

                            Истината: Числеността на РОА на Власов: 50 хил., на РОНА – 20 хил. Численост на източните батальони, полицаите и казаците – съответно 80, 70, 70. Общо: под 300 хиляди. Числеността на съветските партизани пък надхвърля 1 милион.

                            7. Лъжа: Съветските бойци влизали в бой под страх от разстрел от заградителните отряди и СМЕРШ.

                            Истината: Дори немците отбелязват героизма и храбростта на съветските войници. Заградотрядите се появяват едва през 1942г. От 657,000 дезертьори по присъда на трибунала са разстреляни 0,5%.

                            8. Лъжа: ОУН-УПА (организациите на украинските националисти - бел. прев.) не е сътрудничила с германците и е воювала против тях така, както и срещу Червената армия.

                            Истината: Батальонът на ОУН "Нахтигал" влиза в състава на абвера, дивизията "Галичина" е в състава на СС. След прелома във войната част от бандеровците се обръщат срещу Германия, но не е документирано нито едно съществено бойно стълкновение между тях и германските войски.

                            9. Лъжа: СССР хвърлил на произвола на хитлеристите своите военнопленници, защото Сталин не подписал Женевската конвенция.

                            Истината: Германия подписва Женевската конвенция, а в нея се казва, че подписалата я страна е длъжна да съблюдава правата на пленниците даже от страните, които не са подписали документа.
                            Last edited by markov; 09.05.2018, 19:01.
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                            Коментар


                            • Брей, днес американските тролове са се счупили да тролят. Сигурно по случай Деня на Победата от Козяк са им начислили тройна надница.

                              А бе какво чета по новините. При подписване на капитулацията на Германия имало и френски представител?! Изтъпанил се наред с победителите. Чак немецът питал с учудване като гледал французина: Ама и тези ли са ни победили?
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Радой Ралин

                                Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
                                Помниш ли кагда пришол със танка?
                                Беше млад, но се държеше мъжки.
                                Зарази семейството ми с въшки…
                                Взе на мама златните пендари
                                и дори галошите ми стари.
                                Помниш ли, как кушаше картошки?
                                Наконец забърса три кокошки.
                                После си преспал със какa Сия
                                и изпил си всичката ракия.
                                А след време чухме и мълвата,
                                че си гръмнал тате във главата!
                                Длъжен бях да те обичам, Ваня.
                                Даже кръстих дъщеря си Маня.
                                Залъкът си давахме насила
                                на Русия – тая дива сила.
                                После цели девет петилетки
                                грабихте уран и руди редки.
                                Грабихте и жито, папироси…
                                Зарад тебе ходим голи-боси!
                                Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
                                Ние всички хранехме танкиста.
                                А пък ти ни пазеше със танка
                                и ни взе последната луканка…
                                Пазеше и немците, и чехите.
                                Ние тук възпявахме успехите.
                                С паметник стърчиш ни на главата
                                и скверниш небето и земята.

                                Коментар

                                Working...
                                X